Nu...de ceva timp ai aparut tu aici."Cearta" este de cand a aparut categoria.Mie chiar mi se pare ca s-au mai calmat astia avand in vedere cum erau acum...nu stiu cat timp dar acu' cateva luni bune sau chiar 1 an si ceva.
Eu nu urasc preotii n-am nimic cu ei, eu doar accept realitatea nu ma mint ca exista zei doar pentru a imi satisface dorintele mele de exemplu viata de dupa dorinta religioasa, ajutor divin etc
Eu nu cunosc nici unul "putred de bogat", dar cunosc prea multi care isi pun pe primul plan parohia si mai apoi familia.
Este ca si cum ai spune ca urasti oamenii pentru ca nu stiu care persoana a pus piedica unui semen de-al sau... Nu e corect.
Uite doar două cazuri din miile cate există:
-situatia părintelui Nicolae Tanase de la Valea Plopului - fondatorul Pro Vita. El se ocupa de cresterea copiilor orfani precum si a celor salvati de la avort pentru a li se acorda,,, dreptul la viata". Desi numarul lor este foarte mare, undeva intre 300 si 400 (cu mai bine de un an în urmă avea 328 de suflete), asociatia Pro vita de care se ocupa Parintele Nicolae T. este gata sa primeasca orice alt copil care ar putea sa fie salvat pe aceasta cale de la avort... Puteti gasi mai multe informatii şi pe youtube sau internet,...
- Un alt exemplu asemănător este cel al părintelui episcop vicar de Cernăuţi Mihail Jar, cu reşedinţa la Bănceni. El creşte peste 400 de copii orfani la Căminul din Molniţa. Cert e că, din 1990 încoace, lucrarea Părintelui Mihail nu a mai putut fi oprită de nimeni şi nimic. Pe locurile până nu demult pustii ale Bănceniului, astăzi de ridică o mănăstire cu aproape 200 de vieţuitori. Tot aici îşi găsesc lăcaş şi alinare peste 100 de bătrâni, care primesc nu doar mâncarea de zi cu zi, ci şi asistenţă medicală şi, nu de puţine ori, sprijin pentru familiile lor.
Eu nu sunt ateu pentru ca urasc preotii. Putin mi-a pasat vreodata de ei, desi nu sunt deloc de acord cu ceea ce fac. Pierderea credintei in d-zeu vine din alte motive. Nu e destul sa urasti preotii ca sa iti pierzi credinta, dupa cum vedem si din cazul tau. Dupa parerea mea, fiecare om ar trebui sa aiba un fel de datorie ca in timpul vietii lui sa incerce sa gaseasca adevarul, sau cel putin o mica parte a lui. Ateii sunt cei care au facut asta. Sunt oameni care au avut curajul sa gandeasca liber si sa-si puna intrebari care sunt interzise in randurile persoanelor religioase. Odata ce iti pui acele intrebari si indoiala se strecoara in mintea ta, nu mai exista cale de intoarcere.
Nu urasc pe nimeni din motive religioase(eu fiind ateu) ar fi stupid mi-as face rau mie in primul rand, de ce sa ma macin eu pentru credintele altora.
Ceea ce nu suport este ipocrizia.
Nu ma mira ca nu intelegi controversele dintre atei si crestini atata timp cat nu excluzi varianta ca - ateii ar putea fi crestini in "sufletul" lor. Crede-ma problema acestor controverse este cu totul alta. Majoritatea crestinilor(astia "aprinsi", cei care se implica) nu mai au simtul realitatii, nu mai pot face diferenta dintre real si fantastic, dintre obiectiv si subiectiv, asfel ei incearca sa argumenteze cu fantasmagorii si cu subiectivism, insa cu asa ceva nu se poate argumenta, asa nu ne putem intelege.
Ateii nu au nici suflet, nici nu pot crede in zei. Preotii, crestinii, valorile si traditiile lor nu sunt singurile motive ale necredintei lor. Ala nu-i ateu care doar din cauza valorilor crestine nu crede in zei, ala e redus...
Auzi cu nu crezi ca fantasmele astea de care zici tu cine echilibru dintre bine si rau daca dumnezeu nu exista atunci cine tile balanta asta intre bine si rau cine ti-a dat constiinta sa deosebeti binele de rau eu cred ca dumnezeu nu lumea sta reala care zici u lumea asta reala va distruge pamantu pentru ca dumnezeu va lua pacea dupa pamant
Gandeste-te ca mama ta ( Dumnezeu sa-i oferea linistea sufleteasca si s-o odihneasca in pace) si-ar dori ca fata ei sa sa invete. sa-si dezolte valorile, sa iubeasca ( si iubirea nu inseamna sex, nu inseamna indiferenta, ci iubirea inseamna de la niste simple lacrimi, pana la suferinta- si nu ti-o spun in calitate d epracticant, dar ma straduiesc si asta ar trebui sa facem cu totii-), sa-l trateze pe om ca d ela egal la egal, sa-i priveasca pe oameni si in interior si sa le aprecieze valoarea, sa cunoasca, sa aiba un suras inocent si sa nu dea inapoi de la viata.
"si eu sunt crestina DAR URASC PREOTII"
Presupunind ca intrebarea nu este trolling, lucrurile stau cam asa:
1. Daca urasti, inseamna ca nu esti crestina! Crestinul adevarat, crestinul care crede si iubeste pe Dumnezeu, nu va putea uri niciodata pe nimeni! Atita timp cit urasti, nu poti fi trecuta in rindul crestinilor!
2. Preoti smintiti si lacomi sint, nu neaga nimeni existenta lor, dar sint si preoti buni cu har de la Dumnezeu care nu sint iubitori de avere si care se jertfesc pe ei insisi pentru oameni. A-i vedea numai pe cei rai denota o gindire ingusta, partinitoare si afurisita.
Tu esti romanca, asa e? Ti-e iti convine ca din cauza unor ticalosi care se duc in Occident si cersesc, fura si dau in cap, sa fim toti romanii, inclusiv tu, catalogati ca nespalati, hoti, tilhari si criminali? Nu cred ca iti convine!
Cam asa este si cu preotii. Daca esti atenta numai la ceea ce se aude rau despre preoti si iti astupi urechile atunci cind auzi de un preot bun, ai sa ai impresia ca toti sint rai!
3. Preotii sint oameni. Nu este om pe pamint care sa nu fi gresit de cind s-a botezat! Greseli, sminteli si patimi pot aparea si in viata preotilor, daca nu-si tin mintea treaza si uita misiunea cu care au fost investiti.
Daca intilnesti un preot care greseste nu te lasa influentata de greseala si patimile lui! Fii tu buna, nu uita de credinta pe care trebuie sa o ai in inima ta si aminteste-i acelui preot ca misinea lui este sa-i aduca pe oameni la Dumnezeu iar el trebuie sa fie in primul rind cel mai bun exemplu pentru comunitate. Apoi, respecta-l si saruta-i mina!
Nu lasa rautatea din jur sa te faca si pe tine rea, iar tu cu bunatatea ta cauta sa-i faci pe cei rai buni.
1. De acord. Cum spune şi Scriptura la 1 Ioan 3:10 Copiii lui Dumnezeu şi copiii Diavolului se recunosc prin aceasta: Cine nu practică dreptatea nu provine de la Dumnezeu, nici cine nu-şi iubeşte fratele. 11 Căci iată mesajul pe care l-aţi auzit de la început: să ne iubim unii pe alţii. 12 Nu cum a fost Cain, care provenea de la cel rău şi şi-a înjunghiat fratele.
De aceia nu înţeleg aceasta -http://antiortodox.files.wordpress.com/......-water.jpg
Un creştin nu va lua arma în mână şi nu va ucide pe nimeni, deci ceva nu-i în regulă.
2. Iarăşi sînt de acord, nu e corect să generalizezi. La noi mai demult a fost un preot, Vasile, nici o dată nu lua nimic, tot ce se aducea împărţea altora, avea un serviciu laic din care se întreţinea. Totuşi cei mai mulţi nu sânt aşa, din contra. Şi printre credincioşii de rând abundă beţia, imoralitatea ura şi invidia. Problema nu este în faptul că apar astfel de persoane, ci că ele nu sînt înlăturate. În Efeseni 5:27 se arată cum trebuie să fie congregaţia sau biserica -fără pată, zbârcitură sau altceva de acest fel, ci sfântă şi fără defect. De aceia Pavel a dat instrucţiuni la 1 corinteni 5:11 De aceea, vă scriu acum să nu mai aveţi legături cu cineva numit frate care este un fornicator sau un om lacom sau un idolatru sau unul care insultă sau un beţiv sau un extorcator! Cu un astfel de om nici măcar să nu mâncaţi! 12 Fiindcă ce treabă am eu să-i judec pe cei de afară? Nu-i judecaţi voi pe cei dinăuntru, 13 în timp ce Dumnezeu îi judecă pe cei de afară? „Înlăturaţi-l din mijlocul vostru pe răul acela!"
Dacă trebuia înlăturat un simplu "frate" cu atât mai mult cineva care are responsabilitatea de a păstori, care trebuie să fie un exemplu.
Isus ne-a oferit un criteriu simplu pentru a testa calitatea creştinilor nominali: „După roadele lor îi veţi recunoaşte. Niciodată nu se culeg struguri din spini sau smochine din mărăcini, nu-i aşa? Tot astfel, orice pom bun produce rod excelent, dar orice pom putred produce rod lipsit de valoare; un pom bun nu poate da rod lipsit de valoare, nici un pom putred nu poate produce rod excelent. Într-adevăr deci, după roadele lor îi veţi recunoaşte pe oamenii aceştia". — Matei 7:16–18, 20.
Desigur, nici pe-o parte n-o caracterizeaza credinta adevarata, bazata pe iubire. Crestinii adevarati sunt recunoscut si respecta porunca data de Isus in Ioan 13:34, 35.
Ai mare dreptate cu cearta dintre atei si crestini-adica e normal ca FIECARE(indiferent ca este crestin sau ateu) sa-si spuna OPINIA PERSONALA pentru ca fiecare are dreptul la LIBERTATE(de exprimare, opinie etc...)
Ok!-Acum sa explic ce ma enerveaza/supara la aceste asa zise ''converstii pe tema religiei''
1. faptul ca cele 2 parti nu stiu sa asculte/inteleaga opinia celeilalte(ideea e nu sa fie de acord cu ceea ce spune celalalt(asta e imposibil)-dar sa ACCEPTE ca celalalt gandeste DIFERIT(si ca acest lucru nu-l face automat pe celalalt INFERIOR iar tu SUPERIOR(pentru ca deh-gandirea/opinia ta e mai buna-explicatia:pentru ca deh!-e a ta)
2. Jignirile de orice fel(indiferent din ce tabara vin sunt INACCEPTABILE!)
Ideea este ca toti suntem OAMENI si este normal sa gandim DIFERIT(pentru ca toti avem experiente de viata diferite) dar la fel de normal este sa ne ACCEPTAM si sa ne RESPECTAM!
Consider ca este posibil sa ne exprimam punctele de vedere si fara jigniri si insulte!
Intr-un fel iti dau dreptate, insa greseala trebuie taxata, iar impunerea adevarului nu se poate accepta. Pentru "OPINIA PERSONALA" trebuie sa fie si responsabilitate - nu-mi impui cu ea adevaruri, nici nu aberezi pe langa... ca te taxez. Nu pot fi tolerant cu orice, cu atat mai putin sa respect orice.
Tu care pledezi pentru virtuti... ai apreciat cu folositor si inteligent asta: "Si din cauza netului, tv, anturajului si lipsa educatiei, au ajuns sa minta, sa fure, sa omoare si sa-l huleasca pe Dumnezeu. (crezand ca nu exista)."
Impunerea adevarului-inseamna indoctrinare-si NU sunt de acord cu manipularea sau alte forme de abuz si/sau constrangere!
Eu ma referam aici strict la cei care pun intrebari/raspunsuri pe site si spera ca toti userii sa le raspunda conform propriilor convingeri personale!
Trebuie sa fi capabil sa ACEEPTI ca alte persoane gandesc diferit(chiar daca nu esti de acord-poti sa formulezi un raspuns/intrebare care sa NU jigneasca(si aici ma refer la''ma prostule'',"'tampitule'',''esti inferior'' etc... asta inseamna ca nu ai CAPACITATEA de ai intelege pe altii, nu stii ce inseamna respect, nu respecti opiinile altora si mai ales nu ai cei 7 ani de acasa...
Raspunsul pe care tu l-ai mentionat l-am votat folositor si inteligent pentru ca asa mi se pare(nu pentru partea cu Dumnezeu-ci faptul ca astazi CU sau FARA Dumnezeu oamenii NU mai stiu ce inseamna RESPECT si EDUCATIE(nu ai vazut niciodata la colt de strada copii de 9-10 ani fumand si injurand de mama focului? Sau copii care la randul lor dau nastere la copii?-Eu da si logic mi-am pus intrebarea de ce sa ajuns aici?-si raspunsul vine de la sine-pentru ca parintii in goana lor dupa bani(unii nici macar nu sunt chiar asa de condamnat) uita de copii lasandui cu orele in fata tv-ului sau a pc-ului(si acum orice pusti stii manevra butoanele calculatorului-(ca sa ma exprim asa) si iti dai seama cam spre ce "'le manevreaza"'...
Are mare dreptate!
Parintii si scoala AR TREBUI sa fie principalele surse de informare a copiilor-nu internetul(tu ai vazut cati copilasi de 12-13 ani posteaza la Dragoste si sex -si mai ce intrebari pun?)
Eu la 12-13 ani inca imi traiam COPILARIA!
Cat despre''crezand ca nu exita'' da sunt ATEE dar sunt capabila sa respect(sa nu se confunde a accepta cu a fi de accord) opiinile tuturor-nu vad unde-i problema?
In plus mie VIATA(ca sa explic-experintele la care viata ma supus) m-au facut sa nu mai cred in Dumnezeu.
Impunerea adevarului nu inseamna neaparat indoctrinare. Credinciosii, prin valorile lor introduse in societate, prin afirmatii... prin faptul ca religia(crestinismul) este in scoli, impun adevarul. Se folosesc de banii tuturor pentru a-si sustine religia.
"Toti" copiii stiu(cred) ca necredinciosii sunt rai, imorali. Oare ei cunosc un adevar? Daca te duci la toate puscariile din lume ai sa gasesti in ele cel putin de zece ori mai multi credinciosi decat necredinciosi. Poate ai sa spui ca aia sunt credinciosi doar cu numele. Nu e interesant, conteaza ca aia nu sunt atei. Asta m-a facut sa intervin. Asa ceva nu pot tolera, iar pe persoana care face afirmatia nu o pot respecta. Tu, votand cele doua raspunsuri care sustin "ateii sunt imorali si needucati" ai cazut de acord, chiar ai "sprijinit" afirmatia.
Nu vreau sa vorbeasc despre parinti, sunt liberi sa faca ce vor si sa educa cum vor, dar daca ei sau copiii lor ma calca pe bataturi, eu ii taxez. Totusi uite o intrebare: Ce parere ai despre capacitatea acelor parinti care isi educa copiii in fixismul lor? "Daca nu esti cu noi esti impotriva noastra", esti naspa. Nu sunt deloc putini.
Ai dreptate- pana la partea cu votul(aici de fapt nu ai INTELES ce am votat DE FAPT)-eu nu am fost de acord cu nicio afirmatie de genul"ateii sunt imorali si needucati''-de unde ai dedus ca a afirmat asa ceva?(fraza pe care ai pus-o in ghilimele nu exista)
Ceea ce eu am inteles ca Mapiau afirma in cele 2 raspunsuri pe care le-am votat a fost faptul ca copii sunt lasati de izbeliste(la voia intamplarii, de capul lor-si asfel devin oameni cu caractere si apucaturi rele)-indiferent daca cresc intr-o familie crestina sau in una de atei-PRINCIPILEE MORALE BUNE(nu credinta si frica de pedeapsa constitue-dupa parerea mea-o educatie BUNA)
Tu ai crezut ca am votat raspunsul pentru ca continea cuvantul ''Dumnezeu''-sau ma rog educatie pe bAza religioasa?
Total gresit(ti-am zis-sunt atee)!
N-am nimic in comun cu conceptul de Dumnezeu si asta incerc!
Si in plus si inainte de a deveni atee am crezut ca exista atei buni si MORALI nu doar acum cand si eu sunt atee!
Cat despre intrebarea pusa-DA E NASPA!
Am mai zis si repet-copii trebuie crescuti dupa PRINCIPII bine definite(nu dupa o anumita religie)-iar atunci cand sunt capabili sa aleaga -sa fie LASATI SA ALEAGA CE VOR!
Pana la urma impunerea unui punct de vedere creeza revolta!
Intr-adevar el nu a afirmat acele cuvinte, dar asociind lipsa de educatie cu imoralitatea si cu necredinta asta se intelege, sau... eu asta am inteles din raspunsurile lui.
Stiu, mi-am dat seama de la inceput ce te-a facut sa-l votezi, raspunsurile mai contin si adevar, doar ca am vrut sa arat ce nu este in regula in afirmatiile lui. Daca nimeni nu-i deschide ochii, posibil sa ramana cu ei inchisi...
"Pana la urma impunerea unui punct de vedere creeza revolta!" - Asta e, majoritatea a introdus ideea ca ateii sunt imorali, iar asta ma revolta, pentru ca e doar o minciuna.
Mh cum sa-ti explic tu nucrezi ca Dumnezeu exista da! Ok atunci daca Dumnezeu nu existatu de ce existi?
Dar Dumnezeu de ce exista... si cum de exista? Nu-mi raspunde, nu cred ca o sa spui ceva interesant.
Pentru unii e prea grea intrebarea asta.
Dumnezeu a fost și rămâne adânc întristat de tot raul, la fel ca și noi, numai că noi, de ani de zile, Îi spunem și chiar Îi poruncim să iasă din școlile noastre, din guvernul și din viețile noastre, că ne descurcăm și singuri, fără ajutorul Lui…
Și, fiind El un adevărat gentleman, cred că pur și simplu S-a dat, calm, la o parte…
Cum de mai îndrăznim noi oare să-I cerem binecuvântarea, milă și protecția Sa, dacă Îi cerem să ne lase în pace? (În lumina recentelor evenimente, fiind vorba de atacuri teroriste, atacuri armate în școli etc.)
Cred că totul a început când Madeleine Murray O’Hare (doamna care a cerut ca America să devină o țară atee și a afirmat că nu dorea nici un fel de rugăciuni în școlile noastre, iar noi am spus O.K. Cererea ei a fost aprobată și a devenit lege obligatorie în SUA…
Apoi, cineva a spus că mai bine nu am citi Biblia în școli (Biblia care spune să nu ucizi, să nu furi și să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți), iar noi am spus O.K.
Apoi, dr. Benjamin Spock a spus că nu ar trebui să ne plesnim copiii atunci când se poartă urât, pentru că aceasta le-ar afecta mica lor personalitate și stima de sine (fiul dr. Spock s-a sinucis). Iar noi am spus că un expert trebuie să știe ce vorbește, așa că am spus O.K.
Apoi, altcineva a spus că profesorii și diriginții nu ar trebui să îi disciplineze pe copii atunci când greșesc. Iar conducătorii de școli au spus că nici un membru al personalului să nu atingă vreun elev atunci când se poartă urât, pentru că școlile nu au nevoie de publicitate proastă și în nici un caz de procese. (Totuși, există o mare diferență între a disciplina și a atinge, a bate, a plesni, a lovi, a umili, etc.). Iar noi am spus O.K.
Apoi, cine știe ce membru inteligent al consiliului de conducere al vreunei școli a spus că, băieții fiind băieți, vor face dragoste oricum, deci ar trebui să le dăm fiilor noștri prezervative. Așa, ei vor putea să se distreze cât vor, iar noi nu vom trebui să le spunem părinților că le-au primit de la școală. Iar noi am spus O.K.
Apoi, unii dintre aleșii noștri de vârf au spus că nu contează ceea ce fac în viața lor privată atât timp cât își fac treaba la slujbă. De acord, a spus fiecare din noi, mie nu-mi pasă de ceea ce face altcineva, inclusiv președintele, în viața să privată, atât timp cât am o slujbă și economia merge bine.
Apoi, niște libertini au cerut să tipărim cât mai multe reviste cu femei goale, în semn de respect și apreciere a frumuseții feminine… Iar noi am spus O.K.
Apoi, altcineva a împins acea apreciere un pas mai departe, publicând fotografii cu copii goi, și încă mai departe, afișându-le pe Internet. Iar noi am spus O.K., au dreptul la libera exprimare.
Apoi, industria show-business-ului a spus: hai să facem show-uri TV și filme care să promoveze îndepărtarea de Dumnezeu, violenta și sexul ilicit, să înregistrăm melodii care să încurajeze violurile, drogurile, crimele, sinuciderea și temele satanice. Iar noi am spus că nu este decât entertainment-amuzament, nu are efecte adverse și oricum nu o ia nimeni în serios, așa că totul a mers înainte.
Iar acum ne întrebam speriați de ce copiii noștri nu au conștiință, de ce nu disting binele de rău, de ce nu îi deranjează să ucidă pe străini, pe colegii de clasă sau pe ei înșiși.
Probabil că, dacă ne-am gândi mai mult, ne-am da seama de ce.
Cred că totul se reduce la faptul că ceea ce vei semăna, aceea vei și culege.
Noi Îi spunem lui Dumnezeu: Dragă Doamne, de ce nu ai salvat-o pe acea fetița ucisă în clasă? Iar Dumnezeu răspunde: Dragul meu, Eu am fost alungat din școli, nu puteam fi acolo. Cum puteam Eu fi acolo, când voi mi-ați spus să plec din școli?
E ciudat cum oamenii Îl disprețuiesc pe Dumnezeu, și apoi se întreabă cu naivitate de ce totul merge tot mai prost. Este ciudat cum de credem tot ceea ce scriu ziarele, dar noi ne îndoim de ceea ce spune Biblia.
E ciudat cum de toți oamenii vor să meargă în ceruri, deși nu cred, nu gândesc, și nu spun sau nu fac nimic din ceea ce scrie în Biblie.
Este ciudat cum de unii pot spune: da, eu cred în Dumnezeu și de fapt îl urmează pe Satana, care, se știe că, la rândul lui, crede și el în Dumnezeu…
E ciudat cum ne repezim să judecăm, dar nu ne place să fim judecați. E ciudat cum de se pot trimite mii de glume prin e-mail și ele se răspândesc precum focul sălbatic, dar când începi să trimiți mesaje privindu-L pe Dumnezeu, oamenii se gândesc de două ori înainte de a le trimite și altora.
E ciudat cum de tot ceea ce este vulgar, crud și obscen trece liber prin cyberspațiu, dar orice discuție publică despre Dumnezeu este împiedicată la școală și la locul de muncă.
Este, în sfârșit, ciudat cum poate fi cineva atât de înflăcărat de dragoste pentru Hristos fiind în același timp un creștin invizibil în timpul săptămânii.
Educatia noastra si a tuturor tinerilor si nu numai, se datoreaza pe deplin parintilor. Daca parintii ti-au zis "fa ce vrei", si nu ti-au aratat calea ce adreapta, tu te-ai dus unde ai vazut cu ochii. Si din cauza netului, tv, anturajului si lipsa educatiei, au ajuns sa minta, sa fure, sa omoare si sa-l huleasca pe Dumnezeu. (crezand ca nu exista).
Nu generaliza cu preotii. Ti-ar placea sa iti zica cineva ca esti hoata? Ca asa zic toti strainii de noi si de aia nu suntem acceptati in multe tari. Asa faci tu cu preotii. Daca ai nimerit tu, sau au vazut/ascultat ca nu stiu ce preot a batut/baut/are nu stiu ce palate, asta nu inseamna ca toti fac asta. Si nu toti sunt asa, cum nici noi oamenii nu suntem la fel. Altul e mai bun, altul e mai rau.
Asta e problema noastra. Ca generalizam, nestiind ca suntem foarte diferiti, din fericire!
"Si din cauza netului, tv, anturajului si lipsa educatiei, au ajuns sa minta, sa fure, sa omoare si sa-l huleasca pe Dumnezeu. (crezand ca nu exista)."
Oare cum ai facut legatura? Cred ca "singurul Dumnezeul Adevarat" e un spalator de ratiune. Eu asa imi explic.
Din cauza netului (pentru ca pe net gasesti absolut orice, ce vrei si ce nu vrei).
Anturajul- pentru ca daca majoritatea fumeaza sau se drogheaza, tu de ce nu ai face-o? Ca doar e la moda. nu?
Lipsa educatiei- Parintii au fost prea indiferenti cu ai lor copii si nu i-au interesat ce o sa ajunga in viata. Pentru ca un copil educat frumos nu o sa ajunga nicioadata sa fumeze, sa se drogheze, sa fure ..etc.
Si din cauza acestor motive (net, tv, anturaj etc.), nu au mai avut timp si pentru Dumnezeu.
Si a zis ("el")... de ce sa fie crestin si sa mearga la Biserica, cand nu a vazut asta la parintii lui, prietenii lui nu cred in Dumnezeu si pe net sunt doar filme porno. (Sau cel putin atata stie sa scrie pe Google). Si considera ca ii merge bine si fara El.
Poate acum ai inteles.
Cred ca esti doar un copil daca atribui necredintei imoralitatea, esti tot copil crezant ca o educatie buna trebuie sa includa inducerea credintei in zei. Tot copil esti daca crezi ca Biserica este mai benefica omului chiar si decat un film porno.
Societatea ti-a bagat in cap multe lucruri infecte... Gandeste singur!
CIudat, atunci ce sa mai spun de acei tineri care uite valorile omului, de unii tineri rebeli, cu o atitudine vulgara.
CUnosti huligani/violatori/pedofili? La asta s-a referit.
Cat despre cea care a emis intrebarea, nu ar trebui sa faci acest lucru. Preotul a primit har, este cel care savarseste Tainele instituite ale Domnului Iisus Hristos. Fara indoiala ca in cugetul tau exista o oarecare inclinatie catre mandrie ( sa nu te superi pe mine, dar subliniind ideea cu majuscule m-a facut sa deduc acest lucru) de care trebuie sa scapi de ea si sa discuti cu parintii tai sau sa socializezi cat mai mult cu persoanele. ACeasta inclinatie, intemeiata pe o mandrie te face sa ignori faptul de a-i vedea cu alti ochi pe acestia.
Religia Ortodoxa de 2000 de ani isi are existenta si uite ca fiecare obicei, fiecare doctrina, fiecare activitate a fost pastrata intocmai,dar si aparata atat de catre martiri, dar si de preoti.
Daca am invata ( si aici m-as include si pe mine) sa apreciem tara noastra mai ales ca s-au jertfit foarte multi pentru apararea acesteia.
In fine, dar nu trebuie ca parerea ta sa se ghideze dupa cea a grupului, a prietenilor. Trebuie sa ti-o mentii deoarece este o lume dura si nu trebuie sa gaseasca o slabiciune la tine pentru a fi influentata,iar ideea aceasta,care-ti vehiculeaza prin cuget, indeparteaz-o si inceteaza sau paraseste acel sentiment ( este unul, cred ca puieril nu este tocmai potrivit, dar cert e ca o idee, un sentiment ceva tot il ai deoarece si eu m-am aflat in locul si care m-a facut sa sustin ceva ce numai avea nicio legatura si care se contrazicea, desi mi-am dat seama ca ea persista numai din cauza faptului ca eram si incapatanat) si asta se face interactionand cat mai mult cu preotii. noI NU SUNtem decta in amsura de a te sfatui, dar nicidecum deciziile tale sa fie luate mot-a-mot din ceea ce zicem noi. Asta ar insemna ca nu ai priceput nimic din ceea ce subliniat eu. Totusi, si dupa modul cum ai adresat intrebarea,am observat ca ai nevoie de informatie si ca ai zarit surse propagandistice care ti-au modificat viziunea, mai ales ca tu acum ranita fiind ( si imi pare foarte rau si condoleante de-asemenea. ) esti in cautare de raspunsuri si te poti izola in tine, sa privesti cu "negru" tot ce te inconjoara. Dar nu face a acest luru deoarece ar inseamna sa te consumi in tine si iti vei pierde sanatatea fizica,dar si sanatatea sufletului)
CUm spuneam, tu fiind expusa acum la diferite afirmatii, pareri, opinii ale oamenilor, dorinta ta este de a te integra in grupulu care SE PRESUPUNE ( desi nu este cert) ca are cea mai mare dreptate ( aici nu subliniez ideile religioase,ci oricare),dar aceasta dorinta nu trebuie sa fie mai puternica decat vointa de a te si informa corect, SI NU DIN PARERILE GRESITe/propagandistice.
De exemplu, poti participa la Sfanta Liturghie, DAR CU DRAGOSTE< FARA A TE SIMTI OBLIGATA, SI CU EVLAVIE, iar o Sfanta Liturgie ( desi oricum eu n-am facut acest lucru) ascultata cu evlavie, poate realiza o comuniune mult mai strans a omului cu Dumnezeu.
FIi deschisa, si NU te inchide in tine, deoarece aceasta retragere nu are efecte decat nefericite. Repet, esti expusa acum la diferite situatii ale oamenilor, iar din nefericire copiii pot avea modele/ pareri gresite numai din cauza unui soc ( si repet, imi pare rau).
Gandeste-te ca mama ta ( Dumnezeu sa-i oferea linistea sufleteasca si s-o odihneasca in pace) si-ar dori ca fata ei sa sa invete. sa-si dezolte valorile, sa iubeasca ( si iubirea nu inseamna sex, nu inseamna indiferenta, ci iubirea inseamna de la niste simple lacrimi, pana la suferinta- si nu ti-o spun in calitate d epracticant, dar ma straduiesc si asta ar trebui sa facem cu totii-), sa-l trateze pe om ca d ela egal la egal, sa-i priveasca pe oameni si in interior si sa le aprecieze valoarea, sa cunoasca, sa aiba un suras inocent si sa nu dea inapoi de la viata.
Ai dreptate nu toti preotii sunt pe profit uni sunt si isi fac meseria cu frica de Dumnezeu iar cei lalti biserica o vede ca pe o afacere deci nu sunt toti la fel de exemplu pe care am auzit eu este Parintele Arsenie el nu a avut nici o avere el state la o manastir si seruga la dumnezeu pentru oameni chiar stia despre tine inainte sa-i zici u
Da dacat din tarile astea au biserici ortodoxe sa au alte secte care au biblie crestere imoralitati este din cauza ne credintei un dumnezeu daca nu crezi in dumnezeu tu esti dumnezeul asa isi inchipuie uni si de aceea fac ce fac
Ateii nu sunt crstini in sufletul lor, vorbim de niste oameni care denigreaza crestinii. Pe cati dintre acesti preoti "putrezi de bogati" ii cunosti? Astfel de exemple sunt mediatizate in presa, mai rar vezi vorbindu-se despre o fapta nobila. Nu se promoveaza, nu intereseaza, nu atrage publicul, ci doar alimenteaza convingerile rautaciosilor care isi fac o meserie de pe urma lor. "Eu sunt crestina DAR URASC PREOTII" iar eu inca nu am inteles de unde impresia asta atat de proasta despre toti preotii. Nu este corect sa ii etichetezi, sa generalizezi. Din nou, acesta este singurul argument pentru care poti spune ca ii urasti? Nu te judec, probabil stii ca trebuie sa il iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. Mi-ai trezit insa curiozitatea. De ce "URASTI PREOTII"?
Poate unii stiu poate uni nu stiu, dar crestinismu si sectele tine balasul intre bine si rau! daca noi nu am exista ar fi un adevar haos. daca noi crestini suntem cei care spala creerele, atunci massoni si iiluminati sunt baieti buni nu?
Bossa100000 întreabă: