Abordari ale ciclicitatii si linearitatii timpului in perspectiva filozofic - religioasa.
Biserica e cu adevarat implicata in societate sau e un refugiu doar pentru cei slabi?
Miam adus aminte ca la anul am licenta si nu m-am apucat inca de ea... ce miai stricat ziua
Imi pare rau nici eu nu m-am apucat inca, daca asta te face sa te simti mai bine
Iata o tema ptr.licenta.
o biserica se construieste la trei zile,
cate biserici se vor construi in 360 de zile.(asta-i tema pt.anul viitor.
In coreea de (S) preotii platesc taxe aici sunt scutiti de taxe oare de ce? sa nu se supere D-zeu pe noi? daca vor fi taxati cine stie o sa se produca cutremure, ploii (potop)ca pe timpul lui noe? vezi doamne ne-am atins de popi care probabil au puteri divine si nu e bine sa te i-ei de ei
Ei bine pana nu traiesti in lumea asta sa stii exact ce se intampla nu avem ce vorbi, adica nu am dispozitia necesara sa comentez stirile de la ora 5. Si inca un motiv ce ma determina sa nu discut e ca nu stii nici macar sa scrii corect, ma simt jignita
E.si tu, sunt la vreun examen? oricum popii in ziua de azi fac afaceri si ne prostesc cum vor ei, majoritatea urmeaza teologia pentru bani nu ca ar avea vocatie, dar asta este, turma merge la biserica nu ca ar crede in divinitate dar sunt religiosi. divinitatea nu cred ca are nevoie de masini sfintite (cu ceva bani la cutia milei) ca deh, viata e grea sau de intermediari(popchii astia) cu lanturi de aur la gat ''prea fericitul'' la banii lui cxum sa nu (superfericitul). asta este educatia religioasa transmisa din generatie in generatie de mii de ani.sa ne punem in genunchi in fata la popa suntem de rasul curciilor/gandire primitiva.
Intreaba-te ''de ce'' nu au fost canonizate cele 39 de evanghelii ci doar 4 dintre ele.sau macar intrabal pe vreun profesor de religie de la universitateacare esti de ce nu sunt publicate si celelalte, bine inteles ca nu o vei face.cum sa-l intrebi asa ceva pe un profesor universitar probil si corupt caci nici astia de la teologie nu-s mai '(sfinti) ca altii.
Ti-a zis, ai parerea ta, ti-o respect si spre surprinderea ta am profesori preoti mult mai deschisi si cu picioarele pe pamant decat multi alti realisti! Nu stiu ce parere ai (si sincer nici nu ma intereseaza prea tare) despre ce discutam noi acolo si despre cum se desfasoara cursurile la o facultate de teologie. Dar ca multi altii, ai senzatia ca eu nu te pot lua tare sau la misto. Si referitor la cartile despre care spui tu, hotararile astea nu se iau la nivel local si nu hotaraste un singur om ci aceste hotarari se iau la nivel de sinod ecumenic. Dar atata timp cat nu crezi in Dumnezeu, nu mergi la biserica, ce te intereseaza pe tine si de ce te aprinzi atat de rau cand vine vorba de Biserica?
Nu ma aprind, si merg a biserica doar de pasti, in rest nu prea vad rostul oricum nu mai cred in biserica.pot sa stau si acasa sa ma gandesc la divinitate nu trebuie sa ma duc neaparat la biserica sa ma prefac ca sunt credincios.sau pot citi biblia hazlie scrisa de leo taxil
Fiecare face cum considera, asta zic. Desi amandoi facem cum consideram noi ca e mai bine pentru noi personal, diferenta e ca eu nu am nimic impotriva a ceea ce faci tu si nu incerc sa te conving ca nu e bine, pe cand tu imi ceri mie socoteala ca nu-i intreb nu stiu ce pe profesorii mei si etc, desi tu nu stii ce fac eu.
Corect.
:p intentia mea nu e sa pun la punct, nu e sa ma cert. Ca nu pentru asta e facut site-ul asta si nu e genul meu. Dar daca ai replici virale la orice spun, pot si eu, asta e ideea. In rest ma bucur sa discut absolut orice cu oricine, asa ca daca vrei sa discutam, nu sa ne luam la misto, eu sunt dispusa oricand.
Pai, nu ne luam la misto dar pe saitul acesta cand unii discuta despre biblie spun ca toate raspunsurile sunt acolo, iar eu cand ai intreb cum va explicati aparitia a 4 rase diferite(alba, neagra, rosie, galbena.)din 2 persoane adam si eva.normal ca nu stiu sa raspunda, nici eu nu stiu dar ei sustin in continuare ca biblia depaseste ratiunea umana de aceea nu o intelegem, eu parere personala in biblie sunt informatii gresite.si atunci ma intreb care mai e rolul preotului caci ei nici nu ne-a apropiat si nici nu ne-a departat de d-zeu.
Da sincer nu stiu ce sa zic. Nici eu nu agreez ideea asta sa nu te intereseze absolut nimic in afara de credinta ta. Adica ok, suntem crestini si credinciosi dar trebuie sa recunoastem ca nu avem raspuns pentru toate. Asa ca nu o sa te aburesc si eu ca altii si daca cumva, candva voi avea un raspuns din perspectiva teolgica la intrebarea asta, o sa discutam. Pana atunci pot sa zic ca e valabila doar in anumite situatii sau referitor la anumite lucruri chestia asta ca Sfanta Scriptura e mai presus de ratiune. Sunt unele lucruri precum Sfanta Treime si Nasterea Mantuitorului pe care nu ai cum sa le explici si trebuie sa le crezi pur si simplu. Si aici e alegerea fiecaruia daca crede sau nu , dar chiar nu il poti lua pe Dumnezeu ca scuza ori de cate ori nu esti capabil sa dai un raspuns.
Despre nasterea lui Jesus fecioara Maria nu l-ar fi facut cu Iosif ci cu un roman.iar cu iosif a m-ai facut alti 6 (nu stiu exact)deci povestea ca isus ar fi avut ceva divin in el ramane cu semnul intrebari,cum a fost buddha, profetul mahommed, confucius, asa a fost si Jesus el a fondat crestinismul, buddha budismul, e.t.c. deci nimic impresionant.
Si as putea sa mai vin si cu alte argumente contradictorii care se gasesc in Biblie si inca o cheste in vechea scriptura aparea un pasaj in care iti spunea cand juri, sa juri cu mana pe falus, dar bine inteles ca acum au scos din biblie pasajul acela ca sa nu se faca de cacao.
Gavrila_Ciprian_1995 întreabă:
frato întreabă: