Nu se stie cu exactitate cand si cum avand in vedere ca nu sunt scrieri mai vechi de consemnarile sumeriene. Orisicum cea mai plauzibila posibilitate a aparitie primei religii este interpretarea fenomenelor necunoscute prin alipirea unor divinitati inventate cand insa nu putem sti cu exactitate.
Atunci cand lumea s-a departat de Dumnezeu si-au facut idoli carora le multumea pentru cele bune, cand se intampla ceva rau il schimbau; doar cativa au ramas credinciosi- mai departe citeste vechiul testament care e istoria poporului evreu si vezi cat de indaratnici erau si cata asemanare intre ei atunci si noi acum. Craciun fericit!
Prietene, oamenii credeau in idoli cu cateva mii de ani inainte sa se inventeze religia crestina.Religiile se nasc si mor, istoria se repeta mereu.
Religia crestina nu e inventata! Asta pentru cine vrea sa creada.
Ai spus-o pe asta. Toata istoria te contrazice din pacate.Intemeietorul religiei crestine e profetul Isus Hristos care a intemeiat-o acum 2000 de ani, se invata in clasa a 9-a.Ea a fost oficializata prin edictul de la Milano in 313 de catre Constantin cel Mare care este un criminal, de altfel.Astea sunt fapte istorice.
Corect nu este inventata ci preluata de la alte religii mai vechi si modificata.
La alte religii a inviat Dumnezeu? eu nu am auzit
Nu a inviat dumnezeu ci Isus.
Alti zei asemanatori(nascuti pe 25 decembrie si care au inviat dupa trei zile) lui Isus: Horus. Zarathrusta, Atis, Glicon, Heracle, Dionis, Romulus, Odiseu, Krishna, Shiva.
Nu cred, de ce se incepe numerotarea anilor doar de la Hristos si nu de la altii mai importanti?
Pentru ca o religie noua care reuseste sa se impuna (prin diferite mijloace, militare de exemplu) peste altele mai vechi eventual le elimina si detine putere de decizie in astfel de chestiuni cum ar fi si numerotarea anilor.
Hristos n-a avut niciun soldat!
Ok, esti pe treaba ta, noapte buna.
Hristos n-a avut, poate era un om bun, dar Biserica din acea perioada a avut destui si s-a impus.
Numerotarea anilor daca stii nu incepe de la ISUS asa cum tu afirmi.Ori nu ai trecut pe la scoala ori nu vrei sa accepti chestii reale. Oamenii au inceput sa numere cu citeva mii de ani inainte de ISUS ala al tau.Si ei au inceput sa numere de la anul sa zicem 3500 in jos.De ce au facut asta nu stiu, dar cind au ajuns la anul 1 a trebut sa o ia crescator si ca urmare anii sau numarat de cind Isus nici nu exista.Scuze ca intervin dar am zis ca poate nu stii. Iara Isus se pare nu s-a nascut in anul 1 asa cum se credea ci ceva mai devreme. Apoi oamenii folosesc ori IH(BH) ori dupa H, sau mai corect se foloseste I.E.N sau E.N. Sper ca intelegi ce si cum este.Asa ca nu mai casca urechile la cine iti spune povesti ca te duce in eroare si este bine sa retii adevarul nu povesti spuse de mai stiu eu cine.Cred ca de aia esti si pe aici sa inveti ceva corect si sa spui ceva corect daca stii.Numai bine.
OK,vreau sa cred ca ai 7-8 ani, sper din tot sufletul sa nu ma insel.
Am un pic mai putin 36
Cand primul om care a incercat sa inteleaga ceva dar nu a reusit a spus:''Vai, asa ceva nu e posibil, asta este o minune''.
Povestea asta ii tare:
http://www.youtube.com/watch?v=mdTjxuqMnXo&feature=player_embedded
Daca ai numele care ti l-ai pus trebuie sa stii.mai ales cine ti-au fost stramosii.nu mai umbla cu idiotenii.ca astia cu idei se numesc, idioti.vino cu chestii serioase.
Imbecilitatea de tipul de care dai dovada e deja boala psihica.
Ești cam dereglat mintal...
Prima religie a fost cea pe care au avut-o Adam si Eva in gradina Edenului. pe atunci puteau comunica cu Dumnezeu asa cum vorbesti cu un prieten. caderea in pacat a creat o ruptura, o incapacitate din partea omului de a-L cauta pe Dumnezeu cu sinceritate. celor doritori sa-L cunoasca si sa asculte de El, Dumnezeu li s-a descoperit prin vise, ingeri, aparitii personale, profeti etc. Cain, cel care l-a ucis pe Abel, este primul reprezentant al religiilor adversare revelatiei divine. cand evreii au iesit din Egipt a fost o confruntare intre reprezentantii lui Dumnezeu (prin Moise) si cei ai diavolului (prin preotii egipteni si faraon). toate religiile pagane si miturile contin un amestec de minciuna si adevar, si din motivul asta devin atractive pentru cei care se bazeaza doar pe ratiunea lor limitata si nu iau ca ghid Scriptura pentru a strabate labirintul si pentru a gasi calea cea buna
anonim_4396 întreabă: