anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care credeti ca este credinta cea "adevarata"? Ortodocsii spun ca ei, catolicii la fel. Reformatii, adventistii si ceilalti spun ca ei sunt de fapt. In biblie nu vad sa scrie de catolici, ortodocsi, etc, ca ar fi credinta primara. Am o gramada de insemnari in biblie dar nu am gasit vreo pomenire despre religiile actuale.

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nici una. O religie unește, iar nu dezbină și desparte.
Când spui - Tatăl nostru, te referi la un tată al nostru, al tuturor, nu este ca așa zisul duh sfânt, care ne vizitează numai pe noi la biserica noastră fiindcă ne bâ
țâim mai tare, sau care ne binecuvintează pe noi, că mai folosim căruța ca în Evul Mediu, că automobilul e cu Satana ca Amish și Huteriții. Concluzia, nici una.
https://www.youtube.com/watch?v=eoVZWgWjVRo
https://www.youtube.com/watch?v=bZIrU7m0gx0

108 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Grupările ce s-au despărţit de Biserica apostolică (protestantismul in 1520 si gruparile neoprotestante – târziu, în sec. 19) au pierdut invăţături de bază ale Bisericii Noului Testament: PREOTIA si rolul acesteia în realizarea lucrarilor harice ale Bisericii, transmiterea harului iertării, "Predania" ca al doilea izvor al Revelatiei divine, etc..., păstrarea modului de viaţă al primelor comunităţi apostolice, inlocuirea lui cu "obiceiurile" sectante lutherane sau neoprotestante, etc...

Spre deosebire de cele peste 10000 de secte care descind din "miscarea protestantã", Biserica Ortodoxă este Biserica Apostolică, cea care a rămas neschimbată, (având "obsesia" păstrării neschimbate a învăţăturilor şi a interpretărilor lor pe linia în care primele comunităţi apostolice le-au păstrat).

Biserica Ortodoxă a continuat fãrã nici o deosebire învăţăturile Bisericii apostolice. Ea a insistat ca esenţa de bază a ei să fie "neschimbabilitatea" pentru că doar aşa s-ar fi păstrat şi autoritatea acestor învăţături (provenind fidel de la Hristos şi de la apostoli...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Kevinn2000):

Am mai răspuns mai sus. Dar cele 4000 de religii ce faci cu ele?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Celcestietot):

Ba puteai, ca dovadă cum a murit, sau nu prea.

| Celcestietot a răspuns (pentru sadrian46):

In acest caz conteaza cum a fost ca si persoana de-a lungul vietii, nu cum a murit.

| Kevinn2000 a răspuns (pentru sadrian46):

Dacă crezi că o religie este adevărată doar dacă există doar una singură care păstrează toți oamenii fără să se îndepărteze de la credință și de acea religie... Mda.
Nu cred că e posibil așa ceva.
Eu cred că religia creștin-ortodoxă este cea adevărată.
" Dar cele 4000 de religii ce faci cu ele? "
Și cred că oamenii care sunt în alte religii pot ajunge în rai, dacă cred cu adevărat în Dumnezeu, dacă sunt oameni buni și dacă respectă religia în care sunt.

| Kevinn2000 a răspuns (pentru Kevinn2000):

Țin să menționez că oamenii care sunt de altă religie în afară de cea ortodoxă și află că cea ortodoxă este cea reală și nu vrea să devină și el creștin-ortodox, nu știu ce se va întâmpla.

| Kevinn2000 a răspuns (pentru Kevinn2000):

Cea adevărată*

| danut a răspuns:

In primul rand se vede ca habar nu ai NIMIC, despre religie. Pe Dumnezeu nu IL interese4aza ce vrea unul sau altul despre religie ci ce vrera EL. Religiile NU UNESC ci DEZBINA asa cum a spus Dumnezeu Fiul: Matei 10, 34. Sã nu credeti cã am venit s-aduc pacea pe pãmânt; n-am venit sã aduc pacea, ci sabia.
Doi, Dumnezeu descrie in mod CLAR in Biblie cum arata RELIGIA SA dar noi nu vrem pentru ca ne dorim o RELIGIE dupa dorintele si firea noastra. Dumnezeu arata in mod CLAR in Apocalipsa cum trebuie sa fie religia din timpurile noastre: Apocalipsa 12, 17. Si balaurul, mâniat pe femeie, s-a dus sã facã rãzboi cu rãmãsita semintei ei, care pãzesc poruncile lui Dumnezeu, si tin mãrturia lui Isus Hristos.
Apocalipsa 14, 12. Aici este rãbdarea sfintilor, care pãzesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus.
Oau, chiar de DOUA ori sunt repetate CERINTELE religiei lui Dumnezeu: PORUNCILE LUI Dumnezeu (Dumnezeu a scris DOAR cele 10 Porunci) si CREDINTA LUI Isus Hristos, Dumnezeu FIUL. Care a fost CREDINTA lui Hristos (Citim in Biblie): S-a Botezat la 30 de ani (matur), in Sabat mergea la Biserica (nu Duminica) si lua Sfanta Cina cu Ucenicii (cei din credinta SA) Daca mai gaseste cineva un alt RITUAL Religios lasat de Hristos sa-l indice CU Biblia.
In concluizie Dumnezeu ARATA in mod CLAR care este RELIGIA SA. Se vede ca NU sti sa citesti sau daca o faci este mai greu cu INTELESUL.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Kevinn2000):

Ei da, iar ei trebuie să vrea, nu-i așa, că tu deja îi ameninți, că nu știi ce se va întâmpla (rău) cu ei. Ei, băiete, băiete, antic mai ești, cu religia ta cu tot!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru danut):

Transforma apa în vin. Așa au făcut conaționalii lui prin cârciumi la noi la sate zeci de ani. Nimic nou sub soare. Usca un smochin fiindcă nu-i dădea lui fructe la comandă.
Arunca porcii în prăpastie provocând pagube la corporatiști. Trântea pe jos tarabele cu mici afaceri din curtea exterioară a Templului, stricând bișnița la bieți oameni săraci. E greu cu înțelesul Bibliei dacă refuzi să vezi pe Isus - omul din ea.

| danut a răspuns (pentru sadrian46):

"Transforma apa în vin."
Te rog sa te interesezi (pe net daca nu in alta parte) CAND apare vinul ca bautura in lume. Dupa asta mai discutam.
"usuca un smochin fiindcă nu-i dădea lui fructe la comandă."
Ar fi fost mai credibil in EXEMPLUL dat ucenicilor daca USCA un om?
" stricând bișnița la bieți oameni săraci"
Mai citeste, acolo NU intrau saracii, aia aveau o curte mai separata. Dar ce cautau acei "mici bisnitari" in curtea LUI. Ti-ar place daca in casa ta te-ai trezi cu cateva tarabe de bisnitari? Ar fi ideal, nu?

| Digikey a răspuns (pentru Kevinn2000):

Indoctrinel ai raspuns si tu ca sa faci pe Gica contra?
Cauta mai intai etimologia cuvantului religie si vezi la ce se refera.
Ortodocsii tai au aparut destul de tarziu pe piata cu religia lor.Este o secta desprinsa din religia crestina care la randul ei este o religie desprinsa din iudaism, religie fondata de Moise care a fost crescut si educat de egipteni. Povestea cu ovreiasul mic plutitor intr-un cosulet m-a induiosat la maxim dar este o mincina gogonata ca multe altele din biblie.
Deja pe vremea lui Moise existatu religii mai "adevarate."

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Kevinn2000):

Pavel era ortodox? Sau Petru, Matei, Marcu, Luca, Ioan? Sfantul Lazar era ortodox? Talharul de pe cruce era ortodox? Erau crestini, nu spune nicaieri de ortodoxie sau mai stiu eu ce religie. Credeau in Dumnezeu! Sau parintele Avraam caruia i s-a aratat Sfanta Treime era ortodox? Ziceau ca noi suntem ortodocsi si avem credinta cea adevarata? Ilie si Enoh care au fost ridicati la cer spuneau ca aveau o religie sau se mentioneaza ceva? Se rugau lui Dumnezeu si au fost gasiti vrednici de imparatia Domnului. Sa ma lasati cu credinta cea adevarata. Ba adventistii, ba ortodocsii, etc. Atata vreme cat marii sfinti si apostoli din biblie nu erau in x sau y religie restul sunt povesti. Ai cele 10 porunci, ai fericirile, ai toata biblia din care sa inveti ce inseamna adevarata credinta. Daca scria undeva ca vreun personaj din biblie a fost ortodox, catolic sau mai stiu eu ce, eu de maine aderam la ei. De ce credinta ortodoxa este cea adevarata? Pentru ca asa zice mitropolitul care are sofer personal? Isus avea masina si sofer personal? Calugarii depun un juramant de Saracie si Ascultare, unde e saracia? Sunt foarte putine manastiri in ziua de azi care mai tin de saracie, ceilalti cauta sa ADUNE bani pentru mitropolit. Aia e dreapta ta credinta? Nu ma crezi? Vezi la marile manastiri precum Nicula, Ramet, Cozia, Putna etc cum se aduna banii in cutii. Pacat ca asta a ajuns "dreapta credinta". Asa spun si catolicii si adventistii ca "oamenii care sunt in alta religie in afara de cea x si afla ca ea x estea cea reala si nu vrea sa devina si el x, nu stiu ce se va intampla". Au fost multi care au incercat sa ma treaca la alta religie, stai linistit frate ca nici a ta nu e mai buna ca a mea. Si la tine sunt lipitori si biblia o avem cu totii. Stiu ce am de facut numai trebuie sa vreau sa pun in aplicare ce scrie acolo. Crezi ca atunci cand vor veni cei 7 Arhangheli sa cante din trambite ti se va pune pe frunte un semn ca esti ortodox pentru a te salva de prapad? Sau ca esti evanghelist si mai stiu eu ce religie. Pana la Dumnezeu trebuie sa treci peste toate cetele ceresti, te mananca sfintii pana acolo. Va fi 0 religia ta, comparat cu sacii de pacate pe care-i ai in spate cu tine cand incerci sa urci spre imparatie. Trebuie sa ai grija de sacii aia de pacate care te trag in jos, sa nu mai zicem ca si diavolii te vor trage in jos sa nu cumva sa urci catre Sfanta Treime.
Credinta ta e timpul petrecut pe pamant si modul in care l-ai petrecut. Totul este desertaciune dupa cum spune Eclesiastul. Este o mandrie sa spui ca numai credinta mea este cea adevarata, trebuie sa ne consideram cei mai mari pacatosi si nu mai buni ca altii pentru ca nimeni nu e drept sub cer. Pacatul mandriei este un pacat radacina al altor pacate precum avaritia (vezi goana dupa bani a clericilor), pizma, rautatea, rasismul, etc, etc.
Noi suntem cei mai buni, cine ma? Cu totii suntem vai de noi in ceea ce priveste religia. Auzeam de la un vecin ca l-au chemat adventistii sa va cum se roaga ei sambata, bun, nimic rau. Da omul asta era sarac si nu avea bani de niste papuci de mers pe drum mai buni. A cerut de la domnul pastor 50 lei, i-a zis ca trebuie sa vorbeasca in adunare cu comitetul sa vada daca se poate. Mama ei de credinta, scotea el 50 lei si zice ia si du-te de ia ceva in picioare. Ca tot avea gip-ul la poarta bisericii adventiste. Tu nu misti un pai de jos pentru cel in nevoie dar esti in credinta adevarata? Vezi si cu maghiarii din Ditrau care vor sa-i alunge pe oamenii aia straini care lucreaza in brutaria lor. Azi au mers la biserica, eu in locul lor nu mergeam pentru ca stiu ca faceam un sacrilegiu. Zice in biblie sa lasi darul la usa si sa mergi sa te impaci cu cel cu care esti in discutie. Apoi sa mergi la biserica sa te rogi. Ei cred ca sunt reformati sau romano-catolici. Si acolo e credinta cea adevarata? La ortodocsi am zis deja de avaritia din manastiri. Sa fim atenti ce numim credinta adevarata pentru ca toti au multe bube pe ei care nu iasa nici dupa ce le canda preotul la cap.

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e de vină credința dreaptă, adică cea ortodoxă, fiindcă nu o dovedim prin fapte bune! Cu ce e de vină Domnul Iisus Hristos că a fost trădat de Iuda? Dar dacă nu ai credință dreaptă, mai știi cui te rogi? E tot una să te rogi lui Hristos cel pururea viu, cu a te ruga unui idol al păgânilor?
Ce spune Biblia la Efeseni 4, 5: " Este un Domn, o credință, un botez". Deci nu sunt mai multe credințe și nici mai multe botezuri și nici mai mulți Domni!
Iar Sfântul Apostol Pavel spune la 1 Timotei 3, 16: "Și cu adevărat, mare este taina dreptei credințe".
Credința adevărată este cea lucrătoare prin iubire, dar care este și întru adevărul dogmelor și în deplinătatea harului din Biserica lui Hristos.

Nu ameninț, doar am spus că nu știu ce se va întâmpla, nu cunosc atât de multe despre religie.

Acum văd că ai pus și " ( rău ) "...
Ai interpretat total greșit, eu chiar nu știu ce se va întâmpla cu ei, rău sau bine, habarnuam, nu am căutat răspunsul la această întrebare.

| AC4S4 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Vamile vazduhului, ingerul primit la botez (care este facut in mod incorect copiilor), precum si multe alte obiceiuri/credinte venite dinspre partea gnostica/pagana.

| Kevinn2000 a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu măcar realizezi cât de mult m-ai judecat cu acest răspuns al tău, fără măcar să mă cunoști?
Poate ai greșit, nu ți-ai dat seama, dar gândește-te de mai multe ori înainte să spui ceva. În fine, eu te iert, nu țin ură sau dușmănie nimănui.
Acum, să o luăm pe bucăți. Încerc să-ți răspund cât de bine pot, la tot ceea ce știu să îți răspund.
Pavel, Petru, Matei, Marcu, Luca, Ioan și Sfântul Lazăr poate că nu erau creștini-ortodocși, sincer nu știu ( nu știu foarte multe despre religie, nu sunt foarte informat ), dar asta nu înseamnă că nu putem avea noi o religie, eu m-am născut creștin-ortodox și așa am rămas, iar după un timp am început să nu merg la biserică mai deloc, în afară de înviere, odată pe an. Am început să mă iau după anumiți oameni care spuneau că trebuie doar să credem în Dumnezeu și să ne rugăm la el, fără să mergem la biserică, dar recent am văzut niște oameni " cerându-se " într-un fel, iar eu am ajuns la concluzia că este bine să merg la biserică și să mă rog și acolo, nu numai acasă.
Acei sectanți care se " certau " cu cel care mi-a schimbat părerea despre biserică, nu aveau argumente plauzibile deloc, ba chiar nu mai aveai ce să-i răspundă la un moment dat și a blocat comentariile pentru ceva timp ( sectantul care a publicat postarea ).
Cât despre preoții bogați, care nu ajută oamenii și ce ai mai zis tu pe la jumătatea răspunsului tău, da, într-adevăr există acești preoți, dar știi care este scopul lor?
Ei bine, scopul lor este de a îndepărta oamenii de la credință. Asta nu o spun de la mine, este scris din câte știu eu de sfântul Paisie Aghioritul sau ceva de genul, dacă vrei screen shot cu partea în care scrie asta, ori link, lasă-mi Facebook ul tău sau instagramul, în caz că ai.
Eu așa simt, că religia creștin-ortodoxă este cea adevărată, dar nu oblig pe nimeni să creadă asta, fiecare cu gândirea lui. Fiecare face ceea ce simte că trebuie să facă.
" Până la Dumnezeu trebuie să treci peste toate cetele cerești, te mănâncă sfinții până acolo. Va fi 0 religia ta, comparat cu sacii de păcate pe care-i ai în spate cu tine când urci spre împărăție. Trebuie să ai grijă de sacii aia de păcate care te trag în jos, să nu mai zicem ca și diavolii te trag în jos să nu cumva să urci către Sfânta
Treime. "
Eu știu că dacă te spovedești și spui toate păcatele, și chiar îți pare rău pentru păcatele săvârșite și vei încerca cât de mult poți să nu mai faci păcate multe și să faci păcate cât mai mici, și repet, să încerci să faci cât mai puține, păcatele îți vor fi iertate. Asta înseamnă să te îndrepți, și pe lângă ce am zis mai sus, să devi și un om mai bun, nu doar să nu mai faci multe păcate.
" Este o mândrie să spui că numai credința mea este cea adevărată, trebuie să ne considerăm cei mai mari păcătoși și nu mai buni ca alții pentru că nimeni nu e drept sub cer. "
Eu nu sunt mândru deloc când spun că, credința în care sunt eu este cea adevărată. Nu mă mândresc, este doar ceea ce cred eu.
Mă consider păcătos, normal, dar totodată îmi pare rău pentru păcatele săvârșite și încerc să fac cât mai puține păcate și să fiu un om bun, și da, ai dreptate, nici un om nu este drept, cu toții păcătuim.
" Tu nu miști un pai de jos pentru cel în nevoie, dar ești în credința cea adevărată? "
Există mulți oameni care nu sunt tocmai niște oameni foarte buni, sau doar buni, care sunt într-o religie.
Oamenii sunt diferiți...
Poate acel om nu a vrut să ajute atunci, poate a vrut să păstreze banii pentru altceva și a zis că mai bine îi dau ceilalți oameni de acolo cei 50 de lei sau poate consideră că e de ajuns pentru el să nu păcătuiască mult, fără să facă fapte bune, nu ai de unde să știi cum gândește omul.
Prima dată credeam că te referi la mine când ai spus ce am scris eu un pic mai sus în ghilimele. happy

| Digikey a răspuns (pentru anonim_4396):

"parintele Avraam caruia i s-a aratat Sfanta Treime "
Si Avraam a taiat un vitel a copt azime si a adus vin ca sa se infrupte sfanta treime?
Se vede treaba ca Duhul Sfant are antecedente ca miraculos in ziua aceea a ramas gravida si Sara.

| GicaGigekGica a răspuns (pentru Digikey):

Esti asa sigur? Ai trait tu pe atunci si fix asa s-a intamplat?

| Digikey a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Asa scrie in Biblie.
Daca nu stii unde sa cauti este în capitolul 18 al cărții Facerii.

| GicaGigekGica a răspuns (pentru Digikey):

Asa, si ce rezulta de acolo. Da-mi mai exat versetele de unde ai tras tu concluzia asta.

| Digikey a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Cheama pe cineva care stie sa citeasca sa te ajute, Nu este obligatia mea sa ajut toti handicapatii si retardatii sa inteleaga ce scrie in Biblie.

| GicaGigekGica a răspuns (pentru milan9):

Si atunci ce parere ai despre icoane. In Biblie scrie CLAR
Exodul 20: Să nu-ţi faci vreun idol reprezentând vreun lucru de sus din cer, de jos de pe pământ sau din apele de sub pământ.
Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti, fiindcă Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos
Sa fim seriosi frate, cata hotie exista in biserica Ortodoxa si cate obiceiuri pagane...
Isus s-a jertfit pe cruce pentru a ne ierta pacatele, atunci de ce trebuie sa te spovedesti la popa? Dumnezeu nu te iarta prin intermediul lui, de asta a venit Hristos pe Pamant, ca sa avem iertare prin el. Popa e un pacatos, doar Isus a fost fara pacat si doar el ne iarta.
De ce tot popii au facut o afacere din religie si se duce la portile oamenilor la cersit, venind sub pretextul ca sfinteste casa. Cum poate un pacatos sa sfinteasca, cum poate niste apa chioara si busuioc sa sfinteasca?
Cum te poate vindeca Arsenie Boca daca vindecarea e doar la Dumnezeu?

| milan9 a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Chiar deasupra Chivotului Legii (si la porunca lui Dumnezeu!) chiar DEASUPRA CELOR ZECE PORUNCI se aflau STATUILE (sau "chipurile cioplite") ale HERUVIMILOR.

- Erau acestia idoli? Nu.
- Orice obiect, statuie, chip cioplit, fotografie, imagine (gr. ikonos= IMAGINE) este idol? Nu.
- Care este atunci PARTICULARITATEA idolului? Vechiul Testament scoate in evidenta o singura particularitate: "obiectul" ce nu face trimitere la Dumnezeul cel adevarat, ci la o entitate/zeitate CATEGORIC falsa (Istar, Mithra, Baal, Osiris, etc... )

Iconele in schimb (asemeni heruvimilor CERUTI DE DUMNEZEU- tot icoane si acelea) trimit la credinta reala, la Dumnezeul real, potenteaza actualizarea evenimentelor biblice, tot la fel cum o fac brosuricile si cartuliile miilor si miilor de denominatiuni neoprotestante ce s-au rupt de Biserica...

| milan9 a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Că trebuie să renunţăm la confuzie şi să vedem că porunca a II-a a fost dată doar într-un anumit context, un context care a ţinut de O ANUMITĂ RELIGIE (poruncă dată doar evreilor!), contexte care au ţinut de UN ANUMIT timp istoric (dată acum 3800 de ani!).

UNICUL SCOP pentru care a fost data aceasta porunca a fost doar ELIMINAREA CONCURENŢEI (a falselor zeităţi păgâne care Îl concurau pe Dumnezeu), si nicidecum eliminarea obiectelor de cult, din moment ce evreii insisi aveau SUTE de obiecte de cult…

| GicaGigekGica a răspuns (pentru milan9):

Bine. "Sa nu iti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri" Atunci de ce va inchipuiti ca Isus arata ca pe icoana? Nu e corect, daca scrie atat de clar ca nu trebuie sa iti faci nic un fel inchipuire despre ce este sus in ceruri, de ce il desenati pe Isus?
Dar sfintii ce legatura au cu Dumnezeu? Dumnezeu a zis sa te inchini odar lui si atat. De ce te inchini Maicii Domnului? Ea doar l-a nascut pe Isus, nu mai are putere acum. La fel si apostolii, au facut minuni cand au fost pe Pamant, acum nu mai au putere!
Religia corecta trebuie sa fie bazata doar pe cele 10 porunci si Isus (ce a facut si a zis el) Nu ma lua pe mine ca Moise avea icoane, Isus a schimbat legea lui Moise.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru suntserios):

Ai facut o mare greseala de logica aici. Pentru ca e imposibil ca cineva sa-ti aleaga credinta pentru tine. E adevarat ca unii parinti isi introduc copilul in credinta lor si il invata pe acesta despre credinta respectiva, dar copilul crescand capata ratiune si independenta de a alege. Astfel orice alegere ai face este alegerea ta personala. Daca alegi sa ramai in credinta parintilor tai, sa o schimbi sau sa devii ateu tine doar de tine. De asemenea daca alegi sa nu-ti pese de credinta e si asta o alegere personala. Apropo, eroarea ta de logica se numeste in engleza "genetic fallacy" si presupune judecarea eronata a originii subiectului argumentat si nu a subiectului in sine.
"This fallacy avoids the argument by shifting focus onto something's or someone's origins. It's similar to an ad hominem fallacy in that it leverages existing negative perceptions to make someone's argument look bad, without actually presenting a case for why the argument itself lacks merit."
Data viitoare cand argumentezi incearca sa o faci logic si fara erori puierile happy

| CostinAlamariu a răspuns (pentru Celcestietot):

Unde m-am inchinat eu oamenilor? Despre ce saracia vorbesti?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Asa, deci sa intelegi ca parintii tai sunt, sa zicem musulmani. Iar tu ai incercat vreo 15 religii pana acum in viata si ai ajuns la concluzia ca ortodoxia e cea mai buna? Sau ma rog... cate religii ai incercat pana acum? Da macar 8-9 luni acolo sa iti dai seama si sa o studiezi ca sa ajungi sa iti alegi singurel religia?