| mincu03 a întrebat:

Bună ziua! Sunt intr o relație de un an și putin cu un penticostal, eu fiind ortodoxa.Biserica lui nu a vrut sa accepte asta la început și pana la urma a acceptat,merg sa l ajut pe el acolo la Biserica lor,sunt primita foarte bine, respectata.El a fost pus de 2 ori sa renunțe la mine dar nu a făcut nimic.Eu sunt dintr o familie de ortodoxi credincioși,am în familie profesori de religie,preoți, dar nu știu cum sa fac sa le zic ca sunt cu un penticostal cred ca nu or sa ma mai accepte și o sa îmi zică sa nu mai fiu cu el.Insa el a renunțat la tot pentru mine și ii mulțumesc și în ziua de azi.Astazi I am pus o intrebare:,,Dacă noi am avea un copil pe viitor, l am boteza?"Nu a știut ce sa răspundă însă a zis sa nu ma ingrijorez.Il iubesc foarte mult și apreciez tot ce a facut pentru mine și încă face, însă nu știu cu părinții mei cum o sa fie dacă și ei o sa îl accepte nu știu cum sa le spun.Ce părere aveți?

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In cazul asta unul din voi trebuie sa treaca la religia celuilalt si daca va iubiti cu adevarat, atunci va va fi usor sa alegeti.

| RAY a răspuns:

Trebuie sa faci botezul la ei in caz de nunta, cum sa faci botezul tu nefiind căsătorită? Tu trebuie sa fii virgina până la nunta, e tot același poveste

| RAY a răspuns (pentru RAY):

In principiu femeia îți urmează bărbatul,deci trebuie tu sa treci la ei,sincer,economic vorbind la ei e mai ieftin totul + ăștia se ajuta la greu,nu trebuie sa crezi in poveștile ales dar mai mergeți la biserica mai stai și tu acolo, in caz de nunta, botez, înmormântare biserica ajuta familia, in caz de boala la fel, așa ortodoxi doar te jupuiesc de banii atât

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ah, atatea framantari cand ambii sunteti crestini!
Se casatoresc catolici cu ortodocsi, nu e nici o prapastie intre voi!
Ai in familie profesori de religie si preoti, ei sunt cei mai in masura sa iti raspunda la intrebarea ta privind copilul.
Tu te bucuri de respectul celor din biserica lui, tocmai pentru ca ai in familie profesori de religie si preoti.
La fel cum tu mergi la el la biserica, ia-l si pe el la o slujba ortodoxa.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru RAY):

Nu e nici o regula, poate trece si barbatul la religia sotiei.
Insa aici nu e vorba de religii diferite! Religia e crestina. E vorba despre alt cult.

| RAY a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Eu mă refer tradițional, desigur că nu e o regulă, asta e ca numele, deci acum se pot pastra ambele

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru RAY):

Asta cu numele tine de cutuma.
La spanioli pastrezi si numele de pe mama, si de pe tata, si de pe bunici. Practic nu le incap in pasaport tot numele.
Iar la finlandezi, barbatul ia numele femeii.