Te rog mult, citeste regulamentul siteului.
Nu se permit postări care instiga la ceartă, nici manifestări ale intoleranţei faţă de orice opţiune religioasă, instigarea la ură etc
Tu o faci a nu știu câta oară.
Ce câștigi dacă încerci să îți refulezi pe aici frustrările și incapacitatile de a intelege lucruri care te depășesc? Poate că și pe mine mă depășesc anumite lucruri, dar nu mă împiedic de ele. Nu incerc să fac "bairam" pe aici si să le expun public.
Te rog să te abții si să ții cont de regulament.Pe Facebook ai fi fost deja banat, dacă l-ai fi încălcat de atâtea ori, ca aici.
Nu am zis că ai înjurat, dar intrebările de tipul acesta, instigă, se nasc contradictii, certuri, se poate ajunge cu usurință la insulte, de ambele părti (credinciosi vs atei). Nu se doreste asta, aici.
Dany scumpule, nu inseamna ca esti prost daca nu intelegi anumite lucruri, dar nici că noi suntem prosti ca le dăm crezare. Dar e un gest nerespectabil să luăm în bătaie de joc credințele altora, fie că suntem, sau nu, de acord cu ele. E o jignire. Fiecare avem libertatea de a gândi liber, cum vrem. Haide să ne respectăm reciproc.
"Vezi ca a fost ucis în profesor din Franța pentru asta"
Cu ce?
Voi l-ati fi ucis cu pietre.
Iar instigi. Astepti să reactionez cumva, fiindcă adori să calomniezi și să denigrezi pe cei care nu rezonează cu tine. Opreste-te să fii cârcotașul care doar alimentează cu ură, pe unii impotriva celorlați. N-am obișnuit in cei 9 ani de TPU, să raportez conturi si postări, dar nu mă provoca.
Nu te poți aduna un pic?
Să stii ca poti edita o postare timp de 24h, nu-i necesar să scrii zece postari, cu cate un cuvant, doar ca sa urci in clasament.
Unde ai calomniat?! ))
Vorbim deja de analfabetism functional.
Mie imi plac intrebarile lui Dany1988 pentru ca sunt rationale si dau dovada unei bune cunoasteri a scrierilor religioase. Intrebarile lui Dany par pentru unii incomode si ii indeamna la reflectie lucru care e de apreciat. Suntem in secolul XXI si e firesc ca oamenii sa isi puna intrebari si sa afle raspunsurile la ele. Cine nu apreciaza intrebarile si raspunsurile lui Dany poate sa il ignore. De exemplu, eu nu ignor pe nimeni, dar sunt ignorat de: Heraclit, SingleForOne, pacatosulBogdan si Meme10Memu, care au facut lucrul asta instant de cum au vazut primul meu raspuns in sectiunea Religie si ii apreciez pentru lucrul asta. Au o convingere si vor sa si-o pastreze. Daca incercam sa inchidem gura unui om nu suntem mai castigati. Din ce am vazut eu, postarile lui Dany sunt decente si pot spune ca e chiar iubit de toti in sectiunea Religie pentru modul inedit in care pune intrebarile.
"Dar e un gest nerespectabil să luăm în bătaie de joc credințele altora, fie că suntem, sau nu, de acord cu ele. E o jignire."
Crestinismul in sine e o jignire la adresa altora, deoarece considera ca celelate credinte, in alti spiridusi, de fapt sunt induse de Satana, un personaj pe care Dumnezeu il poate regula cand i se scoala lui. Adica toate celelalte sunt fix pix.
In plus, ar trebui sa stii ca acelasi crestinism a fost impus si a prosperat prin metode de 100 de ori mai brutale decat facutul misto. Din fericire acum nu mai are mijloacele necesare, ca altfel...
Restu-i poezie religioasa.
"eu nu ignor pe nimeni, dar sunt ignorat de: Heraclit, SingleForOne, pacatosulBogdan si Meme10Memu"
Rău au făcut! Răul se taie de la rădăcină, nu se ignoră.
Intrebările lui nu mi se par deloc pertinente, ci din contră.
Nici eu nu sunt o fanatică religioasă, desi cred in Dumnezeu, dar respect alegerile fiecaruia. Am in gașca de prieteni, atât creștini, cât și atei. Important e să fii OM.
Nu cred că m-ai văzut pe mine prea des pe aici, la "Religie" și nu pentru că n-aș avea nimic de zis, ci pentru că aceasta categorie a devenit un loc de lupte verbale, un ring de box virtual, care oferă zilnic, câte un circ gratuit. De mi-ar sta in putere, chiar aș scoate categoria asta de pe listă, ca să nu mai fie alimentată mereu răutatea si discriminarea. Altfel, va fi un război vesnic, intre atei si crestini, Ca piesele de pe un joc de șah. Hai să mai punem unul la pământ și să-l scoatem de pe tablă.
De ce să-l ignor pe Dany, sau pe tine sau pe alti atei? Poate că sunteti chiar niste tipi de treabă.
Doar că uneori, prea întindeți coarda...
"pot spune ca Dany e chiar iubit de toti in sectiunea Religie"
Știu! Creștinii au datoria de a-și iubi aproapele.
Din punctul meu de vedere, credinta trebuie sa fie in oameni, in stiinta, in adevar, in dreptate, nu in personaje mitologice folosite pentru manipularea nestiutorilor. Dogmele religioase si credinta in povesti inventate nu inalta omul, dimpotriva il ingroapa intr-o lume virtuala si in intunericul necunoasterii. De aceea dau raspunsurile pe care le dau si il apreciez pe Dany si intrebarile sale. Eu sunt de parere ca coarda e intinsa tocmai de misticismul religios care in secolul XXI reuseste sa profite de naivitatea nestiutorilor si sa sa-i arunce intr-o lume a evului mediu. Cat despre iubirea aproapelui, si toleranta religioasa imi aduc aminte de o intamplare traita de mama mea cand era copil si participa cu un grup de copii la o sarbatoare religioasa. Oamenii majoritari din acea comunitate au bagat cu forta in biserica un grup de credinciosi de alta religie si acestia s-au pus cu fata la pamant nedorind sa accepte credinta impusa cu forta, iar copiii s-au speriat si au alergat toti spre iesire calcand peste trupurile oamenilor aflati cu fata in jos in acea biserica. Asta e un exemplu la ce duce religia. Eu consider stiinta, ratiunea si omenia, mult superioare religiei si nu consider oamenii care inventeaza povesti false pentru a-i insela pe altii drept oameni buni si cinstiti si la fel nu consider povestile inventate si date drept adevar ca ceva bun si folositor omului.
Putea să facă absolut totul într-o clipă. Dar exemplul Lui trebuie urmat de oameni. În afară de îndatoririle zilnice, în munca noastră, un lucru bun sau foarte bun dacă l-am face într-o zi, este suficient.
Omul nu exista, dar era planificat; pentru că pentru om a fost pregătit mai dinainte acest cămin numit -Pământul.
Astăzi mulți oameni dau naștere la copii dar nu au unde să-i crească. Dacă viitorii părinți ar urma exemplul lui Dumnezeu, familia lor ar fi fost mai fericită.
Dumnezeu putea să facă omul înainte de pământ; dar nu a făcut așa, tocmai ca să ne ofere un exemplu.
Iar răspunsul la întrebarea ta "unde scrie asta", este un pic mai complex. Răspunsul se găsește în mai multe locuri în Biblie, acolo unde se folosește expresia "Căci în șase zile a făcut Dumnezeu/Domnul...", și oriunde se vorbește despre ziua de odihnă. Zilele lucrătoare și ziua de odihnă sunt legate între ele, deoarece reprezintă săptămâna.
Domnul Hristos a spus la un moment dat într-un alt context (dar se poate aplica și în privința muncii):
"Ajunge ucenicului să fie ca învăţătorul lui, şi robului să fie ca domnul lui." (Matei.10:25)
Este adevărat că oamenii cer imposibilul de la semenii lor (adică patronii de la angajați); dar Dumnezeu nu cere asta. Dumnezeu nu cere o muncă de corvoadă, de sclav, ci El cere ca munca să fie de calitate, să o facem ca pentru El -sau mai bine zis ca pentru cineva pe care îl iubim.
Cât despre patroni, am spus-o și o mai spun: nu dau doi bani pe ei. Mie nu mi-e rușine să le spun că nu voi face o calitate a muncii mele în funcție de salarizare. Și nu voi munci mai repede dacă munca își va pierde din calitate. Că și un client care cere reducere, asta nu înseamnă că va primi o calitate a serviciilor mai slabă.
Biblia deci ne învață multe lucruri despre muncă și viață. Dacă oamenii le-ar căuta și respecta, atunci ar fi o înțelegere deplină, armonioasă între angajatori și angajați. Lucrul acesta s-ar răsfrânge și asupra familiilor, atât relațional cât și financiar.
Tot ce a făcut Dumnezeu este un exemplu pentru noi. Și avem multe de învățat în privința aceasta.
"Astăzi mulți oameni dau naștere la copii dar nu au unde să-i crească. Dacă viitorii părinți ar urma exemplul lui Dumnezeu, familia lor ar fi fost mai fericită."
"Tot ce a făcut Dumnezeu este un exemplu pentru noi."
Yep, luati exemplu de la Dumnezeu, faceti copii, apoi omorati-i (vezi Potopul).
Matei nu a scris de la el. Evanghelia după Matei este considerată canonică de către toate confesiunile creștine, chiar dacă cele mai multe dintre aceste confesiuni dau o altă interpretare a Scripturilor decât aceea pe care Scripturile le-o oferă.
În ce privește planificarea, m-am referit la faptul că Dumnezeu a planificat întreaga creațiune, inclusiv pe mine și pe tine mai înainte de existența creației. Chiar și planul de mântuire pentru salvarea omului a fost planificat mai înainte ca omul să fie conceput și ca apoi să cadă în păcat. Dumnezeu a luat toate măsurile mai dinainte. De aceea noi nu trebuie să ne îndoim de El, chiar dacă împrejurările arată altfel.
Cunoașterea lui Dumnezeu duce la o credință dincolo de împrejurări. Și credința aceasta nu ne va fi înșelată.
Cât despre responsabilitate, toți oamenii sunt responsabili. Toți care au fost născuți pe pământ și care sunt în facultățile mintale, așa cum obișnuim noi să supunem oamenilor raționali.
Nu există niciun astfel de om lipsit de responsabilitate. Niciunul. Nașterea vine la pachet cu responsabilitatea. Tot ce a fost înzestrat de Dumnezeu cu responsabilitate (chiar și fiarele din pădure) este responsabil.
Nașterea de copii în contextul în care nu le putem oferi condițiile de trai este un păcat înaintea lui Dumnezeu. Și fiindcă păcatele sunt alcătuite și ele pe o treaptă ierarhică, nașterea de copii în condiții inumane este crimă; și Dumnezeu nu va lăsa nepedepsit pe acel om care și-a însușit responsabilitatea de a fi părinte în condiții inumane. Nici fiarele din pădure nu dau naștere la mai mulți pui decât ar putea crește. (Că ar exista vreo specie de felul acesta, acest lucru este rar. Dar eu mă refer că oamenii -chiar și aceia din Africa-, chiar lipsiți de educație, știu ce este bine și ce este rău).
Noi nu-L putem învinovăți pe Dumnezeu de lipsa noastră de a ne asuma responsabilitatea.
Dumnezeu după ce l-a creat pe Adam, l-a educat. Dumnezeu Se întâlnea cu Adam în fiecare seară. Omul a fost creat cu nevoia de educație; și nevoia acesta va exista până la ultimul om născut pe pământ. Și până la moartea lui. Ba încă educația va continua și în veacurile nesfârșite ale veșniciei. Educația și responsabilitatea merg mână în mână.
Au fost niște criterii după care s-au stabilit cărțile canonice. Nu le știu; dar odată am auzit de ele (ex: scrierea să fie suficient de veche, să nu intre în contradicție cu o altă carte, etc.).
Chiar dacă sunt mulți oameni care spun că Biblia se contrazice, cunoscătorii ei zâmbesc când aud astfel de afirmații. Pentru că oamenii nu au fost educați în cunoașterea Bibliei și a lui Dumnezeu, ei au fost educați în științele exacte (pentru că omul tot are nevoie de o educație, pentru că a fost creat cu această nevoie). Numai că Dumnezeu este dincolo de educația pe care o oferă societatea. Tot de la Dumnezeu este și știința exactă. Dar nu-L putem măsura, compara, judeca și cunoaște pe Dumnezeu cu științele exacte. Sunt și acestea bune în cercetările istorice, calcule matematice și altele de felul acesta. Dar cine se bazează numai pe acestea în dovedirea existentei sau inexistenței lui Dumnezeu va cădea în capcana vrăjmașului).
Duhul Sfânt este Singurul care ni-L poate descoperi pe Dumnezeu. Acesta este planul divin, și Dumnezeu știe că acesta este cel mai bun. Și când ne vom armoniza cu Dumnezeu, ne vom armoniza și cu Scripturile. Și fără Duhul Sfânt nu putem să deosebim înșelătoria de adevăr. Pentru că și vrăjmașilor oamenilor și al lui Dumnezeu este tot un duh. Înțelegerea aceasta este dincolo de ce oferă societatea. Trebuie să ne ridicăm, să judecăm, să raționăm mai presus de societate.
Aceste lucruri sunt într-adevăr povești pentru cei care nu le cunosc; dar până acolo când aceștia se vor vedea față în față cu ele. Ei nu trebuie să judece ce nu cunosc; iar aceia care le cunosc, nu trebuie să judece pe aceia care nu le cunosc.
În primul rând Dumnezeu poate face orice, consider că El nu a dorit să creeze „invențile omului", pentru că dacă El le-ar fi creat „personal", toți oamenii și-ar fi dat seama că El există, El nu vrea să se arate, pentru că vrea ca noi să ne dăm seama de unii singuri dacă El există, El ne ajută „indirect" (fără să se arate) posibil să un fel de „test", și o dovadă sigură și incontestabilă că Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul (Domnul nostru Iisus Hristos) și Dumnezeu Duhul Sfânt, adică Sfânta Treime există este că atunci când un om adorme (moare, adică adormirea trupului, nu a sufletului) îi iese un fel de „abur" pe gură, acel „abur" fiind sufletul, sufletul nu se poate creea singur și „mai ales" știința nu cred că a găsit nicio teorie care să demonstreze că nu suflet, iar atunci când omul moare, el „pierde" 21 grame. SUFLETUL – „21 DE GRAME"
Teoriile lui McDougall au fost abordate în filmul „21 de grame", al cărui motto-ul este următorul: „Se spune că atunci când murim pierdem în greutate 21 de grame. Greutatea unei monezi, a unei privighetori, a unui baton de ciocolată - şi probabil a sufletului uman"
Scenaristul Guillermo Arriaga foloseşte principiile lui McDougall în acest film, în care un accident de maşină afectează vieţile a trei personaje legate de un fir invizibil. În 1988, o serie de alte experimente conduse de revista „Noetic Science" au dus la concluzia că sufletul uman are 0, 01 grame. Cercetările au fost efectuate de specialişti germani care au cântărit mai mult de 200 de pacienţi muribunzi, înainte şi după moartea lor.
Și un ultim argument în favoarea existenței Lui Dumnezeu este că Dumnezeul creștilor, musulmanilor și evreilor, nu a apărut într-un singur loc, El a apărut în mai multe locuri, în ani diferiți, făcându-se cunoscut unor oameni care nu aveau legătură unul cu altul, de exemplu cum a apărut accelași Dumnezeu și pe timpul lui Moise și pe timpul Împăratului Constantin cel Mare, ei necunoscându-se și neavânt cum să se cunoască, pentru că au trăit în timpuri diferite? Pentru a moșteni Împărăția Cerurilor trebuie să Domnul nostru Iisus Hristos. „Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. Ioan 3:16" (Ioan 3:16 se citește Ioan 3 cu 16). Gândește-te că dacă nu Domnul nostru Iisus Hristos nu ar existat nu ar fi crezut atâți oamenii că există, acum dacă cineva ar veni și ar zice că a murit pe cruce și a înviat, nimeni nu l-ar crede. Și cea mai puternică rugăciune este aceasta (inspiri și expiri) Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, milulește-mă pe mine, păcătosul (miluiește-ne, dacă vrei să adresezi rugăciunea pentru oamenii, iar dacă este femeia spui păcătoasa). Sper că te-am ajutat, frate.
Bun, luand numai armonizarile scrise de baptisti si evanghelici, rezulta un haloimas fara niciun inteles. De ex. in ce zi a murit Isus? Pe unii i-a luminat Duhul Sfant ca a fost o vineri, pe altii o miercuri, iar pe altii o joi. Toti acestia pretind ca explica Biblia fiind luminati de Duhul Sfant si ei nu admit ca Biblia se contrazice. Dar ei intre ei se contrazic ca la usa cortului.
D-aia zic: sa armonizezi Biblia e usor, dar cand pui armonizarile cap la cap te sperii.
Si ce?
Pai dar bineinteles.
Tu, spunând că nu a făcut destule. În primul rând noi nu știm ce a mai făcut, și cel mai probabil acele lucruri tind spre o infinitate.
Ești foarte incoerent și trebuie sa ne străduim să te înțelegem. Te rog încearcă să le iei pe rând, crezi că nu există Dumnezeu?
Nu știm dacă există sau nu, tocmai de asta fiecare crede ce vrea. Și mi se pare normal să nu judecăm credința fiecăruia, așa cum eu accept părerea ta și tu trebuie să accepți părerea celorlalți.
Spun "credinciosii" ca "Dumnezeu lucreaza prin oameni", deci Dumnezeu i-a facut pe Adam, Eva si restul lucrurilor din cartile de povesti primitive si absurde pentru prostit naivii nestiutori si creduli cu ajutorul oamenilor
Asa este. Scrie in carte si cartea de la el vine, Harry s-a revelat autoarei cartii J. K. Rowling si tot ce scrie in carte e adevarat
Dacă Dumnezeu nu exista de unde știa David despre ADN?
La facultatea de medicina sau de biologie nu se studiaza Biblia pentru ca desi cei care scriu Biblia si o rescriu de cateva mii de ani in continuu sustin ca e "cuvantul lui Dumnezeu" in realitate e o carte primitiva cu un continut stiintific apropiat de zero. Daca acum apare ceva in Biblie despre codul genetic, apare dupa ce stiinta face descoperiri. Tot ce apare in Biblie nu e de la Dumnezeu, pentru ca daca ar fi existat cu adevarat un Dumnezeu bun, iubitor, puternic si inteligent, scrierile religioase s-ar fi constituit de la bun inceput in surse valoroase de cunoastere stiintifica si omului nu i-ar fi trebuit mii de ani sa ajunga la cunoasterea pe care o are astazi. Scrierile religioase nu sunt un promoror al stiintei si al cunoasterii. Rolul lor e acela de manipularea naivilor nestiutori. Ca sa vedem daca exista sau nu Dumnezeu, nu avem nevoie de "minuni" si de interpretari fanteziste ale unor scrieri primitive. Se vede cum exista Dumnezeu cel bun, puternic si inteligent dupa ajutorul inexistent pe care-l da omului. Un Dumnezeu real, bun si puternic care iubeste omul, nu ar fi invizibil, nu ar lasa omul in intunericul nestiintei, sa moara de boli, in razboaie, accidente, de frig sau de foame. Nu ar avea nevoie de rugaciuni si de ritualuri primitive. Asa cum si ceilalti zei au fost personaje fictive inexistente, asa e si Dumnezeu.
Cauti mai mult cearta ca ai pus intrebarile si ai raspuns tot tu la ele. Omul are liberul arbitru, adica face ce vrea, lumea e data pe mana noastra
"Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie.
28. Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!"
Liberul arbitru este o idee care nu apare-n Biblie.
" Omul are liberul arbitru, adica face ce vrea"
Mai ok ar fi sa zici ca are capacitatea de a alege si bine, si rau, nu ca face ce vrea, caci societatea, oamenii, Dumnezeu iti ia dreptul acesta cumva.
Apostolul Pavel spunea: totul ne este permis, dar nu totul ne este folositor
"Nu e asa ca Pavel a venit in Romania?"
Stratan? Sigur că a fost. ))