Defineste "studiu". Ca daca inseamna "cum sa faci sa accepti tampeniile biblice", nu are nici o importanta cine iti povesteste, tot un rahat e.
Simplu.Nu ma apuc de studiu biblic. Daca fac ceva, fac ceva care chiar ma ajuta.
Si un copil de 13 ani poate sa inteleaga Biblia. Asta cu studiul e o prostie doctrinara, cei care cica te invata de fapt iti vara in cap rahaturi.
Ok, explică legătura între Geneza 1 și Ioan 1. Cea mai simplă legătură dintre două cărți din Biblie.
Nu exista legatura. Ioan e o scriere gnostica pe cand Geneza face parte din traditia iudaica. Sa legi VT de NT e ca si cum ai incerca sa impaci capra cu varza. Desigur, pentru idioti e posibil si asta.
Asta ziceam. Te-ai făcut singur mai nepriceput ca un copil de 13 ani(că el înțelege, nu?).
Tu incurci sula cu prefectura. Nu poti pricepe ceva ce nu exista si anume legatura despre care zici tu dar textul poate sa-l priceapa.
Este, sigur că este. De fapt te asigur că orice capitol din Biblie are cel puțin o legătură cu orice alt capitol din Biblie.
Faptul că nu știi cea mai ușoară legătură dintre două cărți din Biblie, prin asta te-ai făcut singur mai prost ca cel de care ai afirmat că o înțelege pe toată.
Faptul că ignori efectiv această afirmație fără să cercetezi, nu te face doar mai prost, dar și ignorant față de cel de care ai afirmat.
"Dintotdeauna a existat un principiu, care a fost, este și va fi o barieră împotriva oricărei informații, o dovadă împotriva oricărui argument, și care nu poate da greș în a-l ține pe om într-o stare de ignoranță fără sfârșit. Acest principiu este condamnarea înaintea oricărei investigații." Edmund Spencer
Eu aveam vreo 12-13 ani cand am incercat sa citesc ineptiile adunate ca biblie. M-am cocosat de ris de cateva ori, apoi m-am simtit jignit si am considerat ca nu sunt suficient de idiot cit sa pierd atita timp cu elucubratiile alea asa ca m-am apucat de studiat chestii cum se cade la varsta aia: Asimov, Niven, Herbert...
Da, recunosc, nu am citit atit de mult Asimov pe cit as fi vrut.
Pai da, cautand acul in carul cu fan, innebunesti si faci legaturi intre toate paiele si apoi sustii ca sunt matematic aranjate.
Biblia se poate folosi ca hartie igienica.
Sunt bune editiile care nu au hartia prea lucioasa.
O poti studia cate o pagina pe zi cu cine vrei dintre cele doua personaje daca WC ul are doua locuri.
Așa este, și după vine un deștept ce spune că nu sunt aranjate matematic el neștiind cât face 1+1.
Cel ce studiază Biblia singur, si cere ajutorul lui Dumnezeu pentru a o înțelege, nu are nevoie de nimeni care sa o explice. Dumnezeu este cea mai buna călăuză in a înțelege Biblia. Adevărul este ca eu nu am făcut studii biblice cu nimeni. Si susțin ca Biblia nu se înțelege intelectual. Ci, duhovnicește. Posibil ca "cel de la coada vacii" sa fie binecuvântat cu Duhul Sfânt in timp ce "marele teolog" nu. Mai mult, eu citesc cărți scrise de autori din diverse denominațiuni, care interpretează Biblia, dar nici unul nu a reușit sa ma convingă sa renunț la modul in care am inteles-o eu. Si sunt sigura ca am dreptate. Acesta este motivul pentru care am părăsit Biserica Adventista de ziua a 7-a. Tot adventista ma consider pentru ca aștept revenirea Domnului Isus.
Aici are dreptate Anna.Nici Isus nu a avut parte de nu știu ce Învătămant Universitar
Superior, ci el singur a studiat pe cont propriu biblia si a înțeles-o
Dar dacă e să ne raportam la noi, la vremea actuală, și la faptul că suntem separati de poporul evreu, cultura, limbajul și traducerea fidelă, atunci mergi pe 50% 50% împreună cu studiul pe cont propriu.
De ce? Fiindca nu știm cu certitudine dacă cultura s-a mai schimbat ori adaugat ceva la dansa, sau limbajul litera fidel, sau istoria.De fapt se considera că vocabularul cuvintelor evreiesti contine foarte puține cuvinte originare, care ce s-a mai pastrat de a lungul timului. Unele cuv. iar, au fost un adaos de la biblie iar altele prin cate ce s-a mai pastrat de la sine.Toti stim ca limbile moarte sunt doar niste cuvinte care s-au lovit de aceste consecinte precum ștergerea unui popor de pe fața pământului.
Duhul Sfânt vine să-ți arate Adevărul, să îți facă cunoscut lucrurile bune, dar dacă tu nu înveți nimic șomează. Vrei să-ți bage El în cap cunoștințe? Unde ar mai fi liberul arbitru?
Isus Hristos este Dumnezeu, nu ne putem noi compara cu El.
Nu trebuie să înțelegem Biblia cum vrem noi ("modul in care am inteles-o eu") ci cum vrea El, iar pentru asta trebuie să studiem Biblia, nu de alta, dar până și evreii au picat la capitolul ăsta: Luc. 13:34 -> Luc. 19:42
"De fapt se considera că vocabularul cuvintelor evreiesti contine foarte puține cuvinte originare, preluate desigur din biblie și introduse în noua limba de circulatie a evreilor de astazi." Ce?
"Aici are dreptate Anna.Nici Isus nu a avut parte de nu știu ce Învătămant Universitar
Superior, ci el singur a studiat pe cont propriu biblia si a înțeles."
Domnul Isus Hristos este YHWH cum am spune noi acum, adică Dumnezeul ce a vorbit cu Avraam, Moise, David, etc. Nu că a citit Biblia, EL A FĂCUT-O! Aoleu... Nu ne putem compara cu Domnul Isus.
Apropo, dacă te declari pocăit spune DOMNUL Isus Hristos, pentru că este Domn! Nu avem noi suficientă neprihănire să ne tragem de mânecă cu El!
Învăț singura citind Biblia. Duhul Sfânt este cel ce ma luminează si ma ajuta sa o înțeleg. Am citit-o de 20 de ori pana acum. Si continuu sa o citesc.
Dar învaț-o pe de rost! Așa făceau cărturarii și fariseii, iar tu ar trebui să știi ce a spus Domnul Isus despre noi în raport cu ei: Matei 5:10. (că tot ai citit-o de 20 de ori)
Dacă ești femeie, slavă Domnului, mă bucur că te ocupi de astfel de lucruri, fii binecuvântată!
Știu că am cam dat în învățătura adventistă, dar dacă tu acolo ți-ai găsit Biserica, Dumnezeu să o binecuvânteze!
Pare ca esti evreu si de aceea o tii cu interpretarea ca cei 144000 sunt evrei.
Si Domnul Isus da citate de versete din VT. Si lui Satan i-a răspuns tot la fel cu "Sta scris..." Nu vad de ce e greșit a memora Biblia? Fara sa vrem ne intra in memorie din prima citire a Bibliei. Mai ales traducerea Cornilescu. Si pana la urma avem nevoie de aceasta hrana pentru suflet si atunci când nu e timp pentru Biblie, dar cunoscand-o putem medita la cuvânt in orice loc ne-am afla, chiar si seara la culcare, pana sa adormim.
Nu, chiar a fost un îndemn.
Învaț-o. Neprihănirea(dreptatea) cărturarilor și a fariseilor asta a fost: că știau Scripturile pe de rost și împlineau Legea întocmai.
De asta spun: învaț-o pe de rost! Îți va veni și mai ușor acum că ai citit-o de 20 de ori. Eu nu am citit-o de atâtea ori și îmi este greu să o memorez(te invidiez în sensul bun), dar ție îți va fi mult mai ușor.
Chiar nu ne putem compara cu El!
Suntem mântuiți de El și declarați neprihăniți de Dumnezeu, dar nu ne putem compara cu El!
El ne vede ca pe niște prieteni, frați, dar noi nu trebuie să ne ridicăm singuri la acel nivel în care este Dumnezeu! Ia vezi în tot NT, cum Îl numește Pavel? Iar noi nici măcar de înălțimea lui Pavel nu suntem.
Daca eu calc pe urmele Lui, ma compar cu El? Pff. logica
Wow, de unde a venit asta?
Ai cam greșit întrebarea și ipoteza.
Nu trebuie să fiu evreu să înțeleg ceva ce mi se dă mură-n gură. Acolo scrie clar care sunt cei 144000. Iar încerci să jignești? Să ne spui de Pavel că a spus de toți creștinii că sunt împotrivitorii Evangheliei sau mai știu eu ce?
Una este Noul Ierusalim care este alcătuit de toți sfinții Săi și alta este numărul de 144000 al evreilor ce s-au pocăit în Necazul cel Mare pentru că Harul s-a mutat la ei după ridicarea Bisericii.
Nu. Ia vezi despre ce urme vorbește, în ce context?
Să nu mai spun că Domnul Isus este Dumnezeu, omule!
Tu faci acum exact cum a făcut Satana de a fost dat afară.
Uite, Pavel le-a știut pe toate pentru că i le-a arătat Dumnezeu. Unde scrie în Biblie decretul pentru reconstruirea Ierusalimului amintit în Daniel 9? Dacă nu știi asta, nu ești nici pe aproape de a te compara cu Pavel. În schimb calci pe urmele lui pentru că te pocăiești și vei avea gândirea lui și respectiv a Domnului Isus(o gândire bună, sfântă și plăcută lui Dumnezeu).
Ai citit?
Ce zice ca "fondul lexical al limbii ebraice de azi este de patru ori mai bogat față de cel al ebraicei biblice. 5500 de cuvinte- sec X-II î.Hr si la originea lor se afla cele 5000 de radacini"
TheCritic întreabă: