1. Un personaj din literatura religioasa crestina. A fost creat prin contopirea atributelor si calitatilor mai multor zei in care au crezut de-a lungul timpului evreii.
2. Sufletul este tot o inventie. Pentru ca o religie sa supravietuiasca trebuie sa promita ceva wow. Majoritatea, intr-un fel sau altul promit nemurirea, Si cum trupul era clar chiar si pentru vremea aia ca putrezeste si nu pleaca nicaieri a fost nevoie sa inventeze ceva care sa promita ca va dainui si ca intr-un fel sau altul are legatura cu persoana decedata. Asa a luat fiinta conceptul de "suflet". Bineinteles el nu exista, deci nu poate fi format din ceva si evident nu "dainuie" nici inainte, nici dupa moarte.
3. Iadul si raiul sunt concepte din aceleasi povesti cu spiridusi. Sunt "promisiunea" si "amenintarea". Iarasi, doua lucruri esentiale pentru o religie. Pentru a genera adepti e nevoie de astea.
4. Nu, atata vreme cat raiul nu exista, nimeni nu va ajunge acolo.
5. Dumnezeu nu exista, deci nu putem vorbi de capacitatea lui de a face ceva.
1. Dumnezeu sau Yehova, conform unor anumite surse, reprezintă un extraterestru Elohim. Cum a fost creat nu cred că se știe. Cert este că Yehova reprezintă orice, doar ce cred creștinii nu.
2. Din ce am citit eu, din lumină și/sau energie. Așa s-ar părea, că dăinuie și după moarte.
3. Nu există rai și iad, astea sunt invenții creștine.
4. Nu pentru că raiul nu există.
5. "Dumnezeu" nu are nicio legătură cu oamenii sau cu biserica. De fapt, dumnezeu cel creștin și biblic nu există.
2.Sufletul nu exista,tot ce simti si gandesti este rezultatul proceselor creierului,de ce crezi ca atunci cand oamenii sufera un accident,, la cap'' isi pot pierde o parte din memorie sau li se poate schimba caracterul? Sufletul este perceput ca independenta mintii fata de corp, care este complet fals, odata cu moartea creierului, si constiinta dispare.
Ba fix asta inseamna, si meditatia intra in aceeasi oala nici in aia nu cred.Sa te astepti sa auzi sunetul unei harpe dupa ce aceasta dispare inseamna sa fi idiot.
Si cum se face ca omul este singura fiinta inteligenta de pe Pamant? Sunt animale ce au creierul mult mai mare decat al omului si nu sunt in niciun fel "inteligente". Daca omul a evoluat din maimuta asa cum credeti voi, de ce nu au evoluat si maimutele pana in prezent la nivelul omului? Si daca animalele au fost create de natura, de ce omul este singura fiinta vie care distruge natura? Natura nu poate crea ceva care sa o distruga pentru ca asta ar insemna auto-distrugere.
Paganismul antic isi invata adeptii cum sa-si imputerniceasca sufletele folosindu-se de puterea vibratiei si a sunetului, pana au venit evreii cu crestinismul si au distrus tot. Poti tu dovedi ca invataturile lor sunt false chiar daca nu esti deloc in cunostinta de cauza? Daca nu exista crestinism, iti garantez ca nu exista nici ateism.
Si ce ai vrea? sa fie extraterestrii pe pamant? este normal ca omul sa aiba cel mai dezvoltat intelect, daca ai citit teoria lui Darwin. Teoria lui Darwin e mai mult decat o teorie, mai bine o citesti decat sa incep sa fac copy-paste.Natura nu gandeste,este universul fizic,cum sa pui o astfel de intrebare,, de ce omul este singura fiinta vie care distruge natura''.
Crestinismul reprezinta o religie care crede in existenta unei divinitati, ateisum este opusul, a fi credincios inseamna a crede in ceva nu a sti ceva, altfel erai atotstiutor.
Poti tu sa imi dovedesti ca nu Monstrul Macaroanelor de sub patul meu te-a creat? in 2005 un barbat a oferit 1.000.000 dolari americani celui caruia îi dovedea ca isus nu este fiul monstrului de spagheti, banii nu au fost castigati nici in prezent.
Așa-i de credibilă teoria lui Darwin încât mai tot internetul o neagă. Nu este exclus ca maimuțele (sau ADN-ul lor) să fi avut un rol în crearea și evoluția omului, de asta zic că ce facem noi acum nu este decât să ne dăm cu părerea pentru că atât evoluționismul cât și creaționismul sunt teorii care nu sunt dovedite de știință și nu neapărat se contrazic una pe cealaltă. Dacă ar fi fost adevărată teoria lui Darwin, ar fi fost un adevăr universal valabil și universal acceptat, dar nu este, ci rămâne la stadiul de teorie. Faptul că Darwin a fost evreu ar trebui să-ți dea de gândit. Cred că o carte despre teoria lui Darwin este exact ca o carte despre Holocaust, multe povești și foarte puține dovezi concrete, și astea infirmate prin puțin studiu.
http://humansarefree.com/2013/12/9-scienctific-facts-prove-theory-of.html
http://www.discovery.org/a/10661
http://thetruthwins.com/......for-adults
Și exemplele pot continua la nesfârșit, nu are rost să mă afund eu într-un astfel de studiu pentru că nu sunt eu cel care crede în teoria evoluției care este scrisă de nimeni altul decât de un evreu, și trebuie să recunoaștem că evreii sunt experți în a spăla oamenii pe creier, ți-am dat deja exemplul Holocaustului.
"Poti tu sa imi dovedesti ca nu Monstrul Macaroanelor de sub patul meu te-a creat?"
Păi poți tu să dovedești că monstrul macaroanelor de sub patul tău există?
"Crestinismul reprezinta o religie care crede in existenta unei divinitati, ateisum este opusul"
Păi nu din contradicțiile și din non-sensul creștinismului a apărut negarea credinței? Și nu generaliza, nu toate religiile își învață adepții să creadă în ceva lipsit de dovezi. Dacă eu ți-aș povesti ce am văzut prin regresie, poți tu să-mi dovedești că nu există vieți anterioare? Diferența dintre creștinism și păgânism de exemplu este că credincioșii sunt nevoiți să creadă doar ce le zice biblia, iar în păgânism oamenii experimentează "dovezile" pe pielea lor. Și din nou, dacă eu ți-aș zice că am călătorit în alte dimensiuni, poți tu dovedi că nu există alte dimensiuni? Universul nu este nici pe departe doar ce vezi tu cu ochii. Este vorba de ezoterism, iar ezoterismul, la fel ca și natura, nu a fost inventat de om.
Un alt exemplu ar fi atunci când ai anumite dureri de care poți scăpa din practicile de Yoga care sunt practici ezoterice. Poți tu dovedi ineficiența lor dacă unii oameni s-au vindecat de anumite probleme prin astfel de tehnici care constau în simple mișcări ale corpului?
Existența Zeilor era documentată de o mulțime de cărți ezoterice, dar din dorința de a transforma oamenii în sclavi, anumiți indivizi s-au gândit să inventeze o religie numită creștinism prin care să distrugă tot ce ține de originile omului (teoria asta a evoluției a apărut în secolul 18, nu exista dintotdeauna). Incendierea bibliotecii din Alexandria este un exemplu de distrugere a documentelor antice păgâne.
Citește asta:
http://bucurialuisatan.com/trecutul-nostru-este-distrus/
Oricât am polemiza pe aici, nimeni nu poate confirma în prezent ce a stat cu adevărat în spatele creării și evoluției omului.
Teoria lui Darwin se bazeaza pe stiinta nu basme,pe basme se bazeaza religiile,si ce daca Darwin era evreu? esti rasist? De unde ai tras concluzia ca tot internetul neaga aceasta teorie? tu esti,, tot internetul''. Credinciosii normal ca o neaga, inclusiv tu, nu poti crede si in teoria evolutionista si in teoria creationista, ei asta cred, ca omul a fost facut din nisip si o coasta....Ai crede tu asta sau ceva mai logic? tu poti alege sa crezi ce vrei.
Eu nu iti pot dovedi ca Monstrul Macaroanelor exista,tu nu poti dovedii ca nu exista,cam asa functioneaza si crestinismul.A nu putea dovedi ca ceva nu exista NU INDICA CA ACEL CEVA EXISTA, si faptul ca omul nu cunoaste unele lucruri nu inseamna ca este corect sa inventeze fiinte supranaturale atat timp cat nu are nici-o dovada cu care sa ateste existenta acestora. Daca eu nu stiu ceva nu zic ca Monstrul Macaroanelor a vrut ca asa sa fie, daca omul PRIMITIV nu inventa in trecut tot felul de religii, nimeni nu punea in ecuatie existenta unei fiinte superioare. Orice ar scrie in cartile ezoterice la fel ca in biblie sunt doar povesti, sunt zero pentru mine, nu reprezinta adevarul.
1) O invenție, un personaj fictiv la fel de real ca Moș Crăciun
A fost creat pentru a explica anumite fenomene și pentru controlarea maselor de oameni fără prea multă minte. Dacă nu le credeau poveștile erau supuși la tortură în numele domnului.
2. Sufletul nu există. ( o să explic dacă te interesează )
3. Vezi punctele 1 și 2.
4. Vezi punctul 3
5. Vezi punctul 1.
Daca, ai bunavointa. Multumesc
1.Dumnezeu este spirit, adica o forma de existenta care nu are carne si oase..nimeni nu il poate vedea.Numele sau este Iehova si el este Dumnezeul Atotputernic, cea mai puternica fiitnta din univers.El exista din vesnicie in vesnicie..adica din totdeauna si pentru totdeauna, adica nu a fost creat de nimeni.
2.Sufletul este insasi corpul nostru...Chiar si biblia spune:''Sufletul care pacatuieste, acele va muri''. Deci, sufletul moare, si se intoarce in tarina.
3.Nu exista rai si iad.Raiul a fost pe pamint, in gradina edenului, insa din cauza pacatului lui Adam si Eva, ei au pierdut paradisul.Totusi Dumnezeu promite ca inn viitorul apropiat va instaura paradisul pe pamint, si vor trai pe el doar oamenii ascultatori care il iubesc pe Dumnezeu.
4.Cum am mai spus, raiul va fi pe pamint...insa pentru a trai si noi, trebuie sa indeplinim unele cerinte pe care ni le spune biblia.
Dumnezeu este cel care tine totul sub control, insa ne da libertatea de a alege.
El nu a fost creat. El este creatorul.
Sufletul este suflarea lui Dumnezeu.
In momentul in care moare omul, moare si sufletul lui si este inconstient. Insa la inviere primeste din nou suflarea lui Dumnezeu.
Nu exista nici raiul nici iadul.
Odata ce moare, omul este inconstient si moare cu el si constiinta lui.
Un ateu nu poate fi mantuit.
Dumnezeu iarta orice pacat facut in nestiinta. Biserica crestina a pus o groaza de reguli fara sens. Acestea nu au rost. Cele 10 porunci din Exod 20 sunt suficiente ca oricare om sa fie mantuit.
Cele Zece Porunci
1 Atunci, Dumnezeu a rostit toate* aceste cuvinte şi a zis:
* Deut 5:22;
2 „Eu* sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos** din ţara Egiptului, din casa robiei.
* Lev 26:1; Lev 26:13; Deut 5:6; Ps 81:10; Osea 13:4; ** Exod 13:3;
3 Să* nu ai alţi dumnezei afară de Mine.
* Deut 5:7; Deut 6:14; 2 Imp 17:35; Ier 25:6; Ier 35:15;
4 Să* nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri sau jos pe pământ sau în apele mai de jos decât pământul.
* Lev 26:1; Deut 4:16; Deut 5:8; Deut 27:15; Ps 97:7;
5 Să nu* te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti, căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos**, care† pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc
* Exod 23:24; Ios 23:7; 2 Imp 17:35; Isa 44:15; Isa 44:19; ** Exod 34:14; Deut 4:24; Deut 6:15; Ios 24:19; Naum 1:2; † Exod 34:7; Lev 20:5; Lev 26:39; Lev 26:40; Num 14:18; Num 14:33; 1 Imp 21:29; Iov 5:4; Iov 21:19; Ps 79:8; Ps 109:14; Isa 14:20; Isa 14:21; Isa 65:6; Isa 65:7; Ier 2:9; Ier 32:18;
6 şi Mă îndur* până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele.
* Exod 34:7; Deut 7:9; Ps 89:34; Rom 11:28;
7 Să* nu iei în deşert Numele Domnului, Dumnezeului tău, căci Domnul** nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui.
* Exod 23:1; Lev 19:12; Deut 5:11; Ps 15:4; Mat 5:33; ** Mica 6:11;
8 Adu-ţi* aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti.
* Exod 31:13; Exod 31:14; Lev 19:3; Lev 19:30; Lev 26:2; Deut 5:12;
9 Să lucrezi* şase zile şi să-ţi faci lucrul tău.
* Exod 23:12; Exod 31:15; Exod 34:21; Lev 23:3; Ezec 20:12; Luca 13:14;
10 Dar ziua a* şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul** care este în casa ta.
* Gen 2:2; Gen 2:3; Exod 16:26; Exod 31:15; ** Neem 13:16-19; Neem 13:13;
11 Căci în şase zile* a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea S-a odihnit, de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o.
* Gen 2:2;
12 Cinsteşte* pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău.
* Exod 23:26; Lev 19:3; Deut 5:16; Ier 35:7; Ier 35:18; Ier 35:19; Mat 15:4; Mat 19:19; Marc 7:10; Marc 10:19; Luca 18:20; Efes 6:2;
13 Să* nu ucizi.
* Deut 5:17; Mat 5:21; Rom 13:9;
14 Să* nu preacurveşti.
* Deut 5:18; Mat 5:27;
15 Să* nu furi.
* Lev 19:11; Deut 5:19; Mat 19:18; Rom 13:9; 1 Tes 4:6;
16 Să* nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău.
* Exod 23:1; Deut 5:20; Deut 19:16; Mat 19:18;
17 Să* nu pofteşti casa aproapelui tău; să** nu pofteşti nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău."