anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cam ce fel de sacrificiu a facut isus din moment era un semizeu care nu putea sa fie ucis si care a ajuns "second in command" dupa ce a "sacrificat" un amarat de corp?

19 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Ai pus o poză interesantă! Tu așa „frumos ", ești în realitate?
Iisus nu era semizeu!
În Biblie Evangheliile canonice sunt 4!
În conformitate cu Evanghelia după Ioan
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/1/
1. La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.
2. El era la inceput cu Dumnezeu.
3. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.
4. In El era viata, si viata era lumina oamenilor.
5. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o.
6. A venit un om trimis de Dumnezeu: numele lui era Ioan.
7. El a venit ca martor, ca sa marturiseasca despre Lumina, pentru ca toti sa creada prin el.
8. Nu era el Lumina, ci el a venit ca sa marturiseasca despre Lumina.
9. Lumina aceasta era adevarata Lumina, care lumineaza pe orice om, venind in lume.

1. La inceput era Cuvantul,..., si Cuvantul era Dumnezeu.
3. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El.
4. In El era viata, si viata era lumina oamenilor.
5. Lumina lumineaza in intuneric, si intunericul n-a biruit-o.

Deci nu era semizeu ci Dumnezeu ai încurcat „ borcanele".
Poți face afirmația că fiind Dumnezeu nu a murit fiind nemuritor.
Dacă nu a murit, nici nu a înviat „ a treia zi după scripturi, cu moartea pre moarte călcând ", pentru simplul fapt că nu a murit, fiind nemuritor!

În consecință creștinii sărbătoresc de Paștele creștin învierea unuia care nu a murit, creștinismul fiind o religie foarte logică, și plină de adevăruri creștine!
Un băiețel așa frumos ca tine, mă miră că nu este creștin!
Pentru luarea în deșert a numelui nostru, Iisus, vezi că te paște pe vecie : „focul Iadului".
Mergi și spovedește-te și să îți dea Canon,... și apoi să mergi în pelerinaj și să pupi sfintele moaște făcătoare de minuni, și să te rogi să te lumineze la adevărata credință.
Eu te bănuiesc chiar posedat de Satana, după modul necuviincios, cum ai formulat întrebarea.

| Hombre a răspuns (pentru MMihai):

Cand esti ateu, cand esti credincios, cine sa te mai inteleaga.
"Mergi și spovedește-te și să îți dea Canon,... și apoi să mergi în pelerinaj și să pupi sfintele moaște făcătoare de minuni, și să te rogi să te lumineze la adevărata credință".
Si cand te gandesti ca suntem in secolul 21 si tu ii da-i sfaturi sa practice ritualuri medievale. Sa-ti iei capre.

| MMihai a răspuns (pentru Hombre):

Am fost ateu de la 10 la 34 de ani, am fost un semi ateu de la 34 la 40 de ani. După asta am fost credincios în credința mea. Fiind un om care a urmat o facultate serioasă / realistă nu aveam cum să fiu creștin. Fiind un fost ateu pot să răspund și ca un ateu și pentru că mai știu ceva creștinism, pot să răspund și ca un creștin, dacă vreau asta. Ăsta a făcut mișto, cu întrebarea lui și i-am dat un răspuns adecvat, unei asemenea întrebări.
Dacă citeai atent, răspunsul meu, nu făceai acest comentariu.
„ Dacă nu a murit, nici nu a înviat „ a treia zi după scripturi, cu moartea pre moarte călcând ", pentru simplul fapt că nu a murit, fiind nemuritor!

În consecință creștinii sărbătoresc de Paștele creștin învierea unuia care nu a murit, creștinismul fiind o religie foarte logică, și plină de adevăruri creștine! ", ( ăsta nu poate să fie textul unui creștin, ) nu ai fost atent, la ce am scris.

| Hombre a răspuns (pentru MMihai):

Dupa cum vezi eu am comentat doar indicatia data de tine din raspuns, restul raspunsului nu ma interesaza cum nici intrebarea pusa la misto de Gaia. Dar fiindca ai mai completat ceva la replica merita sa fac o observatie; "creștinismul fiind o religie foarte logică, și plină de adevăruri creștine" Nu cred ca logica isi are catare aici, crestinismul nu este o religie universala mai sunt si celelalte religii si mai sunt si ateii care sunt in contradictie cu toate religiile si atunci mai poti spune "creștinismul fiind o religie foarte logică"? Musulmani spune de religia lor budisti de a lor si atunci te intreb, toate aceste religii diferite sa incape in aceiasi logica? Eu zic sa lasam logica acolo unde ii este locul pentru ca daca amestecam culoarea galbena cu albastru tot verde rezulta pentru ca asta e natura lor si 1+1 tot doi va rezulta. Logica in religie e la fel ca logica in Harap Alb. Cat priveste adevarul crestinilor da, dar numai al lor nu si al celorlati.

| monstrulet a răspuns:

Aparent, "sacrificiul" a fost de ajuns ca sa-i convinga pe cei de teapa lui martipan.

| martzian a răspuns (pentru monstrulet):

Ce-ar fi sa ne spui tu, dragule, cum ne explici neaplicarea principiului intai al termodinamicii la inventarea din nimic a lumii? Ca sa vad ce te-a convins pe tine contrariul...

| RAY a răspuns:

Rational nu a facut nici un sacrificiu el stia ce se va intampla, daca eu stiu ca x ma crucifica maine si inviu, ce mare lucru am facut, sa nu uitam ca in multe mitologii apare sacrificiul, isi recomand fimlul mitologic Wrath of the Titans (2012)
vei vedea ca zeii fara rugaciunii isi pierd puterile, la sfarsit totii zeii dispar

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Am vazut filmul, a fost penibil. 5, 8 / 10 dupa standardele mele.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu filmul m-a interesat si faza ca zeii dispar fara rugaciunii, daca crestinii ar da uitari pe dumnezeu si el disparea ca zeii greciei antice

| Luisan_Lincan_1996 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma tu stii ce trebuie sa antelegeti voi ca Dumnezeu si Isus si Duhul Sfant nu e acelasi sunt persoane diferite daca te-ai uitat la viata cu Isus el se ruga la dumnezeu ca-sa ai dea aprobare sa faca vreo minune ceva si Duhul sfant prin el asi transpite forta dumnezeu EX: sa zicem ca eu sunt curent si tu esti cablu prin tine duc curentu ala la persoana care are nevoie de el deci Dumnezeu a creiat totul si pe isus si pe duh si pe lucifer da lucifer sa anpotrivit ca daca citesti biblia Dummnezeu zice ca anchinativa la creiatia mea si Lucifer erea Cel mai puternic anger si el a zis Zic an cuvintele noastre de ce sa ma anchin eu la om ca e facut din tarana si asta anseamna ca sa razvratit an potriva lui Dumnezeu si asa s-a facut satana Da lui ai este foarte frica de Dumnezeu trebuie sa mai anvatam nici nu prea stiu sa ex prea bine

| martzian a răspuns:

Misto-ul si batjocura din ce in ce mai ieftina nu te scuza de la greselile gramaticale. Numele proprii se scriu cu majuscule, Gaia.

Isus nu este"semizeu", nici "second in commmand". Prin urmare intrebarea ta nu are sens.
Discutia cu privire la Sfanta Treime si Divinitatea lui Hristos a avut loc si argumentele iti sunt la indemana. Daca le crezi, bine, daca nu, ce folos sa mai intrebi in gol si fara alt beneficiu in afara somnului pierdut?

Sfatuiesc crestinii sa nu mai raspunda intrebarilor puse la misto.

"Dar de întrebările nebune, de înşirările de neamuri, de certuri şi ciorovăieli privitoare la Lege, fereşte-te, căci sunt nefolositoare şi zadarnice." Tit 3:9

| Luisan_Lincan_1996 a răspuns (pentru martzian):

Ce anseamna sfanta treime? adica tu vrei sa zici ca Duhu sfant. Dumnezeu Si Isus sunt la fel?

| martzian a răspuns (pentru Luisan_Lincan_1996):

Vezi cat de fascinant? Trei Persoane, formand impreuna un singur Dumnezeu!

| Luisan_Lincan_1996 a răspuns (pentru martzian):

Poi daca eu te creiez pe tine tu poti fi ca mine?

| anonim_4396 explică (pentru martzian):

Fie isus, dumnezeu si fantoma sunt acelasi personaj si sacrificiul este si mai inutil si ilogic, fie sunt personaje diferite si nu mai aveti o religie monoteista. Parerile in legatura cu subiectul asta sunt diferite, unii cred prima varianta, altii o cred pe a 2-a. Cand o sa va hotarati toti asupra acestui aspect, atunci poti sa lasi comentarii ca cel de mai sus. Cat despre "semizeu", stii ce e acela si stii ca si isus intra in acea categorie nu? " Si sade de-a dreapta tatalui", asta intra la cateogria "second in commmand". Scrierea numelor acestor personaje cu litara mica intra la categoria "blasfemie", si incearca sa demonstreze superstitiosilor ca nu se va intampla nimic. Daca lui isus nu-i convine, stie unde stau, n-are decat sa-mi zica. Iar despre treime mama, tata si copilul sunt 3 in 1, formeaza o familie dar nu sunt toti 1, fiecare sunt diferiti. La fel putem observa si caracterele celor 3 personaje din ce scrie in biblie. Ele sunt total diferite. O sa pun niste intrebari in curand legate de varianta pe care o crezi tu.

| martzian a răspuns (pentru anonim_4396):

"Eu si cu Tatal una suntem", se mai spune, dar tu citezi ce iti convine, aleatoriu si (scuza-ma, ca nu e jignire) habarnist. Nu poti demonstra decat ca intri, in mod ignorant, in dispute care te dezavantajeaza.

"Scrierea numelor acestor personaje cu litara mica intra la categoria "blasfemie", si incearca sa demonstreze superstitiosilor ca nu se va intampla nimic." Demonstratia nu se face pe net, pentru ca oricum nu esti gata sa iti pui viata sub lupa. Pedeapsa de aici de pa pamant ti-o aplici singura, prin faptul ca te privezi de beneficiile unei vieti implinite, traind separat de Dumnezeu. In rest, ce va fi dupa, vom vedea cu totii, nu vei putea nega in fata evidentelor...

Pana una alta, daca "dovezile" tale constau in neaplicarea, cu buna stiinta, a normelor gramaticale, permite-mi sa ma retrag. Ma depaseste nivelul convesatiei, te las cei care "pot" la fel de mult... happy

| werewolfbruno a răspuns:

Pastele practic nu trebuie sarbatorit

| EmaS a răspuns (pentru werewolfbruno):

Depinde ce intelegi tu prin a sarbatori. Daca crezi ca aceasta sta in mancare si bautura, te inseli.

| werewolfbruno a răspuns (pentru EmaS):

Mers la biserica...reunirea familiei... fix ce ai zis tu cred