| AG777 a întrebat:

Care a fost cea mai mare dezamagire a vietii voastre provocate de Dumnezeu?

31 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Dumnezeu nu provoacă răul, ci diavolul, el începe cu toate acestea.

| Panamax a răspuns:

Multa lume vorbeste despre Dumnezeu fara sa stie absolut nimic. Exemplu Steregoi alias Celcepapatot (rahatul).

| Mircea08 a răspuns:

Nu exista dezamagiri nici mari nici mici, exista doar slujitori ai lui satana care critica orice, pentru ca asa le place lor, care sunt nedrepti, vicleni, lacomi, plini de rautate, iubitori de cearta, bârfitori, grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeţi, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neînţelepţi, călcători de cuvânt, fără dragoste, defaimatori, neinduplecati, ingamfati, necuviinciosi, care urmaresc sa dezbine, si care plang tot timpul ca sunt nedretatiti.

| AG777 explică (pentru Mircea08):

Eu nu am negat niciodata ca diavolul nu e devina de raul produs in lume, ba cu mult mai mult decat ne-am putea inchipui, insa cand stii ca Dumnezeu are amestec in niste lucruri rele produse impotriva ta, stii sigur asta, atunci cam pui la indoiala respectiva bunatate, imi pare rau ca sunteti indoctrinati si nu puteti vedea adevarul

| Mircea08 a răspuns (pentru AG777):

Nu vad adevarul pentru ca nu mi-l arati. Spune-mi si tu ceva adevarat in care Dumnezeu actioneaza distructiv asupra oamenilor.

| Celcestietot a răspuns (pentru AG777):

De fapt, tu nu vezi adevărul datorită încăpățânării tale, tu ești cel care nu înțelege nimic. Dacă ai fi citit cu atenție în Biblie, ai fi văzut că Dumnezeu nu produce dezastrul fara un motiv anume. Ești incompetent în ale credinței, mai bine citește din Biblia tradusă de cineva cuvânt cu cuvânt, că altfel nu se poate în cazul tău să înțelegi ceva, și te mai numeai creștin înainte... poate doar cu numele. Cei slabi ca tine se lasă ușor, nu mai acuza pe altul că este îndoctrinat, când tu ești cel care nu înțelege nimic. Ești imposibil din cate am văzut...

| AG777 explică (pentru Mircea08):

Ceea ce traiesti pe pielea ta, nu scrie in Blibie, atunci cand iti pui in crederea oarba pentru o cauza care ar putea fi chiar si pe placul lui, ba te mai si lauzi la altii cu asta si esti luat in ras, insa de fapt constati ca Dumnezeul iti intoarce spatele si il doare in cot de asta, atunci clar e o nesimtire totala

| AG777 explică (pentru Celcestietot):

Vad ca ultimile fite scrise de popi si lui Dumnezeu ii convin, da sunt un incompetent al credintei, daca eram echilibrat in credinta nu aveam de pierdut, dar am fost fanatic si uite ca am pierdut

Nu pierzi nimic daca esti "fanatic". Stai linistit, o sa vina sfarsitul, sa nu crezi ca o sa ramana raul asa nepedepsit. Mai asteapta putin. Asta nu inseamna ca trebuie sa te lasi de credinta.

Totusi pe fanatici si Dumnezeu ii ia de fraieri sa fim seriosi. Sa fie pedepsit raul, nu am ce zice, asa trebuie, pana la urma e rebutul lui Dumnezeu pe care trebuie sa-l suportam toti

Nu este adevarat treaba cu fanatici, da-mi un exemplu, macar sa ma faci sa cred asta. Nu este "rebutul" lui Dumnezeu, ca "fost fanatic" ar fi trebuit sa stii asta. Nu mai spune cuvinte in desert numai pentru ca il urasti pe Dumnezeu.

Celcestietot Apreciez amabilitatea ta, de aceea aleg sa pun capat discutiei aici sperand sa ai o noapte linistita. Cel mai bun exemplu este tot ceea ce traiesti tu pe pielea ta, atat, in rest restul nu stiu cat conteaza

Ok, multumesc la fel. Te referi daca imi pasa de oameni?

| RAY a răspuns:

Cum sa te dezamageasca ceva ce nu exista, doar oameni te dezamagesc, uite cata ura au asa zis crestini buni si iubitori, ce vina are dumnezeu in asta, tu nu vezi ca cei mai mari pagani sunt insati crestini, se dau ceea ce nu sunt, uite si pe TPU, nu vezi cata ura este la asa zis crestini

| RAY a răspuns:

Din nou acelasi blasfemi cum ca diavolul provoaca ceva, totul se face prin voia tatalui meu spune iisus, absolut totul

| SG1995 a răspuns:

Faptul că nu există?

| Celcestietot a răspuns (pentru SG1995):

Bine, este doar o presupunere a ta, atâta tot. Dacă nu ai văzut ceva, asta nu înseamnă că nu este acolo.

| LupusDei1993 a răspuns:

Toate dezamagirile din viata mea sunt fie provocate de mine, altii sau intamplari aleatorii. Dumnezeu din contra, m-a ajutat si mi-a alinat unele dureri.

suntserios
| suntserios a răspuns:

E greu sa te dezamageasca ceva ce nu exista

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Toate întrebările pe care le-ai pus până acum sunt legate de Dumnezeu.
Poate că ne spui care este problema ta legată de religie să te ajutăm să o rezolvi.

| Mircea08 a răspuns (pentru AG777):

A iti pune increderea in Dumnezeu e un lucru bun. Dumnezeu a creat pe om normal, nu il putea crea din start anormal si nici paranormal. Omul a fost creat pentru ca sa traiasca normal. Atunci cand Adam si Eva au cunoscut raul (din cauza ca au mancat din fructul oprit) de fapt ei au cunoscut ANORMALUL. Dumnezeu a vazut ca omul cunoaste anormalul si stiind faptul ca ar putea sa traiasca si anormal a fost nevoit sa ii dea omului o invatatura privitoare la acest aspect. I-a dat mai intai Vechiul Testament, iar mai pe urma, cand Dumnezeu a crezut ca omul este capabil sa inteleaga, i-a mai dat o invatatura in care ii explica EXACT cum trebuie sa traiasca normal, si a spus printre altele ca a fura nu este normal (adica este pacat), a ucide nu este normal, normal este sa nu minti sa fii milos etc. Spune si tu daca este normal sa minti de ex., adica sa spui cuiva ca ai fost la Craiova si de fapt tu fusesei la Baia Mare?
Cele de mai sus le-am scris cu scopul de a te lamuri ca orice exagerare intr-o directie sau alta te plaseaza in zona anormalului, prin urmare daca esti fanatic in religie, adica capabil sa ucizi pentru aceasta cauza nu este normal. Normal este sa stii ca tot ce exista rau pe pamant, exista cu ingaduinta lui Dumnezeu, iar daca dumnezeu a ingaduit asta inseamna ca era necesar. Nu este datoria noastra sa desfiintam raul de pe pamant. Crestinul lupta impotriva raului facand binele, stiut fiind ca acolo unde este bine nu poate fi rau. Lumea nu este a noastra, ca sa ne simtim datori sa o facem mai buna, lumea este a lui Dumnezeu si trebuie sa avem incredere ca va avea grija de ea mai bine decat am putea avea noi.
Fiecare om slujeste ori lui Dumnezeu ori diavolului, si nu exista alte variante decat daca slujesti la doi stapani, ceea ce inseamna ca slujesti numai diavolului deoarece Dumnezeu a spus sa nu slujim la doi stapani. Cei care slujesc diavolului vor avea rasplata de la diavol si cum la diavol nu gasesti nimic bun nici rasplata nu va fi ceva bun ca ceva bunpentru ca nu are de unde sa dea. Slujitorii lui Dumnezeu primesc rasplata de la Dumnezeu si cum la Dumnezeu nu gasesti ceva rau inseamna ca rasplata este ceva bun. In momentul in care un om vede ca are probleme trebuie sa se gandeasca prima data de fapt el cui ii slujeste?
Mai este scris ca peste crestini vor veni incercarile, deci daca un crestin, care stie ca ii slujeste lui Dumnezeu, are o problema inseamna ca ii este pusa la incercare una sau mai multe virtuti. El nu trebuie sa dispere ci dimpotriva trebuie sa caute sa treaca peste incercare ramanand asa cum a fost, adica in limitele invataturii lui Iisus. Exista varianta ca un crestin sa suporte jigniri sau alte lucruri din partea slujitorilor lui satana. Sfatul este sa te indepartezi de acestia dar daca totusi se intampla nu trebuie sa reactionezi in nici un fel pentru ca daca faci asa Dumnezeu te va rasplati.
La urma urmei ce mai poate pati un om? cel mai grav ar fi sa moara, dar asta poate fi o problema? oricim vom muri cu totii si ce mare afacere este sa traiesti un pic mai mult decat altul? am spus un pic deoarece si o mie de ani reprezinta un pic din ceea ce se numeste vesnicie
Ce am scris este parerea mea asa ca te rog sa o tratezi ca atare

| AG777 explică (pentru sadrian46):

Problema mea cu religia e in felul urmator
- Sunt prea multi popi care se dau mari crestini si care denatureaza usor, dar sigur adevarul, popi care in loc sa-i ajute pe oameni sa depaseasca un moment mai dificil, ii ameninta in schimb cu focul vesnic, eu nu cred ca menirea unui popa este sa bage omul in rahat, ci sa-l scoata de acolo si cu frica ma tem ca nu mai merge

- Am vazut multi fanatici religiosi mai rai si mai spurcati la vocabular decat restul

- Dumnezeului tau ii place inima franta, corect? chiar el o zice si totusi unde e iubirea atunci cand creatia ta trece prin clipe dureroase?

- Conform fanaticilor religiosi, depresia este pedeapsa lui Dumnezeu pentru oameni, cu toate ca eu am vazut oameni in depresie dupa motive pe care Dumnezeu chiar ar trebui sa se supere?, se supara Dumnezeu ca ai trecut printr-o relatie, iar asta ti-a creat o depresie?, se supara Dumnezeu ca esti in depresie pentru ca esti desconsiderat si atacat de toti cei din jur?, se supara Dumnezeu ca sunt oameni bolnavi care sunt in depresie tocmai din cauza acelei boli? wow man, unde va este logica?

- Dumnezeul tau m-a lasat rece, decate ori incercal sa-i arat superioritatea in fata alora care radeau de el, de atata ori imi luam rateuri si nu convingeam pe nimeni sa renunte, daca i-am cerut ceva tot bine placut lui si mie, a evitat sa-mi ofere, ba chiar mi-a pus obstacole pentru a evita acel lucru, daca ar fi sa ma iau dupa Dumnezeul tau ciudat, eu nu am voie sa-mi apar familia in caz ca este atacat, pe motivul iubirii fata de vrasmasi, eu nu am voie sa fac pe cineva sa rada atunci cand este trist, pentru ca rasul este satanic, daca am hobbyuri nu sunt bune, pentru ca sunt lumesti si in timpul ala as putea face ceva util, daca vreau sa fac ceva in viata asta, pentru un viitor mai bun pentru mine, gen sa-mi iau o casa, o masina, sunt amenintat ca as putea muri oricand, la ce am nevoie de aceste chestii lumesti, deci eu exact prin astea am trecut in ultima perioada, si m-am saturat. Eu si cred ca si restul, nu avem nevoie de un Dumnezeu cu fite care sa se straduiasca sa fie mereu in centrul atentiei, chiar daca asta inseamna ca noi sa trecem prin lucruri mai putin placute, nu vreau sa slavesc un Dumnezeu cu forta pe motivul ca daca nu o fac, o sa intru in iad, totul trebuie sa vina cu voia si din inima mea, nu crezi?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru AG777):

Nu sunt credincios să apăr religia, dar dta încurci rău lucrurile, din motive personale.
Așa că o să îți rezerv un răspuns special. Pun deoparte postarea ta, și o să o pun pe agenda mea de lucru.

| Helper07 a răspuns:

Omul dezamageste pe Dumnezeu nu Dumnezeu pe om.

| AG777 explică (pentru Helper07):

Imi pare rau ca te pretezi doar la simple lozinci, cu astea nimeni nu va fi convins sa adere la convingerile tale

Cel mai bunt argument si cea mai buna dovada este tot ceea ce traiesti pe pielea ta, tot ceea ce ti se intampla in viata de zi cu zi, degeaba incerci sa ma convingi ca nu e asa, tot ceea ce am trait pe pielea mea pana acum a stat la baza deciziei de a o lasa mai moale cu Dumnezeul tau, eu sincer chiar te sfatuiesc sa nu te straduiesti sa construiesti alte argumente, ar fi o pierdere de timp, timp pe care il poti folosi in scopuri umanitare bine placute Dumnezeului tau

sadrian46

Îmi pare rău, nu ne cunoaștem, eu sunt ateu.

Tu esti ateu, pai si atunci cum ma combati daca esti ateu, nu inteleg?, te rog sa ma scuzi

sadrian46

Dacă sunt ateu, nu înseamnă că nu pot apăra un punct de vedere care-mi se pare corect al celor ce cred.
Asta poți să înțelegi?
Exact de aceea mă port așa, ca să înțelegi și dta și alții că realitatea are nuanțe, nu e sau albă sau neagră, numai bună și numai rea, și că o noțiune nu e bătută în cuie pe perete, ca un slogan cu care defilezi pe stradă, ca să schimbi lumea. Înțelegi? Hai să stăm de vorbă, ca să înțelegi mai multe, și dta, și eu la fel.

Hmmm esti cam primul pe care l-am intalnit si face asta, insa sunt curios daca nu cumva tu doar te dai ateu ca sa-ti joci cartea, pentru ca ateismul il neaga pe Dumnezeu si nu cauta sa-l justifice in niciun fel

Întrebări similare