| BiraSorina a întrebat:

Bună ziua! Cum adică după moarte duhul se va ridica la cer?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adică suflarea de viață (spiritul), se va întoarce la Dumnezeu, Cel care a dat-o.

30 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Dupa moarte nu mergi nici unde, tocmai asta e si baza crestinismului, ca evrei nu credeau in viata de apoi dar cei care cred in iisus vor avea parte de inviere, asta dupa ce vine iisus pe pamant vor invia toti si va fi judecata de apoi, cei buni vor domni 1000 de ani cu el iar cei rai vor fii in iad ca apoi dupa 1000 de ani sa il distruga pe satan iar cei rai vor fii si ei distrusi pe vechie

suntserios
| suntserios a răspuns:

E o poveste a religie prin care este inchipuita o viata spirituala dupa moartea fizica

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, cu racheta cu pene, în spațiul cosmic.

| iurii75 a răspuns:

Sufletul şi spiritul nu sunt unul şi acelaşi lucru?
Sufletul se referă la o persoană vie. Spiritul este forța vitală.

Ecl. 12:7: „Atunci ţărâna se întoarce în pământ, cum a fost, iar spiritul [sau forţa de viaţă; în ebraică rúach] se întoarce la adevăratul Dumnezeu, care l-a dat". (Termenul ebraic pentru „spirit" este rúach; dar cuvântul tradus prin „suflet" este néphesh. Acest verset nu vrea să spună că, la moarte, spiritul călătoreşte până ajunge în prezenţa lui Dumnezeu, ci transmite ideea că speranţa de viaţă a persoanei respective depinde de Dumnezeu.
Luca 23:46: „Isus a strigat cu glas tare şi a zis: «Tată, în mâinile tale îmi încredinţez spiritul [în greacă, pneúmá]!» Spunând aceasta, şi-a dat ultima suflare". (Să remarcăm că Isus şi-a dat ultima suflare. Când a ieşit spiritul lui, el nu era în drum spre cer. Isus a înviat abia a treia zi. Şi, aşa cum se arată în Faptele 1:3, 9, au mai trecut 40 de zile până s-a înălţat la cer. Atunci care este sensul cuvintelor pe care le-a rostit Isus înainte de a muri? El a vrut să spună că, odată mort, perspectivele sale de a reveni la viaţă depindeau în totalitate de Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unde scrie? Ca sa înțeleg contextul și sa nu dau un răspuns greșit.

| BiraSorina explică (pentru anonim_4396):

În Biblie

| anonim_4396 a răspuns (pentru BiraSorina):

Știu, ma refer la verset. Care verset e?

Nu scrie versetul!

Eclesiastul 12:7

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Duhul = spiritul, sufletul ( asta zice Biblia )

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta crezi tu cã zice, dar de fapt sunt noțiuni diferite :
" Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El insusi pe deplin; si duhul vostru, sufletul vostru si trupul vostru sa fie pazite intregi, fara prihana, la venirea Domnului nostru Isus Hristos. (1Tes.5:23)

| anonim_4396 a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

Am inteles acum!

https://youtu.be/4oBRdklJC9Q

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Din context eu înțeleg cã se referã la sufletul omului. Sufletul este nemuritor. Noțiunea de Duh în Noul Testament știu cã se referã la Duhul Bun, care e trimis de Dumnezeu la oamenii ce doresc o relație cu Dumnezeu. Dar se referã și la duhul cel rãu, care este în oamenii rãi.

| andreisergiu123456789 a răspuns:

Dupa moarte nu stie nimeni ce se intampla exact,tuneluri de lumina,liniste,intuneric, rai, iad, nimic, nimic concret.

| anonim_4396 a răspuns (pentru andreisergiu123456789):

De fapt, știm. Conform Bibliei vom merge în rai sau în iad după moarte

| andreisergiu123456789 a răspuns (pentru anonim_4396):

Aia e o carte de povesti. Universal dovedit.

Asta consideri tu, dar nu este. Atunci oamenii care au ajuns în rai sau în iad și au povestit cum e acolo. Lor Dumnezeu le-a arătat cum e raiul și cum e iadul, tocmai pentru a ne spune noua mai departe. Sau cum? Vrei sa spui ca toți au avut halucinații? Ba chiar aceleași halucinații

Asa este. Punct.

P.S. Te depaseste experienta de moarte clinica, efectiv e un fenomen in care oamenii inca sunt vii in activitate cerebrala, desi inima li s-a oprit.Atunci poti visa de toate, evident crestinii cand sunt in moarte clinica viseaza rai sau iad, si ateii pot visa asta, daca in sinea lor s etem de iad.Multi oameni insa au experiente extracorporale, dar surpriza nu viseaza nimic din toate astea.

De aceea societate stiintifica nu a ajuns la un consens, insa pentru a nu pata reputatia crestina, prefera sa nu dea verdictul dureros.)))))

Am spus pe acest forum de multe ori de ce crestinismul e invalid din geneza, peste afirmatia asta nu va trece nimeni niciodata.)))

Nu ma depășește, știu ce spun. Chiar un cunoscut de al meu a fost în rai și iad, plus ca au fost și atei sau necredinciosi un rai sau în iad sau ambele și Dumnezeu le-a arătat adevărul. Nimeni nu spune ca e lege ca toți oamenii care sunt în moarte clinică sa fie răpiți în rai sau iad. Nici nu am dat de înțeles asta. Unii oameni, cărora Dumnezeu vrea sa le descopere adevărul, merg în rai sau iad, nu toți.

Te depaseste.

Scuteste-ma de celebra expresie mincinoasa "Un cunoscut de al meu a fost in rai".
Dumnezeul tau creaza separat omul de animal conform bibliei.
Ori nu exista ori e un mincinos, evident prima varianta.

Nu, nu ma depășește. Fie cum zici tu, dar asta e doar PĂREREA ta și nu o sa cred niciodată altceva. Atâția oameni de știință recunosc și au recunoscut ca exista Dumnezeu, atâția savanți care cu siguranță știau ceva mai mult decât tine nu I au tagaduit existenta, ci, dimpotrivă, au recunoscut ca exista Dumnezeu.
Știința nu spune ca Dumnezeu nu exista, nici măcar nu exista vreo ramura a științei care sa studieze asta. Adică pe ce te bazezi tu când faci afirmațiile astea? Și sper ca n aud vechea deviza a ateilor "cred în ceea ce văd" ptc sunt foarte multe lucruri care nu se vad dar știm cu toții ca există.

| DomnulPoliticos a răspuns (pentru anonim_4396):

Sursa?

Esti obosit culca-te!

laughing Da, ce sa zic, asa e...

În mod serios, ce te face sa spui ca nu exista Dumnezeu? Adică, după cum am spus, știința nu Ii neaga existența

Boss stiinta nu neaga existenta vreunui zeu, dar a celui biblic cu siguranta. Efectiv teoria evolutiei e in contradictie cu geneza. Daca nu vrei sa intelegi aia e, seara faina!

| anonim_4396 a răspuns (pentru DomnulPoliticos):

Este a nu știu câta oară când dau versete despre rai sau iad, dar fie, măcar sa înțeleagă cineva Biblia, sau măcar ce va fi după moarte.

Rai:
Ioan 14:1-3: "Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu și aveți credință în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiți și voi. "
În 2 Corinteni 12:2-4 arată clar că raiul este în cer (și oricum sunt multe versete care arată că noi moștenim cerul).
Filpeni 1:23: "Sunt strâns din două părți: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine". Dacă vei citi vei înțelege contextul. Pavel spunea ca e mai bine sa moara ca sa fie cu Hristos, deci, după moarte, creștinii vor fi cu El.
Apocalipsa 2:7: "Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul: 'Celui ce va birui îi voi da să mănânce din pomul vieții, care este în raiul lui Dumnezeu.'"
Evrei 11:13-16: "În credință au murit toți aceștia, fără să fi căpătat lucrurile făgăduite, ci doar le-au văzut și le-au urat de bine de departe, mărturisind că sunt străini și călători pe pământ. Cei ce vorbesc în felul acesta arată deslușit că sunt în căutarea unei patrii. Dacă ar fi avut în vedere pe aceea din care ieșiseră bună, negreșit că ar fi avut vreme să se întoarcă în ea. Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea lui Dumnezeu nu-I este rușine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate. "
Evrei 13:14: "Căci noi n-avem aici o cetate stătătoare, ci suntem în căutarea celei viitoare."
1 Petru 1:4: "și la o moștenire nestricăcioasă și neîntinată sj care nu se poate veșteji, păstrată în ceruri pentru voi."
Coloseni 1:5: "din pricina nădejdii care vă așteaptă în ceruri și despre e are ați auzit mai înainte în cuvântul adevărului Evangheliei"
Matei 5:12-a: "Bucurați-vă și veseliți-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri"
Matei 5:20: "Căci vă spun că, dacă neprihănirea voastră nu va întrece neprihănirea cărturarilor și a fariseilor, cu niciun chip nu veți intra în Împărătia cerurilor." etc. etc.

Iad:
Matei 5:29: "Dacă, deci, ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l și leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale și să nu-ți fie aruncat tot trupul în gheenă."
Matei 22:13: "Atunci, împăratul a zis slujitorilor săi: 'Legați-i mâinile și picioarele și luați-l și aruncați-l în întunericul de afară; acolo vor fi plânsul și scrâșnirea dinților."
Matei 25:41: "Apoi va zice celor de la stânga Lui: 'Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care a fost pregătit diavolului și îngerilor lui!"
Luca 16:23: "Pe când era el în Locuința morților, în chinuri, și-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avram și pe Lazăr în sânul lui"
Marcu 9:43: "Dacă mâna ta te face să cazi în păcat, tai-o; este mai bine pentru tine să intri ciung în viață decât să ai două mâini și să mergi în gheenă, în focul care nu se stinge"
Apocalipsa 21:8: "Dar cât despre fricoși, necredincioși, scârboși, ucigași, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli și toți mincinoșii, partea lor este iazul care arde cu foc și cu pucioasă, adică moartea a doua." " etc.
Sper ca sunt destule versete, chiar și un copil se înțelege

Problema modului în care a apărut o structură atât de perfectă precum cea a aripilor ca rezultat al mutaţiilor întâmplătoare succesive a rămas complet nerezolvată. Căci nu se poate nicicum explica modul în care labele din faţă ale reptilei ar fi putut să se transforme într-o aripă perfect funcţională, ca rezultat al denaturării genelor sale (mutaţie). Mai mult decât atât, doar faptul de a avea aripi nu este suficient pentru un organism terestru ca să poată zbura. Organismele ce trăiesc pe pământ sunt lipsite de multe alte mecanisme structurale pe care păsările le folosesc pentru a zbura. Spre exemplu, oasele păsărilor sunt mult mai uşoare decât cele ale organismelor ce trăiesc pe pământ. Plămânii lor funcţionează într-un cu totul alt mod. Ele au un sistem muscular şi un schelet foarte diferit, precum şi un sistem circulator foarte specializat. Aceste caracteristici sunt indispensabile pentru zbor, fiind necesare la fel de mult ca şi aripile. Toate aceste mecanisme trebuiau să existe în acelaşi timp, toate împreună; ele nu s-au putut forma gradat, prin „acumulare". Tocmai de aceea, această teorie ce presupune că organismele de pe pământ au evoluat în organisme ce zboară în aer este complet greşită.

Vorbești de aceasta teorie a evoluției?

Nu a ramas nerezolvat nimic, inima tricamerala a evoluat intr o inima tetracamerala.E ilogic ca pasarile sa fi aparut inaintea reptilelor. Dupa asta se iau oamenii de stiinta, iar faza cu aripile, e complet rezolvata nu stiu ce ai citit tu, da clar n ai citit bine.)))))
Mai mult nu intelegi ca evolutia se bazeaza pe milioae de ani nu de cativa.Deci au avut suficient timp toate mutatile sa s eintample.

Plus de asta deviezi de la discutia noastra eu ti am zis foarte clar ca vorbim de faptul ca n geneza omul e creat separat de animal, fara acesta.

Evolutia arata clar

1.)Verigi intermediare descoperite(toate) ce arata legatura dintre om si un stramos comun cu maimuta.
2.)Nr identic de fire de par, numai ca maimuta le are complet dezvoltate si lungi, noi avand foliculi si fire mici.
3.)ADN-ul pe care l impartim cu maimutele 98%.
4.)Comportamentul maimutelor asemanator cu al copiilor.Cum se face ca maimutele care nu au vazut copii si copii care n au vazut maimute, tind sa faca tumbe prin iarba?

Asadar dovezi sunt cate vrei, dorinta sa intelegem si sa lasam scuzele astea primitive cu zei, sa fie.

" Toate aceste mecanisme trebuiau să existe în acelaşi timp, toate împreună; ele nu s-au putut forma gradat, prin „acumulare"."-Ma faci sa rad, normal ca da dar asa se intampla cand un crstin uita ca is milioane de ani la mijloc si efectiv schimbari de mediu care te forteaza sa te adaptezi si sa evoluezi.

Ca la verigile intermediare, diferenta din australopitecus si homo sapiens e mare corect dar mai intai uita te la verigile dintre ei si vei vedea acumulare.De la o veriga la alta se acumuleaza putin,nu e nimic spectaculos,dar pe masura ce se acumuleaza de la prima,saua doua pana la ultima deja se vad diferente.

Sunteti niste ignoranti care nu se uita la progres si la calatorie,ci doar la rezultat vad ca e diferenta mare dintre prima si ultima veriga si li se activeaza neuronul :"Nu domne,nu are cum sa fie asa".

AAi o singura viata ca si garantie, te sfatuiesc sa ti-o traiesti, fara droguri, baut sau mai stiu eu ce, nu normal.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Iadul,raiul sunt goale, dupa judecata de apoi va fi cineva acolo, 1000 de ani de pace apoi judecata de apoi, in biblie scrie clar ca cei morti numai stiu de ei