Daca intalnesti pe martorii lui Iehova si le spui ca vrei o Biblie, ei iti vor aduce, fara bani.
"Varianta Cornilescu" contine deci si erori INTENTIONATE de traducere care vizau a sustine doctrine false.
Traducerea unui singur om (Dumitru Cornilescu spre exemplu, care a apostaziat de la ortodoxie), se reduce doar la cunoaşterea lui, la subiectivitatea lui, la tendinţele lui eretice uneori. Sfânta Scriptură nu este roman poliţist, pentru ca amprenta stilistică a traducătorului să-i ofere după caz, vreun "plus" artistic.
Pentru că s-au strecurat idei gresite în traducerea unor versete, autoritatea bisericească a declarat-o tendenţioasă şi eretică şi a recomandat ortodocşilor să n-o mai folosească.
Mai evidente decât lipsurile induse de munca individuală a traducătorului, sunt neajunsurile limbii folosite de acesta. Tocmai acest fapt este sancţionat prin apariţia a numeroase revizuiri ale versiunii Cornilescu, atât a primei sale ediţii (1921) cât şi a celei secunde, mai literale (1922).
Pacat ca acea biblie a martorilor promisa de @danay nu este buna de nimic, dimpotriva... contine tendentioase traduceri gresite care schimba total invatatura crestina.
Cred ca traiesti in alta lume. nimeni nu o sa iti dea ceva pe ochi frumosi. nici macar biserica.(mai ales biserica)
Tu trăiești pe altă lume am găsit site-uri care oferă o biblie gratuită
O zi bună
Domnu fie cu ține
E greu si cu transportul gratis. Ai putea sa cauti o biserica adventista, penticostala, ceva, la tine in oras si sa-i rogi sa-ti dea o Biblie ca sigur au.
Am de la bunica, dar scrisa in "limba veche" cum spunea ea. Ai aici un model https://www.google.ro/......ps?/search te intereseaza?
VLadAlexandru05 întreabă: