| Mircea08 a întrebat:

"Căci dacă (testamentul) cel dintâi ar fi fost fără de prihană, nu s-ar mai fi căutat loc pentru al doilea;"
(Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel - 8/7)
Care este defectul vechiului tastament?

10 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Lipsa de credință.
"Si n-a facut multe minuni in locul acela, din pricina necredintei lor." (Matei.13:58)
"Adevarat: au fost taiate din pricina necredintei lor, si tu stai in picioare prin credinta: nu te ingamfa, dar, ci teme-te!" (Romani.11:20)
"Vedem, dar, ca n-au putut sa intre din pricina necredintei lor." (Evrei3:19)
"Isus le-a raspuns: "Din pricina impietririi inimilor voastre a ingaduit Moise sa va lasati nevestele; dar de la inceput n-a fost asa." (Matei.19:8)
De la început nu a fost așa...
Defectul Vechiului Testament a fost lipsa de credință.

| SG1995 a răspuns:

Inaptitudinea lui Yahweh.

| mentholinks a răspuns:

Cand o sa intelegi ca Pavel vorbea de la el si nu de la Dumnezeu? VT nu are niciun defect, Legea nu e deloc greu de respectat pentru cine vrea sa o respecte. Pavel cauta cat mai multi adepti si de aceea a eliminat respectarea Legii.

| Mircea08 explică (pentru mentholinks):

De unde stii? scrie niste versete care pot confirma ceea ce spui

| Mircea08 explică:

Nici aici nu vrea sa raspunda nimeni pentru ca dogma nu le permite sa spuna ca testamentul s-a schimbat mai mult din cauza Legii care datorita neputintei oamenilor de a o respecta ducea la pacat si mai departe la moarte. Schimbarea testamentului a facut posibila scoaterea crestinilor de sub Lege.
Atentie! Cei care aleg sa ramana in invatatura Vechiului Testament sunt in continuare sub Lege!

| NGheorghe a răspuns:

Moise a pus bazele unui nou fel de "sistem de conducere" bazat pe legi divine si executat de catre preoti cu scopul de a civiliza poporul Israel... acest sistem avea o hiba, si ca sa explic aceasta hibă trebuie să incep cu începutul: în Gen 1:28... "omul a fost creat să stăpânească peste plante, animale si peste pământul (amorf)", deci omul nu a fost lăsat sa stăpânească peste semenii lui, așa că preoțimea deși avea un scop nobil (civilizarea! Norme morale si conduita etică!) ea trebuia sa se desființeze după ce si-a îndeplinit misiunea, practic motivul este acelasi: sa nu existe oameni care sa stapaneasca peste semenii lor!
In cazul a II-lea: când preotimea nu-și îndeplinește misiunea... ea tot trebuie desființată, motivul este acelasi: sa nu existe oamenii să stapaneasca peste semenii lor! Dar, exact asta s-a și întâmplat: preoțimea incet incet impune reguli de taxare și etc "in numele divinității" cu scopul de a trăi in desfătare de pe spatele populației.
Misiunea lui Iisus nu a fost de a se intrupa doar pentru a avea pe cine să omoare(sacrifice) evreii, ci misiunea lui era de a desfiinta preoția si practicarea "cultului religios ce slăveau atotputernicia preoților", si de a aduce o noua lege prin care omenirea are ocazia sa înțeleagă încă o dată de ce oamenii nu au niciun avantaj dacă "stapaneasc peste semenii lor!" (Pe planeta asta apa, aerul, totul este gratis; pământul și copacii dau roade pe gratis, tot ce trebuie sa faci este sa arunci cu semințe intr-o zi pe an (în cazul copacilor este vorba de o zi din viață). Fiecare om este dotat cu creier mare, adică are mari capacități creative si inginerești, deci nimănui nu i se merită sa stea soldat planton si sa asculte ordinele criminale ale șefilor. Dar lumea nu pricepe de speriată ce este.)
Misiunea lui Iisus este indeplinita la 30 de ani dupa moartea sa, atunci:
- templul a fost distrus complet si cultul a incetat pentru totdeauna
-preotimea evreiasca nu si-a mai recastigat niciodata puterea administrativă și judecătorească. Și să fim serioși, nici nu și-o vor recapătă vreodată cu acest VT măsluit in superfavoarea lor.

| Mircea08 explică (pentru NGheorghe):

Nu stiu de unde ai scos aceasta teorie, dar e adevarata. Unul din motivele pentru care a venit Iisus este de a schimba preotia. Cu un lucru nu sunt de acord si anume : Moise nu actiona ca un rege incercand sa creeze sisteme de conducere. El primea porunci de la Dumnezeu si le punea in aplicare, iar faptul ca asa era, a fost intarit de spusele lui Iisus care facea trimitere la Moise, si spunea ce facea Moise
Oricum, mi-a placut explicatia si intr-adevar toti oamenii sunt egali in fata lui Dumnezeu

| NGheorghe a răspuns (pentru Mircea08):

Mircea Eliade a făcut multe precizări in Istoria Religiilor. Nu știu dacă este a lui sau făcea referință.
"schimba preoția"... cred ca glumești! Versetul" iar tu când te rogi sa te închizi in cămăruța ta" este clar o declarație de inutilitate a preoțimii. Este jalnic faptul ca preotimea reușește sa se reânfiinteze in numele lui Iisus. Nu are nimic in comun: Iisus zice:"sa nu știe stânga ce face dreapta ta" iar preoții inta cu cultura
spovedaniei... o taină sacră prin care să te autodenunți in fața unora ce au interzis traducerea bibliei timp de peste 1000 de ani.
Nu înțeleg cu ce nu esti de acord? Ca vrei nu vrei....Moise este cel care înființează casta preoților ce se ocupa cu practicarea cultului si a ritualurilor religioase, cât si cu partea de "soluționare" a conflictelor ( sau "Judecătoria" din ziua de azi, fără procurori si avocați, ci doar declarații, sechestre si pedepse.)

| Mircea08 explică (pentru NGheorghe):

"Iar dacă preoţia s-a schimbat urmează numaidecât şi schimbarea Legii."
(Epistola către Evrei a Sfântului Apostol Pavel - 7/12)
La asta m-am referit cand am spus ca preotia s-a schimbat, adica in locul levitilor sa fie Iisus mare preot peste casa lui Dumnezeu, iar casa Lui sunt crestinii adevarati. Imi mentin afirmatia ca Moise facea doar ceea ce ii poruncea Dumnezeu, iar preotia nu cred ca el a inventat-o deoarece Melchisedec era preot si a trait inainte de Moise (cel putin asa tin eu minte)
In ce priveste spovedania, ea face parte din strategia de manipulare a maselor si este mentionata in cele 10 principii de manipulare a maselor :
"10. Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor."
(10 principii de manipulare a maselor - Publicat de Ion Coja in Textele altora pe 13.11. 2011)

| NGheorghe a răspuns (pentru Mircea08):

Sfântul apostol Pavel!?! cel care nu are nimic in comun cu creștinismul?
I-auzi ce îmbârligăreală
"in locul levitilor sa fie Iisus mare preot"
-1. de parca pe leviti nu Moise i-a făcut preoți? Am uitat! tu știi doar de Melchisedec.
- 2. Iisus a venit si a vindecat o populație imbolnavită cu aberațiile preoților cei nesătui de bani... și culmea cum El (in mintea ta si a lui "Pavel" ) n-are altă ocupație decât sa preoțească. Iisus știe sa stropească cu mir in lipsa Lui? Știe sa predice in lipsa Lui?
Vii cu asta după ce eu precizam ca este un fapt jalnic reușirea reânfințării ritualurilor si ceremoniilor bisericești in numele celui ce le desființează? Scopul evident al bisericilor este cel de colectare a banilor, lălăiala este doar ca să treacă vremea.