Acum 56 minute | Mircea08 a răspuns:
Adevarul il nu il gasesti in istorie, asa cum unii il cauta si il promoveaza. Istoria a fost scrisa de oameni, iar adevarul este CUVANTUL LUI DUMNEZEU, pe care nu il poti gasi decat in Biblie.
Ceea ce Dumnezeu ne-a lasat sa stim este scris in Biblie, restul nu ne este de folos pentru ca daca era de folos ar fi fost scris in Biblie.
"Nici învăţători să nu vă numiţi, că Învăţătorul vostru este unul: Hristos."
(Sfanta Evanghelie dupa Matei – 23/10)
dumnezeu spune -inainte de mine nu a fost nimeni nici dupa mine nu va fi nimeni nici un mantuitor, iisus a fost un profet atat
Nu există așa ceva. Până în 315 când Constantin monopolizează "doctrinele adevărate" s-au dezvoltat concomitent câteva zeci dacă nu sute de secte iudeo-creștine toate susțineau că au linie de învățătură directă de la adepți lui Iisus, în 315 Constantin realizează că creștinismul e o religie folositoare, dar doar dacă o poate folosit așa că convocă primul sinod niceean care nu e nicicum așa de pașnic cum se crede (mită, violențe, apel la favoruri politice) și prin oarecare conjuctură versiunea prezentă a creștinismului a fost selectată și celelalte distruse împreună cu adepți lor, dar nu înaimte ca secte (gen secta ariană) să preia la un momentan puterea când un rege arian urcă pe tron, dar acesta este înlocuit rapid (în mod misterios) și iarăși creștinismul tradițional își ia avânt. Studiază un pic sectele ariene, nestoriene, iudaite. Toate apar simultan mai mult s-au puțin.
Adevarul il nu il gasesti in istorie, asa cum unii il cauta si il promoveaza. Istoria a fost scrisa de oameni, iar adevarul este CUVANTUL LUI DUMNEZEU, pe care nu il poti gasi decat in Biblie.
Ceea ce Dumnezeu ne-a lasat sa stim este scris in Biblie, restul nu ne este de folos pentru ca daca era de folos ar fi fost scris in Biblie.
"Nici învăţători să nu vă numiţi, că Învăţătorul vostru este unul: Hristos."
(Sfanta Evanghelie dupa Matei – 23/10)
Doar închinate Domnului?
Pai da, nu ai zis si de moscheile inchinate lui Alah si alte biserici inchinate altor zeitati care se pot numii altfel. Imi pare rau dar nu sunt as la religie. Eu stiam ca doar cele inchinate Domnului se numesc biserici.
Prima biserică a fost cea catolică. Ortodoxismul a apărut după catolicism. Caută în istoria religiilor.
Nu și nu, biserica n-a fost nici catolică nici ortodoxă, din 315 până 1054 la mareea schismă biserica era o singură instituție mai mult s-au mai puțin mai erau alte secte pe lângă secta oficială care s-a dezvoltat cot la cot cu creștinismul oficial dar astea a fost interzise iar adepți lor linsați. Ce s-a întâmplat mai târziu: S-a diversificat dogmele în funcție de teritori, dogmele și tipologiile liturgice, de exemplu până să fie schisma în est orice popă putea mirui în vest doar episcopul.
Well exista o tradiție aceea a primatului episcopial și 1054 a avut loc un conflic religios între biserica crestină estică și cea vestică.
estici susținea că Alexandria trebuie să aibă primatul, vestici că Roma și astfel fiecare a dat o bulă împotriva celuilalt. Dar cot la cot voi (catolici și ortodocși) sau mai dezvoltat copți de exemplu, dar ăștia au fost scoși din uz de Constantin însă un rege local a adoptat credința lui Arius și așa a luat naștere biserica coptă.
Prima biserica o fi fost cea catolica, dar prima biserica CRESTINA a fost biserica lui Iisus, si nu a existat si nu exista nici o alta biserica crestina in afara de biserica lui Iisus, care are ca invatatura, invatatura singurului invatator Iisus Hristos. Bisericile de azi au mai multe invataturi, de aceea se si deosebesc intre ele. Acestea nu sunt crestine chiar daca ele spun ca sunt. Nu vi se pare logic sa existe o singura bisetica crestina? Nu credeti ca e corect sa fie numai "o turma si un pastor "? cum explicati citatul urmator? :
"Am si alte oi care nu sunt din staulul acesta. Si pe acelea trebuie sa le aduc, si vor auzi glasul meu si va fi o turma si un pastor."
(Sfanta Evanghelie dupa Ioan – 10/16)
E același lucru. Nu vă mai mâncați între voi, hienelor, că toți aveți același Dumnezeu numai că îl numiți altfel.
Ortodoxismul a apărut după catolicism la o buna diferență de timp. Caută și vei afla.
A împărțit creștinismul, și? Ce legătură are? Catolicii erau dinainte. Tu vorbești de anul 1054, înainte de 1054 nu a existat biserica sau ce? Nu ai înțeles ce îl interesa pe om de fapt.
E nasol dacă te cultivi de pe internet.
))) eu nu trebuie sa-ti dovedesc nimic. Caută, citește și află!
Poate nu știi ce înseamnă creștinism dacă ma pui să îți arăt unde scrie că e mai vechi catolicismul.
Tu ai adus creștinismul in discuție, nu eu foarte inteligent, ce să zic
Calmează-te că oricum ai dus discuția asta pe lângă subiect. Dacă ești necunoscător, nu înțeleg de ce te-ai băgat. Așa îi place românului să facă pe deșteptul.
Nu eu m-am băgat în seamă cu tine aiurea, ci tu.
Mai traiesti?
)) nu te doare? Nu ai obosit?
Până la venirea pe lume a Mântuitorului, Biserica Creștină avea două prototipuri: cortul, construit de către Moise, prorocul și mentorul iudeilor, și templul din Ierusalim, ridicat de către Solomon, regele evreilor (a. 970 – 930 î. Hr.). Conform Vechiului Testament ambele biserici au fost create din însăși porunca lui Dumnezeu.
Nu exista biserica crestina si nici crestini inainte de venirea lui Iisus.
(Faptele apostolilor 11:26)... "Un an întreg au luat parte la adunările bisericii şi au învăţat pe mulţi oameni. Pentru întâia dată, ucenicilor li s-a dat numele de creştini în Antiohia."
anonim_4396 întreabă: