"Ceea ce zici tu poti dovedi?"
Chiar mai sus am dovedit asta, intr-un raspuns dat altui Martor. Una dintre minciuni ti se va parea familiara, e chiar din tolba ta.
Stii daca ti se par minciuni, si doar tu detii adevarul, nu te mai aseza la masa cu mincinosii. Vezi-ti de trebusoara ta, si o sa gasesti tu candva adevarul, o sa-l vezi, numai sa nu-ti fie prea tarziu.
Eu nu detin adevarul si nu ma laud ca il detin, Rodico. Inca il caut. Voi in schimb vindeti minciuni si va laudati ca sunt adevaruri. Ce e trist, Rodico, e ca nu am gasit inca un Martor care sa zica: da, mai, am gresit, nu am mintit, pur si simplu nu am stiut. Nici cand stau cu dovezile in fata.
Ei, mai cauta si tu ca ve-i gasi. Auzi, dar de ce vindem noi minciuni? Cine ti-a cerut bani pe ceva? De gresit gresim in fiecare zi, ca suntem nascuti in vremea celui rau, si suntem imperfecti, dar este important sa ne recunoastem greseala si starea pacatoasa si sa avem dispozitia de-a ne ierta. Si stii cum zice apostolul Pavel :,, atat cat tine de voi, fi-ti in pace cu toti oamenii.".Te rog sa-mi spui ce minciuni sustin Martorii? Zi macar trei.
"Te rog sa-mi spui ce minciuni sustin Martorii? Zi macar trei."
Rodico, le-am scris mai sus. Si ti-am zis deja asta. Sunt chiar 4, iar una e a ta. Dar acum poti sa iti recunosti greseala.
Care? Te rog, poate am omis ceva, si nu am fost atenta la un detaliu. Se poate, ca-s si eu batrana dragule.
"Biblia vorbeste despre pamant ca este rotund inca prin anul`700 i, e, n.Noi stim dupa stiinta abia prin 1570, de la Magellan, Collomb, Galilleo G."
Cu adevarat islamul este religia pacii. Islam inseamna pace, islamul indeamna la pace, islamul sta pentru pace, insa cei mai multi oameni nu stiu. Depinde de care parte a baricadei esti atunci cand privesti lucrurile, uneori este nevoie de forta pentru a impune pacea cam asa fac fortele de ordine in fiecare zi si nimeni nu ii condamna, insa cand vine vorba de islam e de condamnat, ma intreb de ce acest standard dublu?
De ce nu le spui asta si celor care arunca in aer aeroporturi, scoli, statii de metrou? Religia pacii? Aici ai dat-o-n bara tranversala rau de tot! Daca tot esti islamist, ai vazut ce practici se fac la voi? Nu vreti sa intelegeti ca omul are libera alegere? De ce tot incearca ''fratii '' tai sa instaureze religia asta, mai rau, daca refuzi esti decapitat!
Pai clar ca omul are libera alegere, insa cei mai multi occidentali nu inteleg. De ce occidentul impreuna cu Israelul ii ataca pe musulmanii din Palestina, uite-te la Syria care este bombardata zii de zii, unde proprii lideri asa zisi,, musulmani,, se lupta impotriva musulmanilor si veniti si spune-ti ca altii sunt victimele si nu musulmanii. Vorbeste pe ceea ce este corect daca vorbesti si nu vorbii pe ce se arata la TV. Daca incerci sa te aperi si sa supravietuisti esti denumit fanatic, extremist si terorist, insa cei care asupresc si abuzeaza de forta si de putere sunt vazuti ca fiind cei mai pasnici care vor sa instaureze pacea si ce mai vor, insa interesele ascunse nu se mai vad. Asa e lumea, majoritatea e proasta si se lasa dusa de nas inghitind tot ceea ce li se prezinta fara prea mari analize insa nu e si cazul musulmanilor.
Esti,,orb, surd si mut,, nu pot discuta cu tine. Tu traiesti intr-nu matrix sau nu stiu in ce traiesti nu esti capabil sa gandesti si sa vezi ceea ce se intampla in jurul tau. Primesti lucrurile asa cum iti sunt oferite, iar acest tip de persoana este exact ceea ce se vrea. Cat mai inchisi, cat mai cu ochii acoperiti si cat mai indiferenti. Las-o asa pentru ca altfel te-ai putea supra-concentra si cine stie. Deja incepe sa miroasa a ars. Daca ma uit mai bine in istoria voastra, a romanilor asa ati fost intotdeauna, foarte usor de manipu*at.
Eu va respect prin simplul fapt ca aveti o istorie bogata, o traditie mare si fanatismul vostru. Nu am nimic cu toti, dar mi s-a luat si mie sa tot vad cum salbaticii aia numiti musulmani omoara pe capete. Sa fim manipulati? Glumesti, nu? Nu crestinii decapiteaza si tortureaza pe altii de alta religie, practica asta a disparut de mult, acum se cauta o ''revansa'' din partea oamenilor lui Allah? Sanatate si numai bine, ramai cu conceptia ta/
Prietene uite-te un pic la acei salbatici care omoara pe capete si pe care unii din voi ii numiti musulmani. Uite-te la mine, eu sunt musulman si imi practic religia si cu toate astea nu sunt terorist, nu omor pe nimeni si traiesc in armonie cu toata lumea, primesc in casa la mine si ii osaptez cu se cuvine pe toata lumea. Aici in mediul virtual poate ai mai observat ca nu injur si nu jignesc pe nimeni si ma port cat mai bine incat sa nu fac sa sufere pe cineva din pricina actiunilor mele. Deci datoria tuturor musulmanilor este aceia de a reflecta islamul prin vorbe si fapte frumoase, nu prin acte criminale facute fara motiv si prin a ucide si face rau sufletelor nevinovate. Chiar si profetul Muhammed ne-a avertizat despre acest grup de oameni care vor pretinde ca savarsesc fapte in numele lui Allah insa vor fi departe de Allah, vor sustine Shari'ah dar acestia sunt departe de Shari'ah, vor chema lumea la Quran insa ei sunt departe de Quran.
"Pacea" gen bărbaţii musulmani să fie buricul pământului, iar toţi ceilalţi să li se supună?
"Forţa" gen a interzice femeii să conducă, să stea la aceeaşi masă cu bărbaţii, să se îmbrace în ce vrea şi alte drepturi de om elementare? "Forţa" gen a arunca în aer nişte oameni nevinovaţi, profitând de vulnerabilitatea lor, ca nişte laşi şi psihopaţi?
Astfel de pace prin forţă?
Nu, aşa ceva nu mi se pare normal. Şi dai dovada de ignoranţă şi ipocrizie negând că există aşa ceva şi că problema asta se trage predominant din Coran şi islam.
) Eu am intrebat cu totul altceva. O intrebare extrem de simpla insa tu i-ai dat un alt inteles si ai degenerat, dar ca sa iti explic si poate iti vei schimba conceptia gresita. Femeii i se interzice sa conduce ce, ca nu am inteles. Femeile nu stau la masa cu barbatii nu din cauza ca femeile sunt inferioare barbatilor ci din cauza ca barbatii evita in a sta la masa cu femeile care nu ii sunt mahram deoarece acestea pot cauza fitnah, tentatii si incercari si se pot indrepta catre alte alea. Dar daca tu crezi ca metoda occidentala ca femeile sa stea la masa ca barbatii sa bea si alcool tet-a-tet cu ei, pe altii sa ii si traga de atentie sa nu faca X sau Y ti se pare mai ok este altceva. Tot nu mi-ai raspuns la ce te-am intrebat, ti se pare normal ca pentru a mentine pacea sa fie folosita forta? Nu o mai da de gard si nu mai da interpretari gresite si complet eronate.
PS: Care problema se trage din Quran si Islam, poti dovedii cele sustinute de tine?
Devii tot mai obositor.
Nu-ţi ştii Coranul? Nu ştii că asemenea Bibliei este plin de violenţă şi instigări la ea, chiar dacă contrazicându-se mai zice şi opusul?
Nu ştiu la ce altă pace prin forţă te referi?
Că trebuie să existe un set de legi şi nişte oameni, care au grijă ca ele să fie aplicate? Da, dar numai dacă sunt nişte legi raţionale, benefice, constructive, democratice, nediscriminatorii, neimbecile, de bun simţ, nu ceea ce impune islamul.
Mai simplu de atât nu mai ştiu să-ţi explic.
Din punctul tau de vedere, jihad-ul nu ar trebui sa devina si o datorie militara?
In primul rand trebuie sa ne intelegem ce anume inseamna,, jihad,,. Jihad inseamna straduinta, sau sa fiu mai clar, straduinta pe calea lui Allah. Orice stradanie facuta in viata de zi cu zi pentru a il multumii pe Allah este o forma de jihad. Jihad NU inseamna razboi sfant sau mai stiu eu ce altceva se speculeaza. De exemplu, controlul sinelui de a face fapte rele este o forma de jihad si exemplele pot continua. Referitor la intrebarea ta, pot spune ca o forma de jihad este aceea de a lua armele pentru apararea islamului atunci cand acesta este ATACAT, iar acest tip de jihad trebuie declarat de un sef musulman de stat care urmeaza Quranul si Sunnah, iar acest lucru este sinonim cu aceeasi fapta pe care ar face-o cetatenii oricarei tari in caz de razboi si sunt chemati la arme pentru a isi apara tara. Daca nu am inteles bine ce ai vrut sa spui cu intrebarea ta, sau daca raspunsul meu nu te-a lamurit, scrie aici.
anonim_4396 întreabă: