| Aadaris a întrebat:

Sunt un baiat de 17 ani catolic. merg la biserica des din toamna anului 2014. Preotul din sat m-a luat la sfintit de case cu el in 2015-6-7-8. Defiecare data din 3 zile am mers doar 1 zi pentru ca erau baieti mai mari ministranti care mergeau si na eu fiind si incepator si nou venit nici nu aveam pretentia sa ma ia sa mai multe ori. Si cum am zis merg des la biserica si, cei care merg des la biserica sunt rasplatiti ca sa zic asa si preotul ii ia la sfintit. Eu in anul 2017 am mers foarte des la biserica in fiecare duminica aproape. si na ma gandeam ca acum la inceputul anului 2018 cand se merge cu sfintitul o sa ma ia mai multe zile eu ma gandeam macar la 2/3, mai ales ca baietii mari de care am zis la inceput nu mai sunt acolo, eu fiind si veteran m-am gandit ca poate ma ia de 2 ori macar din 3 zile. si m-a luat doar 1 zi din 3 ca si cum as fi incepator si nou venit, eu m-am cam suparat pe el pentru ca a luat copii care nu veneau la biserica frecvent si des cum veneam eu si mi-a fost ciuda. si eu l-am injurat pe preot ( nu in fața ) si i-am zis la alt baiat ca nu este corect ce face l-am injurat l-am facut cu ou si cu otet si l-am si barfit ca sa zic asa altui baiat. eu am facut asta pentru ca pe moment timp de cateva zile m-am simtit chiar foarte neindreptatit si nu am fost rasplatit pentru ca mergeam IMPORTANT eu nu mergeam pentru parinte la biserica eu mergeam pentru sufletul meu dar asa cum zice si el si cine ingrijeste biserica cel care merge des la biserica este luat la sfintit de case, si eu prin asta m-am simtit neindreptatit. Bun pana aici, m-a luat o zi am mers si fiind nemultumit am zis ca trec peste si aia e dupa ce l-am injurat si etc. Dupa o zi parca sau asa ceva, se ofera si imi spune ca daca vreau sa merg cu el la sfintit si in satul vecin PENTRU PRIMA OARA, mi-a zis asta si subtil a sugerat ca ma ia pentru ca am venit des. Asa, am mers, am mers chiar 2 zile si plus prima zi din primul sat = 3 zile. am mers cu el la masa am mancat impreuna de 4 ori in 2 zile si cand am ajuns sa il cunosc dincolo de parintele serios care trebuie sa fie la biserica de fapt s-a dovedit a fii chiar un om de buna credinta si foarte de treaba si m-a rasplatit chiar pe masura si chiar peste. Si eu acum m-a simt foarte prost pentru ca l-am injurat si am zis ce am zis despre el chiar ma simt hidos am injurat un preot ma simt deadreptul hidos si nemernic pentru ce am facut. Asta eu am luat-o ca o lectie de la Dumnezeu pentru ca am judecat. Acum ma simt mega prost. Credeti ca Dumnezeu ma va ierta pentru ce am facut? Multumesc pentru ca ati citit pana aici si multumesc daca imi veti raspunde.

6 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Dumnezeu ne iartă dacă nu mai facem si daca ne cerem iertare.

| mentholinks a răspuns:

laughing Ce nu faci tu pentru bani?!

| xerxes1 a răspuns:

Corect ar fi sa te spovedesti la el si sa-i spui ca l-ai injurat.

| Mclaren12 a răspuns:

Stai liniștit că sufletul nu are nevoie de lecțiile de spălare pe creier pe care le predică popa în biserică.
Și zeul evreilor, chiar dacă nu există, n-o să te ierte pentru ce ai făcut și tot o să ajungi în iadul care nici el nu există.

| Florin9Florin9 a răspuns:

Salut Dumnezeu te iartă stai liniștit! Sper că ai învățat acestă lecție și nu vei mai repeta aceleași greșeli pe viitor, spune-i părintelui la o spovedanie ce s-a întâmplat și cereți scuze, probabil îți este rușine și preferi să nu-i spui, dar eu mă gândesc că mai bine află de la tine decât să existe riscul să afle de la altcineva, dacă e un preot cumsecade așa cum ai zis tu, va aprecia sinceritatea ta și totul va fi bine.

| gratargratar a răspuns:

Aveti si voi taina spovedaniei. Mergi la spovedit si spune-i preotului. Rusinea asta e diavoleasca in cazul asta.