| ___Enzo a întrebat:

Bună ziua! De ce se stă în genunchi la biserică?

Răspuns Câştigător
7 răspunsuri:
| calutulfericit a răspuns:

Sclavii nu stau in picioare.

| Holiday a răspuns:

De fraier.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este o modalitate în care îți arăți smerenia, supunerea, reverența față de divinitate.

| ania a răspuns:

"Pe viata Mea Ma jur zice Domnul, ca ORICE genunchi se va pleca înaintea Mea. Asa ca fiecare din noi va da socoteala despre sine însuși lui Dumnezeu. Romani 14: 11"
*Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Iisus ca Domn(Stăpân) și dacă crezi în inima ta ca Dumnezeu( Tatăl) L- a înviat din morți, vei fi mântuit. - (Romani 10: 9
Oricat de liberi ne credem conștiința care ne mustra ne aduce aminte ca suntem ființe morale care suntem responsabile fata de
Cineva cine nu vrea sa se supună Creatorului e sclavul păcatelor, viciilor, mândriei proprii. Eu am ales sa fie Mântuitorul Hristos Stăpânul vieții mele asa cum cere Romani 10: 9 și îmi exprim recunoașterea autorității Lui peste viata mea și prin a sta în genunchi inaintea Lui când ma rog, și la biserica uneori și când ma rog singura acasă. Au obiecții doar cei câte Ina nu știu ce fericire speciala vine în viata cuiva când te pui în genunchi și spui Creatortorului:
Asa, ai dreptate, viata mea e un haos total și fără sens fără Tine. M- am obosit sa trăiesc în vinovăție și autojustificari, sunt obosit de mine însumi, arata- mi cum ma veziTu, curateteste- ma, iarta- ma, primește,-Ma!
Dumnezeu e un stăpân mult mai bun și iubitor decât noi înșine.
Cine se dăruiește lui nu se mai teme de moarte, de judecata finala, de compania altor ființe rebele fata de Creator, adică de iad.

| BeingSelfless a răspuns:

Stai în genunchi pentru Dumnezeu, în casa lui (biserica), nu pentru preot care domnește în biserică, peste Dumnezeu. Îl cauți și te rogi către El, uitându-te înăuntru-l tău.

| CostinAlamariu a răspuns:

De precizat că Canoanele Bisericii Ortodoxe interzic îngenuncherea duminica.

suntserios
| suntserios a răspuns:

E una din metodele religie de a supune masele. Cu cat mai supus cu atat mai ascultator