| Amidepsi a întrebat:

Cand se spune ca Dumnezeu e perfectiunea absoluta, ca el este tot ce exista etc., asta nu include si partea negativa a universului?

12 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

"partea negativa a universului?"
Exista una?

| milan9 a răspuns:

Nu, acela este spatiul libertătii omului...

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Bună. E adevărat că Dumnezeu este absolut perfect şi Creatorul tuturor lucrurilor. Dar asta nu înseamnă că El este în tot ce există. Potrivit Bibliei, Dumnezeu are un loc stabil unde locuieşte - în ceruri. În Ioan 4:24 se spune că Dumnezeu este duh sau spirit. Prin urmare, când citim că el locuieşte în ceruri, aceasta nu înseamnă că locuieşte undeva în universul fizic. El este spirit şi trăieşte în domeniul spiritual, complet diferit de cel fizic. Dar folosindu-şi puterea infinită el poate acţiona în orice parte a universului ca şi cum s-ar afla acolo.
În ce priveşte răspunsurile ce le-ai primit precum Dumnezeu ar fi creat şi Răul pentru anumite motive este o idee nefondată biblic. Biblia îl descrie pe Dumnezeu ca fiind iubire (1 Ioan 4:8). Este logic să credem ca cea mai iubitoare persoană din univers să creeze răul care provoacă atâta suferinţă, înclusiv slujitorilor săi? Cum cineva a amintit, atât îngerii cât şi oamenii au fost creaţi cu liber arbitru. Din păcate nu toţi sau folosit de această libertate într-un mod corect - astfel ajungân să apară şi răul.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Acestea sunt conceptii filosofice gresite. Dumnezeu este Fiinta supranaturala, Creatorul nostru, Carmuitorul nostru.

| FlyingSoul a răspuns:

Ai fost informata gresit. Nu e o afirmatie adevarata. O varianta mai buna ar fi: El este tot ce e bun si exista. Dar partea negativa a universului e revendicata de Satan. Daca oricare din ei 2 ar lipsi omenirea ar disparea.
Daca in lume ar fi numai bine, si n-ar exista suparari si necazuri nu am avea ce face si toti oamenii ar prinde boli letale din cauza sedentarismului. Daca ar fi numai rau neam ucide unii pe altii pana la ultimul care sar sinucide datorita singuratatii.

| Amidepsi explică (pentru FlyingSoul):

Ok,interesanta idee...dar nu inteleg cum lipsa raului ar duce la sedentarism si asta la boli letale.Din punctul meu de vedere ambele sunt "rele" si atunci e clar ca nu exista doar bine.

| FlyingSoul a răspuns (pentru Amidepsi):

Pai e destul de usor: Daca nu am avea griji nu am avea ce face, daca nu am mai avea griji nu am fi nevoiti sa aram, sa semanam, sa ne procuram hrana decat prin-trun efort minim. si toata energia cu care suntem obisnuiti sa ne incarcam pentru a putea munci dintr-o data nu ar mai avea la ce sa o consumam cu alte cuvinte nu am face decat sa stam la televizor, calculator, sau sa citim (in putine cazuri cred eu). Si asta inseamna sedentarism: sa nu faci nimic, sau sa faci extrem de putine.

| Amidepsi explică (pentru FlyingSoul):

Cred ca e posibil sa confunzi binele cu confortul si asta doar pentru ca "bine" e un termen FOARTE vag.Dar sa crezi ca singurul scop al omului e procurarea hranei si singurele surse de divertisment sunt oferite de electronice si carti, asta e rau.
Poate ca nici macar nu ar trebui sa incercam sa catalogam binele si raul pentru ca in final ambele sunt necesare iar individual ar forma un haos absoulut.happy

| FlyingSoul a răspuns (pentru Amidepsi):

Mai bine cum ai zis tu nu imi puteam exprima ideea. Intr-adevar. Binele nu poate exista fara rau si nici viceversa. Dumnezeu cand la creat pe Lucifer l-a creat cu un scop: Acela de a mentine echilibrul.
Ca o alta idee sunt totalmente SIGUR ca sunt si alte metode de divertisment cum ar fi jocurile mintii compunerea de versuri dezvoltarea tehnologigca etc etc etc. eu numai le-am denumit pe cele principale, avand in vede ca atunci cand am dat acel raspuns aveam un timp de gandire limitat, caci ma astepta treaba prin casa. Pentru asta imi cer scuze.

| olgun a răspuns:

El nu este tot ce exista ..tot ce exista inseamna El dar El nu este tot ce exista.
Orice picatura dintr-un ocean inseamna Dumnezeu, dar Dumnezeu nu este o picatura. Partea negativa si tot ce exista sunt creatiile Lui, si Raul este o creatie al Lui.El stie mai bine de ce a creat toate cate sunt pana si Raul.

| AceOfSpades a răspuns:

Partea negativă şi tot ce e rău au fost create de Diavol. Aşa am auzit eu. XD

| OmulSec a răspuns:

Prin parte negativa a universului inteleg ca te referi la raul din univers. Asta imi aduce aminte de un fel de definitie a lui Enstein, pentru intuneric, ceva de genul ca intunericul este lipsa de lumina si asa putem defini si raul, ca fiind lipsa de bunatate. Oricum e destul de greu de incerca sa spui, ce este Dumnezeu, nu stiu daca asta este cel mai bun mod de definire. Tot ce pot sa spun e ca Dumnezeu ne-a creat totul si ca o parte din creatiile sale si-au pierdut bunatatea. Mai mult m-am zapacit pe mine incercand sa raspund... big grin