Poate ar trebui să înlocuiască biserica biblia cu basmele lui ispirescu și să țină slujbele din ele, că mare diferență nu-i.
"Primul om, Adam, a devenit un suflet viu". Aici e toata chichita, ca n-ai de unde sa stii daca acel homo sapiens avea si el suflet, ceea ce probabil nu avea.
Afirmatia asta a Bibliei cred ca e cel mai bun argument.
Mai mult de atit.
Nu uit cit traiesc tonul grav cu care colegii de munca povesteau intotdeauna cum un coleg de-al lor, inainte de a ajunge eu acolo, is batea joc de altul credincios, fara motiv, credinciosul fiind om de treaba, respectat din aceasta cauza de ceilalti, si mai apoi a avut parte de un accident urit, o piesa grea de metal s-a desprins din cirligul podului rulant si i-a cazut direct in cap. Pur si simplu i-a crapat craniul, dar a ramas perfect constient. Si, in timp ce il duceau cei de la salvare, tot spunea: "Asta din cauza pocaitului mi s-a intimplat!" Mai apoi, cand si-a revenit, si-a cerut iertare de la credincios, recunscind cit de mult a putut sa greseasca.
2 Cronici
"13 si oricine nu cauta pe Domnul, Dumnezeul lui Israel, trebuia omorît, fie mic fie mare, fie barbat fie femeie."
OK, sa vedem.
Ai doua sanse, din perspectiva biblica. Cauti sau nu cauti pe Domnul. Nu il cauti, te indrepti spre iad. Il cauti, te indrepti spre rai. Si atunci, nu mai bine sa mori decat sa ajungi in iad, daca nu il cauti pe Domnul? Moartea nu e oprirea drumului spre iad? Nu poate fi atunci privit ca un lucru bun? Desigur, din perpectiva ta, care zice ca totul se termina la mormint, e ceva cit se poate de rau.
Binel si raul par a fi relative pentru ca nu avem toate datele problemei. Doar Dumnezeu stie ce e bine si ce e rau in mod absolut, pentru ca El cunoaste toate. Noi doar ne dam cu parerea, ce e bine ni se poate parea rau si invers. Si de aici relativitatea.
"...si mai apoi a avut parte de un accident urit, o piesa grea de metal s-a desprins din cirligul podului rulant si i-a cazut direct in cap."
Exista contra exemple in care piesa i-a cazut in cap credinciosului. S-a intamplat din cauza ateului, musulmanului, budistului, etc?! Sau?! In plus, 3/4 din populatie face pipi pe zeul crestin si pe povestea lui. Ar trebui sa cada piese de alea cu miliardele. De fapt nu exista nicio corelatie statistica intre procentul de crestini dintr-o populatie si numarul de accidente de munca.
Faptul ca ala a fost imbecil sa creada ca i se trage de la asta, e alta poveste, Pana la urma, e la fel de probabil ca si posibilitatea sa i se fi intamplat pentru ca o pisica neagra i-a taiat calea cand venea la munca. Bineinteles, ambele variante sunt la fel de imbecile si nesustinute de nimic, dar exista suficient de multi alienati care cred astfel de lucruri.
"Si atunci, nu mai bine sa mori decat sa ajungi in iad, daca nu il cauti pe Domnul?"
Nino, nino!
Tocmai ca in Iad ziceti ca ajungi dupa ce mori. Deci, cu atat mai mult nu e bine sa mori.
"Doar Dumnezeu stie ce e bine si ce e rau in mod absolut, pentru ca El cunoaste toate. Noi doar ne dam cu parerea..."
Pai atunci, avand in vedere ca e un citat biblic, Biblia nu e "cuvantul domnului", ci doar un "dat cu parerea".
Pai având în vedere ca era tot om, da avea suflet și animalele în mod normal ar trebui sa aibă suflet.
Ce categoria animalelor, daca era om modern?
Ba îmi place de tine un noname care se pune în fata decizii unanime a oamenii de știință ca homospiens e om modern. Ai dovezi ca acel homospiens nu avea suflet?
De fapt eu vreau sa vi cu dovezi ca exista suflet.
Biblia BOR fiind tradusa intr-o limba greu de inteles, ar fi droaie de repetenti la limba si literatura romana.
Dap, corect, si eu sunt dispus sa urmez Cuvantul lui Dumnezeu, dar nu Biblia, Coranul si alte prostii ca ele. Pana acum Dumnezeu nu mi-a zis absolut nimic, deci nu vrea nimic de la mine. In general, sunt de parere ca Dumnezeu nu vorbeste cu oamenii.
anonim_4396 întreabă: