Mai, semne divine, nu orice minune care se face prin puterea diavolului. Minuni precum icoanele facatoare de minuni, Izvorul Tamaduirii despre care se stie ca vindeca orice bolnav, insa nu apa vindeca ci puterea lui Dumnezeu.
Nu face confuzie intre puterea venita de la Dumnezeu si cea venita de la diavol.
De ce lasa raul sa existe? foarte simplu. Pentru ca Dumnezeu sa ne puna la incercare. Cum este de exemplu Dreptul Iov din Vechiul Testament. Orice om poate birui pacatul, insa in primul rand trebuie sa existe initiativa. Apoi ambitie. Daca vrei sa traiesti o viata a poftelor trupesti, atunci pacatul va predomina si va controla viata ta.
Daca satana ar fi inchis cu totul, atunci toti oamenii ar fi buni nu? Dumnezeu vrea sa vada cine este in stare sa ii invinga ispitele. Nu de aceea Dumnezeu ne-a dat ratiune? Ca sa ne putem controla instinctele. Doar animalele actiuneaza dupa instinct, fara sa judece. Noi suntem OAMENI!
Fii atent. poti sa nu crezi in Dumnezeu si totodata sa nu fi un om rau. Esti ateu, insa nu faci rau, nu furi, in concluzie respecti toate poruncile lui Dumnezeu.
Nu inseamna ca esti posedat de diavol, inseamna ca diavolul lucreaza in tine si te indeparteaza de Dumnezeu. De acolo diavol, de la diablos care inseamna a dezbina. De exemplu, la tine ca fiind ateu, diavolul iti controleaza inima si mintea. De aceea, trebuie sa incerci sa mergi inspre Dumnezeu, care te va ajuta sa invingi diavolul care incearca sa te stapaneasca. Prin stapanire sau posedare nu intelege ca esti un om care merge si ucide ca in filme sau chestii din astea, inseamna ca diavolul, pana in prezent, in tine exista si este mai puternic.
Apropo, tu te-ai nascut ateu, sau ai devenit ateu pe parcursul vietii?
Daca nu te supara intrebarea.
Eu m-am nascut ortodox. Bun, te-ai nascut ateu. Nu ti-ar placea sa primesti botezul esential mantuirii? Sa fi miruit Marele si Imperialul Mir? De ce nu vrei sa primesti pe Cel ce te-a creat in tine?
Ma plictisesc in halul in care ma lansez iar intr-o discutie "filosofica" cu un crestin. Lasand deoparte teoriile tale despre fenomenul Bing Bang si prezenta raului pe pamant(care, apropo, denota faptul ca dumnezeu nu iubeste neconditionat...pe toti oamenii. De ce sufera unii si de ce sunt "incercati" doar o parte? In ochii lui nu suntem toti la fel!?), mentionai mai sus ca te-ai nascut ortodox. Am tupeul sa te contrazic, deoarece toti ne nastem liberi iar asta inseamna ca ai dreptul sa-ti alegi propria religie/credinta. Doar ca felul nostru de a ne creste copiii este de a-i face sclavi, sclavi ai ideologiilor politice, sociale si religioase. Nu le dam sansa sa gandeasca singuri, sa caute singuri. Le fortam mintile sa se incadreze intr-un anumit tipar(Osho). In traducere libera, straturi peste straturi de conditionari au facut din tine(si nu numai) o marioneta, sforile fiind in mana altcuiva. Ai fost dus cand erai mic sa primesti botezul, fara ca tu sa doresti acest lucru. Ti-au fost predicate lucruri pe care tu le consideri acum adevarate, insa nu ai avut tu dreptul de a alege. Totul ti-a fost impus, poate fara sa-ti dai seama. Si uite unde ai ajuns.
Fii atent. M-am nascut liber si liber raman si in fata lui Dumnezeu. Care e problema daca eu vreau sa cad in genunchi in fata Lui? El este singurul in fata Caruia as fi in stare sa imi las demnitatea deoparte.
Si te contrazic, tu esti cel care nu este liber! Eu sunt liber de pacatul stramosesc, tu esti legat de acel pacat daca inca nu te-ai botezat.
Din ce spui, eu inteleg ca a fi botezat este o sclavie pentru tine. Pentru mine este cel mai mare noroc pe care il pot avea faptul ca m-am nascut in Romania, intr-o tara unde predomina Ortodoxia.
PE cei mai credinciosi, Dumnezeu ii incearca, pentru a le vedea credinta. Citeste din Biblie cat de greu i-a lasat Faraon pe Moise si poporul lui sa scape din Egipt. Pe unii ii incearca, pe altii ii pedepseste. Daca nu sunt pedepsiti unii oameni aici pe Pamant, stai linistit, ca in cealalta viata ei nu inseamna ca vor fi pedepsiti.
De ce nu accepti adevaraul? Esti prea mandru? Crezi ca e prea tarziu? Asta nu pot sa inteleg.
Daca existe ATATEA DOVEZI ca Dumnezeu exista. Tu crezi ca daca Dumnezeu nu exista ar mai fi rezistat crestinismul 2000 de ani? Crezi ca oamenii care si-au dat viata pentru El au facut-o doar dintr-o minciuna? Asta este ideea, nu este o minciuna.
Iar aceste sacrificii sunt bine reflectate in calendarul ortodox, ca sa nu mai vorbesc de trecutul istoric atat de complex.
Daca te-ai intoarce, Dumnezeu te-ar primi. El a facut atatea pentru tine. Tu nu poti sa mergi 2 ore pe saptamana la Biserica si sa te botezi in numele Sfintei Treimi?
Ce cred eu, este ca tu te-ai nascut liber, iar acum ti s-au fixat ideile ca nimic nu exista dincolo de natural. Daca ai vrea sa vezi ca Dumnezeu exista, ai putea vorbi cu El prin rugaciune. Daca ajungi sa mergi la Biserica regulat si ajungi la o viata intru Hristos, ai vedea ce mult te ajuta Dumnezeu. Ai simti dulceata puternica a rugaciunii.
Si inca ceva, pentru voi pentru un ateu, care este rostul vietii? Te nasti si mori? Atat?
Nu ai vrea sa stai alaturi de cei dragi acolo sus. Crezi ca cei dragi nu te vad de sus? Sa sti ca te vad.
Fiecare om este creat cu un scop.
Dovezi in sus, dovezi in jos. Ce dovezi ai? Biblia? E o minciuna amuzanta.
Daca dumnezeu iubeste oamenii si ii incearca, ii pedepseste pentru pacatele lor ca acestia sa poata primi viata vesnica, de ce nu face acelasi lucru cu necredinciosii? De ce numai ortodocsii/penticostalii/catolicii sunt incercati? E penibil, zau asa. Marii fizicieni, oameni de stiinta, cei care au realizat ceva in viata asta au fost atei. N-au crezut in dumnezeu. Si asta nu i-a afectat cu nimic. Sa-ti raspund la intrebare...astept mult mai mult de la viata decat un sot si 3 copiii, un dumnezeu pe care sa dau vina orice s-ar intampla, o bisericuta care sa-mi devina o a doua locuinta si alte "bucurii" pe care mi le ofera credinta. Tocmai asta e, nu ma nasc si mor. Vreau sa realizez ceva in plan profesional, si dupa aceea in plan personal. Si asta nu inseamna sa carpesc ciorapii sotului si sa fac acte de caritate in numele domnului Si in sfarsit, nu cred in notiunile iad/rai, asa ca nu ma simt obligata sa-ti raspund.
PSaca mai ai de gand sa vorbesti cu mine, foloseste femininul
Scuze, nu am stiut ca esti fata/femeie.
De unde sti ca toti fizicienii sau marii oameni sunt atei? Ai mers la ei si i-ai intrebat sau ce?
Dovezi in sus, dovezi in jos, dar ce ai vrea? normal ca numai cu dovezi poti convinge un om. Si tu ai dovezile in fata ta si nu le recunosti. Nu stiu de ce faci asta dar in fine, ce pot sa mai zic? Tu ce ai vrea ca sa crezi in D-zeu? esti chiar ignoranta aici. Tu vrei sa traiesti bine doar cati ani vei trai. 50-70-100 si chiar mai mult. Nu ai vrea sa traiesti o eternitate? Nu cred ca nu ti-ai pus niciodata intrebarea, de unde vin toate lucrurile?
Si nu vorbi urat despre Biblie ca eu nu am vorbit urat cu tine, si nici nu vrei sa o fac.
Citeste BIBLIA si apoi da-ti cu parerea.
Reflecteaza putin la credinta ta
Incredibil, chiar am citit biblia. Nu toata, evident, pentru ca am considerat ca nu e necesar. Daca nu-s credincioasa, nu inseamna ca-s ignoranta. Ignor dovezile pe care le aduceti voi pentru ca nu sunt destul de credibile Cred ca ti-am mai spus ca nu cred in rai/iad, deci nici in eternitate. Sunt multe intrebari la care nu am un raspuns logic, insa nici ceea ce predicati voi nu ma multumeste. Ce rost au toate aceste religii daca toti credeti in acelasi dumnezeu? De unde stii ca ortodoxismul e religia cea adevarata? Poate e catolicismul, budismul, penticostalismul etc. Si ei au dovezi. Asta inseamna ca sunteti toti la fel, ca toti aveti dreptate. Deci?
Dumnezeu nu a facut nici o religie Oamenii le-au inventat. Simt prezenta lui Dumnezeu la orice pas. Fara El, eu n-as trai! Nu mai am nevoi de nici o dovada! Eu cred in El!
Si eu.
O sa iti dau funda cand ajung acasa ca dunt pe telefon acum
Bine uite de ce: in primul rand Flacar de la Ierusalim se aprinde chiar in partea ortodoxa din cele patru parti ale bisericii.
Apoi mai sunt icoanele facatoare de minuni. De ele ce zici?
De Izvorul Tamaduirii ai auzit nu-i asa?
Apoi, ca dovezi materiale, avem un calendar plin de sfinti, dovada a trecutul inca din anii de viata ai Mantuitorului.
Nu, cel putin sectele precum penticostali si altele de genul acesta au lucruri diferite.
Ei nu cred in Sfanta Treime, de exemplu martorii lui Iehova nu cred in Sfanta Treime.
Deci nu este acelasi Dumnezeu.
Apoi, din ce stiu eu chiar toti pocaitii nu cinstesc pe Maica Domnului. Ce PACAT! Cum pot sa ignore pe Maica tuturor?! Mi se pare o ABSURDITATE!
Ca sa nu mai vorbesc ca pocaitii nu au trecut, ei exista de 300-400 ani.
Ortodoxia exista de 2000 de ani, ani in care noi avem un trecut dovedit de calendarul specificat de mine mai sus.
Altceva ce mai vrei sa stii?
As vrea eu sa stiu multe, insa nu cred ca ma poti ajuta tu
Voi va inchinati la icoane... spunand ca de fapt va rugati la ceea ce reprezinta icoana, nu la desenul facut acolo. Asa imi iau si eu o jucarie de plus care seamana cu fecioara Maria(ca la cat de inventivi suntem, s-ar putea sa apara si asa ceva) si ma inchin ei, spunand ca de fapt ma inchin la ceea ce reprezinta jucaria. Daca m-ar vedea ortodocsii, ce-ar spune? Ca am alti dumnezei..nu? Si cred ca am mentionat mai sus ca icoanele facatoare de minuni mi se par vrajeli, moduri in care poti amagi niste fraieri. Lumina sfanta de la Ierusalim, duhul sfant, vedenii, icoane si sfinti...nu cred in aceste aberatii. Apreciez doar ca unii au umor
Mersi oricum ca te-ai straduit sa-mi explici cum sta treaba cu credinta, desi n-o sa ma ajute cu nimic. Toate cele bune!
Eu cred in catelul meu. Se uita la mine cu o figura grava si, hotomanul, atunci cand stau la calculator vine si latra, semn ca vrea sa ma joc cu el. Il iubesc, daca te intrebai, si fara el n-as putea trai. Insa stii care-i diferenta dintre dumnezeu si catelul meu? Pe Druppy il vad in fiecare zi, il aud, ma joc cu el, vorbesc cu el(nu-s paranoica), il scot la plimbare si alte chestii de genul, pe cand tu nu l-ai vazut niciodata pe dumnezeu, nu l-ai auzit, n-ai vorbit cu el si nici nu l-ai scos la plimbare
Si,tu crezi ca obtii ceva de la catelul tau? Eu am obtinut ceva.Am obtiunu Viata Vesnica.
Eu o sa-l vad odata pe Dumnezeu,stand pe norii cerului,pana atunci, o sa ma incred in El, si stiu ca El ma va ajuta in toate(asa cum a facut-o pana acum)ma asculta de cate ori Il rog ceva, simt prezenta Lui in viata mea, si asta e tot ce conteaza.Plus ca,dupa viata aceasta o sa fiu o vesnicie cu El.
Daca crezi in Dumnezeu si nu exista, nu pierzi nimic, dar daca nu crezi, si exista, pierzi TOTUL!
Tu CREZI ca vei obtine viata vesnica, deoarece inca esti aici, alaturi de noi
Acel "odata" exista de acum foarte mult timp, si va exista si in viitor, si s-ar putea sa nu ajungi sa obtii lucrul la care speri. Si in legatura cu ultima ta afirmatie, pierd ceva. Pierd bucuria de a-mi trai viata, pierd libertate, imi pierd vederea. Nu consider ca viata vesnica reprezinta "totul". O zi faina sa ai!
Imi pare sincer rau pentru tine.Nu stiu ce-o sa faci tu atunci, in ziua aceea, cand Isus va reveni.Eu stiu si CRED lucrul acesta, ca el va reveni cat de curand si pe cei care au crezut in El, ii va lua la El, si o sa stam cu El o vesnicie.
Ba da.Viata Vesnica reprezinta TOTUL, pentru ca eu pentru asta traiesc.
Ok, iti traiesti viata, si dupa ce o sa mori, te gandesti unde vei merge? spre Iad sau spre Rai
Bine atunci, zici ca universul a apoarut din fenomenul Bing Bang. Si ce a produs oare fenomenul Bigbang? nu vezi Flacara de la Ierusalim? Ce minuni ai mai vrea? Ce dovezi?
Sa nu zica nimeni ca nu exista daca n-ar exista noi pentru cine mergem la biserica sa ne rugam? pentru preot? eu nu cred... Dumnezeu hotaraste cand mori cat traiesti poate daca n-ar exista el n-am exista deloc sau am avea viata vesnica indiferent de accidentele care ni se pot intampla
De ce da impresia ca ne iubeste, atunci cand de fapt jumate (ca sa nu fiu imprecisa) moare de foame, si persoanele iubite in general sunt egoiste?
Rautatea, bolile, egoismul nu vin de la Dumnezeu. Acestea vin de la diavol. Dumnezeu vrea binele oamenilor, nu raul. Insa oamenii slabi, care nu sunt credinciosi cu adevarat, cad in plasa si rautatea diavolului. In viata, e placut sa pacatuiesti, dar sa faci bine?
In plus, lumea de ar fi perfecta daca satana exista iar sfarsitul inca nu a venit?
Semnele apocalipsei nu sunt oare semne de razboaie, razboaie, cataclisme etc.
Nu se vad dovezile in minunile din ziua de azi, Flacara de la Ierusalim, icoanele facatoare de minuni etc. Apoi, sa nu mai vorbim de trecutul nostru. Tu crezi ca daca crestinismul ar fi fost o minciuna, ar fi fost pastrat 2000 de ani? Uita-te intr-un calendar ortodox sa vezi cate sute chiar mii de oameni si-au dat viata pentru Hristos. Crezi ca acei oameni si-au fi dat viata pentru o minciuna? NU! Si-au dat viata pentru ca cred in Hristos, si in Sfanta Treime.
Daca ai umbla la Biserica, ai merge duminica de duminica poate chiar mai des in sarbatori, ai simti dulceata rugaciunii si a Sfintelor Slujbe.
Ce dovezi mai vrei ca exista Dumnezeu?