| razz4lovee a întrebat:

CREDETI CA EXISTA VIATA DUPA MOARTE? Lumea pare a fi intr-o evolutie continua, Credeti ca va avea loc in curand sfarsitul lumii? Mi-e greu sa cred.

Răspuns Câştigător
| Holiday a răspuns:

Nu, nu exista, desi unii se imbata cu astfel de povesti.

17 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Omul cand moare, merge in pamant, nu in alt loc.Eclesiastul9:5,6,10.Va fi sfarsitul lumii, dar vor exista si supravietuitori.Psalmi37:9-11.Pe situl jw.org vei vedea la sectiunea reviste numarul din mai, care vorbeste despre sfarsitul lumii, cu mai multe argumente biblice.

| milan9 a răspuns:

Desigur,
după VIAŢA BIOLOGICĂ, SUFLETELE îşi vor continua existenţa în VEŞNICIE, pentru că "Dumnezeu A PUS ÎN INIMA LOR (ale oamenilor) şi VEŞNICIA!" Ecclesiast 3, 11:

Luca16, 22: Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat.
Luca16, 23: Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

"Fiecăruia (SUFLETELOR DE "DINCOLO") dintre ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca şi ei" Apocalipsa 6, 9-11

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24). Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, imediat după ieşirea din această viaţă,, ar fi mult mai bună" rezultă de aici că este o existenţă conştientă în care sufletul nu dispare pur şi simplu.

Ecclesiast 3, 11: „Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit.", etc...

| sabin89 a răspuns (pentru milan9):

Nu văd de ce tot dai citatul ăla din Eclesiastul ca argument pentru o viață viitoare. Faptul că oamenii au in "inima" (în sinea) lor veșnicia (sau gândul la veșnicie) nu presupune neapărat că o și au sau o vor avea. Vrea să spună pur și simplu că noi ne putem gândi la veșnicie (nemărginire), putem concepe această noțiune. La matematică se discută frecvent despre infinit, îl putem concepe, dar asta nu înseamnă că îl și avem sau îl putem atinge. Gândul nostru nu are restricții, el poate merge oriunde, poate să scruteze și nemărginirea. Atât și nimic mai mult.
Despre celelalte texte pe care le-ai dat, poate cu altă ocazie. Deocamdată mi se pare chiar ciudat că tot dai citatul ăsta când se pun întrebări de felul celei de mai sus.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Omul nu e doar suflet! Sufletul NU ÎNCETEAZĂ niciodată să existe!

Cât de sinistru trebuie să fie un cult CARE SPUNE ALBULUI NEGRU ŞI NEGRULUI ALB: ei bine, iehoviştii, în mod conştient greşit, neagă dualitatea trup/suflet a omului, DEŞI CUVÂNTUL SCRIPTURII ESTE FOARTE CLAR, fără să lase posibilitate de interpretare diferită şi dubii:

"Nu vă temeţi de cei ce ucid "trupul", IAR "sufletul" nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28); - "trupul" și "sufletul" sunt prezentate ca două lucruri CATEGORIC DIFERITE!

După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca "pulberea" (trupul, biologicul) să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;

| dannyel86 a răspuns:

In curand, nu cred. Cel putin nu din motive naturale. Eu cred in reincarnare, asa ca sper sa mai prind 3 vieti ulterioare pana planeta va disparea, intr-un fel sau altul. Natura are propriul echilibru, dar rasa umana e imprevizibila.

| sublime89 a răspuns:

Nu cred ca exista viata de dupa moarte, si nu va avea loc niciun sfarsit al lumii in curand. Amandoua sunt doar basme crestine, care trebuie luate ca atare.

| LePotato a răspuns:

Exista! cum de altfel exista si Mos Craciun(nerusinatilor)

| Alcyon a răspuns:

Nu stie nimeni.

| Jardelin a răspuns (pentru Alcyon):

"Pentru crestini lumea asta nu-i nicidecum un paradis, ci o "vale a plangerii". Crestinismul sustine ca adevarata fericire te asteapta abia dupa moarte, si nu in aceasta lume. Ei considera ca oamenii se nasc, tocmai, ca sa sufere (cred ca stii povestea cu pomul cunoasterii) si sa faca alegeri. Iar rasplata ii asteapta abia pe lumea cealalta."

Total gresit ce ai afirmat tu mai sus, draga Alcyon! Crestinismul ofera fericire omului inca din aceasta viata. Putem "gusta" Raiul inca din aceasta viata, si nicaieri nu se cere sa suferim, sa ne tanguim, sa fim posomarati, si sa avem rabdare pana murim ca sa fim fericiti.

De altfel Sfanta Scriptura este plina cu indemnuri la fericire si ne invata si cum sa fim fericiti.

| Dorugar a răspuns:

Credinta in viata dupa moarte este ca si credinta in focul care arde desi s-a stins alaltaieri.
Daca crezi ca te poti incalzi la flacara unui foc care s-a stins acum doua zile inseamna ca poti crede si in viata dupa ce ai murit.
Da sfarsitul lumii este inevitabil, dar probabil va fi cam peste 100 de miliarde de ani, deci nu prea curand. Si Isus credea ca sfarsitul lumii este aproape, dar aproape a fost doar sfarsitul lui.Si dupa Isus incoace fiecare generatie astepta sfarsitul lumii ...care nu a mai venit

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Iata ce ne spune Biblia in Ioan 5:28, 29(daca doresti citeste ) :,, Nu va mirati de lucrul acesta, ca vine ceasul cand, toti cei din mormintele de amintire vor auzi glasul sau si vor iesi afara..." si in 1Corinteni 15:22-,,dupa cum toti mor prin Adam, toti vor fi readusi la viata prin Cristos "...Deci va fi o inviere a mortilor! Da! Incurand o lume instrainata de Dumnezeu, care isi uraste semenii va fi distrusa (citeste Psalmul 37:9-11), iar oamenii din toate natiunile de orice limba care infaptuiesc,, vointa lui Dumnezeu si vor chema Numele Sau " vor fi salvati, si nu vor gusta moartea, acestia vor avea privilegiul sa participe la curatarea Pamantului.(citeste Apocalipsa {revelatia} 7:9-13! Semnele care arata ca traim in zilele din urma pe sfarsite ale acestui sistem {politica, religia falsa, comert} sunt consemnate in 2Timotei 3:1-5; Matei 24:4-14.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sufletul nu moare niciodata.
Suntem suflete care avem un corp fizic, nu invers.
Morti sunt cei care nu realizeaza acest fapt.

| dragos38 a răspuns:

Da,in curand, cat mai curand, va veni sfarsitul, intreabai pe sectanti caci ei au descifrat biblia laughing)

Răspuns utilizator avertizat
| Mariani_Roberto_1993 a răspuns:

Cînd tu ești neștiutor, ești pierdut și nu ști, nimeni nu știe să îți răspundă corect la această întrebare

| razz4lovee explică:

Nu, cum asa?! Era o intrebare normala!

| razz4lovee explică:

Credeti ca viata trebuie traiye cu toate regulile din Biblie? Eu ma gandesc ca odata voi muri si peste sute de ani, nimeni n-o sa-si mai aduca aminte de mine, Si atunci de ce sa nu incalcam si anumite reguli?