Nici unul!
Cea ce susțin ateii, este ceva mai aproape de adevăr, decât cea ce susțin creștinii!
Pai cum, celalalte 5000 de religii se exclud automat? te bate Allah pe seama asta, vezi tu
Fiecare percepe adevarul in mod diferit. Ateii vor spune ca teoriile lor saunt cele adevarate, crestinii vor spune ca biblia este cea adevarata. La fel e in toate religiile, credintele. Dar cert e ca nimeni nu poate sa fie 100% sigur pe ceea ce afirma in privinta lui Dumnezeu.
Este imposibil de afirmat, la fel de bine poate fi considerat adevarul celor hindusi, sau al altor religii.
Diferenta dintre crestini si atei este una majora. Apropo, nu doresc sa insult pe nimeni, este o observatie personala. Crestinii au un adevar in care cred. Omul fara Dumnezeu NU stie ce sa creada, nu are nici macar o tentativa de adevar. El da din umeri, incurcat si isi petrece timpul facand misto de cei care sunt multumiti si au pace...
Ateii nu sustin un adevar. Ateii nu accepta irealul. Ei apara realitatea(concretul), care este patata de fantasmagoriile religioase. "Adevarul" sustinut de crestini este un plus adus realitatii.
Calea Adevarul si Viata (Ioan.14:6)
Ioan 3:16
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
Ioan 3:17-19
JUDECATA:
http://www.youtube.com/......ttp?/watch
Sincer nu stiu.Dar pe atei nu ii sustin, iar crestinii...Ce sa zic.Sunt fanatici, adica spun eu ca nu e normal sa crezi ca mai multe biserici sunt mai importante decat scolile, dau sa te duci ZILNIC la biserica, deoarece astfel iti arati credinta.Eu SPUN nu deoarece credinta prin Dumnezeu se manifesta in fel si chip, si crestinii, care se incred in popii aia prosti ( sigur nu sunt aia venitii lui Dumnezeu pe pamant ) si le dau dreptate ca si-au facut averile alea din pomeni nu sunt intregi la cap, tot ei spun ca Biblia este cea mai importanta carte, dar daca dau un examen nu stiam ca ne da sa povestim Biblia.Crestini = Fanatici ( majoritatea ), Atei= Oameni mai normali la cap.Crestinii asta inteleg din oamenii care nu sunt de acord cu ei : Atei.EI bine asta este cea mai mare porcarie din lume, iar crestinii nu au dreptul sa comenteze religia mea : Ce? Daca sunt budist, probleme? Sau o sa-mi interzica crestinii sa mai fiu? Sincer nu ma incred in nimeni, ma incred in Dumnezeu si ma duc din cand in cand la Biserica dar totul are o limita.Corect?
Isus a zis -dati cezarului ce este al cezarului si Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu. Asadar cine cere bani pentru Dumnezeu sau in numele lui Dumnezeu, nu vine de la Dumnezeu
Dumnezeu nu are nevoie de banii tai caci a lui este cerul si pamantul si cerurile cerurilor nu-l pot cuprinde. Luati seama cui slujiti si cine va jecmaneste de parai are alt nume.
Stiinta si Dumnezeu sunt adevarate dar stiinta declansata singura nu sunt de acord.
Care adevar este sutinut de catre ateism?
ateismul este lipsa credintei atata tot despre ce adevar vorbesti tu acolo
Există, din păcate, unele neînțelegeri cu privire la definiția ateismului. Este interesant de notat că majoritatea neînțelegerilor vin din partea teiștilor, ateii înclinând să cadă de acord asupra definiției termenului. Creștinii în particular, dispută definiția utilizată de atei și insistă că ateismul înseamnă ceva foarte diferit. Înțelegerea mai extinsă și mai comună a ateismului printre atei este foarte simplă: „absența credinței în existența zeilor". Nu sunt emise pretenții sau negări – un ateu este doar o persoană care se întâmplă să nu fie teistă. Uneori, acest sens mai larg este denumit ateism „slab" sau „implicit". Majoritatea dicționarelor bune și complete (unabridged) susțin deja asta.
Există și un tip mai îngust de ateism, numit uneori ateism „tare" sau „explicit". Cu acest tip, ateul neagă în mod explicit ideea ca ar exista zei – emițând o pretenție puternică ce va necesita susținere la un moment dat. Sunt atei care fac asta cu privire la zei in general și sunt atei care fac asta cu privire la anumiti zei, dar nu și cu privire la alții, față de care manifestă o lipsă de credință și nu o negare. Astfel, unei persoane îi poate lipsi credința în existența unui zeu, în timp ce neagă existența altui zeu. Definiția generală acoperă o plajă mai mare de posibile poziții printre atei și teiști. De asemenea, subliniază faptul că teiștii sunt cei care emit pretenția inițială. Definiția îngustă a ateismului ca negare a existenței zeilor, sau aserțiunea că nu există zei, este relevantă numai în contexte specializate, cum ar fi literatura filozofică.
Una dintre miciunile spuse adesea de către creștini este aceea că nu există o diferență semantică între lipsa credinței în existența zeilor și aserțiunea că zeii nu există.
A nu crede că ceva este adevărat nu înseamnă neapărat a crede că acel lucru este fals. Neacceptarea unei pretenții nu înseamnă nici a considera acea pretenție ca fiind falsă, nici a face aserțiunea că pretenția respectivă este falsă. Lipsa credinței înseamnă că recunosc posibilitatea (oricât de mică ar fi ea), dar nu văd vreun motiv pentru a crede că este adevărat. Aserțiunea că ceva nu există înseamnă că nu recunosc posibilitatea și că am motive să cred că ceva nu există.
Nu numai că a nu crede în ceva nu implică și credința că acel ceva este fals, dar în unele cazuri, în ciuda lipsei credinței în ceva, este nerezonabil a crede că acel ceva este fals. În alte cazuri, chiar dacă ceva este fals și într-adevăr nu există, nu se poate dovedi că este fals și că nu există. În momentul de față nu avem nici cea mai mică dovadă care să susțină existența stafiilor, zânelor, zeilor/zeițelor sau a speciilor de pisici hiperinteligente. Și chiar dacă niciuna dintre acestea nu există, ceea ce probabil că e adevărat, nu putem demonstra că ele nu există. Deci adevărul este că neacceptarea unei pretenții nu înseamnă nici credința că pretenția respectivă este falsă și nici asertarea că pretenția este falsă. De aceea, foarte puțini oameni fac aserțiunea că aceste lucruri nu există. Oamenii raționali, întregi la minte, vor scoate însă în evidență faptul că nu există probe consistente pentru a susține existența lor.
Teiștii spun această minciună pentru a susține o altă minciună: aceea că ateismul este o credință. Se încercă astfel deplasarea sarcinii probării unei afirmații de la cel care o susține la cel care se îndoiește de veridicitatea ei din lipsă de dovezi. Asta pentru că nu au dovezi care să ateste că zeul lor este adevărat, sau vreun motiv întemeiat pentru a crede în el și în cel mai bun caz încearcă să argumenteze că zeul lor nu poate fi infirmat. Aceasta este o tactică total lipsită de onestitate, dar și mai surprinzător este că pe teiști pare să nu-i deranjeaze lipsa argumentelor sau că cea mai bună tactică a lor este mincinoasă. Poate nu realizează că aceeași tactică funcționează și pentru existența spiridușilor, delfinilor supersonici și ciborgilor. Probabil că până și ei se întreabă ocazional de ce nu au dovezi și de ce trebuie să mintă atât de mult și de des.
"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. (Ioan.14:6)
Eu cred ca pregatim ceva pentru extraterestrii iar cind am terminat ne viruseaza si au terminat cu noi.
NuConteazaCineSunt întreabă:
anonim_4396 întreabă:
IoanieCriminalul întreabă: