| Joker a întrebat:

Buna tuturor, am si eu cateva intrebari care ma macina de 3 zilelaughing

Prima:

1)De ce Dumnezeu a facut-o pe Eva din coasta lui Adam? Nu putea sa o faca si pe ea cum l-a facut pe Adam tot din tarina?

2)Nu se considera incest faptul care erau facuti din acelasi "aluat"?

3)Cum de Cain si-a gasit sotie in alta parte? Nu se presupune ca erau decat Adam,Eva,Abel si Cain pe Pamant?

Deocamdata atat, dar o sa mai revin pe parcurs ce mai citesc din Biblie (si asta mai mult din curiozitate)

Fundoi :*:*:*:*

Răspuns Câştigător
| DyNo a răspuns:

1)Intreba-l pe ala care a scris basmul numit ''Biblie''.
2)Ba da!
3) Alta eroare, si alta dovata ca teoria creationista se contrazice singura.
Si inca ceva pentru cei care au postat aici inaintea mea. Daca Eva a fost facuta din sangele si coasta lui Adam sau daca era vorba despre o clonare ar fi trebuit sa aiba amandoi aceeasi grupa de sange si acelasi RH, iar acum in lume exista 4 grupe de sange diferite cu RH negativ sau pozitiv. As mai putea aduce dovezi prin care sa contesc aceasta teorie, dar nu vreau sa te plictisesc.
Funda?

| anonim_4396 a răspuns (pentru DyNo):

Toate bune, dar dovada cu RH si grupele, este numai aparent o dovada.Sa luam evolutionsmul.Atunci cand, pe lantul evolotiei a aparut prima vietuitare cu sange, crez ca singele ei avea caracteristicele tuturor celor 4 grupe si a ambelor RH-uri?

16 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Dumnezeu a facut-o pe Eva din coasta lui Adam ca sa fie jumatatea lui.Si ca sa fie aproape de inima lui.Deoarece Adam şi Eva au fost primele fiinţe umane (şi singurele create de Dumnezeu), copiii lor nu au avut altă alegere decât să se căsătorească între ei. Dumnezeu nu a interzis căsătoria intra-familială până mult timp după aceea, practic până când au existat suficienţi oameni astfel încât acest tip de căsătorie nu a mai fost necesar (Levitic 18:6-18). Motivul pentru care incestul conduce adesea la anomalii genetice la copii este că atunci când două persoane cu caracteristici genetice similare (cum sunt o soră şi un frate) au copii – defectele genetice sunt de departe mai probabil să apară întrucât ambii părinti au ei înşişi aceleaşi defecte genetice. Atunci când persoane din familii diferite au copii, este foarte puţin probabil ca ambii părinţi să aibă aceleaşi defecte genetice. Codul genetic uman a devenit din ce în ce mai "poluat" de-a lungul secolelor întrucât defectele genetice s-au multiplicat, s-au amplificat şi au fost transferate de la o generaţie la alta. Adam şi Eva nu au avut nici un defect genetic, ceea ce le-a permis lor şi câtorva dintre primele generaţii de descendenţi ai lor să aibă o stare a sănătăţii cu mult mai bună decât o avem noi în prezent. Copiii lui Adam şi ai Evei au avut puţine defecte genetice, poate chiar deloc. În consecinţă, căsatoria intra-familială a fost sigură pentru ei. Poate părea ciudat sau chiar dezgustător să ne gândim la soţia lui Cain ca fiind chiar sora lui. La începuturile lumii totuşi, deoarece Dumnezeu a început cu un singur bărbat şi o singură femeie, cea de-a doua generaţie de oameni nu a avut altă posibilitate decât să se căsătorească între ei.

| AragorN88 a răspuns:

1. Acest lucru vrea sa indice ca femeia este inferioara barbatului, iar barbatul care a scris geneza stia ce scrie. Femeia sa asculte de barbat, ca doar a fost creata pentru Adam.

2 si 3 sunt irelevante in contextul ala. Ce trebuie sa stii e ca vroia sa se inteleaga ca femeia trebuie sa "slujeasca" barbatul, ceea ce e ridicol.

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

1)Nu vreau sa te induc in eroare, dar eu unul cred ca este vorba oarecum de o "clonare".
2)Nu s-ar fi putut inmulti altfel.
3)Cain si-a luat sotie pe sora sa.Adica,Adam si Eva au mai avut copii dupa Cain si Abel.
Pace!big grin

| adulahfaapdoøjadjal a răspuns:

1.Nu a facut-o
2.Ce aluat visezi? Incest inseamna fu*ai intre rude
3.Acesti Adam, Eva, Abel si Cain nu au existat

Răspuns utilizator avertizat
| martzian a răspuns:

1. Din mai multe motive. In primul rand pentru ca familia simbolizeaza relatia Hristos - Biserica (stiu, e prea profund). La nivel personal, pentru ca impreuna formeaza una.

2. Nu. Legea impotriva incestului a fost data 400 de ani dupa aceasta, pe vremea lui Moise. De ce oare? Dumnezeu stia care sunt mutatiile genetice ce au survenit in urma pacatului. Stiinta a aflat mult timp dupa de ce s-a interzis incestul de ce Dumnezeu a luat o astfel de decizie (spre binele nostru).

3. Nu poti doar presupune. Poti sa stii exact insa ca Adam a peste 800 de ani dupa ce s-a nascut Set, timp in care a avut fii si fiice (inchipuie-ti ca au fost numeosi in 800 de ani happy ) - desigur si nepoti - nepoate, stranepoti - stranepoate, etc.

E bine ca citesti. Continua si revino cu intrebarile, pe masura ce iti vin! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1)Ca sa n-o faca din rinichi.
2)ba da...
3)Cine stie?>big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai mai citeste si mai discutam.

| 5a a răspuns:

De ce asa, de ce nu, de ce nu de acolo? De ce pui intrebari stupide? A facut asa pentru ca asa a fost si gata. Apropo daca tot citesti biblia citeste noul testament si nu vechiul caci este o diferenta mare de tot happy

Inainte Dumnezeu i-a lasat sa se inmulteasca frate cu sora deoarece erau putin oameni dar care ajungeau sa traiasca pana la 1000 de ani, Adam care a trait 950 de ani.
Apoi au fost ajuns la 300 de ani iar acum avem o viata mai scurta deoarece iti poti si tu imagina 7 miliarde de oameni sa traiasca fiecare cate 800-900 de ani? Si asa nu stiu cum ne mai tine pamantul ca nu mai este nici un strop de vegetatie si distrugem tot.

De ce pui intrebari stupide? Se vede ca nu esti matur/maturizata, intreabati profesorul de religie nu intreba pe TPU sa-ti raspunda mocofanii astia care nu au citit o carte in viata lor.

| AragorN88 a răspuns (pentru 5a):

Intr-un fel as fi de acord cu tine, si anume intrebarea ar trebui pusa unui preot, dar din moment ce site-ul acesta are formatul acesta, de ce sa nu intrebe.

Totusi intrebari stupide vin si din partea crestinilor, mai ales celor ce cred ca pamantul are 10000 de ani si ca evolutia nu este adevarata. In cazul acela ar trebui si ei sa intrebe profesoru de biologie/fizica sau eu stiu in ce materie se incadreaza ce intrebari au ei. Nu te acuz pe tine, dar vroiam sa atrag atentia ca sunt intrebari din ambele parti.

| 5a a răspuns (pentru AragorN88):

Ai dreptate da ma rog fiecare cum prinde ideile poate ca am fost prea dur cu primul comm ca poate eram si putin nervos, normal TPU este facut pentru asa ceva dar cateodata ma uimesc si pe mine insumi ce intrebari se posteaza.
Adica am vazut la unii ca isi postau intrebari cu familia, ca nu aveau bani ca tata nu stiu unde a mers ca nu stiu ce, intr-adevar acolo trebuie sa-i ajuti cu un sfat sa incerci sa te pui in situatia lor macar pentru 2 minute, dar ca tu citesti o anumita carte si apoi vi aici si pui fel si fel de intrebari mi se pare aiurea.
Acuma ca pamantul ar avea nu stiu cate mii de ani nu-i mare lucru la cate manuscrise si dovezi s-au gasit nici nu ne mira faptul, nu stiu ce presimt eu da pamantul nu o mai duce mult, deja ne autodistrugem suntem prea multi, petrolul este pe terminate, populatia a ajuns la 7 miliarde, padurile s-au taiat in prostie, pescuitul a devastat tot chiar si unele specii de pesti au disparut din cauza asta pana si balenele albe mai sunt cateva la numar, ce sa-ti mai zic? Ghetarii se topesc si ei, am vazut undeva la tv ca peste tot in lume apa a crescut cu cativa m ( sau poate mai mult ), noi ar trebui sa ne ocupe lucruri mai grave, cate si cate se pot discuta pe TPU nu intrebari de genul asta.

| Joker explică (pentru 5a):

Stiu sunt constienta de toate aceste lucruri si eu am pus aceste intrebari pentru ca eram curioasa sa vad ce raspunsuri primesc si pentru ca pur si simplu ma macinau dar asta nu inseamna ca nu cred in Dumnezeu sau chestii de genu,pur si simplu ma intrebam si vroiam sa stiu mai multe din mai multe "unghiuri",nu am pus intrebarile acestea din lipsa altor intrebari mai bune,doar le-am pus de curiozitate si placere sa aflu mai multe puncte de vedere,nu stiulaughing si le multumesc tuturor pentru fiecare raspuns in parte oricum ar fi el rautacios sau bun, e dreptul fiecaruia la o opinie sau CURIOZITATEwinking si o sa mai pun intrebari de genul pentru ca inveti cate ceva nou cu fiecare intrebare postata, stupida sau nu (si la stupida nu ma refer la intrebarile acelea fara logica sau puse la oha), va multumesc inca o data, byekiss

| Joker explică:

Toti meritati fundoi MARE MARE, dar din pacate nu pot da decat o singura FUNDAsad, o sa va dau si la restul daca o sa imi mai raspundeti la intrebari pentru ca o sa revin cu ele.Si eu sunt crestina si cred in Dumnezeu dar pentru mine Dumnezeu nu are o infatisare sau forma, eu consider ca Dumnezeu este aceea energie POZITIVA care ne ajuta pe toti.Si "vocea" despre care se vorbeste in Biblie este "vocea interioara" a fiecaruia dintre noi.Biblia a fost scrisa de om din pacatesad, ca atare eu nu voi crede intr-o carte ci in propriul meu suflet si in propria mea judecata.Va multumesc din nou si voi revenii cu intrebari:*

| dariusbocos a răspuns:

Intrebarile astea nu-si au rostul