| Ioanaaaaa1234 a întrebat:

Buna ziua. Daca mi-a venit o jignire la adresa răului, se intampla ceva? Dumnezeu ma protejeaza chiar daca a fost o jignire? Menționez ca am OCD si ma confrunt cu ganduri involuntare si intruzive dar dupa ce mi-a venit acel gand ma gandesc ca daca e reala jignirea? Puteti sa imi spuneti ceva sa ma conving ca Dumnezeu este cu mine si nu lasa sa se intample nimic?

7 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Majoritatea oamenilor au ganduri rele. E ceva normal.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Doar marilor duhovnici, marilor yoghini, marilor practicanti de Zen, etc., le reuseste sa nu aiba ganduri rele.

Răspuns utilizator avertizat
| anonimg a răspuns:

Doctorandus a răspuns bine când a zis că majoritatea oamenilor au gânduri rele, involuntare. Și asta pentru că ne-am născut într-o astfel de societate in care toți oamenii rostesc în cuvinte tot ce le vine la gură, și foarte putini se mai abțin.
Abținerea este și ea o educație; și aceasta nu vine așa dintr-o dată peste noapte.
Dumnezeu știe din ce suntem făcuți. Noi nu trebuie să ni-L închipuim pe Dumnezeu ca Unul care de-abia așteaptă să greșim ca să ne pedepsească, așa cum ni L-a zugrăvit diavolul în mintea noastră.
Dumnezeu are milă de slabiciunile noastre.
Dacă Îl rugăm, El ne va ajuta bucuros ca să biruim defectele noastre de caracter cu care ne-am născut și/sau pe care le-am dobândit pe parcurs.
În general tinerii se confruntă cu astfel de probleme. Dar nimeni nu trebuie să se descurajeze. De câte ori cădem, de atâtea ori ne și ridicăm și mergem mai departe. Vei vedea cu timpul că problemele tinereții vor dispărea.
Dar nimeni să nu gândească că problemele vor dispărea singure, sau că timpul le va rezolva, fără să nu facem nimic.
Dacă nu facem nimic, dacă nu depunem eforturi să luptăm continuu, când ajungem adulți să sau vârstnici vom vedea că problemele tinereții nu vor dispărea. Biruința se câștigă doar printr-o lupta continuă. Cine nu luptă cu defectele sale de caracter este un om iresponsabil; și va fi iresponsabil toată viața lui. Lupta aceasta continuă va fi benefică și în alte aspecte ale vieții. Ne va face oameni responsabili, ne va face conștienți că suntem oameni; și mai presus de toate, ne va face dependenți de Dumnezeu.

| minrest a răspuns:

Sunt ganduri intruzive, draga Ioana, suferi de TOC sau TPOC, cum ai zis si tu, nu e un pacat sa fi bolnav, trateaza boala. Un user a raspuns, citez,' 'Dumnezeu nu te protejeaza cand ai ganduri rele, uracioase si jignitoare. Alea ti le domolesti singura'', acel user probabil nu cunoaste nimic despre bolile psihice, nu stie ce sunt gandurile intruzive, si nici prin cap nu ii trece ca este enabler al unui pacient psihiatric. Te asigur ca tu esti o victima a acestor ganduri intruzive, nicidecum o persoana care pacatuieste prin continutul lor. Sanatate.

| EestiSodalane a răspuns:

Poți să explici te rog ce înseamnă "gând la adresa raului"? Cum adica la adresa raului?

| alfons2390 a răspuns:

E abia inceputul. Viata e grea. Succes.