E, aşa da!
Aşa... http://i.imgur.com/hVz6g6D.png nu!
Nu are nimeni nimic cu tine sau credinţele tale personale, ci strict cu încălcarea regulamentului.
Baftă la răspunsuri!
Cât despre documentare, te-aş invita şi eu la câteva... ştiinţifice, dar bănuiesc că ar fi fără rost.
Succes!
Nu, nu ai nimic cu mine...presupun ca ti mi-ai raportat ambele "intrebari", fiindca evident intrebari nu sunt, doar ca tii tu asa mult la regulament, esti admina sau what? ce-ti pasa asa mult? intrebarea mea pe care am pus-o pe TPU fiindca nu stiam un exercitiu la mate nu mai incalca regulamentul? e clar ca tu ai ceva cu crestinii! ma mir ca nu mi-ai raportat si intrebarea asta, dar ma astept sa o faci.
Ce atitudine infantilă...
Tocmai ţi-am explicat, chiar de două ori: "întrebările" tale încălcau regulamentul şi în calitate de utilizator, care ţine la curăţenia acestui site, raportez tot ce încalcă (grav) regulamentul.
Această postare, care de data asta nu a fost doar un anunţ propagandist, ci conţine şi o întrebare, s-a potrivit şi categoriei, după cum vezi, nu am niciun motiv să o raportez şi, drept urmare, nu o fac. Clar ca ziua.
Spor la convertit!
Vezi tu aici punem intrebari, nu pupam in cur zei imaginari
nu-i asa ca Dumnezeu e minunat?
nu nu e minunat deloc, e chiar penibil
Buna! Uita-te la astea:
http://www.youtube.com/watch?v=sc1o5unumm0
Apoi la asta http://www.youtube.com/watch?v=2UwdeVB4TR0
Si spune-mi unde e Dzeul tau!
Ti-e usor sa vorbesti, nu ti-a fost firca de moarte niciodata, nu ti-a fost foame niciodata. Viata ta nu a fost in pericol, spune-mi, daca Dzeu e minunat de ce oameni mor zilnic in conditii mizerabile si umilitoare? De ce unele animale se hranesc cu alte animale? Sunt curios cum explici aceste lucruri in modul in care vezi tu lumea.
Nu stim ce a cauzat acel Big-Bang!
Daca NU stim, asta nu inseamna ca trebuie sa inventam povesti!
Trebuie sa avem rabdare pana cand stiinta o sa gaseasca raspunsul!
Pana atunci nu trebuie sa spunem ca a fost creat! Pur si simplu nu stim!
Stim exact ce a urmat DUPA Big-Bang!
Atunci cine l-a creat pe Dumnezeu?!
O sa spui ca Dumnezeu a existat mereu, a aparut singur in existenta sau ceva de genu!
Dar putem spune EXACT acelasi lucru despre univers!
Acest documentar este "stiintific", te rog frumos sa nu spui nimic de credinta!
Pai daca nu ti bati capul, inseamna ca atunci cand o faci te cam doare sau de ce? alte pareri in afara de a ta crezi ca nu exista?
Iti spun eu nu e minunat deloc Dumnezeu ori alta zeitate, Alah, Zeus, RA etc
http://www.youtube.com/watch?v=mQorzOS-F6w
Bla bla...nu v-ati uitat niciunul la tot documentarul.cred ca nici nu v-ati uitat.in fine, nu inteleg ce cauta ateii la categoria religie? si app nu am cerut pareri despre numele meu, tanti, de fapt ruxandra e chiar un nume frumos, foarte frumos, dar sa nu discutam acum despre numele meu. va zic ca in tot ceea ce credeti si afirmati, va contraziceti! eu v-am spus sa-l urmariti, dar daca nu o faceti macar nu mai raspundeti! si DISPARETI DE LA CATEGORIA RELIGIE!
Mi-a placut acest documentar, l-am vizionat pe sarite totusi.
peisaje extraordinare, din natura, insa totusi nu sunt de acord cu ce a declarat aceea persoana spre sfarsitul documentarului.si anume ca dumnezeu la creat pe om dupa chipul si asemanarea lui.eu zic altfel oamenii(cei care au scris biblia si-l imaginau pe dumnezeu dupa chipul si asemanarea lor)si in biblie nu se vorbeste despre dumnezu, ci despre zeii ''elohim'' in ebraica veche inseamna zeii.citesti cartiile lui Stephen Hawking daca doresti sa cunosti cate ceva despre lumea inconjuratoare
In Biblie scrie foarte clar ca Dumnezeu a creat omul dupa chipul si asemanarea Sa. nu imi trebuie carti despre lumea inconjuratoare. am Biblia si Il am pe Dumnezeu iar asta e tot ce imi trebuie.
Draga Ruxandra biblia a fost scrisa de catre niste oameni, si in biblie este vb de zeii ''elohim'' care inseamna zeii deci nu este vb de divinitate. spune-mi o fraza din biblie unde ne explica forma pamantului sau daca biblie ne spune cand a aparut prima finta umana?
Divinitatea,este mult mai complexa decat de putem imagna noi.
iar noi pe langa divinitate suntem ca o picatura intr-un ocean.deci pune mana pe carte si invata, sa stii si tu ceva despre sistemul nostru solar.caci biblia nu ne ofera asemenea informatii din pacate
Deci ce spui tu e ca Biblia nu e despre Dumnezeu? sau tu crezi ca oamenii care au scris-o, au scris-o dupa capu lor?
Da,in urma cu mii de ani oamenii credeau in zei, finte supra naturale(zeul ploii, zeul focului, zeul pamantului geea, e.t.c.in biblie este vb despre faptele unor triburi, secte religioase chiar si Isus cand era pe cruce sa adresat zeului ''eli'' deci nu sa adresat divinitatii, si el a fost un om simplu nascut dintr-o evreica Maria daca nu gresesc si un soldat roman.asta o zic si izraielitii in din zilele noastre. oare de ce nu te intrebi de ce nu apare in cartiile de istorie faptele descrise in biblie? eu cred ca acele fapte au fost nesemnificative pentru oamenii istorici care au trait in aceea perioada
Omule, ai habar de ce zici? eli inseamna dumnezeu! si iosif nu era soldat roman era tamplar. israelitii sunt mozaici, nu cred ca Isus este fiul lui Dumnezeu, si putin imi pasa ca oamenii aia neinsemnati n-au scris despre acele fapte, atata timp cat este scris in cea mai mare dintre carti, Cuvantul Lui Dumnezeu. din cate observ nu prea ai nimerit domeniul, se vede ca nu prea ai habar de ce scrie in Biblie. iti recomand sa o citesti
Recunosc ca nu am citit biblia, doar asa pe sarite caci nu are rost.insa (eli, adonai, sabaot si Iahve)sunt zeii
Iar Iosif era tamplar si s-a casatorit cu Maria insa a descoperit ca era deja insarcinata cu un roman pe nume Pandera, si a vrut sa o omoare si conform legendelor biblice a aparut un inger si i-a spus tamplarului sa nu o omoare caci in pantecul ei se afla un copil zamislit de sf.duh.si in fine cu Iosif a m-ai facut inca 6 copii (evanghelia dupa Matei)
Scuze ca te intreb Ruxandra dar cati ani ai, stiu ca nu e frumos sa intrebi, eu am 38 de ani
Daca tu crezi ca isus e fiu de dunmezeu, el a promis ceva daca nu ma insel, ca se va intoarce dupa 2000 de ani, au trecut 2000 de ani si nu sa mai intors sti ce inseamna asta nu?
Inseamna ca Jesus nu a fost o finta divina ci un simplu muritor de rand care facea parte dintr-o secta religioasa,(deci iata o minciuna din biblie conform careia isus s-ar fi intors dupa 2000 de ani )si inca o prostie vrei sa-ti mai spun cum poti crede asemenea cuvinte ''fecioara maria nascatoare de dumnnezeu'' pai ce noi i-am dat nastere lui d-zeu sau divinitatea a creat lumea.(adica fecioara maria care a nascut 6 copii cu iosif si inca unul cu romanul Pandera pe isus poti spune asa ceva ''nascatoare de D-zeu''
In 6 zile conform bibliei d-zeu a creat lumea si in a 7 s-a odihnit,
la inceput a fost cerul si pamantul, dar biblia nu explica cum a aparut. probabil a pocanit din degete si a aparut asa de la sine materia daca nu exista nici o explicatie. astept un raspuns, contrazi-ma si tu cu ceva
Acolo ai dreptate ca Iosif era tamplar dar in privinta lui Isus nu prea, israelienii rad de noi cand ne aud spunand ca Jesus este fiu de d-zeu.a facut vreo minune s-a masi intors dupa 2000 de ani asa cum a promis.nu deci care este concluzia ta in aceasta privinta?
Deci, sa incepem cu inceputul:
1. maria a ramas insarcinata de la duhul sfant, nu ea l-a zamislit pe Isus.
2. nu a ramas insarcinata cu niciun soldat roman
3. nu scrie nicaieri ca Isus a zis ca se va intoarce dupa 2000 de ani, El le-a spus doar ucenicilor ce se va intoarce(si o va face foarte curand)
4. in Biblie scrie ca la inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul, nu ca cerurile si pamantul erau dintotdeauna.(Dumnezeu Isus si Duhul Sfant sunt dintotdeauna)
5.in Biblie scrie ca Dumnezeu a facut lumea in 6 zile si a saptea s-a odihnit.
si iata ca te-am contrazis in tot ceea ce ai spus, pentru ca asa scrie in Biblie, si apropo, in Biblie scrie numai despre Dumnezeu, nu despre nu stiu ce zei, cand era Isus pe cruce a spus: Eli Eli Lama Sabactani care inseamna Dumnezeul Meu Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit? pentru ca in momentul acela El purta pacatele omenirii, cele trecute prezente si viitoare, iar Dumnezeu si-a luat fata de la la El.
inca o data, nu stiu unde ai auzit dar, in Biblie nu scrie niciunde a Isus se va intoarce peste 2000 de ani.sincer, nici eu nu am citit toata biblia, dar o stiu in proportie de 75%. la noi in biserica se predica mult, iar eu stiu cam foarte bine mai ales evangheliile( venind vorba sunt crestina dupa evanghelie, dar nu religia conteaza) si Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-am nascut in familie de oameni credinciosi.
sooo....asta e concluzia mea in aceasta privinta.
a, si am 14 ani
Cu timpul o sa-ti dai seama de prostiile scrise in biblie, o finta umana nu are cum sa ramana gravida cu un duh sfant,
In apocalipsa apostolul ioan a spus Iata ca vine pe nori(norii sunt de fapt vapori de apa, deci nu ai cum sa stai pe vaporii aceia de apa)Chiar Isus a promis in fata marelui preot ca se va intoarce pe norii cerului, in evanghelia dupa Matei(deci in vechime oamenii habar nu aveau din ce este compus un nor considerau ca norii sunt tari ca stanca, de aceea Isus a spus ca se va intoarce pe norii pentru ca el nu stia din ce sunt compusi norii.
cerurile si pamantul si tot ce mai cuprinde el nu au fost create in 6 zile.ci in decursul miliarde si miliarde de ani.planeta noastra are o vechime de 13, 5 miliiarde.deci daca vrei sa i-ti luminezi mintea pune mana si documenteazate. vezi si tu, din ce este alcatuit sistemul nostru solar/in biblie de ce nu apar asemenea inmformatii., iti spun eu de ce pt.ca acolo apar doar profetii. ale unor oamenii fara minte, fara sa cunoasca legiile naturii forma pamantului, in apocalipsa este un text in care se zice ca ''vanturiile vor batea din cele patru colturi ale pamantului. deci pamantul dupa creierul lor mic ar fi patrat
Sti ce inseamna a zamisli =a concepe, a procrea, a face un pui, a naste,(deci a intretinut relatii sexuale cu un duh sfant )(in pantecul ei se afla un copil zamislit de duhul sfant)vezi ca te contrazici singura, adica cum nu ea la zamislit(la nascut)pai ba da ea la nascut cu ajutorul duh.sfant.si tu cum poti sa crezi asa ceva.biblia nu este altceva decat o culegere de legende scrisa de niste inculti.contrazi-ma daca nu am dreptate cu argumente
Scuze ca te intreb faci parte dintr-o secta? mortorii lui iehova, sau mai stiu eu ce
Nu nu fac parte din nicio secta. cum ti-am spus ce varsta am, ai inceput sa vorbesti ca si cu un copil fara minte. ei bine, sa stii ca si eu cunosc foarte bine sistemul nostru solar, si multe altele pentru ca imi place mult astronomia.deci, tu esti ateu? tu crezi ca Isus e om? El poate sa faca orice, a mers pe apa, a vindecat bolnavi etc etc( citeste biblia daca vrei sa afli despre toate mnunile sale). tu crezi, ca Cel care acreat tot universul, nu poate sa stea pe nori, tu nu stii ca Dumezeu e duh? nu are trup ca noi. si sa stii ca va veni pe norii cerului, si orice ochi Il va vedea. nu stiu cum poti sa spui ca biblia e o prostie, chiar nu-mi pot imagina. iar unde scrie ca vanturiile vor batea din cele patru colturi ale pamantului, asta nu inseamna ca pamntul e patrat sau dreptunghiular, sa stii.nu ii mai face incuti, te rog fiindca nu iti dai seama ce spui.defapt nu vreau sa mai continui discutia pentru ca am zis ca termin cu ateii, ca m-am certat destul cu ei si vad ca nu se clintesc din conceptul lor stramb. cum poti sa crezi ca universul e creat din nimic? iti recomand sa mai vezi o data documentarul, pe tot si sa fii atent la prima parte. imi pare rau dar nu mai pot sa am atatea discutii cu ateii care oricum nu duc la niciun rezultat. sper ca intr-o buna zi Domnul sa ingaduie si sa lucreze sa cunosti pe cineva care sa iti schimpe total drumul un viata, si scopul. cosider discutia incheiata, si iti multumesc ca nu m-ai injurat si nu mi-ai vorbit urat. de fapt mi-ai vorbit chiar frumos. multumesc
A da, si ca sa te lamuresc, in biblie sunt folosite foarte foarte multe metafore
In fine, nu sunt ateu eu zic ca va exista ceva si dupa moarte ce va fi vom vedea
insa in ceea ce priveste pe Isus eu raman la aceeasi parere ca Jesus a fost fiu de om si nu a avut nimic divin in el.vad ca faci confuzi din nou intre Isus si dumnezeu isus nu a creat universul ci o forta divina sau o energie creatoare.iar daca zici ca studiezi astronomia foarte bine eu te intreb acum isus daca era fiu de dumnezeu si era atot cunoscator si atot stiutor de ce nu si-a invatat discipolii despre cum arata planeta ce forma are ea, de ce nu sa mai intors asa cum a zis el.a trebuit sa treaca ani multi pana a aparut un om cu minte sclipitoare Giordano Bruno sa ne zic ca pamantul este rotund si se invarte iar preotii l-au omorat zicand ca este un eretic.Isus de ce nu a fost instare sa zica asa ceva.iti spun eu de ce pentru ca nu stia facea parte dintr-o secta religioasa si el vroia sa scoata israelul de sub jugul roman fapt se ia adus moartea daca ar fi avut har divin crezi ca nu putea sa le influenteze ganduriile romaniilor sa-i faca sa plece ba eu cred ca da.dar nu a avut asa ceva /
Eu nu am zis ca universul a fost creat din nimic, biblia nu explica cum a fost creat, ea se ocupa cu metafore dupa cum zici tu si''urmatoarea expresie ''fecioara maria nascatoare de d-zeu tot metafora o fi sau va fi vreo greseala a celor care a scris biblia (apropo biblia se zice ca a fost scrisa dupa inspiratia divina )pai d-zeu vb in metafore, si oare cum vb d-zeu cu e, i el statea ascuns dupa ceruri si ei luau notite nu-ti dai seama ca este ceva in neregula cu biblia mai bine studiaza astronomia ca sa cunosti exact lumea in care traim caci asa cum ai zis si tu biblia este plina de metafore.(de contradictii)
Si ca un ultim raspuns Isus a fost la fel ca si Confucius si Buddha care au dat nastere unor religii budismul, crestinismul e.t.c.
L-am revazut, si prima parte vb de creatia lui D-zeu, nu am zis ca universul a fost creat din nimic, doar ca biblia nu ne explica cum a fost creat universul ci stinta, dar de acolo si pana la Isus fiul lui D-zeu, nu stiu, adica D-zeu a luat forma unui om si a venit pe pamant sa ne rascumpere din pacate, cam greu de crezut si in legendele olimpului daca le-ai citit zeus care locuia in Olimp sa coborat pe pamant.deci legende.nu are nimic de aface cu divinitatea care este mult mai maret decat este descris in Biblie.de fapt Dumnezeu nu poate fi descris deoarece ne depaseste, si sistemul nostru solar este atat de mare incat cunoastem partial, si in prezent universul se extinde deci divinitatea lucreaza, creaza lucruri frumoase si nu se odihneste cum scrie in Biblie
anonim_4396 întreabă:
kaynmaincallme întreabă: