Pai, din Biblie știm ca era logodită cu Iosif. Probabil ca avea deja 18 sau mai mult.
Avea 12 ani fecioara maria
Vârsta maximă a unei almah era de doisprezece ani împliniți. De asemenea, cuvântul grecesc folosit de Matei (parthenos) nu înseamnă neapărat fecioară, ci poate desemna vârsta, nu puritatea sexuală. Prin urmare, conform Bibliei Maria era o adolescentă sub treisprezece ani în momentul în care a rămas gravidă.
Nu cred. În Biblie nu scrie asta. Tu ai spus ca, cuvântul "parthenos" nu înseamnă NEAPĂRAT fecioara, deci zici ca are 2 sau poate chiar mai multe sensuri. Deci, Biblia nu spune ca Maria avea sub 13 ani
El n-a spus nimic, a dat copy-paste de undeva.
RAY nu știe nici română bine. Tu te aștepți să știe greaca koine?
Omule tu nu vezi explicatia mai sus
De asemenea, cuvântul grecesc folosit de Matei (parthenos) nu înseamnă neapărat fecioară, ci poate desemna vârsta, nu puritatea sexuală.
De ce ai votat eronat, de ce presisti in minciuna?
Nu persist în minciună. Eu am auzit cum erau tradițiile evreiești și de la logodnă la căsătorie era un an și, din ce știu, cei ce se logodeau treceau de vârsta de 15-16 ani sau erau chiar majori.
Potrivit istoricilor, Maria avea între 12 și 14 ani când s-a născut Isus. În cultura actuală, a fi mamă în adolescență pare uimitor de devreme. Cu toate acestea, maternitatea tânără era tipică pentru societatea din care facea parte Mary.
https://www.biblekeeper.com/how-old-mary-when-had-jesus/
în 25 August | Eusunteubeapasant a răspuns:
Pai, din Biblie știm ca era logodită cu Iosif. Probabil ca avea deja 18 sau mai mult.
vs
Eu am auzit cum erau tradițiile evreiești și de la logodnă la căsătorie era un an și, din ce știu, cei ce se logodeau treceau de vârsta de 15-16 ani sau erau chiar majori.
Am spus ca treceau de 15-16 ani ca sa nu mint, chiar nu mai țin minte ce varsta trebuiau sa aibă cei doi tineri pentru a fi logodiți.
în 25 August | Eusunteubeapasant a răspuns:
Făţarnicule, scoate mai întâi bârna din ochiul tău şi numai atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău" (Mat. 7, 1-5).
Vreo 13 ani. In alta ordine de idei, n-are legatura vreun duh cu asta, pur si simplu si-a tras-o cu vreunul, din cate se pare, nu cu Iosif.