| paulacarry a întrebat:

Voi credeti ca Dumnezeu se supune logicii? E o intrebare cam bizara, dar vreau ceea ce credeti, nu raspunsuri luate de pe Google.

Răspuns Câştigător
| NGheorghe a răspuns:

Bineinteles ca se supune logici. Adevarul si minciuna sunt chestii deductibile, adevarul are o logica, pe cand minciuna nu are ( ca de aceea se numeste "minciuna").

15 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Puterea lui Dumnezeu intrece ratiunea.

| doctorandus a răspuns:

In primul rand, logica este o creatie omeneasca si cate bordeie, atatea logici. In al doilea rand ceea ce nu putem gandi si intelege rational se numeste aberatie. Dumnezeu poate fi gandit rational, deci nu e a priori o aberatie.

| Alphawolf a răspuns (pentru doctorandus):

"Dumnezeu poate fi gandit rational" - Ma indoiesc, exclud ca "Dumnezeu" poate fi gandit rational de cineva. Infinitul nu poate fi perceput de ceva finit!

| doctorandus a răspuns (pentru Alphawolf):

Te contrazici singur mai sus: vorbesti de infinit desi afirmi ca el nu poate fi gandit rational. Pai daca nu poate fi gandit rational, nu poti vorbi de infinit, nu-l poti nici macar pomeni, ca nu stii la ce se refera. Idem in ce-l priveste pe Dumnezeu. Este un nonsens sa discuti despre fenomene si fiinte care nu pot fi nici macar gandite. Daca nu pot fi gandite si definite, n-are niciun sens sa vorbesti despre ele. Folosind niste cuvinte pretinzi ca ele au un inteles, ori daca nu pot fi gandite n-au niciun inteles.

Iar referitor la ce inseamna de fapt "a percepe", crezi ca ministrii de finante ai Grupului Euro au nevoie sa perceapa (adica sa vada si sa pipaie) 10 miliarde de Euro ca sa imprumute Ciprul cu ei?

| Alphawolf a răspuns (pentru doctorandus):

Glumesti! Nu inteleg unde vezi tu contrazicere. Probabil nu exista nimic infinit, dar pentru a explica o aberatie sustinuta(si nu numai) ai nevoie de acel cuvant. Tu ai sustinut o fiinta cu caracteristici infinite, eu am folosit doar un cuvant explicativ, ca ajutor explicativ. Vezi diferenta! Cuvantul "infinit" este folosit in matematica, stiinta exacta...

| thealchemist a răspuns:

Nu, ar insemna ca Dumnezeu ar putea avea limite.

| RAY a răspuns:

Rational si logic din nimic nu apar zeii, creatori, observ ca unele persoane nu au 2 lei pe ratiune pacat ca ratiunea nu ocupa un loc important in viata noastra atunci nu ma mir asa oamenii asa tara asa politicieni

| lpavel a răspuns:

D-zeu insusi este logica sau tot ce putem numii logic! El poate schimba ceva logic in ilogic, deci el este atotputernic nu trebuie sa se supuna la nimic! Dar daca ai sa intrebi un ateu iti va spune cu totul altceva... Deci eu cred ca asta-i adevarul dar depinde de persoana care-o intrebi...

| nesuferit a răspuns (pentru lpavel):

Hahaha ce ma amuzi, dumnezeu nu e instare sa mute o sticla de bere, si il consideri atot puternic... esti jalnic

| zurick a răspuns:

El are propia lui logica pe care noi adesea nu o intelegem.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Biblia spune că noi, oamenii am fost creaţi "după imaginea" lui Dumnezeu, în sensul că putem reflecta calităţi ce le are el şi că suntem fiinţe raţionale asemenea lui. (Geneza 1:27) De aceea, se poate de spus că logica noastră se aseamănă într-o oarecare măsură cu a lui Dumnezeu.
Totuşi, ţinând cont de deosebirea dintre capacităţile şi cunoştinţele noastre şi ale Creatorului, este clar că logica lui infinit superioară în comparaţie cu a noastră, şi aşa va rămâne veşnic.
La întrebarea ta, eu aş formula răspunsul în felul următor: Eu cred că noi ne supunem logicii lui Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. Noi da, El nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu a logicii omenesti.ci a logicii perfecte, fiindca Dumnezeu este perfect.noi avem o logica limitata in timp, dar logica perfecta transcende timpul si spatiul explicand tot si toate.aia nu vrea omul sa accepte.ca el a cat un fir de nisip si Dumnezeu e mult, mult mai mare decat ne putem noi inchipui.de aia probabil ne iubeste si are o mila atat de mare de noi pacatosii.

| BlackSulphur a răspuns:

Nu se supune logicii, deoarece in ziua in care a fost inventat nu prea exista asa ceva! Nu s-ar fi gandit ca o sa tina minciuna asa de mult timp cred...

| paulacarry explică:

Ganditiva ca in timpul in care gandim ca avem o constintii si se presupune ca stim ca e finita, cum de ne gandim la infinit si daca finitul nu produce infinit (conform teoriei lui Descartes) deci gandirea noastra e infinita si daca noi ne supunem ei ca fiind niste fiinte inferioare, oare ceva superior se supune ei? puneti-va intrebarea aceasta gandindu-va la ce am spus.