Nu cred, sunt sigur. Constiinta e o dovada ca Dumnezeu exista. Ea ne arata cum ar trebui sa fim. Interesant e ca ne arata ceva ce nu suntem. Intrebarea se pune - in cazul in care nu exista Dumnezeu, de unde vine acel glas al constintei, daca ce facem e cu totul opus uneori fata de acel glas? Nu ar trebui sa raminem la stadiul de fapte si atit, neavind un "ghid" cum e constiinta, care sa ne spuna ce ar trebui sa facem?
Mda.
Cand citesti ceva in gand,citeste dumnezeu pentru tine?
Banuiesc ca nu citesti toata ziua cu voce tare, de multe ori citesti in gand.
Voi oare ganditi?
"Orice gand este un viciu pozitiv" Emil Cioran
Eu de exemplu cand lucrez in atelier si gresesc o dimensiune, incep sa ma injur pe mine insumi in gand ca nu am fost atent.Crezi ca dumnezeu ma injura?
Incep sa cred ca voi sunteti lipsiti de ratiune, aveti doar instincte
"Voi oare ganditi?" Gindim, insa gindim diferit de tine. Asta nu inseamna ca nu gindim. A, si mai e ceva: daca tu gindesti diferit de noi, noi niciodata nu o sa-ti spunem ca tu nu gindesti. O sa acceptam ca gindesti diferit. Si asta e o doferenta majora intre noi.
Cind tu lucrezi in atelier si gresesti si injuri, Dumnezeu nu te injura, El te iubeste prea mult, si are prea multa rabdare cu tine ca sa faca asa ceva.
Crezi ca El ne vorbeste prin glasul constiintei?
Sincer, nu.
Ema, e o abertie ce ai spus tu, in momentul in care ajungi sa ai resentimene, acestea sunt in raport cu ce stii tu despre normele dupa care traiesti, fiecare constientizeaza raul pe care il face in functie de valorile morale la care se raporteaza, un om care omoara din principiu, oricare ar fi acela nu va avea niciodata vreo mustrare de constiinta. Si nu, constiinta nu e glasul lui dumnezeu, contiinta este produsul activitatii creierului uman.
In functie de constiinta pe care o are cineva poate sa-i para rau sau nu de faptele pe care le face, poate cataloga anumite fapte, gesturi, intamplari ca fiind bune sau rele.
Buna,
As dori sa iti spun ca am primit cateva reclamatii legate de comportamentul neadecvat folosit in comunitate, ceea ce a deranjat ceilalti membri.
"@Minks Ce-are, nu-ti mai place penisul de tractorist?"
"Esti tractorist umbli pe linga aratura"
Noi nu toleram un astfel de comportament in cadrul comunitatii si de aceea te rog si pe tine sa te comporti cat mai frumos cu ceilalti utilizatori. In caz contrar contul tau va fi suspendat pe perioada nelimitata. De asemenea, in cazul in care iti vei crea alte conturi si vei avea acelasi comportament, deranjand membrii comunitatii, acestea la randul lor vor fi suspendate pe termen nelimitat.
Multumesc pentru atentie.
O zi frumoasa,
Cristina, TPU.ro
Mai oameni buni cititi bine eu injurat de @Minsk eu atentionat este culmea frate .
Halal corectitudine pe TPU Mare este gradina lui bunul dumnezeu
CRistina sa fie primit si la multi" ban" pina termini RELIGIA Greu este Cristina sa numeri pina la 10 de sus in jos
Simplu e Cristina sa apuci piatra sa arunci
http://www.TPU.ro/......ina-2.html
Vezi ca mai ai pe EMA, TRINTOREL si trintesti jos tot ce tine de RELIGIE NU AI AMBITIE DACA NU O FACI SA ARATI CE TARE ESTI TU
Nu este glasul lui dumnezeu, este doar dorinta noastra de a indrepta lucrurile si sentimentul de vinovatie care impinge spre duhovnici, biserica, spovedanie, cainta. Unii spun ca ne simtim prost din cauza pacatului stramosesc si vrem sa ne reparam greseala. Vrem ca sa ne reparam greseala facuta de Adam si Eva.
Vorbeste credinta si principiul "sa nu pacatuiesti(prea mult)".
Nu-mi vin mie intrebari de genul in minte si singur imi pun unele intrebari, nu constiinta.
Eu zic ca vorbesti tu singura cu tine, nu dumnezeu, tu ai conceptiile de bine, rau, fapta buna, pacat, in minte, nu vine dumnezeu si-ti bombardeaza creierul ca sa te faca sa te simti vinovat si sa-ti traga o bucata in bulbul rahidian.
Ce se intampla atunci cand nu te mustra constiinta, desi ar trebui s-o faca? Spre exemplu, un mascat, datorita muncii sale, poate lua vieti in fata unor obstacole problema, cu asta ce se intampla, ca nu are mustrari de constiinta deoarece reprezinta legea (ordinea, te apara de rau facatori, de dracii de pe pamant!)? In situatia de fata dumnzeu este mut? (ca tot vorbea el prin constiinta)
Vorbim de infractori, nu de oameni cu care pot sta de vorba. Daca intri peste el in casa si-l prinzi cu arma in mana, ce crezi c-o sa faca ala? Crezi c-o sa te pofteasca respectuos inauntru? Asta-i una din situatile "care pe care". Ti-ai da tu viata pentru vietile lor? Hai sa te vad! Asa vorbesti, de parca ai trai pe alta lume...
Ne vorbeste constiinta, insa si aceasta, printre multe altele este un dar de la Dumnezeu.
Buna Ema!
Un om cand greseste,il retine constiinta,iar constiinta eu nu cred ca ne vorbeste Dumnezeu(desi e posibil sa ai dreptate).
De exemplu, atunci cand esti intr-o situatie si nu stii ce sa mai faci, iti vine un gand-iar acel gand vine de la Dumnezeu.Astfel.El te ajuta!
Ar mai fii ceva...Inainte de a face un lucru gresit,parca o voce iti spune sa nu o faci, dar vointa, iti spune sa o faci.Atunci, prin prima voce de vorbeste Dumnezeau.El atunci ne-a avertizat si ne-a testat sa vedem daca Il ascultam.
Asta e parerea mea.
Nu stiu cat de clara am fost, dar sper ca ai inteles ceva din ce am spus!