Man nu esti singurul in situatia asta evita a vorbi despre credinta in preajma lor, scopul lor este sa te faca sa crezi in basmele lor
Sunt cateva conditii, sa poti sa te INTRETI singur, sa NU mai depinzi de parintii tai, sa intelegi ce este "ateismul" ca filozofie, sa stii ce este aia filozofie, sa mai sti a scrie din limba natala cand in cand si pana la urma sa mai CRESTI cativa ani (vreo 20).
Cat timp cat raspund in fata legii si a societatii pentru intretinerea, educarea si formarea pentru societate a copilului pot sa-l formeze si spiritual. Cand devine independent face ce vrea. Deci au dreptul sa il constranga si in acest domeniu.
Nu te poate obliga nimeni sa ai credinta lor, deoarece crestinismul nu este constrangator. Daca ei si-ar cunoaste credinta, ar stii ce a spus Hristos, si anume ca: "Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea in fiecare zi si sa-Mi urmeze Mie" (Luca 9, 23) si: "Iata, stau la usa si bat; de va auzi cineva glasul Meu si va deschide usa, voi intra la el si voi cina cu el si el cu Mine." (Apocalipsa 3, 20)
Eu am fost ateu si am cautat pe Dumnezeu din vointa mea libera, nu m-a obligat nimeni.
Ce treaba are bataia cu religia? Sau tu asimilezi cele doua?
Ar fi bine daca fiecare ar avea nuci in creier. Fecare persoana are dreptul la libera opinie DAR un copil este sub TUTELA parintilor, deci acestia sunt raspunzatori pentru TOATE actiunile celor de sub tutela deci si a religiei. Cand devine MATUR are dreptul la propria opinie dar cat timp eu te intretin, hranesc si iti platesc TOATE cele necesare traiului esti sub tutela mea, dupa aia faci ce vrei.
Nu mai spune, dar in scoliile din Romania ortodocsi ce fac, nu indoctrinare? Si atunci eu nu am dreptul sa o fac cu produsul meu dar unii aiurea o au, haida mai.
Da, de aceia toti aia se drogheaza si sunt satanisti sau fara Dumnezeu, e perfect, hrana FOCULUI.
Vrei tu sa-i cresti fara religie, nici o problema, cati copii poti intretine?
Fiind ateu o sa fii mereu condus si constrans in vreun fel de oameni. Ai vrea tu sa fii constrans doar de vointa ta insa in 6000 de ani de istorie umana s-a dovedit ca omul stapaneste peste alt om ca sa-l faca nenorocit si nu ca sa-i mearga bine. Atata timp cat traiesti cu parintii acestia merita respectati chiar daca nu esti de acord cu gandirea lor. Si tu o sa vrei ca gandirea ta sa-ti fie respectata. Parintii tai nu te obliga sa urmezi credinta lor ci vor doar sa le respecti modul lor de gandire adica credinta lor. Faptul ca ei iti poarta de grija dpdv material este mare lucru. Alti copii de varsta ta nu au parinti si nu-si cunosc parintii. Apreciaza-i si respecta-i si iubeste-i pentru ca la un moment dat ei o sa moara si o sa le duci dorul. Si tu cand o sa ai copii o sa-ti doresti ca acestia sa te respecte sau sa-ti respecte convingerile tale. Ateismul nu-ti promite nimic iar daca iti promite totusi ceva iti promite ca vei ajunge supusul omului si ca in cele din urma vei muri vesnic. Ateismul iti promite o libertate iluzorie sau falsa care va insemna de fapt stapanirea omului asupra ta spre raul tau si spre nefericirea ta. Ateismul neaga in mod arbitrar existenta lui Dumnezeu. Am scris arbitrar pentru ca omul nu e in stare sa depaseasca tot ceea ce exista in natura adica de exemplu omul nu e capabil sa faca o celula vie de la zero si nu poate invinge imbatranirea si moartea. Cand omul va putea controla natura si toata materia si va fi Dumnezeu abia atunci va putea sa spuna si sa demonstreze ca "nu exista Dumnezeu" iar asta ar insemna ca omul sa devina si atotputernic ceea ce de fapt omul nu va realiza niciodata.
Faptul ca parintii spun copiilor lor ceea ce ei cred prin libertate de exprimare nu inseamna neaparat ca isi indoctrineaza propri copii. Adica eu ca parinte n-am voie sa ma exprim liber inaintea copilului meu si sa-i spun ceea ce cred si gandesc si ce stiu?
Daca parintii vor ca copiii lor sa-i insoteasca in activitatile lor religioase inseamna neaparat constrangere? Adica parintii nu merita si ei ca macar sa fie insotiti de catre copiii lor? Si asta in conditiile in care parintii nu-si obliga copiii sa fure, sa dea in cap, sa talhareasca, sa minta, sa bata, sa-si puna in pericol viata si sanatatea, sa se supuna unor abuzuri se xuale din partea lor sau a altora, nu-si bat copiii.
"au dreptul sa il constranga si in acest domeniu." - parintii nu au dreptul sa-si constranga copiii sa le urmeze religia. Nu o face Dumnezeu si o facem noi ca parinti? Parintii, este bine, sa dialogheze cu copiii lor si sa le spuna motivele pentru care ei cred in Dumnezeu si in existenta lui Dumnezeu.
"Du-te tu in tarile baltice si sa bati copiii sau sa ii certi.Sa vezi ce patesti." - sunt de acord. Copiii nu este bine sa fie certati si batuti ci educati. Educatia nu inseamna cearta si bataie. Sunt multe metode de a educa copilul in mod respectuos si iubitor fara bataie si fara cearta.
Eu nu spun nimanui cum sa gandeasca ci imi exprim doar propriile mele ganduri ca libera exprimare. Si copilul la randul lui este bine sa fie lasat sa-si exprime liber parerile si gandurile si sa-si argumenteze modul de gandire. Dumnezeu ne lasa sa gandim liber si nu ne obliga insa daca vrem sa primim ceva bun de la el este necesar sa-l respectam si sa-l iubim si sa facem ceea ce el pretinde de la noi. Dumnezeu nu ne cere sa facem lucruri nerezonabile.
Produs al dragostei dintre sot si sotie sau la tine a fost "altfel".