Anglicanii sunt si ei protestanti oricum ar da-o, dar protestantii nu sunt tocmai 'catolici' de ce? pentru sunt rupti cu ani si ani in urma din sanul bisericii catolice, pe scurt datorita lui Martin Luther cand acesta a inventat protestantismul, imediat au aparut "religii" noi ca ciupercile dupa ploaie!
totusi anglicanismul este diferit >>https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Anglican%C4%83
Papa nu este liderul Bisericii, ci doar liderul statului Vatican. In rest, el este doar un eretic.
Tu crezi că ortodoxismul este adevărata credință?
Da, fireste! In afara Bisericii Ortodoxe sunt numai schisme si erezii.
De ce crezi asta?
Fiindca asta este realitatea! Crestinii ortodocsi nu au schimbat adevarul de credinta primit si pastrat in Biserica, prin Sfanta Scriptura si prin Sfanta Traditie a Sinoadelor Ecumenice si ale scrierilor Sfintilor Parinti. In Biserica Ortodoxa exista continuitate apostolica: harica, liturgica, dogmatica! Dumnezeu este slavit si inchinat drept numai in Ortodoxie, iar Hristos este Mantuitor al Bisericii Sale.
Mi - ai putea răspunde și la întrebarea mea în legătură cu stâlpul de piatră din care a ieșit Sfântă Lumină, anul și cele două nume?
Anul exact cand a fost despicat stalpul de la intrarea in Biserica Invierii se poate afla pe motorul de cautare Google, imi amintesc doar ca s-a intamplat in secolul al XVI-lea. Povestea celor doua nume nu o cunosc, important este ca Hristos a inviat! Acesta este temeiul credintei noastre ca si noi vom invia! Se seamana trup firesc, inviaza trup duhovnicesc, scria Sfantul Apostol Pavel la 1 Corinteni 15:44.
Magie2525 întreabă: