Cind esti un lacatus meserias, si ai de facut un lacat cu cheie, realizezi ca nu le poti face pe ambele deodata. Intii faci lacatul, apoi cheia. In proiect, lacatul are gaura pentru cheie, desi exista un moment in creatia lui cand gaura pare inutila, pentru ca inca nu exista cheia.
Ti-am raspuns?
Se poate face si in acelasi timp si lacatul si cheia dupa un proiect prestabilit. Cheia ar fi a barbatului si lacatul cu intrarea femeii. Deci nu asta ar fi raspunsul.
'Nu e bine ca barbatul sa fie singur si am sa-i fac un AJUTOR potrivit' a zis Dumnezeu. Ajutor la ce? La facut se_x? Se chinuia Adam sa si-o frece de unul singur sau cu ajutorul animalelor? Cel mai probabil la lucratul gradinii Eden.
Dumnezeu l-a creat pe Adam cu o structura psihologica ce necesita o sotie. Aparent Dumnezeu nu a prevazut femeia cand l-a facut pe Adam. Daca nu ar fi prevazut atunci nu l-ar fi facut cu necesitatea vreunei companii. Capitolul 2 este o reluare a istorisirii creatiei dezvaluind aspecte ce nu au fost relatate in capitolul 1. Cand le-a dat Dumnezeu porunca 'cresteti inmultiti-va' din capitolul 1? Evident ca dupa ce a facut-o si pe Eva si a adus-o la Adam. De unde stia Adam ca Eva era carne si os din el? A vazut taietura din locul unde Dumnezeu i-a scos coasta? A avut Adam dureri dupa operatie? Nu. Daca ar fi vazut Adam o taietura Dumnezeu nu ar fi fost un chirurg desavarsit. Dumnezeu i-a spus. 'Dumnezeu a adus-o la om'. A facut-o pe Eva in alt loc dupa ce a luat coasta? Asa pare.
Dumnezeu l-a facut mai intai pe Adam care a trait o perioada singur pentru a transmite un mesaj. Mesajul e ca Adam la fel ca Dumnezeu a fost singur pana sa apara alte persoane inclusiv Dumnezeu Fiul care a fost creat de Dumnezeu Tatal. Era Adam complet cand a fost facut? Dumnezeu nu face lucruri incomplete. Deci Adam a avut se_x inca de cand a fost facut. A ramas Adam fara o coasta? Nu, pentru ca Dumnezeu i-a facut alta in locul celei scoase.
Daca Adam n-ar fi fost creat cu atractie fata de vreo femeie nu ar fi fost atat de incantat cand a vazut-o prima data pe Eva.
Facand atractia in Adam la facerea lui Adam evident ca Dumnezeu a avut in plan s-o faca si pe Eva de cand l-a facut pe Adam.
Adam a dat nume la animale intr-o ora? Imediat dupa ce l-a facut Dumnezeu l-a pus pe Adam la treaba sa lucreze in gradina si sa dea nume la animale inainte sa apuna Soarele? Cand a avut timp sa confectioneze Adam sapa ca sa sape in gradina? Noaptea fiind prea obosit n-a putut sa o frece cu Eva iar dimineata de sabat i s-a facut foame si a trimis-o pe Eva sa aduca mancare din gradina si Eva s-a intalnit cu sarpele.
NU stiu in cate ore a dat nume animalelor Adam dar stiu ca in 6 (sase) zile Dumnezeu a TERMINAT toata creatia. Poate lui Adam i-au trebuit 1 ora sau poate 5 dar NU UITA capacitatea intelectuala a unui om ca Adam de 7-8 metri inaltime si cu un creier de cca 6-8 kg cu 100% posibilitati de folosire.Nu te compara pe tine cu ADAM.
Interesanta discutie cu privire la acest subiect.
"Se poate face si in acelasi timp si lacatul si cheia dupa un proiect prestabilit." Esti singur. Poti tu face pe ambele in acelasi timp? La fel e si cu Dumnezeu, in momentul creatiei a fost singur.
E interesant ca, dupa ce a creat toate si a vazut ca sunt bune, dupa ce creeaza omul, Dumnezeu zice ca e ceva ce nu e bun, ca nu e bine ca omul sa fie singur. Automat apare intrebarea: nu ar fi putut sa il creeze pe om ca sa poata sta singur, ca sa nu mai fie acea nevoie de cineva linga el? Raspunsul e nu categoric NU! Dumnezeu e dragoste, omul, dupa chipul si asemamnarea Sa, tot asa ar fi trebuit sa fie, sa iubeasca, acum insa s-au denaturat lucrurile datorita pacatului, insa avand iubirea in natura lui, singur era cumplit, caci nu avea cui sa ii reverse dragostea din pieptul sau. Dragostea presupune minim doi. De aceea Dumnezeu e trinitate, si El singur, fiind dragoste, ar fi avut aceeasi problema. De aici si toate dramele, thrillerele, sau povestile frumoase de dragoste ce au existat si vor mai exista pe pamint. Sentimentul de a avea pe cineva in lumea asta e atit de puternic incit a dus si va duce mai mult ca in orice alt aspect la creearea de povesti autentice demne de luat in seama.
Adam a stiut despre creatia Evei de la insusi Dumnezeu. Cu siguranta i-a spus de unde a aparut.
"Dumnezeu Fiul care a fost creat de Dumnezeu Tatal" E o problema aici. "creat", presupune aparitia Fiului in timp, deci nu mai aare atunci cum sa fie Dumnezeu Fiul, timpul fiind o caracteristica a Universului, a creatiei.
"A ramas Adam fara o coasta? Nu, pentru ca Dumnezeu i-a facut alta in locul celei scoase." N-as crede, dupa discutii cu citiva medici, am inteles ca exista o deosebire intre coastele femeii si ale barbatului, barbatul ar avea una mai putin.
"Facand atractia in Adam la facerea lui Adam evident ca Dumnezeu a avut in plan s-o faca si pe Eva de cand l-a facut pe Adam" Normal. Asa cum din start, cand a creat Pamintul, s-a gindit ca va crea si omul ca sa traiasca pe Pamint.
"Omul se poate iubi doar pe sine". Mai corect, "Omul se poate iubi pe sine", adica poate fi egoist. Altfel, toate sacrifiiciile frumoase facute din dragoste nu isi au sensul.
"pana l-a creat pe Hristos". De ce Il reduci pe Hristos la nivelul creatiei, la timp? Daca Dumnezeu e in afara timpului, care tine de creatie, atunci nu poate fi vorba de crearea a ceva ce tine de natura Sa, a Fiului Sau. Sau tu nu crezi ca Fiul Sau este Dumnezeu din Dumnezeu?
"Duhul Sfant nu e o persoana." De la Biblie citire: "Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi şi cele viitoare vă va vesti. Acela Mă va slăvi, pentru că din al Meu va lua şi vă va vesti." Eu stiu ca doar o persoana poate calauzi, vorbi si vesti.
Esti cumva martor al lui Iehova?
Am eliminat cuvantul "doar" din postarea de mai sus. Cine nu se iubeste pe sine nu poate iubi si pe altcineva. Dumnezeu iubindu-se pe sine nu renunta la principiile lui care raman neschimbate. Dumnezeu a creat si alti ingeri sau alte duhuri dupa Hristos. Hristos este un Dumnezeu mai mic adica Dumnezeu Fiul si care are un inceput. Pentru ca Hristos a murit inseamna ca are un inceput. Duhul Sfant e ca un organ efector sau mai bine spus un mediu de transmisie prin care Dumnezeu isi pune in aplicare toate deciziile legate de materie. "Din al Meu va lua si va va vesti". Aici vorbeste de doua forme de Duhuri. Duhul lui Dumnezeu si Duhul Sfant care preia din Duhul lui Dumnezeu energie si informatie si transmite materiei. Duhul Sfant are o intrare audio ca o ureche si o iesire vocala ca o gura adica e ca un organ cu o intrare si o iesire care de fapt are mai multe intrari si mai multe iesiri precum un mediu impersonal de transfer de energie si informatie de la Dumnezeu la materie. Si mana are intrari si iesiri. Intrarile sunt impulsurile nervoase de la creier si iesirile sunt muschii si degetele care sunt elementele efectoare. Mintea lui Dumnezeu e un Duh al lui Dumnezeu pe langa "mana" sau Duhul Sfant care actioneaza asupra materiei. Mintea lui Dumnezeu e ca un centru de comanda. Omul zice "sa fie lumina" si aprinde lumina cu mana. Nu degeaba spune ca omul e dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Dumnezeu vorbeste despre mana lui tare care e Duhul Sfant cu care coordoneaza si controleaza materia. Duhul Sfant e o forma de energie receptoare si efectoare derivata din energia centrala a lui Dumnezeu ce caracterizeaza procesele de gandire ale lui Dumnezeu. Duhul Sfant e din Duhul lui Dumnezeu. Mana mangaie. Mana e trimisa dintr-un loc in altul. De la ideea ca Duhul Sfant ar fi o persoana oamenii nu inteleg ca Dumnezeu interactioneaza cu materia prin Duhul Sfant in tot universul. Duhul Sfant actioneaza peste tot in mod dinamic si e intr-o continua miscare. Duhul Sfant e ca un mediu energetic miscator cu o viteza superluminica ce se misca prin noi si in fata noastra si prin lucrurile din jurul nostru in fiecare moment si intretine materia in forma in care o vedem. Viteza superluminica a duhului e ca si cum materia sta. Un efect asemanator e cand trecem cu masina pe langa o masina care se deplaseaza mult mai incet si avem impresia ca acea masina sta. Asta inseamna in afara timpului. Imateria fiind foarte fina permite viteze superluminice si frecvente dincolo de frecventele gamma. In afara timpului inseamna neschimbator si fara inceput si fara sfarsit. Timpul ca componenta a lui Dumnezeu nu are inceput si nici sfarsit. Existenta lui Dumnezeu nu e influentata sau pusa in pericol de timp precum o mana nu pune in pericol existenta unei persoane considerand ca persoana e mereu neschimbata si sanatoasa.
Nu tin cu nicio religie. Nu sunt o persoana religioasa ci credincioasa.
"Dumnezeu Fiul si care are un inceput". Revii mereu cu problema ta. Dumnezeu doar este. El este la crucificare, este la nasterea ta, este acum, este si in ziua apocalipsei. Tu ai fost la nasterea ta, esti acum, si daca o prinzi, vei fi in ziua apocalipsei. Sesizezi diferenta? Dumnezeu nu e in timp, de aceea nu poate fi facut, pentru ca nu se poate sa nu fii existat si mai apoi sa fie. Cind vorbesti de acest proces al timpului, il strecori pe Dumnezeu in creatie, pentru ca timpul e o caracteristica a creatiei, a Universului, si chiar si in Univers se zice ca sunt locuri unde nu exista timp, sau el e deformat. Deci, daca Hristos Dumnezeu a fost creat, ii atribui nu dumnezeirea, ci creatia, ca si la ingeri, ceea ce inseamna ca nu e mai mult decat un inger. Dar, ca sa intelegi mai bine cum stau lucrurile cu Dumnezeu in timp, citeste de aici raspunsul ce l-am dat, cred ca am fost suficient de clar: https://www.tpu.ro/......e-sute-de/
Cit despre Duhul Sfint, m-ai lasat fara cuvinte. Ce zici tu nu contrazice faptul ca poate fi foarte bine o persoana.
Nu tii cu nici o religie. Foarte bine. Insa credincios fiind, ca orice alt credincios, ai o anumita "coloratura", te situezi de o anumita parte, vrei nu vrei, prin ceea ce crezi, si ceea ce crezi tu se aseamana cu ce cred Martorii lui Iehova.
TU CE CREZI? Dumnezeu incepe un PLAN dar nu stie cum il va finaliza? Ba face femeia, ba nu o face?
Bine anteles ca PLANUL facerii omului era BINE stabilit iar cand a fost FACUT, barbatul, ERA COMPLET, cu toate accesorile in FUNCTIE.