In viata, daca vrem sa ajungem la adevar, avem de respectat o "porunca" simpla: "sa nu crezi in nimic fara dovezi". Pe asta se bazeaza puternica metoda stiintifica, care a scos omenirea din pestera si ne-a adus unde suntem azi. Religia s-a dovedit mereu incapabila acolo unde stiinta a avut sorti de izbanda. E un mit conflictul dintre stiinta si religie, pentru ca stiinta nu are adversar, si niciodata nu si-a cautat vreun adversar. Doar religia a fost cea care s-a simtit amenintata de dovezile stiintifice, iar din acest motiv a inceput sa atace cu ferocitate stiinta. Avem exemplul lui Galileo, sau exemplul Angliei din perioada lui Darwin. Daca crestinii au fost atat de siguri pe ei ca detin adevarul absolut, atunci de ce s-au temut de realitatile aratate si demonstrate de acesti doi oameni, sau de altii? Asta e cea mai clara dovada impotriva credintelor religioase crestine.
Depinde de conceptul pe care il avem despre Dumnezeu.
Ceva exista si guverneaza pana si ultimul electron din univers dar cel din Biblie este doar o gluma nesarata.
Cine nu crede in existenta lui Dumnezeu Atotputernic Creatoral intregului univers, este un om ratacit. Viata lui nu are sens. Da, eu cred in existenta lui Dumnezeu, pentru mine este real, stiu ca este o persoana spirituala, care nu are inceput al existentei sale si nici sfarsit. Este un Dumnezeu atotputernic care a creat intregul univers si pe noi oamenii intr-un mod minunat, admirabil si infricosator. Este un Dumnezeu iubitor, rabdator, incet la manie si bogat in bunatate iubitoare si-n adevar. Este un Dumnezeu drept, atotputernic, intelepciunea infinita si generozitatea fac parte din multele lui trasaturi de caracter. Existenta lui se vede clar prin tot ceea ce a creat, de ex: cerul cu miliardele de galaxii, cu miliardele de stele. ordinea in care stelele sunt create si se misca, distanta dintre ele fixata, distanta dintre planete si pozitia unora in sistemul solar de pilda pamantul este fixat pe neant, la o distanta potrivita de soare, Luna, de asemenea. Dar priveste corpul uman cum este creat, cu ce caracteristici, cine i-a stabilit ADN-ul, cine a stabilit ca trebuie sa aiba ~273 de oase? Cine a stabilit cate celule sa-l compuna,? cum comunica intre ele, cum se regenereaza? Cine intocmeste un bebelus in uterul mamei,? Cine a creat animalele dupa specia lor? Cata diferenta in creatie este intre cel mai mare mamifer cunoscut (Balena albastra ) si Pasarea Colibri? Cine poate numara firele de iarba de pe pamant, cine le poate uda pe toate? Cine, cine, poate stabilii culoarea ochilor unui bebelus? Cine poate face multele specii de fructe si flori,, cine a stabilit inaltimea muntilor, dar marginile oceanelor si cantitatea de apa ce intra in ele? Daca orce casa, are un creator si aceste lucruri si multe altele au un creator, au un inceput.
Stiinta, cea care-ti poate da "dovezile" pe care le ceri tu, nu confirma dar nici nu infirma existenta unei entitati atotputernice.
Asa ca nu ar strica un pic de neutralitate, fara sa sari ca... intr-una sau alta dintre tabere.
Eu cred in Dumnezeu si in ceea ce scrie in Biblie si eu zic ca totul e adevarat. de ce? Deoarece am avut multe experiente care mi-au dovedit asta.
Eu cred ca EXISTA Dumnezeu. De ce?
Imi primul rand imi convine sa cred asta pentru ca prefer sa stiu ca m-a creat un Dumnezeu decat sa cred ca strabunica mea a fost maimuta.
In al doilea rand imi trebuie mai multa credinta sa cred ca totul a aparut din nimic prin explozii intamplatoare, accidente in univers, decat sa cred ca un Dumnezeu atotputernic le-a creat.
In al treilea rand, nu imi explic cum o religie falsa precul crestinismul ar mai fi supravietuit si cum o carte precum Biblia ar fi dainuit peste veacuri.
In al patrulea rand, cred in Dumnezeu pentru ca ma rog si vorbesc cu El si incredibil ca si El vorbeste cu mine.
in al cincilea rand: daca continui sa cred in El si nu exista, nu am pierdut nimic, dar daca NU cred in El si El EXISTA, ce ma fac? Prefer sa cred in Dumnezeu. nu am decat de castigat.
anonim_4396 întreabă:
Andreistefan112222 întreabă: