Conform Bibliei va exista doar o forma de inchinare care aplica ce zice Dumnezeu. Isaia11:9
N-o sa dispara curand, dar incet-incet vor ajunge un fel de curiozitati, vor fi priviti in felul in care sunt, sa zicem, priviti aia de prin Africa ce danseaza in jurul focului invocand zeii sa ploua sau mai stiu eu ce.
Iar eu ma intreb, cand oare o sa dispara aceasta tentatie a omului, de a-i obliga pe altii sa gandeasca la fel ca el.
Realitatea este aceeasi, dumnezeu nu este in biserica, biserica il sustine pe dumnezeu, este adevarat acolo se fac magarii mari dar religia si biserica nu prea are treaba cu adevaratul dumnezeu, si aici este bine ca ai libertate, islamistii daca spuneai asa ceva despre un cult al lor erai executat, deci este bine la noi ca suntem liberi
După ce ne unim și jumatate dintre noi suntem de acord cu scoaterea bisericilor si tuturor sectelor. Si desigur dupa ce facem un mic razboiaș:X.
Cand o sa inveti si tu sa scrii corect. Poate ne uimesti cu ilustra-ti intelepciune si ne dezvalui si noua ce este realitatea? Ai auzit si tu despre afacerea numita Biserica si ai inceput sa te si dai rotund pe aici, gata ai gasit adevarul absolut si te simti inconjurat de prostime, tu, geniul neinteles de catre vulgul idiot.
Care realitate? deschide revistele,ziarele,televiziunile si internetul,si spune-mi? asta e realitatea ta? pot sa ma pis pe ea? pe realitatea ta? deschide-ti frigiderul dimineata,vezi preturile pietei la orice, la utilitati, spune ca sant realiste, striga la geam; care muncesti cinstit si esti fericit? dar sanatos? de la gat in jos? da-ne rezultatele si spune-ne? asta e realitatea ta? pot sa ma pis pe ea? tu esti real? imi vine greu sa cred, dar pot sa mictionez pe tine?
De cate ori nu am mai auzit intrebarea asta si acelasi raspuns il dau.
Religia face parte din acesta lume.Ca are si parti bune si rele adevarat,dar nimic nu-i perfect in lumea asta.Cei cu stiinta creeze tot felul de teorii, din diverse domenii, care apoi le sustin ca si cum ar fi adevarate, si tocmai de aceia teoria se numeste teorie, e o presupunere.Nu e o asemanare intre cele doua? Inainte era umnezeu a zis., acum e:Oamenii de stiinta au demostrat ca... Vezi vreo diferenta? Nu.Chiar daca stiinta e plina de demonstratii unele au explicatii care sunt adevarate, iar altele false.Niciodata nu stii ce sa crezi care e adevarul adevarat.
In plus, mai rau ar fi fara religie decat fara.Dar oricum lumea a crezut in divinate/divinitati de cand lumea.Crezi ca se schimba asa din cauza stiintei? Nu.Voi oamneii ceilalti nu intelegi ca corpul uman e format din fizic, creier si suflet.Toate trei formeaza fiinta umana.E vorba de echilibru. Daca una lipseste celelalte nu vor mai exista.
In primul rand, prosti vor exista mereu. Cum Romania e cu cel putin 100 de ani in urma la multe capitole, probabil vei vedea in continurea babe in genunchi la biserica, pupaturi de moaste si alte idiosincrazii care ti se par teribil de stupide intr-o era a informatiei si tehnologiei.
E foarte interesant cazul japonezilor. Desi e o tara super tehnologizata, radacinile animiste sunt foarte vii. Dar religia Shinto se refera la pace, armonie, venerarea stramosilor si a spiritelor kami. Nu e o religie razboinica si prozelita ca cea a crestinilor. Eu sper ca bisericile vor disparea. Avem nevoie de scoli, spitale si multe altele. Dupa ce le rezolvam pe astea pot sa-si faca biserici pe sub pamant.
Dupa ce scapam de biserica, moschee si templu va trebui sa scapam de celalte lacasuri de cult a caror zeu este banul si a caror pastori sunt cei care ne prostesc.
Mă îndoiesc că o să dispară curând. Fiecare e liber să creadă în ce vrea (cel puţin în România), dacă vrea să creadă în ceva. Plus de asta, oamenilor le e teamă de ce nu cunosc, adică de moarte. Iar religia e o biruinţă temporară a vieţii asupra morţii.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: