Da eu cred in El, cred tot ce soune Biblia, cred ca Mantuitorul Hrisos a murit pentru toate păcatele lumii inclysuc pentru ale mele, I-am daruir Lui viata mea, mi-am cerut iertare si cred ca m-a iertat pentru toate pacarele, ca m_a infiat un familia Lui, caut zilnic sa comunic cu El prin rugaciune, meditare asupra Bibliei, ma strădui sa ii ascult poruncile, care sunt convinsa ca mi le-a dat spre binele meu, astept revenire Mantuitorului meu Hristos, ca sa fiu o eternitate împreună cu El, cu Tata, cu Duhul Sfanr si cu toți ceilalți copii ai Lui.
Ma indoiesc ca ai fii fost vreodata credincioasa si subit asa, ti-a disparut credinta.
Hai sa fim seriosi... ca minciuna se intinde pana pocneste!
Ce convingere a fost aia daca ai ajuns "aproape atee"? Pe ce iti bazai credinta incat ai pierdut acea siguranta? Da, eu cred in Dumnezeu, fiindca fara El nu poate fi explicata nicio existenta creata. "Nihil sine Deo"
Eu nu mai cred. S-au terminat! Am devenit atee și așa voi rămâne. Mai și ajunge! Cat sa mai cred și să mă rog degeaba? Nu mă mai interesează nimic din ce are legătură cu Dumnezeu, cu religia și cu biserica. Mi-e greata de ele.
Pentru greata exista solutii medicale la farmacie, dar nu cred ca ti-a fortat nimeni pe Dumnezeu, religia si Biserica incat sa-ti fie greata! Credinta este o alegere libera si-ti spun asta fiindca eu am fost ateu si am ales sa cred, fiindca am realizat ca ateismul este inconsistent logic. O minte si ratiune limitata, asa cum poseda omul, nu poate epuiza toate cazurile si nu poate nega exhaustiv existenta lui Dumnezeu.
Nu te mira daca nu ti s-a raspuns la rugaciuni, despre care nu stii daca au fost corecte, fiindca Dumnezeu nu este servitorul nostru ca sa ne implineasca toate dorintele. El trebuie sa asculte de noi, sau noi trebuie sa ascultam de El? Ai cerut mantuire si nu ti-a dat?
Ar fi trebuit sa stii pana acum ca viata crestinului este plina de ispite de tot felul.
Poate te ajuta acest mesaj sa ti amintesti ceva "Buna ziua si la multi ani! happy Ce sa faci? Pai, in primul rand, roaga-te mult la Dumnezeu(ajuta, crede-ma, caci ti-o spun din proprie experienta), ", acesta este un raspuns de al tau din ianuarie 2019, care este explicatia pe care o aduci acum pentru ajutorul primit atunci, coincidenta/accident?
Probabil este cazul sa faci un pelerinaj si sa asculti ce iti spun monahii sau monahiile.
Vremuri apuse. Da, am crezut, dar acum nu mai pot și nu mai vreau sa fac asta., cu atât mai puțin să fac pelerinaje. Îmi provoacă scârbă biserica și tot ce tine de ea. Iar în Dumnezeu nu mai cred sub nici o forma. M-am lămurit de foarte multe lucruri, am avut timp. Acum sunt atee convinsa și nu mă mai poate întoarce nimeni. M-am saturat sa cred și să mă rog in van. Destul!
Mai femeie, vezi atatea minuni in jurul tau, vezi cum scriai acum cativa ani la oameni pe platforma asta; vezi Biserica Sfanta Teodora din Peloponez, din care ies 17 arbori fara sa se vada vreo radacina in interior, iar pe dedesubt curge un rau, exact cum s-a rugat ea. Vezi bisericile si manastirile din Grecia cum sunt inconjurate de incendii si focul le ocoleste, vezi case care i au foc si nu mai raman nimic din ele decat o icoana, vezi cum albinele isi lucreaza fagurii pe icoane fara sa acopere chipul si trupul Lui Hristos sau al sfintilor, astea sunt minuni pe care le vede oricine vrea, sunt sub ochii nostri nu avem nevoie de vreo traire duhovniceasca pentru a vedea ca sunt o lucrare de neinteles pentru modul cum functioneaza natura.
Daca nici lucrurile pe care le vedem cu ochii nu ne mai trezesc la realitate... Fara Dumnezeu nimic nu ar putea sa existe, observam din regularitatea cu care se desfasoara fenomenele naturii, din observarea propriei noastre vieti interioare, din ceea ce vedem ca se petrece in societate, istorie si in lume, prin intermediul cugetarii, ca toate aceste fenomene si realitati nu pot fi produsul accidentului sau al intamplarii, ca nu exista de la sine, nu se petrec oricum, ci se desfasoara dupa anumite legi. Toate conduc la concluzia ca sunt opera unei fiinte atotputernice, atotintelepte si atotperfecte, care le creeaza si le sustine.
Este clar ca nu ai fost niciodata o credincioasa ortodoxa, dupa cata ura si greata versi aici pe forum, ca nu-i posibil ca un om care a crezut toata viata sa-i dispara credinta sau sa aiba atata ura impotriva unei religii.
VLadAlexandru05 întreabă: