| Februar30 a întrebat:

Care a fost cea mai mare greseala pe care ati facut-o? Care a fost pedeapsa pe care ati primit-o pentru asta? Daca nu puteti raspunde la amandoua intrebarile, macar la una. Multumesc.

Pentru mine pedepsele nu au intarziat. Si nu mi-am dat seama pe loc ca gresesc, mereu a fost mai tarziu. Am facut rau celor ce tineau la mine si le-am provocat suferinta, din nestiinta sau rea vointa. Am primit inapoi exact suferinta pe care am cauzat-o. Nu de la persoanele ranite, ci prin alegeri gresite, vicii, sanatate slabita. Vina e uneori coplesitoare.

9 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Care a fost cea mai mare greseala pe care ati facut-o?
Că am crezut în Dumnezeu.
Care a fost pedeapsa pe care ati primit-o pentru asta?
Că am pierdut timp prețios și energie psihică serioasă cu asta.

| Februar30 explică (pentru sadrian46):

De ce a fost o greseala credinta pentru tine?
Nu ai primit in schimb lucrurile pe care le doreai?

| sadrian46 a răspuns (pentru Februar30):

De ce a fost o greseala credinta pentru tine?
Pentru că am ajuns treptat la concluzia că nu îmi pot baza existența pe povești, pe mituri.

| Februar30 explică (pentru sadrian46):

Ne putem ajuta de acele arhetipuri si simboluri din mituri, pentru a ne intelege mai bine pe noi insine.
In mituri si povesti e ascunsa multa intelepciune. Insa trebuie sa stim sa le interpretam.

| SilentRain a răspuns:

M-am născut, nu a existat zi in care sa nu plătesc de aia m-am și obișnuit
Totdeauna o să fie mai râu, niciodată mai bine

| mentholinks a răspuns:

Probabil ca m-am apucat de fumat de mic copil.

| Apokales a răspuns:

Ca am crezut ca notele conteaza si ca scoala iti ofera garantat un viitor. In fapt doar am memorat si mi-am antrenat memoria, atat. Nu am gandit deloc. Pedeapsa vine in fiecare moment cand imi ratez adevaratul potential si procrastinez.

| Anuket a răspuns:

Certurile cu părinții și frații. Un accident a schimbat tot, atunci am simțit adevăratul calvar.

| Februar30 explică:

Imi pare rau ca si voi suferiti sad