Multi nu citesc Biblia, nu merg la biserica, nu se roaga, spunand ca "Dumnezeu e in suflet", ca ei cred in Dumnezeu.
Credinta are mai multe sensuri.
Un sens este de a crede in existenta a ceva (cred in Dumnezeu, extraterestri, viata dupa moarte, etc. - adica cred in existenta lor).
In engleza sunt mai multe cuvinte care, traduse in Romana, inseamna tot credinta (belief si faith). Belief este folosit pentru primul sens. Faith este folosit pentru al doilea sens.
Al doilea sens este folosit de crestinism. Credinta, din punct de vedere crestin, nu inseamna doar a afirma ca Isus a existat, ca este Fiul lui Dumnezeu. Inseamna si FAPTE, inseamna si INCREDERE.
In limba romana cum nu exista cuvinte distincte, precum in engleza, ambele raspunsuri sunt bune. Primul raspuns este bun pentru societatea seculara, al doilea pentru comunitatea crestina.
Prima, teismul nu inseamna crestinism, poti fi deist, panteist sau chiar musulman, credinta intr-un zeu inseamna pur si simplu sa crezi in acel zeu, ca il pupi in curr e partea a doua.
Ambele sunt corecte.
In primul iti zice ce e credinta : sa crezi in Dumnezeu iar in al 2-lea spune ca e bine sa crezi dar nu e suficient.
Raspunsurile doar se completeaza, sunt corecte amandoua.
Oricum sunt mai multe feluri de credinta. Poti sa crezi in luna,soare,stele, Budha, Confucius, in sfinti, etc.
George Carlin zicea ca el crede in Joe Pesci :-?
http://m.youtube.com/watch?v=PlzbFxYy08c
M-ai menționat într-o întrebare...pot să mor fericită.
Tu ai întrebat ce înseamnă credința.Ți-am răspuns.
Dacă te întreb ce înseamnă "bărbat", ai să-mi dai o definiție din dicționar, de genul:"persoană de sex masculin".Dar după definiția asta ar însemna că și tu ești bărbat și cred că suntem amândoi de acord că nu e așa(înțelegi tu la ce mă refer).
Credință înseamnă a crede în ceva/cineva. Evident că nu e însă de ajuns.Mai contează și faptele.
Vreau sa vad ce spun alti, este o intrebare importanta,daca ar urma mai multi exemplu tau am o societate laica cu adevarat,includ rugaciuni, crezutul in minuni, sa nu spuna alti ca cica fac propaganda ateista, iisus nu a facut nici o religie nici nu a spus sa urmam religii sau traditi, dar fara biserici ar mai exista teisti?
Și Biblia cărei Biserici și care traducere?!
Biblia e facută de Biserică. Biblia catolică, ortodoxă și protestantă nu corespund.
Nici cele 10 porunci nu sunt la fel la catolici și ortodocși ci doar la ortodocși și protestanți.
Catolicii unesc primele două porunci ale ortodocșilor și divid ultima poruncă a ortodocșilor în două.
benny7 întreabă: