Unde ai citit tu in Biblie ca omul trebuie sa fie sau sa se: "indumnezeiasca"?
Singurul care a dorit acest lucru a fost SATANA, sunt si printre oameni "doritori" de o seama cu Lucifer?
Da, sint o multime de doritori sa se indumnezeiasca pentru ca sensul acestei transformari este atingerea desavirsirii, adica renuntarea definitiva la pacat, impartasirea cu Harul Sfint a lui Dumnnezeu si comuniunea permanenta cu Dumnezeu. Fiecare crestin trebuie sa-si doresca sa fie desavirsit, adica sa se indumnezeiasca iar odata cu acesta sa dobindeasca mintuirea.
A ÎNDUMNEZEÍ ~iésc tranz. 1) A trata ca pe o divinitate; a diviniza; a zeifica. 2) fig. A ridica în slavă; a slăvi; a glorifica; a elogia; a cânta; a exalta. /în + Dumnezeu
Indumnezeire inseamna sfintire, impartasirea cu harul Sfantului Duh.
Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, nascut, nu facut, deci este fiu dupa fire, iar noi suntem chemati sa fim fiii lui Dumnezeu dupa har, adica indumnezeiti prin har.
"Caci dupa Sfantul care v-a chemat pe voi, fiti si voi insiva sfinti in toata petrecerea vietii voastre. Ca scris este: Fiti sfinti pentru ca Eu sunt Sfant" (I Petru I, 15-16)
exemplu de persoane indumnezeite sunt sfintii, despre care Petru Damaschin spune in Filocalia ca sufletul lor a fost inlocuit de Sfantul Duh.
Nu a fost inlocuit nimic, pur si simplu sfintii sau apostolii au primit Sfantul Duh si astfel au fost sfintiti ca discipoli si mostenitori ai crestinitatii in slujba Domnului
Pai gandeste si tu,daca trupul omului este templul duhului sfant, si Dumnezeu este intreit in fiinta, cam ce ar putea insemna, daca trupul, cere ale trupului si sufletul tanjeste dupa cel care la dat?
Dumnezeu nu e intreit in fiinta, cum spui tu, ci e unul in Fiinta si intreit in Persoane.
I Ioan 5:7 Caci trei sunt care marturisesc in cer: Tatal, Cuvantul si Sfantul Duh, si Acesti trei Una sunt.
Ai dreptate.e bine ca ai intales, si bine ar fi sa intaleaga tat muritorul, eu facui o regretabila eroare de intirpritare.multam dumitali.
Uite cum vad eu lucrurile. Noi la inceput am avut conditia, eram in Eden si conditia noastra era imediat dupa cea a ingerilor, eram apropiati. Dar de ce nu eram la nivelul lor? Deoarece noua ne lipsea cunoasterea. Eva a ales cunoasterea si Dumnezeu nu a vrut sa dea cunoasterea omului impreunata cu conditia sa din Eden, pentru ca si omul trebuia sa faca ceva. Ne-a alungat in mocirla cu o cunoastere totusi limitata dare care tindea spre absolut, noi mereu adunand mai multe informatii cu timpul. Noi trebuie sa demonstram ca alaturi de cunoastere putem sa ne mentinem credinta pentru a merita sa fim asemeni ingerilor, adica sa fim indumnezeiti, sa devenim la fel ca zeii deoarece cei care au putere, fericire, cunoastere asta sunt practic.