Îmi pare rău să te dezamăgesc, dar nu cred că ai vreo șansă să îl schimbi. În general, părinții nu prea primesc sfaturi de la copii. Te poți ruga cu cuvintele tale sau citi din Psaltire, Paraclisul Maicii Domnului, etc.
Si daca citeste de acolo nu mai injura taica su?
Nimeni nu poate fi făcut să nu mai înjure dacă nu încearcă el însuși. Totuși, Dumnezeu îl poate lumina și ajuta să aibă parte de mai multă liniște în suflet și în casă.
Cum îl luminează daca se roaga altul pentru el?
Citește Biblia si vei afla răspunsul: "Mare putere are rugăciunea celui neprihănit".
1. De ce nu imi spui tu daca stii. De ce trebuie neaparat sa ma trimiti la o carte scrisa de alti oameni si de ce trebuie eu sa cred ce au scris oamenii aia in cartea aia?
2. De unde stii tu ca el e neprihanit ca rugăciunea lui sa faca efecte?
Încercarea moarte n-are!
Povesti evreiesti.
Am inteles, practic nici tu nu prea stii despre ce e vorba in cartea aia si daca are vreo relevanta in lumea reala, Da ai auzit ca e bine sa crezi ce scrie acolo.
Nu știu 100% toate efectele, însă știu că rugăciunile aduc mai multă liniște, iar drept urmare incepem să vedem altfel lucrurile și relațiile din familie se îmbunătățesc.
Ma refeream la a doua întrebare.Nimeni nu cunoaște cine este si cine nu este neprihănit, decât unul singur, Dumnezeu. Dar asta nu înseamnă sa nu apelezi la cineva, pentru ca e posibil sa nu fie neprihănit. Dumnezeu ne indeamna sa ne rugam unii pentru alții pentru iertare in cazul in care nu este vorba de un păcat de moarte.
Relatiile mele in familie se imbunatatesc in functie de comunicare dintre noi si de factorii externi... gen lipsa stresului, siguranta financiara, sanatatea ...nu are nimeni nevoie de rugaciuni
Fiecare face cum simte. Unii au nevoie de credință pentru a se convinge că are rost viața pe pământ și că nu trăiesc degeaba.
Gresit. Li se spune ca au nevoie de ceva ce nu exista. Nu au ei nevoie
Mie nu mi-a spus nimeni că aș avea nevoie de credință, biserică, etc până să încep de una singură. Există oameni care pur și simplu se simt mai bine știind că există un Dumnezeu care îl ascultă, îl iubește, îl ajută, etc. De ce ar fi problema celorlalți dacă cineva se roagă sau nu?
Pentru ca se profita masiva de pe urma celor naivi care cred in povesti
Unii se roagă fără a merge la biserică. De ei cum se „ profită"?
Daca omul asa a fost educat, probabil si parinti lui, tu macar poti invata din asta, acceptal asa cum e, este tatal tau, o sa moara intr-o zi si atunci o sa mai vrei sa il auzi dar nu o sa mai poti
Dacă îl înjură, se întâmplă ceva? Chiar nimic. Așa să îi spui. Degeaba înjuri.
Încearcă sa fii tu un exemplu pentru el, trăind după voia lui Dumnezeu. Trăind astfel vei fi pentru el o Evanghelie vie. Roaga-te fara sa știe el, in ascuns, caci astfel de rugăciuni dorește Dumnezeu. Si posibil sa se rușineze, să-i para rău si sa se schimbe.
El mă cam critică pentru că sunt mai cu Biserica zice să las popii
Asta înseamnă ca il mustra conștiința.Tu continua sa te rogi pentru el si pentru toată familia si crede ca Dumnezeu il va schimba.Rugăciunea fara credință este fara putere. Știi ca scrie in Biblie:"Mare putere are rugăciunea celui neprihănit".Ori, nu poți fi neprihănit fara sa ai credință.
Zice bine.
Cine stie tace. Cine nu a inteles nimic da sfaturi la altii.
Îmi pare rău că unii oameni ajung într-o stare atât de decăzută.
Ai putea să încerci, când e mai bine dispus, să îi sugerezi că te afectează limbajul lui.
Mda observ mulți care mă iau la mișto! Am pus și eu o întrebare gata săriți toți!