Nici una. O religie unește, iar nu dezbină și desparte.
Când spui - Tatăl nostru, te referi la un tată al nostru, al tuturor, nu este ca așa zisul duh sfânt, care ne vizitează numai pe noi la biserica noastră fiindcă ne bâ
țâim mai tare, sau care ne binecuvintează pe noi, că mai folosim căruța ca în Evul Mediu, că automobilul e cu Satana ca Amish și Huteriții. Concluzia, nici una.
https://www.youtube.com/watch?v=eoVZWgWjVRo
https://www.youtube.com/watch?v=bZIrU7m0gx0
Cine esti tu, Gigele, sa-L contrazici pe Dumnezeu? Daca te-ai fi obosit sa verifici raspunsul meu ai fi gasit si singur raspunsul la problema ce te framanta... De ce nu ai facut-o totusi? Doar ti-am spus ca Dumnezeu a cerut HERUVIMII DIN AUR! Este deci adevarat ca intr-o secta nimeni nu mesteca altceva decat ce este deja mestecat/ interpretat de liderii gruparii?
Spune Dumnezeu:
"Să faci şi capac la chivot, de aur curat, lung de doi coţi şi jumătate, şi lat de un cot şi jumătate."
"Apoi să faci doi heruvimi de aur; şi să-i faci ca dintr-o bucată, ca şi cum ar răsări din cele două capete ale capacului;"
"Să pui un heruvim la un capăt şi un heruvim la celălalt capăt al capacului."
"şi heruvimii să-i faci ca şi cum ar ieşi din capac. Heruvimii aceştia să fie cu aripile întinse pe deasupra capacului, acoperind cu aripile lor capacul, iar feţele să şi le aibă unul spre altul; spre capac să fie feţele heruvimilor."
"Apoi să pui acest capac deasupra la chivot, iar în chivot să pui legea ce îţi voi da."
Dupa cum vezi, gruparea ta neoprotestanta (in limitata sa interpretarea eretica) va trebui sa-L ia pe Dumnezeu la intrebari pentru ca o fi incalcat poate porunca a II-a (care de fapt se refera la zei falsi si nu la chipuri sau statui in sine)!
Mama lor de heruvimi, am inteles, heruvinii sunt buni pentru ca Dumnezeu a spus sa-i faca. Chiar daca legea lui Moise nu mai e valabila. Dar totusi, unde scrie in Biblie sa te inchini la icoane si sa il desenati pe Isus pe icoane. De ce va faceti inchipuiri cu Isus daca nu stiti cum arata. E mai important chipul si trupul pamantesc decat duhul lui? Duhul si amintirile nu trebuie sa le avem pe hartie, pe icoane ci in inima.
" va trebui sa-L ia pe Dumnezeu la intrebari pentru ca o fi incalcat poate porunca a II-a" Poruncile au fost facute pentru oameni, nu pentru Dumnezeu. De ce interpetrezi Biblia gresit. Asa pot sa preascurvesc si eu, ca doar Avraam avea baxuri de neveste, roabe si tiitoare...
Da-le in mama lor de religii ca toate sunt false si necorespunzatoare Bibliei, dar un om care umbla cu Isus si face voia lui are Duhul Sfant in el pe care l-a primit la botez pe baza juramantului sau ca il va urma pe Isus pana la moarte. Acum intrebarea e: Ce jura copilul ala cand il botezati voi daca nu e constient de ceea ce face? Oare asta nu e indoctrinare, il boteaza de mic ca apoi sa zica: Eu asa m-am nascut, ortodox raman, asta e adevarul!
Botezul ca botezul, dar primeste pruncul duhul sfant la botez? NU!
Si chiar daca il primeste cum poate sa ramana in el daca atunci cand e mai mare injura, se duce prin cluburi, devin curvari etc? Uite asta e descrierea unui ortodox...de Craciun se imbata ca porcii, de Paste la fel si cate altele..Mai vrei Duh Sfant, mai vrei pe Hristos, mai vrei Rai? Noo, clar nu.
Imi place ca prima data mi-o dai pe aia cu "ortodocsii au adaugat carti in biblie" si cand eu iti zic ca de fapt protestantii au scos carti te intorci ca la Ploiesti si mi-o dai pe aia cu "pana la urma orice biblie transmite acelasi lucru". Haha ok frate. Cope.
Doar fiindca prietenii tai se intampla sa fie ortodocsi si de asemenea needucati nu inseamna ca ortodoxia nu e adevarata. Exista oameni extrem de rai de orice religie a pamantului. Si asa cum exista oameni rai de toate religiile exista oameni buni de toate religiile. Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru si noi alegem cum sa ne traim viata. Pe langa prietenii aia a tai asa zis ortodocsi care înjura de Dumnezeu sa stii ca mai exista o armata intreaga de sfinti ortodocsi care si-au dat viata pentru credinta lor, pentru patria lor si pentru tot ce au iubit ei. Din iubire si pentru iubire. O sa te concentrezi pe prietenii tai hulitori si o sa-i ignori pe toti oamenii extraordinari care au trait o viata nobila dpdv sufletesc in ortodoxie? Si da, sunt absolut convins ca ortodoxia e credinta cea adevarata. Pentru ca ortodoxia nu e rezultatul luptei pentru putere a papalitatii catolice si nici rezultatul unei reforme intamplatoare dupa secolul 16. Ortodoxia e exact ce ne-a invatat Dumnezeu sa facem, neschimbat de mii de ani. De la Noe, Avraam, Moise, David pana la incarnarea Logos-ului si dupa prin apostoli si sfintii parinti ai bisericii exista o linie neintrerupta dogmatica. Nu ne-am trezit din neant in secolul 16 asa cum a facut Luther sau in secolul 19 cum au facut alti protestanti si nici nu am aparut din dorinta politica de dominatie a papalitatii. Daca doresti sa fi in adevar iti sugerez sa studiezi cu atentie si obiectivitate istoria Bisericii si invatatura ei. Avem nenumarate carti scrise de sfintii parinti ai primelor veacuri. Avem sinoade ecumenice si nenumarate comentarii. Informatia e acolo si ii asteapta pe cei care iubesc adevarul si urasc minciuna
"neschimbat de mii de ani. De la Noe, Avraam, Moise, David pana la incarnarea Logos-ului si dupa prin apostoli si sfintii parinti ai bisericii exista o linie neintrerupta dogmatica"
Uite aici ti-ai adus un contraargument, Isus a venit pe Pamant sa schimbe legea lui Noe, Avraam si Moise...Deci voi sunteti israelitii, un popor cartitor si neascultator! De asta avem atatia ortodocsii care injura si isi bat joc de Dumnezeu. Si cum am zis si mai sus:
Da-le in mama lor de religii ca toate sunt false si necorespunzatoare Bibliei, dar un om care umbla cu Isus si face voia lui are Duhul Sfant in el pe care l-a primit la botez pe baza juramantului sau ca il va urma pe Isus pana la moarte. Acum intrebarea e: Ce jura copilul ala cand il botezati voi daca nu e constient de ceea ce face? Oare asta nu e indoctrinare, il boteaza de mic ca apoi sa zica: Eu asa m-am nascut, ortodox raman, asta e adevarul!
Botezul ca botezul, dar primeste pruncul duhul sfant la botez? NU!
Si chiar daca il primeste cum poate sa ramana in el daca atunci cand e mai mare injura, se duce prin cluburi, devin curvari etc? Uite asta e descrierea unui ortodox...de Craciun se imbata ca porcii, de Paste la fel si cate altele..Mai vrei Duh Sfant, mai vrei pe Hristos, mai vrei Rai? Noo, clar nu
Eu nu sunt vreun teolog cu scoala. Sunt un copil de 14 ani care nu sunt botezat si am dreptul sa imi aleg religia si credinta si sa fiu constient de alegere si care cunosc putin din adevar si vreau sa spun ceea ce mi se pare gresit. Oricate argumente as aduce eu, veti avea si voi altele. Fix asa era si in Egipt, Moise facea minuni iar vrajitorii aratau ca si ei pot, dar doar Dumnezeu face dreptate! Eu mi-am facut treaba si cred ca Dumnezeu m-a luminat sa pot sa argumentez foarte bine ce stiu. Acum depinde de fiecare, daca vrei sa intelegi ce zic sau daca esti indoctrinat de mic si refuzi.Dar exista un sfarsit si atunci vom afla tot adevarul.
Nu, Iisus n-a venit pe pamant sa schimbe vreo lege. Ai citit macar Biblia? "Să nu socotiți că am venit să stric legea sau profeții; n'am venit să stric, ci să plinesc. 18. Că adevăr vă grăiesc: Înainte de a trece cerul și pământul, nici o iotă sau o cirtă din lege nu va trece până ce toate se vor împlini." Hristos spune clar, negru pe alb ca n-a venit sa schimbe Legea vechiului testament. Singurul lucru schimbat au fost traditiile din acea vreme a evreilor, in rest tot ce a fost valabil de la Adam incoace primit de la Dumnezeu a ramas valabil. Tu crezi ca Dumnezeu se razgandeste? Crezi ca Vechiul Testament e degeaba?
Si unde ai vazut tu ca botezul e un juramant? Scrie asta in Biblie ca botezul e juramant? Botezul este prima conditie a mantuirii. Iisus ne spune ca "de nu se va naşte cineva din apă şi din duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu" (Ioan 3, 5). Asta inseamna ca daca nu il botezi pe copil si acesta moare nebotezat nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu. Si asta e un lucru de-a dreptul malefic. Unde mai e iubirea crestina? Daca un copil mic ar fi prins intr-o casa care arde te-ai duce cat mai rapid sa-l salvezi sau ai astepta pana face 18 ani si isi da propriul acord de a fi salvat? Inca nu iti dai seama cat de ridicola e opinia asta despre botez? Si din nou spui tampenii cum ca toti ortodocsii ar injura si ar merge in cluburi dar spune-mi te rog Sfantul Nicolae a facut asta? Sfantul Serafim de Sarov a mers in cluburi si a injurat? Dar Sfantul Spiridon? Dar Sfantul Nectarie? Dar Sfantul Iustinian Popivici? Pentru tine nu exista decat ortodocsi care beau si injura dar cand iti reamintesc de toti sfintii Bisericii te faci ca ploua. Nu esti deloc onest. Cum indraznesti macar sa spui ca "Dumnezeu te-a luminat" daca minti si nu spui adevarul? Spune-mi te rog ce fel de "Dumnezeu" te-a luminat? Un dumnezeu al minciunii si mandriei. Nu vezi cat de mandru esti? Crezi ca tu le stii pe toate si oricine nu e de acord cu opinia ta e indoctrinat? Esti doar mandru si ai impresia ca le stii pe toate. Sunt de acord ca trebuie sa-ti folosesti ratiunea dar ratiunea nu exista fara onestitate si informatie suficienta. Tu nu stii nimic din istoria bisericii deci n-ai informatie suficienta si nici nu esti onest. In loc sa te smeresti si sa asculti ce iti zic altii alegi sa fi mandru si s-o tii doar pe a ta.
Parca nu apartineai de nicio religie. De ce imi trimiti un video cu niste lunatici penticostali? Te cam contraici baietas de 14 ani.
Cand am zis eu ca nu apartin de nici o religie? Tu cati ani ai domnule?
"Si chiar daca il primeste cum poate sa ramana in el daca atunci cand e mai mare injura... " Ce logica e asta omule? Si daca intr-o secta ar primi (dar nu primeste- cele 40000 de secte crestine s-au desprins/rupt de Biserica- aia de care Hristos a spus ca e UNA singura.), deci daca ar primi, spuneam, prin pacate nu tot pierde legatura cu Dumnezeu?
Neoprotestantii ce isi inchipuie ca fac o baita si, ca si cand ar apasa un buton se mantuiesc si sunt degrevati de orice responsabilitate morala fata de faptele lor imorale, de prostitutie (au fost nu stiu acte scandaluri cu pastori pedofili sau administratori de retele), MANDRIE, desfranare, etc? Evident ca nu.
Dacă maturii pot primi HARUL prin botez, atunci pruncii cu atât mai mult! Botezul ocazional al celor maturi a fost şi este doar un caz particular. Cand comunitatile nu erau crestine cu cine crezi ca se incepea, cu parintii sau cu copiii? Evident cu parintii, dar Scriptura ca se botaza omul respectiv "cu toata casa sa"!
Pruncii nu au oare nici un merit să-L primească pe Hristos, să se unească cu Hristos?
Trebuie neapărat să ajungă maturi şi plini de păcate ca să-l poată primi abia atunci pe Hristos? Cât au fost mai mici, cu sufletul curat, le era departe de ei acest DAR? Curios lucru!
Evreii Vechiului Testament dar şi creştinii Bisericii nu au îndrăznit să-i nedreptăţească tocmai pe prunci şi să-i îndepărteze jumătate de viaţă de la unirea cu Hristos!
1). Astfel, evreii aveau "intrarea în legământ" (SINGURUL "BOTEZ" al evreilor aplicat pruncilor), la vârsta prunciei: CIRCUMCIZIA,
2). Iar Biserica, a dat si pruncilor inca de la inceput această posibilitate a intrarii in NOUL LEGAMANT, cel al HARULUI (care este darul lui Dumnezeu catre om, pe cand credinta din timpul vietii va fi "darul" omului catre Dumnezeu):
- Irineu de Lyon (anii 130-202!): "Iisus a venit sã mântuiascã prin Sine pe toţi, adicã pe cei ce se renasc printr-însul pentru Dumnezeu: pe copii pe tineri şi pe bãtrâni"
- Origen ( anii 185 - 254 d.Hr!) spune: "Biserica a primit de la apostoli tradiţia de a împãrtãşi şi pruncilor botezul".
Bisericile si bibliile sunt facute pentru a da omului o ocupație. De a se ruga în colectiv pentru a socializa mai mult(unii doar asa socializeaza) iar biblia e scrisa pentru a i face pe unii sa mai si citească.
Einstein nu era prost cand a venit cu teoria relativitatii.
Crestinii se roaga la un barbat care ar fi venit si ar fi inviat din morti.Nu suna cam absurd?
A luat un peste si a facut sute sau mii din el si a hranit pe toate lumea, a mers pe apa si ce a mai facut.Cum e asta diferit de magie? Cum e asta diferit de vrajitorul din Oz sau stapanul inelelor?
Trebuie sa stai in genunchi la rugaciune in timp ce un barbat cu putere de la Dumnzeu care poarta robe ca in Harry Potter citeste dintr-o carte si recita incantatii,dupa care sa-i pupi mana,daca nu altceva. Tre' sa fii un om bun ca sa nu arzi in focurile iadului si sa putrezesti in lacul pucioasei,dar cu toate astea te iubeste nespus de mult. Okey.
Daca am fi fost elefanti si nu oameni, ne-am fi rugat la un zeu elefant, nu-i asa? Cine e acest Domn de care vorbesc ei? De ce cred oamenii in lucruri atat de absurde? Mie imi pare ca asta e un plan bine gandit de oameni pentru a detine suprematia. Spune-le oamenilor ca ei sunt nesemnificativi si ca viata asta e neimportanta si asa o sa ai numai popoare de sclavi cuminti.
Am fost pacalit si eu si am crezut bazaconiile astea mult timp ca am fost indoctrinat, dar daca dezvolti putin simtu ratiunii, incepi sa vezi prin toate mizeriile cu care ai fost indopat ani de zile de oameni "buni".
Asta e la biserica din Bethleem, nu ai decat sa te uiti la filmul de azi, cu pretinsa coborare a luminii. si vei vedea ca nu are cum sa aiba loc acolo asa ceva. Acum, cu calomnia asta, care era sa ramana nesemnalata, ce se va intampla? Ramane nepedepsita, nepocaita, ne-nimic, este? Ai adus o acuzatie grava Partiarhului de Ierusalim, care a fost acolo, bisericilor Copta si Armeana, cu milioane de membri fiecare, si intregii biserici ortodoxe; dupa tine au girat urcatul pe pereti, pe care de fapt il practica niste crestini palestinieni din Bethleem, in biserica Nativitatii.
Esti doar un pampalau care repeta ca un papagal ce a auzit in casa.