Nu prea e important pentru mine daca erau albi sau maslinii.
Important este ca fac parte din patriarhi. La fel ca Avraam.
Insa crestinii nu gresesc daca ii considera patriarhi, parinti duhovnicesti ai lor, pe apostoli si pe episcopi; avand parinti spirituali ca Sf Ap Andrei, Sf Ier Spiridon, Leontie, Teodosie de la Brazi,
Adam si Eva raman doar parinti trupesti.
De ce sa ne complicam cu explicatiile astea inutile, in loc sa recunoastem ca Adam si Eva nu au existat? Cu asta rezolvi toate problemele. Povestea lor e doar mit.
Nu sunt de acord cu tine, atata timp cat nu ai dovezi, ipoteza ta este neverosimila. De unde stii tu ca Adam si Eva au fost doar un mit? Ce cunostinte superioare ai ca sa spui asta? Niciuna.
Si, in fond, ce conteaza culoarea pielii lor? D-zeu stie, fiindca in Biblie scrie ca D-zeu l-a facut pe Adam dupa chipul sau, si noi suntem facuti dupa chipul si asemanarea sa.
Jenant, zici? Eu cred ca pentru tine ca este jenant, nu pentru mine.Biblia nu este o dovada? Nu sunt eu o mare credincioasa, da' nici atee. Si, ce ar conta daca au trecut 150 ani de la moartea lui? Cred ca cineva ti-a bagat chestiile astea-n cap, ai grija ce citesti pe net sau cu cine te sfatuiesti.
Cum sa fie biblia o dovada? Ea face niste afirmatii pentru care nu exista nicio dovada. Tu cand citesti o carte, crezi automat tot ce citesti acolo? Nu ai nevoie de nicio dovada ca sa crezi acele afirmatii? Pentru cineva care zice ca nu e mare credincioasa, dai dovada de un inalt grad de indoctrinare. Mai invata si tu ceva stiinta, ca asta nu a facut rau nimanui.
Nu stau sa ma cert cu toti nestiutorii si inculti care isi expun ei parerile.Tot ce-ai spus mai sus mi se pare, si este o prostie, da ce sa-i faci daca altii inventeaza,, povesti" in loc sa stea -n banca lor. O zi buna si fiecare cu opiniile sale, crezi frate ce vrei.
Habar n-am cu cine dar poate negrii si mulatrii erau albi la origini, dar traind in tari de foc, in timp se modifica pigmentii pielii, drept urmare au aparut negrii. sau viceversa, albii erau negri la inceput iar migrand spre tari cu clima rece, s-au albit.
de chinezi nu stiu de ce sunt "galbeni", poate de la orez, habar n-am.
Culoarea pelii, a parului, a ochilor, inaltimea, lungimea bratelor si a picioarelor ale lui Adam nu au nicio importanta.
VLadAlexandru05 întreabă: