Numai Dumnezeu hotaraste dar daca RESPECTA Crezul, cele 10 Porunci ale lui Dumnezeu si CREDE ca Isus Hristos ESTE Dumnezeu si a murit pentru pacatele tale DAR si ascede intr-o Biserica care face acest lucru (Respecta Literar cele zece Porunci) si Crezul (nu doar il recita cum fac ortodocsi), atunci poate avea sanse la PROMISIUNEA LUI Isus Hristos, Noul Pamant.
Crezul este scris de biserica, cele 10 porunci exista si in alte religii, Jesus este un erou/zeu mitologic care moare si invie la evrei si a fost importat apoi in alte culturi datorita romanilor si filosofiei grecesti.
Biserica, respectiv BOR, este doar un rahat prin care unii se imbogatesc pe spinarea prostilor multi si saraci.
Asa ca promisiunea aia despre care vorbesti, Danut, este goala ca neghina.
Nu, crezul a fost scris de Biserica Crestina Primara care nu are legatura cu vreo religie traditionalista, astea au aparut cu mult mai tarziu, cca anii 500 cand s-a infiintat si primul conducator religio-politic, Papa. Promisiunea a fost facuta de Dumnezeu, nu de vreo religie asa ca doar gura ta vorbeste fara sa stie.
Ai fost acolo sa il vezi pe scribul zeului cand lua notite? Daca au plagiat vreun zeu egiptean sau babilonian?
Afirmatiile tale nu au baze istorice, documente sau vreo dovada de orice fel. Este doar "credinta" ca ce au scris aia vine de la zeul crestin.
Au existat multi alti conducatori inaintea Papei. Religia este separata de stat, inca din Evul Mediu.
"Au existat multi alti conducatori inaintea Papei"
Enumera cativa te rog.
"Religia este separata de stat, inca din Evul Mediu."
Gresit, inseamna ca habar nu ai de istorie, cine isi dadea "acceptul" pentru numirea unui rege pana prin anii 1800 prin tarile Europei?
Conducatori: Osiris, Horus, faraonii, Tamuuz, Ishtar, Attis, Zoroastru, Zalmoxes, Pitagora, Orfeu, Buddha, Krishna etc.
Danut, dragul meu, diferenta intre noi, in ceea ce priveste istoria, e probabil numarul de doctorate )
Tu presupui, nu dovedesti. "Prin anii 1800". Sa zicem ca "girul" era dat de Biserica, mai degraba "ungerea" conducatorului. Si multi regi/imparati au incercat sa-si subordoneze biserica. Asa a aparut conflictul cu mutarea papei la Avignon.
Nu inteleg ce ai cu institutia papala. Este la fel de corupta si odioasa ca si conducerea BOR. Nu inteleg ce ai cu diferite scrieri evident produse de oameni.
Dar daca tu crezi ca poruncile si crezul sunt scrise sau dictate de vreun duh sfant asta este problema ta. Nu trebuie sa le bagi pe gat altora credinta.
Eu militez pentru toleranta, nu pentru rasism religios.
"Conducatori: Osiris, Horus, faraonii, Tamuuz, Ishtar, Attis, Zoroastru, Zalmoxes, Pitagora, Orfeu, Buddha, Krishna etc."
Ce talmes balmes ai facut, ai amestecat oameni cu zeitati, ai adaugat si pe stranepotul lui Noe cu nevasta-sa care i-a fost si mama care au fost si zeificati, esti tare. Sigur aici se face diferenta la care te refereai;" diferenta intre noi, in ceea ce priveste istoria, e probabil numarul de doctorate".
"Tu presupui, nu dovedesti." Esti sigur? Pe vreme pe cand eu aveam si citeam (nu-mi numaram "doctoratele" in isorie) carti de istorie scrise de dinaintea independentei sau alcatuirea Romaniei, tu nici nu existai pe terra. Pe cand eu stiam ce si cum au aparut papi si cei ai lui sigur tu nu existai pe Terra.
"Dar daca tu crezi ca poruncile si crezul sunt scrise sau dictate de vreun duh sfant asta este problema ta. Nu trebuie sa le bagi pe gat altora credinta."
Asta e problema TA, nu-ti convine "apasa pe telecomanda", aici suntem la Sectiunea RELIGIE asa ca asta TREBUIE sa fac.
"Eu militez pentru toleranta, nu pentru rasism religios."
Si eu militez pentru toleranta DAR nu pentru intoleranta religioasa. P.S. Domnu Doctor, parca rasismul tine de rase, nu de religii.
Conducatorii respectivi au fost in trecut oameni. Sau mai multi oameni care au inspirat legende si mituri in constiinta colectiva. Apoi au trecut in istorie. Despre unii avem date istorice si dovezi, despre altii doar mituri si presupuneri, dar nu si dovezi stiintifice.
Ce este cert este ca la un moment dat aceasta tipologie, eroul devenit zeu, a existat. Si de aici mitul. Asa s-a nascut si ideea lui "Hristos", Mesia Salvatorul, idee intalnita in toate religiile (daca ai stii Eliade, Toynbee, Dumezil, Durkheim, Jung, Freud).
Cartile scrise "inaintea" sau "dupa" nu confirma si faptul ca sunt mai bune. Ce legatura are istoria Romaniei cu subiectul in discutie?
Daca ai impresia ca varsta te face si mai inteligent deja te afli in eroare. Cunosc studenti care la 12 ani tin lectii la Harvard.
Nu, nu "trebuie" sa faci nimic. Nu "trebuie" sa te bati in cap cu prozelitismul tau religios. Nu trebuie sa le bagi pe gat altora credinta ta. Asta inseamna toleranta. Exista mii de religii cu tot atatia zei. De ce crezi ca zeul tau este mai bun decat al altora? Ce te face sa crezi ca religia ta este mai buna decat a altora?
"Rasismul religios" este un temen inventat de mine in ultima mea lucrare - face referire la habotnici, la extremisti, la militantii care nu accepta alt adevar decat al lor. Functioneaza la fel ca rasismul insa este o ura pentru orice alta religie care nu este a ta. Ce zici, crezi ca te incadrezi?
" Nu trebuie sa le bagi pe gat altora credinta ta. Asta inseamna toleranta"
Esti total in eroare, "a face cunoscut" un lucru nu se numeste prozeletism si fiind la "RELIGIE" asta chiar trebuie facut. Prozeletismul se face in scoli NU pe siteurile de Religie.
"Si de aici mitul. Asa s-a nascut si ideea lui "Hristos" Hristos Nu este un mit dar nici nu are sens sa-ti demonstrez tie contrariu, tu esti un individ care are deja "un sablon" pe care il repeta si din nefericiree esti deja "indoctrinat" cu ceva ce nu tine de cunoastere.
"Nu "trebuie" sa te bati in cap cu prozelitismul tau religios."
Sunt evidente lacunele privind sensul cuvintelor domnule Doctor.
"Exista mii de religii cu tot atatia zei. De ce crezi ca zeul tau este mai bun decat al altora? Ce te face sa crezi ca religia ta este mai buna decat a altora?"
Fiindca Dumnezeul meu EXISTA fata de celelalte inventii umane si chiar am demonstrat asta dovezile sunt vizibile la nivel global dar tu esti deja "doctor" asa ca nu meriti efortul meu de ati demonsta acest lucru, afla singur.
""Rasismul religios" este un temen inventat de mine in ultima mea lucrare "
Vai de mamica mea care este la "odihna" cu asemenea "lucrari" decretoide (acest cuvant este inventat de mine si se refera la "decretei", fiind doctor sti la ce ma refer).
"Daca ai impresia ca varsta te face si mai inteligent deja te afli in eroare. Cunosc studenti care la 12 ani tin lectii la Harvard."
Ai dreptate, cunoasterea nu vine prin studiu indelungat dealungul vietii ci prin apasarea de butoanele unei tastaturi si accesul la net. Uite cum avem "inteligenti" la 12 ani, sa ai tu parte de "cunoasterea" unuia care nu a avut timpul unui studiu aprofundat. De aici si dorinta cretinoida a tinerilor din ziua de astazi de a face politica cand ei inca nu stiu sa foloseasca cum trebuie hartia igienica. Cautati pe net sa vedeti ce Consilieri avea regele Mihai (care este cel mai aproape de noi ca ani) si apoi mai vorbim (numai oameni peste 70 de ani). Biblia spune in Proverbe :" Vai de tine, tarã, al cãrei împãrat este un copil, si ai cãrei voivozi benchetuiesc de dimineatã! "
Mintea agera si sclipitoare a uni copil NU este o minte INTELEAPTA, aceasta se capata doar odata CU VARSTA. Domnu "Doctor", mai ai multe de studiat ca sa poti ajunge macar pana la gleznele unui studios al Bibliei.
A, nu citesc atatea prostii pe cm2. Probabil scoti din tine acelasi rasism religios. Zeul tau e mai bun, tu ai dovezi, tu faci, restul e prosti! Numai bine it doresc!
Liberul Albitru dar consecintele doar tu le suporti.
Trebuie sa fie foarte greu sa traiesti mereu intr-o frustrare continua generata de nevoile sexuale normale ale organismului uman pe care tu le reprimi si frica de ceva imaginar
Noi nu trebuie sa ne gandim ca lucrurile spirituale sunt de o natura prea inalta pentru noi. Ele sunt sfinte, deosebite, pentru ca priveste relatia noastra cu Dumnezeu. Si Dumnezeu este sfant. Pacatul infaptuit Ii aduce intristare. Pacatul strica relatia noastra cu Dumnezeu; tot asa se trica si relatia cu parintii nostri atunci cand facem ceva ce stim ca nu le place; sau poate atunci cand am stricat ceva chiar si din joaca.
Si pentru ca nu este normal sa traim ca niste straini fata de parintii nostri, ci trebuie sa mergem la ei si sa le cerem iertare -pentru ca dorim sa traim intr-o relatie frumoasa cu ei-, tot asa trebuie facut si in cazul cand Il intristam pe Dumnezeu prin neascultare.
Este dorinta lui Dumnezeu sa traim in pace cu El, oricat de departe am fi mers in neascultare. Noi trebuie sa fim sinceri in parerea de rau pentru pacat, si in felul acesta sa ne cerem iertare. Nici nu trebuie sa asteptam sa simtim ceva pentru ca sa credem ca suntem iertati. Pur si simplu trebuie sa credem asta, pentru ca asa ne-a promis. Exist cazuri cand Dumnezeu raspunde la rugaciune prin "nu", sau "mai tarziu". Dar nu asa stau lucrurile si in privinta rugaciunii de iertare. La aceasta nu exista nici o clipa de amanare. "Inainte ca sa Ma cheme, le voi raspunde; inainte ca sa ispraveasca vorba, ii voi asculta!" (Isaia.65:24) Ba chiar mai mult de atat, apostolul Pavel ne spune ca "unde s-a inmultit pacatul, acolo harul s-a inmultit si mai mult". (Romani.5:20)
Sanatatea spirituala este mai importanta pentru Dumnezeu si pentru noi, mai mult decat sanatatea fizica. Dumnezeu ne iarta, chiar daca stie ca noi o a mai pacatuim. Dar atunci cand se repeta greseala, va fi mult mai greu pentru noi sa o indreptam. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ramanem acolo si sa nu ne mai ridicam. "Asa vorbeste Domnul: "Cine cade si nu se mai scoala? Sau cine se abate fara sa se intoarca iarasi?"" (Ieremia.8:4)
Noi trebuie sa credem ca Dumnezeu ne-a iertat. Dumnezeu tot ne iarta, chiar daca noi nu credem. Dar daca nu credem, iertarea nu ne va fi de niciun folos, pentru ca nu ne putem bucura de ea, nu ne putem bucura de pacea care vrea sa ne-o de-a Dumnezeu, si deci inca ne vom simti vinovati inaintea lui Dumnezeu. De aceea trebuie sa credem ca suntem iertati, far s asteptam sa simtim ceva mai inainte. Trebuie sa credem impotriva oricaror sentimente si ganduri indoielnice.
Satana profita de crestinul necunoscator al Scripturilor, (de slaba lui credinta) si depune efort pentru a-l convinge ca nu mai este cale de impacare cu Dumnezeu. Astfel omul ajunge sa creada ca a mers prea departe in pacat si Dumnezeu nu-l mai poate ierta, nu-l mai poate primi; ori ca infaptuit pacatul ne iertat, si multe altele. Dumnezeu ne iarta intotdeauna. Singura problema este la noi: ca trairea prea mult in pacat ne face pe noi sa nu ne mai dorim mantuirea, prezenta lui Dumnezeu, iertarea Sa. Dar cat timp exista doorinta de a trai in pace cu Dumnezeu, aceasta este un lucru bun.
Mai multe detalii gasesti in cartea "Calea catre Hristos", pe care o gasesti pe internt in toate formatele. Este cea mai tradusa carte dupa Biblie.
In primul rând cainta este o atitudine pozitiva.Foarte bine daca ai fapte de câința.Dar este important sa_ți stabilesti o relatie bunã cu Dumnezeu care ne_a creat, din iubire, din iubire ne_a dat posibilitatea si privilegiul impacarii cu el prin singurul intermediar intre om si Dumnezeu, pe fiul sãu Isus Cristos, care prin moartea sa a venit sa ne rãscumpere din pacat si din moarte, moartea diind plTa pacatului.Totodata Dumnezeu ne_a oferit cunostinta despre el prin intermediul Bibliei.Doar asa putem primii iertarea sa, prin cunoSterea adevarului despre Dumnezeu, despre Isus Cristoa fiul sãu, aducandune viat in armonie cu voinț lui Dumnezeu.Si promovand inchinarea adevarata.Astfel gasim adevarul despre modul de viata si de inchinare aprobat de Dumnezeu.Gasim ce este si daca este Rai si iad.Cum si cui trebuie sa ne rugam corect.si multe altele.
Da pentru ca s-a intors spre el. El spune sa ne convertim.
Adam a cazut in pacat pentru ca a intors spatele lui Dumnezeu si a iubit placerea pamanteasca.
Acea iubire se cheama concupiscență pe cara am mostenit-o si noi. Ea ne leaga ne lucrurile pamantesti.
Daca mortifici acea iubire si o transformi in iubire de Dumnzezeu, el te iarta.
Treaba cu primitul in rai e mai lunga. Pentru a ajunge in rai trebuie sa fii un crestin adevarat. Se numeste crestin acela care cunoaste invatatura lui Iisus, este botezat (hotaraste sa traiasca potrivit aceste invataturi) si chiar face acest lucru. In rest sunt vorbe
Intrarea in rai, nu se poate cumpara, nu se poate castiga, dar se poate darui. Dumnezeu spune ''Caci toti au pacatuit, si sunt lipsiti de slava Lui Dumnezeu, si sunt socotiti nevinovati, fara plata, prin harul Lui, un dar din partea Lui Dumnezeu''
Dragul meu prieten, tu nu poti face nimic ca sa IL faci pe Dumnezeu sa te iubeasca mai mult decat te iubeste El acum, El te iubeste maxim, si dragostea Lui pentru tine nu poate i schimbata. El vrea sa te mantuiasca, si stii cum esti mantuit?
Nu poti fi mantuit prin fapte ''Nimeni nu poate fi mantuit prin faptele legii'' ''Pretul pacatului este moartea, dar darul fara plata al Lui Dumnezeu este viata vesnica, prin har sunteti mantuiti, prin credinta, si aceasta nu vine de la voi, ci este darul Lui Dumnezeu, Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni''
Vezi tu, cand au pacatuit Adam si Eva, paatul lor s-a rasfrans, si noi ne nastem cu o natura pacatoasa, noi nu ne putem schimba, noi nu ne putem mantui singuri, si urma sa fim judecati si distrusi pentru raul din noi. Dar, Dumnezeu atat ne-a iubit, incat L-a trimis pe unicul Sau fiu, si Domnul Iisus Hristos a acceptat din dragoste sa vina pe pamant si sa isi dea viata pentru noi, ca sa fim noi socotiti nevinovati, si El sa fie omorat in locul nostru ''pretul pacatului este moartea, omul care a pacatuit, va muri'' Deci, prin urmare El a suferit in locul nostru, Iisus spune ''Am venit sa imi dau viata, ca rascumparare pentru multi, nu mi-o ia nimeni cu forta, o dau de buna voie'' Deci Domnul Iisus a suferit in locul nostru, a trait o viaa fara pacat, nu a pacatuit niciodata, si apoi a fost rastignit pe o cruce romana, si a murit, si a inviat a 3a zi si este viu in vecii vecilor slavit fie Domnul.
Biblia spune ''prin ranile Lui ati fost voi vindecati''
Noi nu mai suntem socotiti vinovati, biblia spune ca Domnul Iisus sta la dreapta Tatalui si mijloceste pentru noi, este avocatul nostru inaintea Lui Dumnezeu, noi cand venim inaintea Lui Dumnezeu, Domnul Iisus ne tine de mana, nu suntem singuri, dar trebuie sa intrii in posesiunea acestui dar.
Cum faci asta?
Foarte simplu, biblia spune ''Cheama numele Domnului si vei fi mantuit''
''Daca marturisesti deci cu gura ta pe Hristos ca Domn, si crezi ca Dumnezeu l-a inviat din morti, ai viata vesnica''
''Cine are pe fiul are viata, cine n-are pe fiul nu are viata si mania Lui Dumnezeu ramane peste El''
Trebuie sa iti pui increderea in El, sa ii marturisesti ca ai pacatuit si esti pacatos, ca ai nevoie de El, ca vrei sa fii mantuit si sa primesti darul vietii vesnice si ca crezi ca moartea Lui pe cruce a platit datoria pacatului tau, si ca crezi ca Domnul Iisus este fiul Lui Dumnezeu. Aceasta este marturia scripturii, Daca ti-ai pus increderea in El, si i-ai cerut aceste lucruri, esti mantuit, si te asteapta cerul, esti socotit neprihanit, adica? Adica Dumnezeu te declarat nevinovat, chiar daca in trecut erai vinovat, si tot El te va ajuta si iti va da putere sa infrangi pacatele din viata ta care te distrug si distrug relatia ta cu Domnul, citeste noul testament, cauta sa mergi intr-o biserica locala, si roaga-te Domnului, dar nu te simti obligat, Domnul nu vrea sa te simti apasat si obligat, vrea sa traiesti in pace si dragoste.
Nu poti fi mantuit prin fapte dar fara fapte CREDINTA ta este MOARTA deci nu poti fi mantuit fara fapte.
Gresit.
Este adevarat ca, credinta fara fapte este moarta, dar nu poti adauga fapte la mantuire, biblia spune strict si la obiect acest lucru, nu asta inseamna ''credinta fara fapte este moarta''. Este vital sa nu scoti un verset din contextul lui, cand Iacov vorbeste despre asta este in alt context, Iacov spune ca ce folos are sa ii spui cuiva care ii este frig ''incalzeste-te fratele meu'' si sa il trimiti fara haina acasa, de aceea spune in urmatorul verset, ''sa iubim cu fapta si cu adevarul, nu cu vorba'' Mantuirea este doar prin jertfa Lui Hristos, biblia spune clar ''Nu prin fapte sunteti mantuiti''.
Epistola lui Iacov ''Ce folos, fraţii mei, dacă zice cineva că are credinţă, iar fapte nu are?
Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana cea de toate zilele,
Şi cineva dintre voi le-ar zice: Mergeţi în pace! Încălziţi-vă şi vă săturaţi, dar nu le daţi cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul?
Aşa şi cu credinţa: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăşi.''
"Gresit. Este adevarat ca, credinta fara fapte este moarta, dar nu poti adauga fapte la mantuire"
Sti ce este gresit, iti spun eu ce este gresit: faptele NU le facem noi ci Dumnezeu prin intermediul nostru. Mantuirea este de la Dumnezeu DAR care se acorda in baza credintei caci altfet toti ar fi mantuiti dar asa cum spui tu: "credinta fara fapte este moarta".
Intr-adevar nu am adaugat la raspunsul meu CINE este autorul faptelor dar si asa este greu de inteles pentru majoritatea ce am spus, invatatura se capata si adanceste in timp, nu poti hrani un copil de piept cu friptane si gratare, trebuie sa mai creasca.
în rai direct.
Peste 2 / 3 zile, sau prima oară când ma pune mâna pe belengher.
Adica tu, necunoscut nascut in 92 te masturbezi si acum vrei sa te ierte cel de sus, nu? Pai daca nu ai geamuri in tavan nu are cum sa stie, nu?
Da Dumnezeu te va ierta si e dispus sa te ajute ca tu sa nu mai cazi in astfel de capcane pentru ca Dumezeu nu vrea moartea pacatosului, ci indreptarea lui (lucru scris in Blibie)
anonim_4396 întreabă: