| MaraMadalina1888 a întrebat:

Buna,vreau sa stiu daca voi credeti în Dumnezeu sau nu (daca nu,de ce nu iar daca da, de ce da )
Am citit din Biblie si am ajuns la concluzia ca sunt aiureli, si da, sunt ateu (fata)

Răspuns Câştigător
| Panamax a răspuns:

Lista de zei este lunga, cel din Biblie este doar unul dintre ei.
Si ai dreptate Biblia este plina de aiureli.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Listă_de_zei

33 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Da, cand eram agnostica K am provocat pe Creato daca exista sa mi se reveleze si El mi-a raspuns, te incurajez sa incerci si tu daca esti onest.Am scris pe larg la intrebarule mele cum a fost conversatia mea cu El.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, cred in dumnzeu si da, am fost ajutata.
Pana si sotul care este ateu, a ramas socat de ajutorul venit cand nimeni nu se mai astepta.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu mai cred, fiindcă practicile religioase m-au dezamăgit, și fiind om de știință, doctrinele religioase nu se împacă cu imaginea pe care o am despre lume.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru sadrian46):

Ce fel de practici religioase? Te referi la poruncile Lui Dumnezeu sau la traditia inmplementata de oamnei? In acest caz, nu poti pune pe seama Lui Dumnezeu ideile oamenilor si traditiile lor, pentru ca nu Dumnezeu le-a ordonat.

| sadrian46 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Poruncile lui Dumnezeu sunt 600 în Vechiul Testament. Bine înțeles că nu el le-a ordonat. Ce a ordonat El, este ordinea din univers pe care o constat eu ca fizician.
Practici. Să mergi pe câmp cu prapori și iu rugăciuni să te rogi să plouă pe vreme de secetă. Magie albă. Să folosești lingurița comună la împărtășanie și să pupi icoane pe timp de covid. Să bagi, să scufunzi copilul în cristelniță la botez, până îl îneci.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru sadrian46):

Dar acestea sunt practici omenesti, in Biblie nu spune sa folosim aceeasi lingurita, multe biserici folosesc pahare mici separate pentru fiecare om, totodata Biblia spune sa nu ne inchinam inaintea nimanui si sa nu sarutam un chip anume caruia sa nu ne inchinam. Iar in Biblie nu exista exemple de copii botezati, botezul se face la o varsta la care omul in cauza poate sa aleaga calea Lui Dumnezeu, poate fi la 13 ani, 15, sau 30.

| sadrian46 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Și ce vrei acum? Popii propovăduiesc Biblia. Dacă îți arăt câte aiureli sunt în biblie, te crucești.

| anonimg a răspuns:

Dintre toți zeii la care se închină oamenii, niciunul și și-a dat viața pentru ca oamenii să fie mântuiți (salvați).
Doar un părinte și-ar da viața pentru copilul lui; un străin nu ar face acest lucru. Tot așa și Dumnezeu care ne-a creat nu a putut să nu-Și de-a viața pentru ca noi să ne putem bucura de viață ca și Adam și Eva la început; o viață neumbrită de necaz, suferință, boală sau moarte.
Nici Budha și nici Allah nu și-au dat viața pentru închinătorii lor.
Existența lui Dumnezeu este scrisă în noi, și nu trebuie să o înăbușim, să o stingem în noi, din pricina că cei mai mulți bărbați și femei care spun că cunosc pe Dumnezeu au reprezentat greșit caracterul Său.
O religie de formă este plăcută inimii firești; dar aceasta se va dovedi la urmă că este searbădă, fără gust, fără aromă. O astfel de religie nu poate să satisfacă nevoile, cerințele firii noastre păcătoase.
Un părinte care merge biserică doar de Crăciun și de Paște, nu poate să sădească astfel credința în Dumnezeu în inima copilului său. De asemenea nu se poate vedea credință la niciun părinte care merge la biserică în fiecare săptămână, dar caracterul acestuia este neschimbat.
Instalează aplicația EGW Writings 2 pe telefon, și citește de acolo cartea "Patriarhi și profeți". Este o carte ușor de citit, dar de o greutate imensă, și care va lăsa o impresie adâncă în viața ta despre Dumnezeu. Doar atunci vei putea înțelege adevărul despre Dumnezeu.

Răspuns utilizator avertizat
| halogen001 a răspuns:

Nici eu nu cred in Dumnezeu pentru ca e un personaj fictiv de poveste primitiva pentru prostit naivii nestiutori si creduli. Povestile in care apare Dumnezeu sunt false, puerile, fara logica, fara legatura cu realitatea, dar vad ca sunt bune pentru manipularea naivilor.

| CostinAlamariu a răspuns:

Da, cred in Dumnezeu deoarece paradigma ateista asupra realitatii nu poate justifica existenta transcendentalelor, in special a logicii

| MaraMadalina1888 explică (pentru CostinAlamariu):

Poate sa dovedească începuturile mai mult de cat o face Biblia. Teoria Big Band si evolutia explica multe

| CostinAlamariu a răspuns (pentru MaraMadalina1888):

Nu cred ca ai inteles absolut deloc ce am zis. Nu e vorba de evolutie sau big bang aici. E vorba ca paradigma ateista nu poate justifica existenta logicii. De unde a aparut logica si cum esti justificat sa o folosesti ca fiind adevarata daca nu o justifici?

| Meme10Memu a răspuns:

Degeaba esti ateu.

| NotNamed a răspuns:

Nu cred pentru ca m.am uitat la foarte multe documentare despre astro-fizica, cosmologie, astronomie care m.au facut sa-mi dau seama ca biblia este prea mica si simpla in comparatie cu adevarata lume. M.a facut sa nu mai cred in ea din paragrafele sale false in legatura cu originile noastre si mai multe aspecte eronate sau nedezvoltate pe care stiinta le.a aratat ca sunt altfel sau le.a dat o definitie exacta fara loc de interpretare. Dar ce mi.a pus capac a fost antologia. Ea mi.a prezentat pe larg ca exista o legatura puternica intre textele istorice, arheologia, religia şi mitologia si ca acestea contin probe despre contactul dintre extraterestri si oameni, ca de fapt religia s-a nascut in urma contactului cu extraterestrii pe care civilizatiile antice i.au interpret ca fiind zei, creatorii lor din cauza mentalitatii inferioare.

| NotNamed a răspuns:

Pai si daca nu mai esti ateu, am o întrebare daca se poate. Crezi ca ne.am creat din reactii chimice ca mai apoi sa evoluam dintr.un animal patruped care seamana cu o maimuta sau crezi ca un personaj biblic de poveste sf pentru ca are elemente sf neefiind dovedit, ne.a creat dintr.un trosnet de deget intr-o secunda direct la forma in care suntem azi?

| 5minute a răspuns (pentru NotNamed):

Cred că trebuie să mai lași distracțiile și să te apuci puțin de gramatică. Nu de alta dar lasă de dorit și gramatica și modul în care formulezi ideile.

| NotNamed a răspuns (pentru 5minute):

Cred ca esti tu slab rau la romana si la capacitatea de gandire si de folosire a logicii pentru ca sunt curios si te.as ruga sa imi enumeri greselile gramaticale daca se poate. Din spusele tale "lasa de dorit", deci vorbim de multe greseli. Hai sa vad si eu ce greseli gramaticale imi gaseste unul care foloseste autocorector si din toata situatia asta simte sa ma traga la raspundere neaparat pentru gramatica folosita.

| MaraMadalina1888 explică (pentru NotNamed):

Eu sincer îi dau dreptate, pentru ca sunt ateu nu inseamna ca nu cunosc religia. Omul a studiat toată fizică lumii, probabil nici nu ai auzit de asa ceva până acum

| MaraMadalina1888 explică (pentru NotNamed):

Scuze,aveam impresia ca el ti a spus tie ca esti agramat.Iti dau dreptate, asta doream sa spun către el?

| 5minute a răspuns (pentru NotNamed):

". Crezi ca ne.am creat din reactii chimice ca mai apoi sa evoluam dintr.un animal patruped care seamana cu o maimuta sau crezi ca un personaj biblic de poveste sf pentru ca are elemente sf neefiind dovedit, ne.a creat dintr.un trosnet de deget intr-o secunda direct la forma in care suntem azi?" - deci crezi că totul e corect gramatical și logic și inteligibil modul în care sunt formulate ideile?
Dacă da, fii sănătos.
rolling on the floor

| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietena, cat din Biblie ai citit?
Daca ai citit cateva capitole, si ai ales cu mare hotarare sa nu o crezi, pe ce se bazeaza aceasta decizie?

| Theo94 a răspuns:

Nu cred, oamenii primitivi au inventat zeii si religiile ca sa isi explice cauza la diferite fenomene naturale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, cred...iar câteva motive ar fi Cuvântul Lui Dumnezeu, care este atât de minunat, de profund, de complex și care nu se contrazice în esența Lui, certitudinea că lumea nevăzută există (ex. demonii), existența cutremurătoare a martirilor de-a lungul istoriei până în ziua de azi, experiențe personale, etc.

| LupusDei1993 a răspuns (pentru anonim_4396):

Genociduri, sclavie, sacrificii animale si umane, violuri, femeile tratate aiurea, si multe altele.
Cartea e scrisa de oameni, nu de personajul mitologic yehova.

| MaraMadalina1888 explică (pentru anonim_4396):

Motivul tau este cuvântul lui dumnezeu. Motivele mele sunt multe si precise. Dumnezeu e legea fizicii, oamenii normal ca nu au putut accepta atât, asa ca au creat o religie la care sa se închine.O zeitate care a făcut tot in cateva secunde.Nu ai cum să spui in 7 zile daca timpul nu era numărat pe atunci.Ai auzit macar de Big Bang si evoluție? Noi am evoluat. Dacă o iau asa, Adam și Eva știau tot? Până si sa vorbeasca. Dar scuza ma pe mine ca nu cred in divinitate.Iar după moarte te asigur ca nu ajungi in rai.Asa dur sa fie Dumnezeu, iar daca nu te închini la el si nu l slujești te trimite in iad? După moarte nu mai e nimic, tot ce stii tu, toate amintirile sunt produse de creier nu de suflet.Iti amintești cand te ai născut? Nu.Nu o sa stii ca ai murit.E ca lesinatul, nu stii ca ai leșinat până nu te trezesti.Dar cand mori, nu te mai trezesti.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Cred in Dumnezeu, caci fara El nicio existenta nu ar putea fi explicata. Dumnezeu este principiu ontologic suprem. El este "Cel ce este". - Iesirea 3, 14
Dumnezeu este Existenta in sine si personala, necauzata, dar cauzatoare pentru tot ce exista.
Biblia se intelege numai cu ajutorul unei calauze duhovnicesti, Biserica si preotii ei, altfel, fara ajutorul acesta, ne ratacim si rastalmacim un text care este mai mult decat litera, este lucrarea Duhului, este duh! Caci duhul face viu!

| AndrElle a răspuns:

Eu da pentru că am văzut minuni. Dumnezeu exista.

| 5minute a răspuns:

Sunt convins că există un Creator și că să dezvăluit prin Biblie.
Și dacă tu citind ai tras concluzia că ar fi aiureli și ai devenit atee, eu citind m-am convins că este cuvântul lui Dumnezeu și din ateu am devenit creștin. Când citești e bine și să meditezi la ce citești, și să citești fără prejudecăți, iar dacă ceva nu e clar - oricând poți cere să fii ajutată.