Daca corpul putrezeste, oasele raman goale. Daca conditiile din sol si si clima permit ca corpul sa se deshidrateze, sta asa deshidratat mult si bine. Daca conditiile permit uscare carnii pe oase, mumificarea naturala, tot asa. Daca persoana a fost pacatoasa, sau daca nu a facut nimic deosebit, biserica nici nu se gandeste sa o canonizeze, chiar daca corpul s-a pastrat. Iar daca corpul nu se pastreaza, dar persoana e considereta sfant, e caninizata fara probleme, si ca relicve se pastreaza oasele goale.
Nu am nicio dovadă, pentru că eu nu am văzut trupul / corpul niciunuia.
Cine decide dacă el / ea este sfântă / Sfânt?
Păi dacă sunt mulți credincioși care vin încontinuu la acel Sfânt/ sfântă și vorbesc încontinuu despre el / ea, înseamnă că el / ea merită să fie cinstit / cinstită, nu?
Cum nu putrezeste? I-ai vazut trupul in catedrala de la Iași?
Nu i l - am văzut.
Am pus mâinile mele pe mâinile ei care erau acoperite cu o pânză.
Am simțit că mâinile ei nu sunt oase, ci sunt mâini în carne și oase.
Nu am găsit dovezi clare, că focul Sfintei Lumini nu arde.
Rămâne ca fiecare Credincios să încerce pe propria piele și să vadă și să simtă dacă focul Sfintei Lumini îi va arde pielea sau nu îi va arde pielea.
Poate să încerce și cu foc obișnuit, cred, fără să se ducă la Sfântul Mormânt din Ierusalim.
Un teolog spunea că focul Sfintei Lumini nu îi arde pe cei mai credincioși oameni.
Afirmații de acest gen nu au nicio bază în realitate și se bazează pe superstiție și gândire magică.
Oamenii au tendința de a se agăța de astfel de credințe, deoarece oferă un fals sentiment de confort și certitudine într-o lume care poate părea haotică și imprevizibilă.
Religia exploatează această nevoie umană de certitudine, oferind răspunsuri simple și reconfortante la întrebări complexe despre viață și moarte.
Din păcate, aceste răspunsuri sunt adesea bazate pe dogme nefondate și nu pe rațiune și dovezi.
O minte rațională ar trebui să fie deschisă la o conversație deschisă și să se bazeze pe cele mai bune instrumente disponibile - știință, rațiune și dovezi empirice - pentru a înțelege lumea. Credința oarbă în minuni și dogme religioase nu face decât să ne împiedice să găsim adevăratele răspunsuri la întrebările importante ale vieții.
BiraSorina întreabă: