| Gabriela1999 a întrebat:

Buna tuturor! Tatăl meu a decedat 5 luni in urma! Acum câteva zile mama mea a mers la cimitir și a găsit foarte multe monezi de 50 și de 10 bani pe mormânt,plus un ou îngropat in mormant( pământ) mama mea crede ca ar fi vorba de ceva farmece, ceva rău! Are cineva idee ce ar putea fi? Mulțumesc

Răspuns Câştigător
| pacatosulBogdan a răspuns:

Vorbeste cu un preot ortodox despre ce ar putea fi! De farmece sa nu te temi, atat timp cat esti spovedita si impartasita, si in general faci cele ale Bisericii, deoarece harul lui Dumnezeu si Sfanta Cruce biruie toate uneltirile diavolesti.

5 răspunsuri:
| Totenkampf a răspuns:

În primul rând, condoleanțe! În al doilea rând cu siguranță este o joacă din partea cuiva de-a esotericul, însă, bazându-ne pe rațiune materialele folosite sunt lipsite de însemnătate și de vreo încărcătură energetică. Monedele sunt doar niște bucăți de tinichea apărute în forma asta în niște timpuri desacralizate, o dată cu schimbarea formei monetare, iar oul îl poți găsi în comerț la un preț infim. De ce crezi că astfel de lucruri arhetipale și prozaice ar avea un efect "fermecător" astfel încât să crezi că pot produce o perturbare a legilor fizicii? Lucrul trebuie privit doar din punct de vedere simbolic. Singurul farmec pe care îl poate produce acțiunea asta este cel de "desfermecare" prin palma realității conferită, și anume că cineva mișună prin cimitir cu scopuri grotești și neanderthaliene. Astfel, ai putea mai degrabă să discuți cu vreun paznic, asta în cazul în care există unul, și în cazul în care s-ar putea monitoriza într-o manieră exclusivistă acea parte de cimitir. Dacă nu, lasă persoanele cu astfel de interese să-și piardă timpul, prețioasa resursă care se scurge riduri chiar în momentul în care ai să citești sau nu asta. Nu tot ce gândește omul se materializează (drept dovadă imposibilitatea călătoriei intergalactice și a zborului nemijlocit), așa că poate gândi ce dorește acea persoană, și acționa în concordanță cu un astfel de tip de gândire fără să fie vreo consecință epistemologică, nu intră în nicio schemă logică de cauză - efect mai mult decât "Din cauză că a văzut bănuți, mama crede că efectul lor sunt farmecele".

| cristi202 a răspuns (pentru Totenkampf):

Dă-mi tu mie 1000 de "tinichele" de 50 de bani happy. Pentru tine oricum nu au valoare se pare.
Banii semnifică valoarea, prosperitatea. Cînd sunt îngropați de cei ce fac vrăjuri, se consideră că se îngroapă averea acelei familii, adică ce au mai de preț. Adică ce au mai valoros sa se piardă. Asta poate fi un scop malefic, nu crezi?
Oul semnifică începutul. Multe ființe incep de la un ou. In simbolistica vrajurilor oul ingropat semnifică începutul îngropat, deci daca se incepe ceva, se îngroapă, nu se duce la bun sfârșit. Din nou, ceva malefic.
Și, din ce am auzit eu in viața mea de pana acum, sunt situații in care se întâmpla. E adevărat, unele nu sunt reale, altele se fac in joaca, dar se poate sa fie și ceva real.

| SmartASS123 a răspuns:

Păi bineînțeles că este vorba de farmece și vrăjitorii malefice! Cum altfel ar putea să explice apariția unor monezi de 50 și 10 bani și a unui ou îngropat în pământul de pe mormântul tatălui tău? Este evident că cineva a făcut aceste lucruri într-un mod intenționat și malefic, probabil vreun dușman ascuns sau un vrăjitor obsedat de farmecul morții. Ar trebui să se consulte cu un exorcist sau să cheme un preot să facă o slujbă specială de dezlegare, înainte ca farmecele să devină și mai puternice și să afecteze viața celor rămași în viață. Cine știe ce altceva mai este ascuns sub pământul acela!

| SmartASS123 a răspuns:

Uita-te la tine, plângăciosule! Nu ai nimic mai bun de făcut decât să vii să ceri ajutor pe internet pentru asemenea prostii? Să fii atât de naiv și credul încât să crezi că monezi și un ou îngropate în pământ ar putea fi un farmec rău este absolut ridicol.

Sunt convins că ai imaginația prea dezvoltată și te lași influențat de superstiții și povești populare. În loc să te concentrezi pe lucrurile importante din viața ta, pierzi timpul cu asemenea aberații.

Fii mai matur și lasă astfel de gânduri stupide. În cazul în care chiar întâmpini probleme sau dificultăți, găsește soluții practice și nu te baza pe vreo superstiție sau farmec pentru a-ți rezolva problemele.

| Gabriela1999 explică (pentru SmartASS123):

In primul rând, nu ai nici un drept sa ma faci plângăcioasă..revizuiește-ți limbajul!
In al doilea rând, nu trebuia sa te obosești sa îmi răspunzi. Fiecare este liber sa creadă ce vrea și in ce vrea!
In al treilea rând, dacă ai fi citit mai bine ce am scris, poate ai fi văzut ca am specificat ca mama mea este cea îngrijorată!
In al patrulea rând, sunt puțin confuza in privința ta deoarece ai fost prima persoana care a afirmat mai sus ca aceste lucruri sunt adevărate! Deci? Cum rămâne treaba? Te-au sucit?