| AlexandruIrimia21 a întrebat:

Bună ziua! Pot merge cu copilul nebotezat la mănăstire?
Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Am vorbit acum cu cineva chestia aceasta si mi-ar fi spus ca regulile si cutuma bisericesti spun ca nu, pana la botez, sa iti explic dogmatic de ce, asta nu stiu happy

| EestiSodalane a răspuns (pentru Simpatic):

Cine ti-a zis asta ti-a zis o prostie. Nu există nicio regula sau cutuma a Bisericii care sa interzica persoanelor nebotezate sa intre intr-o manastire sau biserică sau să participi la slujbele bisericii. Singura regulă e că n-ai voie sa te împărtășești, atât.

| Simpatic a răspuns (pentru EestiSodalane):

Am si zis mai sus ca nu imi apartine mie chestia asta, am scris dupa ce am intrebat pe cineva care merge des la Biserica!
daca vrei un raspuns concludent intreba un preot ce si cum! si apoi vino cu mesaj inapoi, eu nu sunt unul dintre cei incapatanati de aici, eu ma dau dupa om cand mi se prezinta argumente solide, nu-s arogant ca multi useri cu vechime de aici sa stii!
Tainele si oranduirea bisericeasca, nu este de cele mai multe ori dupa logica noastra mireană te anunt!
daca ar fi dupa mine sigur ca da, se poate!

uite un raspuns care are relevanta fata de ceea ce discutam noi https://doxologia.ro/......a-un-copil

"Ce facem până la creștinare și la cât timp după naștere putem boteza un copil?

Slăvit să fie Domnul! La câte zile se face rugăciunea pentru a putea ieși cu nou-născutul din casă? Rugăciunea sa face în biserică? Poate merge mama cu copilul duminica la biserică, înainte de botez? La cât timp după naștere se face botezul? Mulțumiri!

arhimandrit Mihail Daniliuc a răspuns:

Copilul poate fi scos din casă atunci când, după rânduială, ar trebui dus la biserică, în a opta zi, pentru a i se pune numele. Rânduiala punerii numelui celui nou-născut o găsim în cartea numită Molitfelnic. Pruncul este adus atunci la biserică şi, stând afară, înaintea uşilor bisericii sau în pronaos (deoarece pruncul nu este încă botezat şi îmbisericit), preotul îi citeşte o rânduială specială, îl binecuvântează și îi citeşte o molitfă pentru punerea numelui – care înseamnă un fel de pregătire pentru botez, dându-i numele, la cuvintele: „Să se însemneze lumina Feţei Tale peste robul Tău acesta...". Apoi, preotul îl ia pe prunc în braţe şi face cu el semnul Sfintei Cruci spre uşile bisericii sau în faţa icoanei Maicii Domnului, în pronaos, cântând troparul şi condacul Întâmpinării Domnului şi face apolisul mic.

În practică, în cele mai multe cazuri, rânduiala însemnării pruncului se face nu la opt zile după naştere, ci ori odată cu sfinţirea apei din prima zi de la naștere ori se amână, făcându-se chiar în ziua botezului. În ceea ce privește Taina Botezului, ar trebui săvârșită cât mai curând de la naștere, dar nu mai târziu de 40 de zile. Având în vedere minunatele binefaceri dobândite de prunc prin Botez și Mirungere, părinții ar trebui să boteze copilul cât mai curând de la naștere. Până la Botez, mama și pruncul pot merge la biserică, dar pot sta doar în pronaos – deoarece copilul nu este botezat și nici îmbisericit, iar mama nu are citită rânduiala pentru femeia lăuză, rânduită la 40 de zile de la naștere. "

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da ce, îți cere cineva dovada botezului la intrare? Sau niste obiceiuri învechite sunt mai importante decât copilul tau?

| TimberWolf a răspuns:

Asta imi aduce aminte de bancu ala cu bula care ajunge la puscarie si o suna pe ma-sa sa ii spuna, la care ma-sa, bine, ai grija ce faci sa nu te dea afara de acolo.
Asa si tu, vezi sa nu te dea afara din manastire.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Casa tatălui nostru ușile tatălui nostru sunt deschise pentru ori cine vrea să-l cunoască cu Adevărat ori cine vrea să-l urmăresc cu Adevărat ori cine vrea să-l asculte cu toată inima și sufletul său cu Adevărat. Nu Există nicio lege pe pământul ăsta în care să-ți interzică ca nu poți intra pe ușile tatălui nostru. Orice mănăstire orice Biserică așteptă orice om cu ale sale fapte greșeli și păcate. Orice Mănăstire Orice Biserică este casa lui Dumnezeu. Orice copil fie botezat ne Botezat are tot dreptul acel suflet acea inima să pășească să intre în casa tatălui nostru. Amin

Nu va feriți de ușile tatălui nostru nu va feriți și nu fugiți de casa și ușile tatălui nostru căci acolo învăț aflam vedem și știm cine săntem noi într-adevăr cu Adevărat acolo ne destăinuim ne mântuim ne miruim ne cerem iertarea Adevărată cu Adevărat față de tatăl nostru și faptele greșelilor noastre. Amin

La ușile tatălui nostru în casa tatălui nostru primim știm aflăm învățăm iertarea într-adevăr cu Adevărată ce este. Cu cât vom intra pe ușile tatălui nostru mai devreme cu cât ne vom deschide sufleul inima noastră cu Adevărat tatălui nostru cu atât vom rămâne aproape de tatăl nostru.

Cu cât vom deschide ușile altor case murdare pline de păcate cu atâta sufletul și inima noastră va fi rătăcită și vom rătăci în locuri care omul nu are ce căuta și învăța decât răul să-și facă și sa vadă să-și piardă sufletul și inima viața.

| EestiSodalane a răspuns:

Logic că poți. Atat doar că n-are voie să se împărtășească.

Întrebări recente