anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna tuturor,sunt cu o fata de doua luni si ceva, eu am 25 de ani ea are 20, problema este ca eu sunt ortodox iar ea este pocaita(nu crede in nici o religie),ne iubim foarte mult,dar ea imi spune ca vrea sa ne logodim pentru ca stam in curvie,pentru mine ar fii repede sa ne logodim si anu acesta,ea vrea sa trec de religia ei si sa ma pocaiesc dar eu nu vreau asta,eu i-am spus ca o sa fac si asta doar sa nu o vad necajita,nu stiu cum sa procedez, va rog sa ma ajutati.

19 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Pai stai asa, e pocaita sau nu? Cel mai bine propune-i sa treceti amandoi la catolicism sau orice altceva care sa reprezinte cam acelasi grad de compromis pentru amandoi. Religia e un ****, daca voi chiar va intelegeti ok in afara de asta, dati-o draq. Sau conveniti sa botezati copiii unul asa, unul asa, unul asa, unul asa.
P.S. Asta cu logoditul si statul in curvie mi se pare cam de ****. Nu stiu cum o fi ea in rest, dar nu imi miroase bine.

| ania a răspuns:

Poți să stai de vorbă cu orice preot ortodox, să vezi că și din punct de vedere al bisericii ortodoxe să faci sex cu cine nu ești căsătorit e tot curvie. Dacă ea s-a botezat la pocăiți însemnă că a luat o decizie de a a-și dărui viața lui Dumnezeu și a trăi pentru El și dacă acum locuiește cu tine, își trece peste conștiință și peste promisiunea care a făscut-o și care implică să nu facă sex înainte de căsătorie și să fie fidelă soțului după.Din punct de vedere al Bibiliei dacă pentru cineva e prea repede să se căsătorească e prea repede și să locuiască împreună. Dacă tu nu vrei ca relația cu Dumnzeu să fie cea mai importantă pentru tine și dacă rămâneți împreună veți avea mari tensiuni, ea se va simți nefericită că-și trece peste conștiință și peste legământul pe care l-a făcut tu poți deveni gelos pe activitățile din biserica ei.Și dacă te-ai boteza doar pentru cununia religioasă, e doar o baie dacă de fapt nu vrei să-ți dăruiești viața lui Dumnezeu.N-are rost să-i promiți ce nu vrei să faci.Mai bine roagă-te să te ajute Dumnezeu să înțelegi cum te vede El și să te ajute să vrei ceea ce El știe că e bine pentru tine.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cauta-ti o fata normala, o sa ai multe batai de cap de a lungul vietii cu sectanti din astia, mai ales daca tu nu crezi in asa ceva.

| milan9 a răspuns:

O grupare de pocaiti ca aceea din care face parte prietena ta practică un prozelitism agresiv (santajul din situatia ta este doar un exemplu), asta in timp ce acestea au părăsit învăţături de bază ale Bisericii apostolice:
-transmiterea harului preoţiei, ierarhia preoţească confirmată de Hristos în Biserică, cele şapte taine, Predania - ca al doilea izvor al Revelaţiei divine (Sf. Tradiţie) şi în acelaşi timp spaţiul în care a apărut biblia, etc...
Mantuirea sufletului are prioritate in fata altor prioritati ale acestei vieti...

| Ceva123 a răspuns (pentru milan9):

Pocainta e o religie, la fel cum e Budhismul Hinduismul Catolicismul, toate au acelasi Dumnezeu transpus in viziunea omului prin mesageri trimisi pe pamant sau oameni cu har.

| milan9 a răspuns (pentru Ceva123):

Pocainta NU este o religie. Nu este altceva decat intoarcerea spre Dumnezeu, spre Biserica pe care El a intemeiat-o in
Noul Testament.
Iertarea pacatelor este o lucrare a harului, este ceea ce noi numim "taina spovedaniei":
IMEDIAT DUPĂ ÎNVIEREA SA (fapt ce confirmă importanţa vitală a ceea ce avea să spună), Mântuitorul Hristos transmis apostolilor HARUL SĂU şi a confirmat puterea acestui HAR de a ierta sau "dezlega" păcatele:

Ioan 20, 21 :"Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi (pe apostoli, ulterior – episcopi şi preoţi). "
Ioan 20, 22 :"Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; "
Ioan 20, 23 :"Cărora veţi IERTA PĂCATELE, le vor fi IERTATE şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute (lucrare încredinţată Bisericii)
(taina pocăinţei şi iertării- taina Spovedaniei)."

| 熊Panda熊 a răspuns (pentru milan9):

Probabil ca vroia sa zica ca neoprotestantismul ("pocaitii") este o religie. Asa e cel mai corect.

| Ceva123 a răspuns (pentru milan9):

Daca imi dai citat din Biblie nu demonstrezi ca pocainta e o religie sau ceva rau, e de fapt pe langa subiect zic si eu. Eu-s de acord cu toate religiile pamantului asta pana si cu pocainta, ca toate au ceva in comun.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Eu NU am spus ca "pocainta" ar fi o religie. Ea se refera la IERTARE, la impacarea cu Dumnezeu, la comuniunea cu El. Este asociata cu lucrarea harului divin prin taina spovedaniei.
Asta spuneam si mai sus:
"Pocainta NU este o religie. Nu este altceva decat intoarcerea spre Dumnezeu, spre Biserica pe care El a intemeiat-o in
Noul Testament.
Iertarea pacatelor este o lucrare a harului, este ceea ce noi numim "taina spovedaniei":
IMEDIAT DUPĂ ÎNVIEREA SA (fapt ce confirmă importanţa vitală a ceea ce avea să spună), Mântuitorul Hristos transmis apostolilor HARUL SĂU şi a confirmat puterea acestui HAR de a ierta sau "dezlega" păcatele:

Ioan 20, 21 :"Şi Iisus le-a zis iarăşi: Pace vouă! Precum M-a trimis pe Mine Tatăl, vă trimit şi Eu pe voi (pe apostoli, ulterior – episcopi şi preoţi). "
Ioan 20, 22 :"Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; "
Ioan 20, 23 :"Cărora veţi IERTA PĂCATELE, le vor fi IERTATE şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute (lucrare încredinţată Bisericii)
(taina pocăinţei şi iertării- taina Spovedaniei).""

| Doub a răspuns:

Vorbeşti foarte serios cu ea şi îi spui că nu vrei. Încercaţi să ajungeţi la un numitor comun.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Religia in loc sa uneasca oamenii face exact contrariul.
Ar fi bine sa faceti pipi in mod egal fiecare pe religia lui si sa va gasiti una pe placul vostru din cele cateva zeci de mii existente.

| AliGab a răspuns:

Parerea mea ca ai cerut-o este: raspunde-ti la cateva intrebari singurel si ia o decizie
1) te vezi langa ea toata viata, in religia ei, fara sa ii scoti vreodata ochii ca te-a obligat sa faci acest pas?
2) spui ca este prea repede: daca o iubesti cu adevarat ce te face sa crezi ca este "prea repede"?
3) de ce nu vine ea la credinta ortodoxa? de ce trebuie tu sa te lepezi de invatatura care este cea mai apropiata de adevar si nu se pune problema si de a-si sacrifica ea religia, trecand la a ta?
Doar ca o parere pe care daca vrei sa o iei in seama bine daca nu, esti liber oricum. Are dreptate ca traiti in curvie daca aveti relatii sexuale in afara casatoriei, doar ca religia ei nu furnizeaza invatatura cea adevarata, ceea ce face ca voi sa aveti trei optiuni:
1) ori te lepezi de ortodoxie (ceea ce personal nu iti indic, ar fi ca si cum te-ai lepada de Hristos, de neam, de stramosii care au luptat 2000 de ani sa pastreze invatatura asta pe teritoriul actual al Romaniei) si ramai cu ea, dar asteapta-te ca mai incolo sa te razvratesti, mai ales daca acum te simti "obligat"
2) despartiti-va in bune relatii si gaseste-ti o fata pe aceeasi lungime de unda ca si tine
3) ea sa se converteasca la ortodoxie, daca te iubeste asa mult
Spor in alegerile facute
P.S: logodna nu te face sa nu mai traiesti in curvie, ci doar Sf, Taina a casatoriei

| VelaJohnny a răspuns:

Logodirea nu este la egal cu casatoria. Poti sa fi si logodit, tot „preacurvie" e daca faceti sex. E pocaita, cum de nu stie thinking in fine, religia din care faci parte te va influenta. Eu sugerez sa nu devii pocait pentru o fata. Gandeste-te bine, e o chestie serioasa. Apoi, de ce nu devine ea ortodoxa? Vezi manipularea lor? Gandeste-te bine prietene si nu uita un lucru, in crestinism e pacat orice act sexual preconjugal. Ori cununie civila, ori religioasa.

| 6684464 a răspuns:

Ce pocait spune ca o anumita religie ce promoveaza aceeasi Dumnezeu nu este corecta?
Intreab-o daca stie ce inseamna a fi pocait si apoi de ce nu vrea sa mai fii crestin ortodox? Daca vrea sa te botezi, fa-o pentru ca este "marturia unui cuget curat".
Si da... ar cam trebui sa te spovedesti cam dupa fiecare "senzatie placuta", daca esti crestin.
Partea buna este ca genul asta de femei sunt si cele ce nu te inseala laughing.

| 熊Panda熊 a răspuns:

Pai, daca zici ca ea nu crede in nicio religie, dar crede in Dumnezeu (eu asa am inteles), macar incearca sa o convingi cu argumente si cu rugaciune catre Dumnezeu sa se converteasca ea la Ortodoxie. Invata-o si pe ea dogma ortodoxa, e cea mai in conformitate cu Sfanta Scriptura si ceea ce invatau Apostolii. Dar si roaga-te pentru ea. Cu rugaciune se pot face multe.
Eu zic ca mult prea repede ti-a propus sa te logodesti. Eu as zice sa treaca macar un an. Trebuie sa va cunoasteti mult mai bine, sa vedeti daca chiar sunteti facut unul pentru altul, sau e doar ceva de moment, pana vine un necaz.
Pe TPU n-ai sa primesti un raspuns atat de concret.Ai putea sa mergi la un parinte duhovnicesc, la manastire, sa ceri un sfat.
Imi cam pare rau ca zic asta daca chiar va iubiti, dar as zice sa nu-ti schimbi religia pentru o fata. E ca si cum ai accepta sa renunti la credinta cea dreapta, neschimbata de atatea mii de ani, pentru o erezie creata de un tip prin 1900.

| anonim_4396 explică (pentru 熊Panda熊):

Sustin raspunsul tau.

| pet555 a răspuns:

De cand "pocait" inseamna ca nu crezi in nicio religie? Probabil te referi ca e neoprotestanta, deci crede si ea. In cazul acesta, daca ea tine la credinta ei, nu va accepta sa stati impreuna inainte de casatorie. Daca nu vrei sa te pocaiesti, nu ar fi bine sa o faci doar pentru ea. Daca o faci, o faci pentru tine. Du-te cu ea pe la biserica sau intreab-o de credinta ei, citeste Biblia si vei vedea ca poate te vei pocai. Ea nu se poate cununa religios cu un ortodox, si nici tu cu ea daca e neoprotestanta, deci ea sigur vrea sa te pocaiesti, si nu este un lucru rau, dimpotriva. Dar trebuie sa o faci pentru tine. Credinta este un lucru foarte important, deci ai grija ce faci. Daca vreti sa Il cunoasteti pe Dumnezeu cu adevarat, iti spun ca la ortodocsi e mai greu, fiindca trebuie sa treci pe la sfintii avocati. Iar daca nu vreti, atunci religia nu e problema.

| Boy91 a răspuns:

Nu m-am exprimat eu bine, ea crede in dumnezeu dar nu are nume religia lor ceva de genu

| ionutandrei2003 a răspuns:

Niciodata, pentru nimeni si nimic in lume sa nu iti pierzi credinta in Dumnezeu.