| Usgs a întrebat:

Care biblie e adevarata? Ca sunt mai multe pe tot globul in diferite religi

41 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Tu esti crestin sau un Gica contra?
Pentru crestini TOATE Bibliile sunt adevarate cu exceptia celor scrise de NECRESTINI precum martorii lui iehova. Totusi datorita treceri timpului este de preferat versiunite TEXTUS RECEPTUS sau KING JAMES pentru generatile noastre. In romaneste sunt valabile TOATE Bibliile ROMANESTI, Sinodala, Cornilescu, Nitulescu, Gala Galaction sunt corecte. SE EXCLUD versiunile importate de martorii lui iehova care au modificat LA GREU din textul Biblic.
Pentru pagani din care fac parte si ateii, nici o Biblie nu este buna fiindca nu le POT INTELEGE, oricvat s-ar chinui, de aici si atacul vehement contra acestor scrieri, NEPUTINTA INTELEGERII, mult si foarte mult patinoar in creier, mult alunecus.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Fiecare religie crede in cartea ei, in final niciuna nu e adevarata...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nici una nu este mai adevărată ca alta.

Răspuns utilizator avertizat
| Sofer a răspuns:

Niciuna laughing

| Panamax a răspuns:

Dupa parerea mea Biblia contine cam 30% adevar istoric.
Este foarte probabil ca un tip numit YHWH sa fi existat si sa fie conducatorul unui popor evreu incepand cu Iacov.
Dar sa-l numesti Dumnezeu creator pe razboinicul YHWH este imaginatie pura.
Cel mai probabil a fost cel mai sarac extraterestru si cel care avea cele mai multe probleme psihice dintre cei doua sute de Anunaki veniti aici pe planeta despre care povestesc tablitele sumeriene.
S-a luptat cat a putut sa-si extinda teritoriile furand si ucigand oameni de la alti colegi de-ai lui Milcom, Beelzebub, Chemos, Astarte despre care se spune ca ar fi fost chiar sotia lui.

| Digikey a răspuns:

Niciuna.

| Algo098 a răspuns:

Toate sunt fantezii.

| RKBlue a răspuns:

Toate sunt doar abureli ale unor oameni demult morti, amestecate cu niste mitologie antica si traditii fara sens.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Biblia este Cartea creștinismului. Ce întâlnim noi astăzi sunt traduceri, în diferite limbi, ale manuscriselor. În limba română există mai multe versiuni, dintre care cea mai accesibilă mi se pare cea a lui Dumitru Cornilescu. O idee bună ar fi să citești mai multe versiuni, ca să îți faci o idee cât mai apropiată de cea transmisă în original. Trist este că prin traduceri se pierd/ schimbă unele sensuri, fiecare limbă având în spatele ei o vastă cultură, un fel de a percepe lumea. Cum spunea și proful meu de română din liceu, Eminescu în germană nu e Eminescu... laughing

| Dana1999 a răspuns:

Adevarul este acela pe care îl crezi tu. In mintea ta.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Dacă te referi la texte și cărți sacre specifice altor religii, nu știu. Referitor la Biblie, din câte știu, este alcătuită din 2 părți: Vechiul Testament, scrierile originale sunt în ebraică și aramaică ( conține Creația, perioade/evenimente istorice importante și Iudaismul). Noul Testament (Creștinismul) textele originale sunt în greacă. Atestă autenticitatea celui Vechi prin împlinirea Proorocirilor, cât și prin referiri la anumite evenimente sau persoane menționate acolo.

| alex598 a răspuns:

Există aplicația și site-ul YouVersion. Orice versiune găsești acolo e bună. Dacă ai confuzii legat de diferențele dintre traduceri îți recomand BibleHub. Există și site și aplicație. Acest site/aplicație are toate textele biblice în limba lor originală și dă explicații pentru fiecare cuvânt. Ca un guideline general dacă folosești BibleHub vechiul testament e cam tot în ebraică iar cel nou în greacă. Sper să îți fie de folos

| AmaGeo a răspuns:

Pana la urma nu stiu daca putem afla ca Biblia a fost modificata sau nu sau daca este vreo religie care detine tot adevarul despre cum sa-L iubeasca pe Dumnezeu omul dar in cazul meu nu am simtit nevoia s-o citesc in mare parte macar. am fost botezata ortodoxa dar am simtit nevoia sa caut informatii si din alta parte legate de minte si suflet

| sadrian46 a răspuns (pentru AmaGeo):

Putem ști, toate au fost modificate de fiecare în funcție de ce interes a avut.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Cartea fundamentală a religiei iudaice este Tora. Biblia ebraică cuprinde 24 de cărți grupate în 3 secțiuni. Talmudul esteCartea sfanta a evreilor.
In nici-un caz nu Coranul. Acesta este cartea sfanta a musulmanilor.

| LoveSleep a răspuns (pentru AmaGeo):

Ba sigur ca putem afla. Adica, am aflat deja.
Ordinea e urmatoarea: Matei · Marcu · Luca · Ioan. Prima a fost scrisa dupa aproximativ 20 de ani de la moartea lui Iisus, iar restul la fel, cu vreo 20-30 de ani intre ele.
De asemenea, oamenii nu s-au pus la pc, au descris un word pad si au inceput sa scrie. Majoritatea textelor din biblie au venit de pe bucati de hartie, bucati de piele, lemn si toate lucrurile de genul, toate scrise si povestite de oameni in decursul a aproximativ 100 de ani. Tu mai stii ce ai facut ieri? Ca eu nu. Gandeste-te ca cuvintele din biblie au fost transmise din generatie in generatie, de la om la om, fiecare a povestit varianta inteleasa de el, iar la final, a ajuns in biblie ceva foarte diferit de ceea ce era la inceput.
Daca vrei sa crezi in Dumnezeu, esti libera sa o faci, dar daca te iei dupa ce scrie in biblie, e o mare prostie. Si chiar daca ar fi cuvintele originale ale lui Iisus acolo, oamenii tot nu stiu ca nu trebuie sa fie toate interpretate ad litteram, ci contextual.

E ca si cand esti pe un drum cu 2 benzi de circulatie in acelasi sens, pe prima banda sunt foarte putine masini, pe a doua nu e nimeni, dar oamenii tot opresc si aproape ca intra in sant sa faca loc ambulantei, pentru ca in legislatie esti obligat sa o faci. Normal ca esti obligat sa o faci, pentru ca daca fiecare lucru era explicat in functie de fiecare context existent, cartea ar fi fost mai groasa decat biblia.

| Meme10Memu a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu ai scris nimic.

Nu ai zis nimic pentru ca nu stii nimic.

Spune tu.

Nu e corect. Pestele nu e doar peste.

Ai coada de maimuta de zici ca omul e primata?

Astea indica creator comun si nu stramos comun. Omul nu are coada si urechi de maimuta.

Ai minte de maimuta?

Nu ai cum sa intelegi cu mintea de maimuta.

Uite ce ai scris: "Toate sectele crestine se iau dupa biblie, la fel secta iudaica, pe nume crestinism, dar secta cea mica a iudaismului are coranul, e mai cu mot." Pentru mine, un neofit in materie de iudaism, asta inseamna.
Il citez din nou pe Napoleon: nu-i de vina destinatarul ca nu intelege un mesaj, e devina expeditorul.

Stie sa manance.

E o interpretare simplista.