| superpissy40 a întrebat:

Buna TPU. Unde credeti ca ajungem dupa moarte? Voi ce teorie aveti? Se compara experienta mortii cu experienta comei? Iar animalele? Cu sufletul lor ce se intampla? Astept parerile voastre. Multumesc mult!

Răspuns Câştigător
| alexandru3107 a răspuns:

Sunt tot felul de teorii, parerile sunt impartite. Eu cred foarte mult in teoria religioasa, in Rai si Iad, iar sufletele vor ajunge acolo unde le este cuvenit sa ajunga.

10 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Eu nu am teoria mea, cred ce spune Biblia ca oamenii ajung în rai sau iad.

| RAY a răspuns:

Dacă conștiința noastră tine doar de interacțiunea dintre neuronii mici unde, dacă exista conștiința fără interacțiunea unor neuronii ca creiere prin univers

| Violleta2022 a răspuns:

Cu certitudine ajungem 2m sub pamant, intr-o cutie de lemn daca suntem nororcosi, ca altii sunt ingropati fara nimic.

Cat despre suflet, posibil in aer, posibil in rai sau iad, dar asta depinde numai de credinta pe care o avem fiecare.

| Violleta2022 a răspuns:

Cu certitudine ajungem 2m sub pamant, intr-o cutie de lemn daca suntem norocosi, ca altii sunt ingropati fara nimic.

Cat despre suflet, posibil in aer, posibil in rai sau iad, dar asta depinde numai de credinta pe care o avem fiecare.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Nicăieri, căci după moarte încetează existența, nu mai poți ajunge căci nu mai ești. 2. Nici o teorie. 2. Experiența comei, da. Experiența morții, nu, căci nu ai cum să experimentezi propria moarte, căci ești tot timpul înaintea ei. Iar după, nu mai ești. 3. Animalele, la fel. 4. Ca și cu sufletul nostru, moare animalul, moare și sufletul lui.

| johnnny123 a răspuns:

Unde se duce flacăra unei lumânări după ce stingi lumânarea? Nicăieri. Dispare pentru că fenomenul care menținea acea flacără a încetat.

Același lucru se întâmplă și cu conștiința. Nu pleacă nicăieri, ci doar încetează să mai existe.

| CostinAlamariu a răspuns:

În rai sau iad

| IceRope a răspuns:

Nu s-au întors nimeni dintre morți, să povestească. Caută alt subiect, mai puțin tâmpit.

| IarsiIar a răspuns:

Nu se stie. Cum a spus si IceRope, nu a revenit nimeni sa ne povesteasca.

| AVAAVA a răspuns:

Suflet a fost creat nemuritor, dupa chipul și asemănarea lui Dumnezeu.
Pana la Judecata finala, sufletul așteaptă în rai sau iad. Păcatele și faptele bune vor fi cantarite, iar unde atârnă balanta mai tare, acolo mergi.
Dupa judecata finala, celor desăvârșiți li se promite imparatia Cerurilor.
Ca să înțelegi ce înseamnă desăvârșit, îți voi da cel mai bun exemplu.
Dumnezeu când a creat pe om, l-a făcut bun, dar nu era desăvârșit. La desăvârșire se ajunge pri anumite încercări.
Adam și Eva, dacă ascultau de Dumnezeu, si nu mâncau din pomul interzis, după un anumit timp mai mult ca sigur Dumnezeu le dădea sa cunoască binele și Raul, si deveneau desăvârșiți.
Odata cu ispășirea Lui Iisus Hristos pe Cruce, păcatul Adamic a fost șters, dându-ne o lege noua(noul Testament), după care sa conviețui și sa anul gem la desăvârșire.
Noi avem ca modele ale desăvârșirii pe însuși Iisus Hristos si pe Sfinții Lui.
A fi bun cu cu cei care ne fac bine nu este o calitate a desăvârșirii, de altfel și ateii fac fapte bune.
Doar faptele de iubire izvorâte din credinta ne pot mântui.
Credința fără fapte sau faptele fără credință sunt moarte.
Și demonii cred, dar se înspăimânta când aut numele Domnului Nostru Iisus Hristos.
Citeste viata Sfinților, și vei ajunge sa crezi, și vei înțelege ca sufletul exista, cu multa credință poate vei primi și semne.
Majoritatea sfinților, nu puneau la îndoială Existenta Lui Dumnezeu, deoarece aceștia au primit revelație Divina, iar pentru ei Dumnezeu era o realitate pe care au experimentat-o.
Și Biblia conține proorocirii care se întâmplă în ziua de astazi, care cresc credința în cei care o citesc.