| Alle_AlleXandra_1995 a întrebat:

vreau si eu sa stiu daca este complicat sa iti schimbi religia si numele... ma poate ajuta cineva?

31 răspunsuri:
| William a răspuns:

Sa treci de la Crestinism la alta religie este un mare pacat. Nimic de pe lumea asta nu este atat de important ca sa treci la alta religie. Vezi ca lumea iubeste ce e al ei.

| Alle_AlleXandra_1995 explică (pentru William):

Nu cred ca este un pacat atata timp cat vreau sa trec la o religie mai buna, si o fac tot pentru dumnezeu...

| William a răspuns:

Daca vrei sa te convingi ca e pacat sa treci de la crestinism la alta religie vorbeste cu un preot ortodox. Inca un lucru, catolicii nu au sfinti, nu sunt botezati, nu au aghiasma, preotii lor sunt oameni obisnuiti imbracati cu haine deosebite, papa Francisc este profetul mincinos (inaintemergatorul antihristului), catolicismul este o afacere nu o religie. Iar daca te gandeai la adventisti sau alte secte asemanatoare iar e o greseala. Cum te impiedica crestinismul sa te apropii de Dumnezeu? Mai multe detalii aici http://www.razbointrucuvant.ro/......traducere/

| KodrutZ a răspuns:

Incearca o religie ca budismul, e foarte de bun simt. La o adica religia poti sa o schimbi ca pe sosete, cu numele mai e treaba de acte, cereri, taxe. Nu ne nastem crestini si nici nu devenim prin botez sau educatie. Ne nastem liberi!

| danay72 a răspuns:

Daca vrei sa iti schimbi religia important e sa studiezi Biblia ca sa poti sa iti dai seama care religie corespunde normelor lui Dumnezeu

| NOname a răspuns (pentru danay72):

"Daca vrei sa iti schimbi religia important e sa studiezi Coranul ca sa poti sa iti dai seama care religie corespunde normelor lui Allah".

| danay72 a răspuns (pentru NOname):

Coranul contine si carti din Biblie.Dar intrucat majoritatea religilor se bazeaza pe Biblie, e clar ce trebuie sa analizeze.

| mODIN a răspuns (pentru danay72):

Si daca e crestina si vrea sa treaca la hindu(de exemplu)?

| danay72 a răspuns (pentru mODIN):

E o decizie personala, dar oricum e o singura religie si e bine daca o cauta si o identifica.Dar si religii asa zis crestine sunt foarte multe, deci Biblia ramane modelul care-i poate arata religia adevarata.

| SamSon a răspuns:

Nu este deloc greu. religia nu e trecuta nicaieri, doar la biserica. iar numele, mergi la primarie si se rezolva.

| milan9 a răspuns:

Cu ce te nemultumeste crestinismul?
În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.

Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie flagrantă în cadrul mesajului lui Dumnezeu faţă de oameni, o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!

Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că Biserica este una singura!

| Alle_AlleXandra_1995 explică (pentru milan9):

Tocmai ....Hristos nu este fiul lui Dumnezeu.Este unul dintre messengerii lui. Dumnezeu este doar 1, este incomparabil. Biblia noastra ascunde multe, nu vreau sa traiesc intr-o religie de mincinosi...

| milan9 a răspuns:

Care-i baiul pana la urma?
Accepti valoarea acestor versete care vorbesc despre FIUL LUI DUMNEZEU?

Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. El este MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos) "Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’

Daniel 7, 14: "Şi Lui (singurul numit Fiul Omului în Noul Testament a fost doar Mântuitorul Hristos – Fiul lui Dumnezeu ÎNTRUPAT) I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. STĂPÂNIREA LUI ESTE VEŞNICĂ, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."

Daniel 7, 27: "Iar regatul şi stăpânirea şi mărirea regilor de sub ceruri se vor da poporului sfinţilor Celui Preaînalt; ÎMPĂRĂŢIA LUI ESTE ÎMPĂRĂŢIE VEŞNICĂ şi toate stăpânirile Îi vor sluji Lui şi pe El Îl vor asculta".

Daniel 7, 14 -"Şi Lui I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. Stăpânirea Lui este veşnică, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar obârşia Lui este dintru început, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

| milan9 a răspuns:

Multe grupari invită la studii biblice, DAR, studiile biblice" oferite de diferite grupări nu fac altceva decât să "orienteze" persoana spre acea grupare, situaţie în care se preferă sensul "atrăgător" dar "viciat", şi nu cel din contextul istoric. Şi iată că "plăcute" au putut ajunge să fie mii şi mii de variante de interpretare a Bibliei.

| milan9 a răspuns:

Este important a nu se confunda iniţialele YHWH întâlnite în Vechiul Testament (pe lângă alte 5000 de expresii referitoare la Dumnezeu) cu pronunţia greşită "Iehova".
Această pronunţie ("Iehova") este o variantă falsă de pronunţie în limba engleză (de vocalizare), inventată la voia întâmplării prin îmbinarea abuzivă dintre consoanele unui nume (Y-H-W-H, a căror pronunţie autentică a fost definitiv pierdutăhappy şi vocalele altui nume (Adonai).

| milan9 a răspuns:

Un "studiu" oferit de o sectă nu este altceva decât un curs de "initiere" in secta respectiva, de manipulare prin nuante si sensuri alterate, de orientare si formare însuşi a modului de a privi lucrurile într-un anumit fel, dorit de ei, viciat...
Si..., o dată ce modul de gândire este viciat, toate ideile vor fi forţat interpretate în acea direcţie.
Sute de secte oferă pe la noi "Studiile biblice" şi tot atâtea moduri de interpretare diferite vor exista, pentru a se crea impresia că Scriptura susţine fix gruparea lor.
De aceea există astăzi aproape 40000 de secte rupte de Biserică…

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Motivul? religia e o soseta, numele dureaza un pic, as dori sa treci la ortodoxia practicanta si sa iei nume de sfant, deja ai unul

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Studiaza Biblia cu Martorii lui Iehova, si pe urma tu o sa poti decide daca iti schimbi religia sau nu, nimeni nu te obliga. Cat despre nume, trebuie sa stii de ce ti-l doresti pe altul.

| Alle_AlleXandra_1995 explică (pentru PorumbRodica1965):

Pai vreau sa fiu musulmana si automat trebuie schimbat si numele

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru Alle_AlleXandra_1995):

Nu vreau sa te dezamagesc, dar indiferent in ce cult, o sa mergi, nu ve+i gasi adevarul, decat in BIBLIA, cartea care+ti arata cunostinta lui Dumnezeu care ne+a creat. Numele Sau este Iehova, Daca asa ai hotarat, du-te si ve-i vedea, trebuie sa constati tu singura, Eu ti-am dat doar o informatie. Esti semenul meu, si trebuie sa-ti spun adevarul, nu minciuni.

| mODIN a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Da pe dracu.Sunt 5 miliarde de oameni in lume care nu au gasit "adevarul" in Biblie.Tu nu-ti dai seama ce prostii spui?

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru mODIN):

Da, imi dau seama ce spun,, dar tu daca vrei poti sa gasesti adevarul studiind Biblia, si o sa-ti dai tu seama ca nu spun prostii. Biblia se studiaza, daca poti sti ce este un studiu, ca sa intelegi ceea ce citesi, si o sa vezi de ce spune Biblia ca intreaga lume zace in puterea celui rau (1Ioan 5:19)Este greu de crezut ceea ce a spus ISUS, desi multi spun ca sunt crestini, adica cred in ISUS, dar de fapt ei nu cred nimic.

| mODIN a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

Replica asta o aud de la toate religiile.
Inlocuieste Biblie cu hieroglife si Isus cu Horus.Care ar fi diferenta?

| Theo94 a răspuns:

Daca vrei sa iti spuna cineva cum sa iti schimbi religia spune la ce religie vrei sa te convertesti.

| Xpressurself a răspuns:

Nu este complicat. poti sa mergi linistita la ce biserica vrei. nu stiu sa fie scris undeva ce religie esti ca sa trebuiasca sa o schimbi.
pentru nume trebuie sa mergi la politie la evidenta populatiei si sa le ceri informatii despre ce acte trebuie sa depui.

asta te va ajuta, mai multe aflii la politie la evidenta populatiei

http://www.avocatnet.ro/......umele.html

| dorelmarc a răspuns:

Numele.tau.sau.al.religiei?

| Alle_AlleXandra_1995 explică:

Pai am studiat foarte mult am citit si coranul si am ajuns la concluzia ca nu pot sta intr-o religie de mincinosi...si nu nu mai asta...asa mi-am gasit linistea sufleteasca si ma simt mult mai fericita happy

Ok multumesc pentru raspunsuri. Eu vreau sa devin musulmana si am studiat mult ca sa ajung la aceasta decizie. doar am intrebat daca este complicat sa schimb numele si religia pentru ca nu stiu ce trebuie sa fac.

Ok multumesc pentru raspunsuri. Eu vreau sa devin musulmana si am studiat mult ca sa ajung la aceasta decizie. Doar am intrebat daca este complicat sa schimb numele si religia pentru ca nu stiu ce trebuie sa fac.

Pfff aiurea...Eu vreau sa fiu musulmana imi place foarte mult religia asta, imi place absolut tot la ea. Nu vreau alta religie. Doar am intrebat ce trebuie sa fac sa pot trece in aceasta religie nimic mai mult.