| Lizzu a întrebat:

Buna tuturor.
As avea o intrebare catre crestini mai ales, dar poate raspunde oricine.
Ce se intampla in cazul crearii unei fiinte in laborator dpdv al sufletului?
Cand o fiinta vine pe lume pe cale naturala se spune ca sufletul se intrupeaza de la sine. Dar cand fiinta vine pe lume pe cale artificiala, creata de om, sufletul se intrupeaza tot de la sine?

Sper ca este clar ce am vrut sa intreb.

51 răspunsuri:
| Lizzu explică (pentru Inferno):

"A crea nu inseamna : "A face ceva din nimic.", ci a infiinta un lucru nou din lucruri deja existente."

--DA. Asta am vrut si eu sa explic pentru Gaia, desi cred ca el a inteles deja inaintea mea.
Tu ai spus-o mai clar.

| Lizzu explică (pentru ßirGagaWelch):

happy Pune. Dar nu vei primi raspunsuri satisfacatoare ...sau daca primesti nu ai de unde stii ca sunt satisfacatoare pentru ca nu ai la ce sa raportezi...

M-am intrebat de multe ori ce e un suflet, dar nu cred ca voi gasi vreodata raspunsul la asta.

| Lizzu explică (pentru grab):

De ce te intriga atat de mult varsta mea? e a doua oara cand intrebi. Uita-te cu atentie la numele meu si o vei ghici... nu am de ascuns nimic.

Nu cred ca are importanta asta. Pot exista oameni la 50-60-80 ani pe care sa-i intrige lucrurile astea, misterul, sa-i intereseze totul si sa fie curiosi.
Nu e un lucru rau. E cel mai bun lucru care ti se poate intampla, cred eu ....nu te vei plictisi niciodata daca-l ai.

Nu ma caracterizezi tocmai bine happy cu banii si celelalte, gresesti...
Expresia "mai mult s-a jucat sau a cheltuit bani pe care nu i-a muncit." nu ma defineste. Te inseli.

Te uimesc intrebarile mele? in sensul rau sau bun?

| Lizzu explică (pentru anonim_4396):

"Nefiind creștină încerc să dau un răspuns din perspectivă nereligioasă."
-- esti de alta religie sau te referi doar la faptul ca nu esti credincioasa?
E o diferenta si voiam sa mentionez asta pentru ca multi fac confuzie intre termenii "credincios" si "crestin".

Esti credincios atunci cand crezi in ceva,iar crestin atunci cand esti botezat in religia numita crestinism. Poti fii foarte bine un crestin necredincios. Asa cred eu happy

Da, stiu povestea asta. E prea mult deja.
Nu stiu, poate fi o explicatie cea data de tine, ca dzeu lasa omenirea sa-si descopere abilitatile in timp.

Odata am crezut ca stiinta este data de dzeu oamenilor tocmai pentru a descoperi singuri lumea exact cum ar fi sa contruim noi un ambient pentru pesti exotici si apoi sa le dam uneltele necesare sa descopere regiunea.

Da happy e o intrebare interesanta, mersi, dar din pacate cam fara raspuns. Se poate dezbate ani in sir.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Lizzu):

Scuză-mi exprimarea.
Nu-s de nicio religie. Liber cugetătoare.
E o scuză frumoasă că Dumnezeu le dă oamenilor știință, dar culmea, descoperim lucruri ce ne fac să ne îndoim de ceea ce Biblia oferea.

"descoperim lucruri ce ne fac să ne îndoim de ceea ce Biblia oferea. "

Asa e...

anonim_4396

Pai tot in categoria "bullshit" intra comentariul deoarece nu a demonstrat existenta acelui personaj.

Da, e corect ce a zis in sensul ca oamenii nu vor putea sa faca lucruri folosind magia DAR "puf si gata" e o idiotenie care nu este demonstrata motiv pentru care nu are ce sa caute intr-un argument.

In plus de asta, "creatul" nu se refera doar la magie. Vezi comentariul lui inferno.

Ba mai mult de atat, nici postarea ta nu tine de magie. A face o fiinta in laborator tine tot de A CREA dar nu are legatura cu "puf si gata". Daca acel user prin "a crea" intelege doar magie sau "ceva din nimic", atunci el nu prea stie cu ce se mananca "a crea" (sau e doar ignorant). Eu merg pe varianta cu ignorant.

anonim_4396

"desi cred ca el a inteles deja inaintea mea"... da, am inteles si ti-am raspuns la comentariu.

| grab a răspuns (pentru Lizzu):

Ma gandeam eu ca 29 e varsta ta, dar totusi intreparile sunt puerile.
raspunsul e simplu: Dumnezeu exista dar omul din pacate il cauta si vrea sa il VADA in Biserica si in alte lucruri matematice si fizico-chimice. Nu, nu asa!

Toate intrebarile tale au nevoie de raspunsuri exacte, ori credinta nu e stiinta exacta. Crezi sau nu crezi. Punct. Apoi iti asumi.

Ai renuntat la a mai crede, bun, la revedere divinitate, dar faptul ca in continuare iti pui niste probleme despre EL e ca si cum iti intrebi amicii comuni ce mai face fostul sotz? o fi bine? s-o mai gandi la mine? am facut bine sa ne separam?

Cam asa cred eu.
Daca tu crezi ca treaba sta altfel te invit sa imi explici si mie, chiar m-a facut curios persoana ta! happy

add!

| danut a răspuns (pentru Lizzu):

Cred in INVIERE si o viata DUPA, dar inr-o viata dupa moarte fara interventia si la timpul stabilit de Dumnezeu, nu.

| milan9 a răspuns:

Omul nu e doar suflet! Sufletul nu încetează niciodată să existe!

Cât de sinistru trebuie să fie un cult CARE SPUNE ALBULUI NEGRU ŞI NEGRULUI ALB: ei bine, unii in mod conştient greşit, neagă dualitatea trup/suflet a omului, DEŞI CUVÂNTUL SCRIPTURII ESTE FOARTE CLAR, fără să lase posibilitate de interpretare diferită şi dubii:

"Nu vă temeţi de cei ce ucid "trupul", IAR "sufletul" nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28); - "trupul" și "sufletul" sunt prezentate ca două lucruri CATEGORIC DIFERITE!

După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca "pulberea" (trupul, biologicul) să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;

| milan9 a răspuns:

După VIAŢA BIOLOGICĂ, SUFLETELE îşi vor continua existenţa în VEŞNICIE, pentru că "Dumnezeu A PUS ÎN INIMA LOR (ale oamenilor) şi VEŞNICIA!" Ecclesiast 3, 11:

Luca16, 22: Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat.
Luca16, 23: Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

Ecclesiast 3, 11: „Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."

"Fiecăruia (SUFLETELOR DE "DINCOLO") dintre ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei" Apocalipsa 6, 9-11

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4

"Si precum este randuit oamenilor, o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata" (Evrei 9, 27).

"Toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10

"Când a rupt El pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră înjunghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina lucrării de mărturie pe care o avuseseră. Ei strigau cu glas tare şi ziceau: ‚Până când Doamne, Tu care eşti suveran, sfânt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?’ Fiecăruia din ei i s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi a fraţilor lor care vor fi omorâţi ca şi ei" (Apocalipsa 6, 9-11).

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24).
Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, ar fi mult mai bună rezultă de aici că este o existenţă CONŞTIENTĂ în care sufletul nu dispare pur şi simplu...

Am vazut dupa ce comentasem happy m-am grabit...

Da laughing dar aici e vorba despre un "sot" imaterial laughing.
Inca ma intereseaza problemele astea, chiar daca am lasat in urma dumnezeul crestin.
Sunt lucruri interesante pentru mine si nu numai.
Si ma vor interesa toata viata happy

"Toate intrebarile tale au nevoie de raspunsuri exacte, ori credinta nu e stiinta exacta. Crezi sau nu crezi. "
---dar totusi ..sa crezi cu tarie in ceva iti cere sa il si intelegi sau sa-l cunosti mai bine pe cat posibil.
Oamenii cred in ceva inainte de a cunoaste acel ceva ...nu e rau dar avem dreptul sa-l cercetam cum putem.

Suntem deja prieteni aici happy

| Lizzu explică (pentru danut):

Am inteles.

Liz, pur si simplu nu se poate sa il calculezi pe Dzeu, e o taina!
De ce i-o fi zicand taina? dupa tine asa? Ca sa il puna toti oamenii de stiinta in ecuatii?
Nu vezi ca toti bozonii din lume nu reusesc sa gaseasca esenta materiei?!
Ai sa te intorci la credinta exact cand o sa fii pregatita sa lasi matematica si logica la intrare! happy sunt si ele bune dar nu pentru asta.

Bafta!
Prietenul tau de aici! tongue

Nu am nici o treaba cu matematica ..nu e prietena mea. Nu sunt geniu.
Poate-i zice "taina" ca sa o descoperim, asta daca exista.
Nu stiu cum, dar poate o putem face, nu? sa o descoperim.

Sau asta se simte si nu se vede?
happy

Esti obraznica? happy

Nuuu
Era ca si cum as fi gandit cu voce tare si tu ai fi fost martor.

Asta e dezavantajul internetului... se intelege gresit.

| JustSolutions a răspuns:

Evident ca si acea fiinta se va naste cu voia lui dumnezeu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da Liz, de la Sine. Special am scris "Sine" cu litera majuscula.